Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p. Justynaa

Pomiętoś mi małego swoimi łapkami i inne męskie gafy.

Polecane posty

Gość Czarna kawa..
takie slownictwo razi mnie np. na forach, gdzie nastolatki pytaja jak wydepilowac 'cipke', albo opisuja swoje problemy z uplawami i swedzeniem 'cipki'. bleeee jest miejsce na jezyk anatomiczny i nacechowane emocjonalnie porownia, ale razi mnie mieszanie i nieumiejetne poslugiwanie sie jednym i drugim

Gość do mnie raz
ginekolog powiedzial "posmaruje pani te masc w .....tym...rowku":):D

Gość lalululalalu
będzie cię sypał że będziesz kwiczeć a zdupy wióry polecą

Gość Pani Justynaa
Uzurpatorze - drugie ostrzeżenie! Odnośnie "cipek", "dupek" to oczywiście, że tylko wchodzi w grę w sytuacjach intymnych. A że niektórzy są na tyle bezczelni, że mówią tak o swoich kobietach albo tak się do nich zwracają, to nie mam słow. Gorzej jeszcze, że się niektóre kobiety na to zgadzają. Świat staje na głowie, :(.

Gość Czarna kawa..
o to mi wlasnie chodzi, Pani Justynaa :O nie toleruje takich zachowan

Gość 77typ
wulgarny język jest dozwolony tylko w intymnych sytuacjach

Gość ja za kwiatuszka bym od
to chyba jasne, że chodzi o intymne sytuacje!!! Po co tłumaczyć rzeczy oczywiste?

Gość Czarna kawa..
77typ, zebysmy nie zabrneli za daleko. ekspresyjny, nacechowany emocjonalnie, inny niz w zyciu codziennym. od tego czy slowo zabrzmi wulgarnie wiele zalezy od intencji wypowiadajacego. jak i to, ze niektorzy lubia 'takie' klimaty w lozku

Gość 77typ
nie chodzi o to żeby się obrażać nawzajem, tylko żeby dodać pieprzu

Gość do ja za kwiatuszka bym od
Oczywiste? Wejdź na forum "Zdrowie i uroda' czy jakiekolwiek inne forum, gdzie rozmowa wymaga nazwania narządów rozrodczych. Na męskie fora lepiej nie wchodź... To nie jest oczywiste...

Gość Pani Justynaa
Nie jest mi też przyjemnie, gdy mężczyzna się niecenzuralnie wysławia. Faktem jest, że jestem zdania, iż prawdziwy mężczyzna to i zakląć potrafi, ale nie co drugie słowo. Chociaż lepsze zwykłe "pie...lę" w ustach mężczyzny niż jakieś "pinkolę" - też taką wersję słyszałam.

a co mnie obchodzi co anonimowi ludzie piszą na forum? myślisz, że w realu używają takiego samego języka?

Gość Pani Justynaa
A propos nazewnictwa narządów - są czasem niezłe z tego śmiechy. Baltazar, fred, kapucyn, pytąg itp. Skąd się takie pomysły biorą, to ja nie wiem. Ale śmieszne określenia - oczywiście w towarzystwie - szczególnie dam - odpadaja.

Ja nie tylko myślę, ja to wiem.

Oczywiście nie wszyscy, bo są przecież tacy, którzy wylewają swoje frustracje w necie i tutaj pokazują swoją prawdziwą naturę. Nie mam jednak złudzeń co do kultury osobistej Polaków. Nie tylko w sferze językowej, niestety.

ale co to ma dowodzić? Że taki facet, który na forum pisze o cipkach podejdzie do obcej dzieczyny i skomentuje jej cipkę????

Gość ja lubie slowo
cipka, jest fajne, ale jak face by powiedziac piczka to by dostal plaskacza

Ja nie rozumiem o co tobie chodzi. Bo chyba wyraziłam się jasno, że te standardy zachowań, które wydają się tobie takie oczywiste to utopia. Wiadomo, że net to szambo frustratów, co nie znaczy, że wszyscy internauci nimi są. Mimo wszystko jednak, fora to przestrzeń publiczna i jakieś normy tutaj też obowiązują. Tzw. netykieta np. Nie wszystkich, bo niektórych, jak widać, poczucie anonimowości zwalnia z odpowiedzialności za słowo.

