Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam was

Dlaczego 95 kobiet bez faceta uwaza sie za gorsze?

Polecane posty

Gość nie wiem czy można
ale ja Ciebie nie rozumiem, co Cie inni obchodzą???? moze sobie kobiety cierpią, moze wydaje Ci sie ze cierpia. Nie kazdy lubi szalec . Ty chyba nie potrafisz zyc wogóle w społeczenstwie a jakies odruchy ludzie są Tobie kompletnie obce bo jestes zarozumiała , głupia, pusta i do tegosamolubna strasznie. Zeby Ci kiedys zycie nie dokopało i nie gadaj ze nei jestes taka głupia ze sie nie dasz w cos tam wpakowac bo widac ze kompletnie nic nie wiesz o zyciu!!!

Gość metron..
Nie potrzebujesz miłosći??Nie chcesz być kochana?

moim zdaniem Kajzerka ma rację (chociaż nie podoba mi się słowo \"pogarda\", no ale to mój problem, że mi się nie podoba i jej, że takiego słowa użyła). Dziewczyny, oburzacie się, że Was zaatakowała, używając właśnie słowa pogarda, ale Wy potem nie zrobiłyście nic lepszego! Wytknęłyście ciemnotę, głupotę, puszczanie się (!!!!), stwierdziłyście, że jest jej Wam żal. Nie zalatuje tu Wam hipokryzją? Bo mi owszem. Sam jestem od niedawna szczęśliwie żonaty, no i zdaję sobie sprawę, że Kajzerka gardzi takimi jak ja :P - jej prawo, ja na pewno nie będę się wkurzał tylko dlatego, że ktoś nie akceptuje czy nie pochwala mojego sposobu na życie. I nie odważyłbym się nazwać kogoś \"ciemnotą\", bo wybrał sobie życie nie mieszczące się w pewne ramy. Powiedzcie same (sami) - przecież to jest jej sprawa, tak samo jak Waszą sprawą jest to, że jesteście w związkach. Nie atakujcie dziewczyny, co ona winna? Wiem, że jej Wasze zdanie zwisa i powiewa (i słusznie), ale dlaczego w naszym pięknym kraju ktoś kto nie mieści się w pewne ramy jest atakowany?! Chce sobie tak żyć to niech sobie żyje, i nam nic do tego. To jej zmartwienie czy będzie wracała do pustego domu czy że znajomi się od niej odwrócą. Zapewniam, że prawdziwi przyjaciele na pewno nie! Ma dziewczyna inne poglądy, inny pomysł na siebie i swoje życia a Wam jest jej żal? Ja osobiście ją podziwiam, bo ma swoje zdanie, nie boi się go wygłaszać i dobrze jej tak jak jest. Jest silną kobietą i - w przeciwieństwie do większości tutaj - nie uważam aby była niedowartościowana, sfrustrowana, zła czy desperacko samotna. Tak wybrała, jest kobietą niezależną, dlaczego tak trudno to zrozumieć? Ludzie decydując się na wspólne życie też uważają, że będzie normalnie jak w niebie. Ja zdaję sobie sprawę, że za jakiś czas możemy się sobą znudzić, żona może poznać kogoś bardziej interesującego, ja mogę kogoś poznać albo może nam po prostu nie wyjść. Mimo to mam nadzieję, że się nam uda. Ja jestem zwierzęciem rodzinnym i zdecydowanie stadnym - tak wybrałem. Kajzerka wybrała inaczej i napisała dlaczego. Nie wystarczą jej argumenty, po co ją przekonujecie na siłę? OK, koniec wywodów :)

Gość nie wiem czy można
dziewczyno ale nie kazda babka w związku jest w nim na siłe!!!!!! nie potrafisz tego pojąc???? tez są wole nawet bardziej niz Ty...mają super facetów, którzy je wspierają, szanują i jeszcze latają z wywieszonym jeżykiem za swoimi księzniczkami. Sama zaczełam oceniac ludzi i gardzisz tymi w związkach nie dziw sie teraz ze Ciebie oceniają.

Gość kajko i kokosz
kajzerka, wyobraz sobie, ze nie wszystkie kobiety szukaja sobie na sile meza, ze istnieje tez jeszcze cos takiego jak milosc, zauroczenie drugim czlowiekiem :D

Gość do kajzerka
kazerka - jest tylko sfrustrowana... (ciekawe czym)

Giovanni, ja osobiscie nie uwazam kajzerke za osobe ciemna, bo zyje jako singielka, ale dlatego, bo pogardza tymi, ktorzy zyja inaczej. Tolerancja nalezy sie wszystkim, nie tylko singlom.

