Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daariaa

Czy ktoś z Was przyjmował Hydroxyzinum? czy on moze wpływac na tabsy ??

Polecane posty

Gość daariaa

hejka !!! Ostatnio mam problemy ze snem.... i wziełam hydroxyzinum- lek uspokajajacy działający na sennie .... i rzeczywiście mi pomógł - wkoncu zasnełam ( od tygodnia nie spie) Mam teraz wazne egzaminy i strasznie sie przejmuje wiec mam takie dziwne objawy. Czy ta jedna tabletka mogła jakos działać na antykoncepcje ???? Obnizyc ją ? tabletke anty przyjmuje o 18 a tamta wziełam koło 23.... I teraz jeszcze jedno pytanie .... Jutro mam kolejny egzamin i chciałabym sie wyspać .... i chce wziasc kolejna na noc ..... Jak uwazacie ?????

nie wiem czy ma wpływ na tabsy, ale wyczytałam ze dzialanie leku moze sie utrzymac do 24 h po zażyciu- moze nie bierz przed egzaminem zeby Cie nie zamuliło bo to na nadpobudliwosc tez sie bierze

Gość daariaa
dzieki za wiadomość !! rzeczywiscie chyba nie wezme .... wezme tylko krople nasercowe - sa słabsze ale tez dobre...ludzie sobie chwalą

Na sen i święty spokój polecam melisę w formie herbaty.Masz chore serce? Jesli nie, to nie kobinuj - bo więcej z tego może być szkody - niż pożytku.Z lekami wywa różnie. Ludzie sobie chwalą także operacje wycięcia wyrostka - tylko po co stosować coś, co jest ze wskzaniem na konkretną przyczynę?

Gość bellergot
no wlansie ja tez biore jedna tabl na noc a 5 godzin wczesniej biore tabl.antykoncepcyjna, myslicie ze moze oslabiac dzialanie anty??? do ginekologa ide pod koniec maja wiec nie mam sie kogo zapytac:((((

Gość bellergot
skad takie info?????????????/ lekarz mowil ze jest bezpieczny i 1 tabl na noc nie zaszkodzi w moim przypadku,ale odstawiam za pare dni

Z informatora o lekach. A co do interakcji z tabsami - podawano mi przy innych lekach psychotropowych, że psychotropy MOGĄ. Nie znaczy, że wpłyną, to zależy od Twojego metabolizmu. Aczkolwiek wydaje mi się, że ten wpływ może raczej spowodować skutki uboczne typu plamienia niż doprowadzić do owulacji. Ale to skonsultuj. Na marginesie: Lyrica też ma niby nie wpływać... a u mnie wpływała, że ho, ho.

Gość bellergot
najgorsze ze nie moge skonsultowac z ginekologiem bo wizyte mam za 2 tygodnie:/

Gość bellergot
a wogole to umawiam sie do psychologa na pierwsza wizyte bo bez sensu sie faszerowac:)macie racje

Gość aleve7
ja sie pytalam ginekologa i mowil ze moze obnizac dzialanie antyk. ale jak dawki sa duze i brane jest to i to naraz

Gość Emyu
Ten lek jest diabelsko mocny wiec radzilbym Ci z nim uwazac. Nie bierz jesli nie musisz. Ja dostalem zalecenie od lekarza 2 lyzki a jak wzialem 1 to juz bylem dobrze zrobiony i bylo mi totalnie wszystko jedno. Takie warzywko. Spowalnia procesy wiec kto Cie tam wie czy i cos z hormonami moze nie robic. Uwazaj z nim.

Gość aleve7
a mi juz dwoch lekarzy mowilo ze on nie jest mocny, ze biora go nawet dzieci, a dawka 10mg czyli 1 tabletka jest calkowicie bezpieczna

Gość bierzmowanieOKtak
podnosze

Aleve, ostrzeżenie o \"silności\" jest podane przez producenta (bo te informatory umieszczają dane producentów), czy ci lekarze nie są zbyt optymistyczni? Mnie kiedyś wredna lekarka POZ powiedziała, że pramolan jest delikatnym, ziołowym specyfikiem rozluźniającym (przy przewlekłych napięciach). Aptekarce zaś oczy zrobiły się jak spodki i mówi: \"ależ to jest normalny psychotrop\". I ta pindowata POZ-ka nie mówiąc o tym, nie zapytała też ani o moje obciążenia, ani o brane leki (interakcje).