Gość ale temat nie byl o tym
popsulyscie temat baby

Gość Eeej
''Nie mam jednak złudzeń co do kultury osobistej Polaków. Nie tylko w sferze językowej, niestety.'' Co do kultury osobistej ma narodowość (to pytanie,mam zepsutą klawiaturę,stąd brak znaku zapytania) ;)

18:15 ja za kwiatuszka bym od ale co to ma dowodzić? Że taki facet, który na forum pisze o c*pkach podejdzie do obcej dzieczyny i skomentuje jej c*pkę???? Jest wielu takich, którzy używają tego słowa i gorszych bez jakichkolwiek zahamowań. Jest również mnóstwo takich, którzy w realu ich nie używają, ale w necie przy pierwszej lepszej okazji są gotowi wyzwać kobietę od 'cipy' czy też zacząć wypisywać jakieś brednie o jej 'cipce'. To przeczy twojej teorii o tym, że określenie sposobu użycia tych słów jest oczywiste. Nie dla wszystkich, dla ogromnej grupy nie.

chodziło mi o to, że: Ogromna większośc kobiet akceptuje (w odniesieniu do siebie) słowa typu cipka, dupcia itp. TYLKO w sytuacjach intymnych. Moim zdaniem jest to oczywiste i nie wyobrażam sobie by jakiejś kobiecie podobało się gdyby ktoś tak na nią zawołał na ulicy. A to, ze debile wypisują non stop takie rzeczy na forum to już ich problem.

Temat dotyczy gaf. O czym innym piszemy?

Gość Pani Justynaa
Rzeczywiście temat nie był o tym, ale dyskusja - jak kot - chadza własnymi drogami. Ja się ciesze. Ale nawiązując do pierwotnego tematu - nie podoba mi się bardzo, kiedy mężczyzna nosi spodnie w ten sposób, że pas ma pod pachami, czyli że tu i tam go opinają i wchodzą w pewne miejsca. Albo kiedy nosi obcisłe ubrania.

A jednak się podoba. Codziennie widuję nastolatki, które są tak obrażane przez swoich kolegów i nie robi to na nich żadnego wrażenia - uważają, że to coś normalnego. Im chłopak jest bardziej chamski, tym bardziej się takim małolatom podoba. To są końskie zaloty, ale te dziewczyny nie wyobrażają sobie, że może być inaczej i akceptują, a nawet czują się dowartościowane takimi zachowaniami, czyli np. tym, że ktoś je wyzywa od 'cip'. Dotyczy to też starszych kobiet, które nazywane tak odpowiadają mężom jakimiś 'chujami'. A to, że jacyś debile, jak piszesz, wypisują takie rzeczy na forach to także mój problem, bo muszę na to patrzeć. Poza tym trudno mi zapomnieć, że mężczyzna, z którym właśnie rozmawiam może być potencjalnym debilem. Eeej, żyję w Polsce i wśród Polaków. O kim mam pisać? O Chińczykach?

Dlatego napisałam "ogromna większość" a nie wszystkie. Myślę, że masz dużo racji, ale jednak przesadzasz.

Zapytałaś po co tłumaczyć rzeczy oczywiste. To wytłumaczyłam. Nie sądzę, żebym przesadzała, ale bardzo chciałabym, żeby tak było :(

Gość Pani Justynaa
Kwiatuszki, :), zgadzam się, bo widzę to, że niektóre siksy (bo kobietami ich nie śmię nazwać) są zadowolone, gdy ich facet nazywa je wulgarnie. W starszym wieku - nawet po 50. też takie określenia sa używane. Nie mówię o sytuacjach, że się ludzie napiją (choć to tez nie powinno być wytłumaczeniem). Jechałam kiedyś autobusem, za mną siedziała kobieta po 50., a naprzeciwko mnie jej mąż. I co słyszę: pani ta krzyczy do swojego męża "chodź tu chu.., co tak daleko siadłeś. Masz stać koło mnie". On nic. No to baba ciądnie swoje: "je...ny kur..szonie, jak nie podejdziesz, to ci już nigdy du.. nie dam".

Gość nowa...........
mój do mnie kiedys-wyczyszcze ci grubaskiem ząbki-uuu miałam brudne:(?????

Kobieta chce podwójnego jezyka...w ciagu dnia chce jezyka jakimi posługuja sie królewny i zakonicea a w nocy chce aby jej facet krzyczał na nia brzydkie słowa kiedy juz ona dochodzi