Gość nie wiem czy można
Giovanni....ja pisałam ze niech sobie zyje jak chce ale tez niech da zyc innym tak jak oni chcą!!!! a nie zaraz wyzywac i gardzic

Kajzerka, ale zycie tak, jak sie chce zyc, nie zawsze oznacza bycie singlem. Nie wszyscy chca zyc tak, jak ty.

wiesz nie uwazalabym sie za gorsza gdybym KIEDYKOLWIEK miala faceta i sie z nim rozstala bo wiedzialabym ze to samotnosc przejsciowa, ale jak nigdy sie nie bylo na randce,nie calowalo itd to najwyrazniej jest jakis powod., ja sie jeszcze nie musze wstydzic bo jestem dosc mloda ale za jakies 3 lata to juz bede uwazana za dziwadlo, i nie wiem jak to wytlumaczyc ale ja wiem ze we mnie nie ma nic interesujacego,zreszta pieknoscia tez nie jestem wiec i tak nie znajde faceta czy to wystarczajace wytlumaczenie dlaczego czuje sie gorsza? a teraz ide przeczytac sobie caly ten watek od poczatku

Gość nie wiem czy można
własnie TOLERANCJA!!!! ja jestem sama, zyje jak chce , chce miec rodzine i ZYJE JAK CHCE wiec niech mi tu jakas pusta dziewczynna nie gada ze ona ma racje i juz!!!! nie podrazniłas nas tym ze my zyjemy w związkach ale tą pogardą bo niby jakim prawem co????

Gość nie wiem czy można
gardzisz, pomiatasz i mówisz ze jestes lepsza od reszty

Nie, tylko z gory zakladasz, ze wszyscy powinni zyc tak, jak ty aby byc szczesliwymi. Widzisz, jeden lubi podroze, a drugi hodowle ptaszkow. Kazdy ma prawo do swojego zycia i nie wiem dlaczego czujesz sie lepsza od osob, o ktorych na dodatek kompletnie nic nie wiesz.

Gość nie wiem czy można
ide spac bo normalnie wkurzają mnie takie puste idiotki ;) idz sie leczyc dziewczyno i nie z tego ze chcesz sobie zyc sama tylko z tego ze jestes wredną suką co gardzi innymi i uwaza sie za cos lepszego a inni sa fe;) sorki adminie za słowa ;)

Nie pomiatasz bezposrednio mna, ale ja bronie wlasnie tego ogolu. Nienawidze uogolnien i nietolerancji.

Gość ciekawa dyskusja
jestem w stałym związku, ale nie jestem uwiązana :D nie uważam że osoby które są same są gorsze. Uważam że lepiej być samą a nie rzucać się na pierwszego lepszego faceta, na zasadzie - " nie ważne jaki ważne żeby był " - to jest dla mnie porażka tylko i wyłącznie, oraz życie w chorych, zaborczych związkach "bo lepiej jest z kimś być", na sił ę itd...

Gość nie wiem czy można
kurde babo a zdajesz sobie sprawe ze NIE TYLKO CIEBIE TAK WYCHOWANO i są kobiety co potrafią zyc i byc szzcesliwe w związku i jednoczesnie byc wolną, maja wybory....ja własnie taka jestem i uwazam ze tak jak ja mysle jest dla mnie najlepsze ale nigdy nie uganiałam sie za facetem zeby wyjsc koniecznie za mąz, nie to nie bo mam własny honor a Ty mieszasz sie z błotem gardząc innymi

Kajzerko, ależ one były pochwalne :) Przecież napisałem, że podziwiam, że masz prawo do swojego zdania. Jesteś mądrą, wykształconą i wartościową kobietą, która trzyma się swego zdania :) Ja mam swoje życie, Ty swoje i możemy sobie żyć obok siebie, nie przeszkadzając sobie. I nie spojrzę na Ciebie z litością, bo nie masz męża. Może ja za 5 - 10 - 15 lat pomyślę sobie: \"po kiego ch..... było mi się żenić?\", wtedy będę się zastanawiał, ale tak jak mówisz, to będą moje wybory, moje życie i moje konsekwencje i nikomu nic do tego. Ja szanuję Ciebie naprawdę za Twoje poglądy i nie zależy mi na poklasku z Twojej strony, możesz sobie mną pogadrdzać, bo pogarda takiej kobiety to nagroda :P Ludzie, skąd w Was przekonanie, że single przychodzą do domu i włączają TV lub kompa i siedzą z kotem na kolanach? Przecież znam wielu singli i nie mają takich dni! Mają czas na naukę, czytanie, uczą sie języków, robią podyplomówki, studia kolejne, podróżują sobie swobodnie po kraju i świecie. Kiedy mają ochotę posiedzieć w domu to to robią. To jest jakiś chory stereotyp. Na pewno dla mnie jako przyszłego ojca jednym z nowych celów będzie wychowanie mojej córki na porządnego człowieka, ale na pewno nie jest to mój (ani mojej żony) priorytet! Oprócz dzieci jest jeszcze życie, każdego z nas osobno i nasze życie jako małżeństwa! Każde z nas ma jakieś cele i i chce coś osiągnąć a nie zakopać się w pieluchach i garach przysłowiowych. Kajzerko, może jeszcze raz Cię zaskoczę... ja pójdę na \"tacierzyńskie\" czy \"tatusiowe\" jak moja córka skończy 4 miesiące i żona wróci do pracy:P Tego chce, to przecież nie będę jej zagradzał. No, nic tu po mnie. Ludzie, pamiętajcie, szanujmy wybory innych ludzi, nawet jeśli s zupełnie różne od naszych!