Gość bierzmowanieOKtak
:(

Gość ale my mowimy o tym samym leku
??? Hydroxyzinum? Tak? Ja bralam to i to w bardzo duzych ilosciach. A wlasciwie to lekarze mi dawali - w zastrzykach. A bylo to po tym jak mnie pogryzly szerszenie. To zdaje sie jest lek przy reakcjach uczuleniowych, czy cus?? Jaki psychotrop?? Nie bylam nienormalna :P

Gość ale my mowimy o tym samym leku
ale jak dziala na tabl. anty to nie wiem, bo nie bralam ;)

Hydroxyzyna nie jest SILNYM LEKIEM PSCYCHOTROPOWYM dziala uspokajajaco i jest takze na uczulenie na tle nerwowym stosuje sie je u maluch dzieci takze w miare dawki nie ejst grozna byle za czesto nie brac/nie pic (ja akurat mam w płynie)) w razie stresowej sytuacji zazylam lyzeczke a normalnie wskazana jest duza lyzka stolowa(cierpie na depresje) ale mala dawka nie powinna osłabiac dzialania tab. anty. tylko nie mozesz brac hydro codziennie bo sie uzaleznisz i samodzielnie nie zasniesz...

Gość sisters of mercy
hydroksyzyna nie jest psychotropem !!! ale w wiekszej dawce moze dzialac przymulajaco . Dla mnie 25 mg to za duzo . Zasypiam wprawdzie jak niemowlę , ale na drugi dzien jestem nieprzytomna . Każdy organizm ma swoja tolerancje .

no bo na uspokojenie zaczyna się od 10tki. raz - dwa razy dziennie, dopiero poźniej przechodzi się na 25mg - jak się organizm przyzwyczai.

Gość aleve7
dzieki:)))))

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
jesli tabl antykoncepcyjna biore o 17, a hydrox... wezme o 21 to nie zmniejszy ona dzialania tabl antyk.???

Gość pomagajcie
chyba moze i co wtedy??? sa brazowe plamienia???????

Gość pomagajcie
???

Gość Anka C
Ja nie wiem. Mam zaburzenia emocjonalne, zażywam hydrixyzinum, pomaga mi. Może lepiej porozmawiaj ze spacjalistą ;) [to tylko moja rada]. Ja biorę to, by opanować nerwy. Pozdrawiam.

Gość mielek20
Ja biorę Prozac, czasem benzodiazepiny. Jak po tym wszystkim wypije 4 piwa to śpię jak dziecko. Ale niedługo idę do AA, mam zamiar przestać pić.

Owszem, ja cały czas stosuję od jakieś 3 lat ten lek w postaci syropu. Biorę rano po śniadaniu 2-3łyżeczki. Jestem uzależnoina od niego, jednak przez weekendy nie borę go....

Gość asdfsf
Na życzenie wypisała mi znajoma (uczyła mnie na studiach) neurolog po tym jak nie mogłam spać (ciężki okres w moim życiu). Lek jest bezpieczny, bardzo łagodny, brałam 3 tabletki 10mg dziennie przez prawie miesiąc. Nie uzależnia, jest wypisywany na alergie także dzieciom, a jak czytam, że ktoś nazywa Hydroxyzyne psychotropem to zbiera mi się na śmiech bo taka osoba nie ma pojęcia czym jest psychotrop. To tylko pochodna difenylometanu, kompletnie niegroźna. Nie powinno się jednak po bezpośrednim zażyciu prowadzić samochodu (chociaż to raczej odnosi się do większych dawek) ani pić alkoholu (każdy nieziołowy lek). No i nie zażywać bez konsultacji z lekarzem. Mi pomogło, zresztą znam dużo ludzi, którzy zażywają z podobnym skutkiem.