Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalala taka ala

sa dzicki i sa bachory....co sadzicie?

Polecane posty

Gość tralalala taka ala

kto czytal dzisiejszy atykul na kafererii "Zgin, przepadnij"? co sadzicie?

Gość tralalala taka ala
sorry mialo byc "sa dzieci i sa bachory..."

Gość ja nie lubie dzieci

Czytałam i w zupełności popieram intencję zarówno autorki artykułu, jak i wypowiadających się osób. Ja dopiero oczekuję dziecka, ale wiem już teraz, że do jego wychowania podejde zdroworozsądkowo, bo zbyt wiele napatrzyłam się na przykłady nieodpowiedzialności i bezmyślności niektórych rodziców. Mam nadzieję, że mnie się uda. Jedna rzecz - apropos "bachorów" - może nie użyłabym takiego zwrotu, choć czasem sam na usta się ciśnie. Złe zachowanie dziecka, to zawsze wina rodziców czy opiekunów, no chyba że mamy do czynienia z zaburzeniami emocjonalnymi, które kwalifikują się do terapii.

Gość bo beznadziejni dorosli
maja beznadziejnie wychowane dzieci

Dziecko staje sie bachorem przez rodziców. A ja nie czytałam tego artykułu proszę o link

Bardzo trafny artykuł!!!!!!!!! Nie sztuka mie.ć dziecko tylko je wychować!!A szczególnie sie nim zainteresować!!!Podoba mi sie podejście autorki jest świetne

Gość a wy tylko
krytykować potraficie a ciekawe jak naprawdę wychowujecie swoje dzieci na pewno idealnie buuuuuuuuhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość a wy tylko
na forum to tylko ach i och jedna przez drugą się wychwala jakie to mamusie cudowne rzygać się chce od tego gadania

Gość tralalala taka ala
grunt to znalezc zloty srodek!!!!!z jednej strony milosc, cierpliwosc i wyrozumialosc a z drugiej praca nad dzieckiem i dyscyplina

Gość a wy tylko
ale czytając forum o wychowaniu dzieci to same idealne matki są które aż błyszczą ,ale krytykować to kazda potrafi

Z jednej strony krytykujemy pobłażliwośc rodziców, ale całkiem niedawno sama byłam świadkiem sceny całkiem odwrotnej. DO autobusu którym jechałam wszedł ojciec z dwójką dzieci - jedno w wieku wczesno-przedszkolnym, drógi koło 2ch lat może. Usadził dzieciaki na siedzeniu, zaczoł kasować bilety.. A gdy dzieciaki chciały wstać foteli, to im na to niepozwolił. Najpierw normalnie, potem na nie krzyknął. Dzieci oczywiście w bek, bo nie mogą sobie pohasać. A jak zareagowali pasażerowie? Oczywiście zjechali ojca z góry do dołu, że krzyczy, że przecież to tylko dzieci i jak mozna oczekiwać że będą spokojnie siedzieć! Cąły autobus tak mruczał, a kilka osób głośno krytykowało tego faceta! A on chciał po porstu zadbać o bezpieczeństwo dzieci nie pozwalajac im na zbytnią swawole. Nie spotkał się z żadnym zrozumeiniem! WIęc trochę nie rozumiem skąd na kafeteri takie powszechne oburzneie na \"bachory\" skoro społeczeństwo nie toleruje rodziców, którzy czegokolwiek zabraniaja dzieciom!

Gość jaki to smutny i zarazem
prawdziwy artykuł!!!! Sama mam 4-latka i cholera mnie bierze jak dzień w dzień uczę ,że nie wolno śmiecić ,papierki do kosza ,zabawek w piaskownicy nie wolno wyrywać innym dzieciom,sasiadom mówimy dzień dobry itd,itd I co mi to daje !!!!!!!!!!Jestem z małym na spacerze w parku ,przed nami idzie klasyczna rodzinka...jedzą lody a papierki za siebie a moje dziecko mówi na cały głos :a dlaczego ja muszę wyrzucać do kosza?.... Podobna sytuacja na placu zabaw,podlatuje inny dzieciak i wyszarpuje mojemu łopatkę ,mamunia siedzi w pobliżu i zero reakcji ....miałam w torbie jeszcze grabki więc chciałam mu dac ale intruz nie i wyrwał mojemu synkowi ta nieszczęsną łopatkę...mamusia dalej nic a mały zbój wywalił zdobycz w krzaki i powalił mi dziecko na ziemię .... Znowu pytanie :a ty mówiłaś ,że dzieci się nie mogą bić !!! Mamunia zobaczyła,że mój syn płacze to z obrażoną miną zabrała małego terrorystę i poszli w diabły ....powiedzcie mi jak ja mam wychować dziecko na normalnego człowieka -jak wokół same zaprzeczenia matczynych słów....a może to ja jestem durna ...