Gość nie wiem czy można
hehehe a ja toleruje ze są niestety na tym swiecie tak ubodzy ludzie jak Ty ;) i szanuje ich bo kazdy zasługuje na szacunek ale nie wciskaj ludziom ze kazda w związku jest zaraz na sznurku uwiązana i jest własnoscią swego pana i władcy....masz bardzo waski umysł i nie potrafisz pojąc ze ludzie zyją ROZNIE.

U mnie w rodzinie jest jasne, ze kobieta powinna wyjsc za maz. Pomimo to, ja wcale nie jestem pewna, czy to zrobie. Mieszkam z chlopakiem bez slubu i uwazam, ze tak jest ok. Bezproblemowo. Jesli ktos chce wyjsc za maz to jego sprawa. Jesli ktos chce byc singlem do konca zycia to tez jego sprawa. Nikt nie ma prawa oceniac zycia innych i uwazac sie za guru, bo jestesmy na to za glupi.

kajzerka, a dlaczego ty zakladasz, ze zycie w parze to uwiazanie i strach przed samotnoscia? Widzisz, ja tez zyje jak chce, ucze sie intensywnie jezykow, podrozuje, bo to moja pasja. Razem z chlopakiem zamierzamy otworzyc firme. Nikt mi niczego nie zabrania, w zaden sposob sie nie poswiecam. Moj chlopak jest moim najlepszym przyjacielem.

Niby dlaczego do czasu? Zreszta nie martw sie, jesli zaczne sie meczyc w zwiazku to odejde. Nie jestem niczyja wlasnoscia.

Żyj jak uważasz za stosowne, każdy ma plany i cele, do których dąży. Pamiętaj tylko, żebyś się za bardzo nie zarzekała, możesz się w przyszłości rozczarować swoimi obecymi przekonaniami. I nie obrażaj innych, bo to świadczy tylko o Twojej słabości - nie sile, którą chcesz wszystkim przedstawić. Teatrzyk ? Znasz takie przysłowie: \"zarzekała się świnia że gówna żreć nie będzie\" ?? Twoje życie, Twoje przekonania, ok. Ale nie wrzucaj \'ogółu\' do jednego worka. Są osoby, które za wszelką cenę chcą być z kimolwiek, owszem. Ale są równiez takie które są ogromnie szczęśliwe ze wspaniałym mężczyzną u boku, które wcale nie muszą i nie są ubezwłasnowolnione. Byc może masz złe doświadczenia, nie wnikam. Życzę szczęścia w dalszym życiu.

Kajzerko, dzięki za tego nadczłowieka hehe ubawiłem się. Tak zostałem wychowany, że dzieci, dom, pieluchy i kolejny kredyt nie powinny być dla mnie priorytetem, bo oprócz tego, że jestem mężem, będę ojcem, to mam jeszcze swoje pasje, zainteresowania. Moja mama też nie stała nade mną i siostrą i nie chuchała na nas. Zostawaliśmy np. z ojcem, ona leciała na studia czy na spotkanie ze znajomymi. Chcieli pójść na jakiś \"dancing\" jak to oni mówią, albo pojechać na wakacje, tylko we dwoje, to zostawałem u babci i dobrze mi było, nie czułem się odrzucony ani zapomniany czy zaniedbany. Każdy z nas jest człowiekiem i ma swoje życie. Ja na pewno nie dopuszczę, żeby całym światem moim i Ewy było dziecko. Wtedy przestałaby mnie interesować kobieta, z którą jestem. Bo dla mnie kobieta bez pasji i swojego zdania jest nudna i nie warta zainteresowania. OK, idę spać. Dobranoc. Kajzerko - tak trzymaj! (widzisz, nie jestem taki straszny jaki sie wydawałem na początku naszej znajomości hehe)

Gość srgrtj
kajzerka, piszesz ze spotykasz sie z zonatymi i mezatymi przyjaciolmi, czyli co wlasnymi przyjaciolmi tez gardzisz? bo to sie troche wyklucza

Gość srgrtj
niech sobie ma kota, przeciez napisaal tylko ze taki jest stereopty: stara panna w fotelu przed tv z kotem na kolanach. to ze ma kota nie znaczy ze jest zgorzkniala stara panna

Gość a to z innego topiku
szkoda tylko, ze tobie tej kultury braklo, kajzerka

nie ma za co, na takich topikach zawsze do usług :) i ja dziękuję za interesującą wymianę poglądów, która odbyła się na wysokim poziomie :) nie wiem czy nie pogardzisz (hehehe) ale mimo to -- dla Ciebie 🌼

Gość ty znowu nie rozumiesz
podziwiamy tylko jaka jestes szczesliwa