Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek8

Koszty utrzymania rodziny w UK

Polecane posty

Gość marek8

Witam Proszę osoby które są w uk o napisanie ile kosztuje pełne miesięczne utrzymanie rodziny (ze wszystkim, jedzenie, detergenty, mieszkanie, paliwo, ubrania itp itd) proszę o opisy zarówno rodzin 2 osobowych jak i tych z dziećmi z góry dzięki

Gość myśle że nie tak źle
wiesz hmm powiem tak to zalezy jakie masz potrzeby w jakim miescie mieszkanie ogolnie zycie nie jest drogie, mój maz ma nie za duza pensje i mamy córeczke i mamy sami mieszkanie to napewno troche ciezej bo jak sie razem z kims mieszka to mniej sie placi dla nas najwiekszy koszt to mieszkanie i oplaty zalezy tez o jakiej pensji mówisz..

Gość marek8
pensja taka jak dla Polaka ;-) poza tym proszę właśnie o wpisywanie miast w jakich siedzicie co do potrzeb, no to standard, ale też prosze o pisanie trybu życia - balangi itp?

hej trudno tak jednoznacznie powiedziec, nas jest czworka - ja maz dziecko i moj brat - na jedzenie wydajemy jakies 150 f tygodniowo, nie licze ubran - to zalezy gdzie sie ubierasz i za ile, przykladowo w primarku bluza kosztuje np 10 f czy 15, ja place za bluze 30.. wiec ciezko porownac.. balang nie urzadzamy ale piffko czasem czemu nie :)

pytales o mieszkanie :) oplaty ze wszystkim tzn: rent, council tax, prad,kablowka,internet i ubezpieczenia(samochodu i osobiste) kolo 900 f miesiecznie - mieszkamy w south east england - kent

co do tematu - to wydatki podobnie jak Martik bez ciuchow - ciuchy zalezy gdzie sie ubierasz, sensownej jakosci to od £30 funtow sztuka (bluzka, cienkie spodnie), marynarka £100-150 - no ale mozna pewnie i kupic za £20 ale kiepska; obiadow w restauracji i wypadow na piwko (to zalezy ile wypijesz, piwko 2-3 funty w pubie zalezy jakie i gdzie; restauracja od 20 funtow/osobe)

o dzieki na pewno zaraz zobacze z tym ze ja duzo dalej od Ciebie ;d

martik no kent dosc spory ale bez przesady:) skrobnij jakiegos maila jakby co:)))

Gość marek8
martik - te 900 funtów to z jedzeniem, detergentami itd, czy same stałe opłaty?

te 900 to same oplaty za mieszkanie plus benzyna

a jedzenie pisalam osobno dla czterech osob kolo 150 tyg

Gość a ja place tyle w Szkocji
mieszkanie 700, council tax 162, jedzenie 600, paliwo 100, internet 18, telefony 70, gaz i prąd 50(s.zimowy) miesiecznie model rodziny 2+2

kurcze strasznie duzy concil tax placisz moge wiedziec jak duze macie mieszkanie? my 2 bed i placimy 104 f miesiecznie

Mieszkam w najlepszej dzielnicy miasta, w tym czasie tylko to udało nam sie znaleźć. dostałam dopłate, ale tylko do czynszu 246 funtów. w ogóle to płace 190 mczni, ale przez 10 mcy 3 sypialniane mieszkanie, ok. 80m2. Ale przeprowadzam sie pod koniec maja do mieszkanka za 274funów plus tax.

ale namieszałam. te 190 to council tax przez 10 mcy. dopłata mczna do czynszu(po uwzglednieniu WTC ChT) 246.

aha, a teraz przeprowadzam sie do prawie najgorszej dzielnicy, tak mówia Szkoci. Cos za coś. :-(

aha, i jesli ktos chciałby liczyć, to wyzsze koszty miałam przez 9 miesiecy. Po 9 dostałam mieszkanie councilowskie.

Dopłatę do czynszu dostałam po otrzymaniu NIN (mąż tylko pracuje), WTX, CHT, w councilu wymagali decyzji, bez nie nawet nie rozpatrywali podania o council benefit. Czyli po 4 mc od przyjazdu.

miescinka pod Bristolem, 2 osoby, koszty miesieczne sa nastepujace: 1 bedroom - 495 council tax - 95 woda, prad - 40 - 70 mies (zalezy od pory roku) zakupy (jedzenie i chemia) - 25-50 funtow na tydzien bilet do pracy - 32 funty paliwo - 60-100 funtow internet - 18 2 komorki - 55 ubrania - roznie do tego czasami kino 6 funtow od osoby lub obiad w restauracji 20-30 za 2 osoby

Gość ja mialam to samo
mieszkanie (2 sypialnie i livingroom) 300 za miesiac council tax 1500 za rok prad + gaz 20 na miesiac bilet autobusowy na 4 tyg - 38 internet 15 telefon stacjonarny 10.99 jedzenie na 2 osoby ok 20 na tydzien - czasem wiecej zalezy na co mamy ochote Kino 4.5 studecki karnet na silownie 113 na rok :)

Gość ja mialam to samo
zapomnialam dodac ze mieszkam w Edynburgu

Gość girl z west yorkshire
mieszkam z meżem i kolegą z pracy... wynajem mieszkania: 2 pokoje+living room-400 funtów do podziału na 3 oczywiscie... city coincil-80 funtów opłaty-prąd ,gaz,telefon i internet-60 funtów woda-100 f na pól roku jedzenie na nas dwóch na tydzień jakieś 50 funtów-przy czym nie żałujemy sobie niczego :classic_cool: bilet tygodniowy autobusowy-9 funtów pracujemy oboje -mamy po 200 f na tydzien do ręki i jeszcze udaje nam się odłożyć jedną wypłatę ;-) nie jest zle!!! pozdrawiam