Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Caleb

Siostra - najgorsze co może być!

Polecane posty

Mam niejaką siostre :/ Kradnie mi pieniądze, już się chyba nazbierało 200 zł i ona mówi, że to nie ona...kradnie mi jakies kosmetyki jak mam...mama ją złapała i musiala mi oddac za to...ale cuż..do dnia dzisiejszego mi pieniądze giną...dzis mi rano zginęło 5 zł :/ A więc tak moja siora to dosłownie tapeciara...tyle pudru nawala na pysk ze szok, oczy pomalowane jak nie powiem co...pije, pali a ma tylko rocznikowo 17 lat. Moja mam i tata wiedzą ale mówią \" co możemy zrobić\" JEszcze siostra odnosi się w sposób wulgarny, przezywa mnie...Pomożcie mi co ja mam robić... ja juz tego powoli nie znosze...czekam na wasze opinie :)

Gość yhy
ja na szczęście nie mam rodzeństwa:)

Gość torebka herbaciana
pierwsza opinia a raczej rada... zakup słownik języka polskiego "cuż" :-o

Gość hbgvfcdxs
Jak na razie to Ty jesteś tu wulgarny. Cyt:"tyle pudru nawala na pysk ze szok" Na pysk?!

ty biedaku masz same problemy jedni nie dotrzymują obietnic inni są beznadziejni - może czas popatrzeć na siebie i od siebie zacząć!

\"pysk\" to nie jest wulgarne na Śląsku...wy macie swoje wulgaryzmy my swoje, pysk to twarz...ale nie o tym post

anikka na siebie tez patrze ale wyobraź sobie ze jesteś mną i zobaczymy czy ci będzie tak miło

Gość torebka herbaciana
ja wolałabym sobie nie wyobrażać nawet...:-o

przerąbane ....:( a ja znam tyle kochających się sióstr które są dla siebie wsparciem ... duża jest między Wami różnica wieku?

ja też mam rodzeństwo i problemy ale tak się nie zachowuję i potrafię się godzić z innymi, wydaje mi się ze będziesz stał na straży moralności. Siostrze raczej nie pomożesz jest starsza a starsze rodzeństwo nie słucha młodszego z reguły - przecież to oni więcej wiedzą o życiu. Sama musi zmądrzeć albo jakieś nieszczęście ją uświadomi

no więc... ja mam prawie 15 ona prawie 17...roznica 2 lata...

hmm ... to mała różnica.A od kiedy tak się z nią dzieje? może ma jakieś złe towarzystwo? zawsze taka była?

hmm to ze złe towarzystwo to napewno...tak moze od roku mi kradnie itp...

Gość a huhu
ja byłam najlepszą przyjaciółką mojego brata, ale zmienił się jak poszedł do zawodówki, straciłam z nim kontakt, prawie rok ze sobą nie rozmawialiśmy nawet w autobusie udawaliśmy że się nie znamy, ale zmądrzał i teraz ciągle ze sobą rozmawiamy bo nam tego brakuje

ostatnio przyjechała do babci na święta - ja juz tam byłem, nawet czesc babci nie powiedziala, przyszła z kolezanka i happy... babcia juz nie mogla bo od dłuższego czasu juz chciala jej cos powiedziec i na nia nakrzyczała ze sie tak maluje itp, ze przyszła \"ani czesc, ani pocałuj mnie w du*pe\" MAma z nia gadala zeby sie nie malowala, tata tez i nic!

Gość pf
moja siostra to również chodzący koszmar, na dodatek mam z nią pokój 😠 na szczęście już odliczam dni do wyprowadzki :D

Gość hmm ja bym tak zrobiła
1) Załóż konto i korzystaj z karty bankomatowej. W Twoim wieku nie powinno być z tym problemu - skończy się podkradanie gotówki. 2) Kup zamykany na zamek szyfrowy kuferek na kosmetyki.

3) a jak zwraca się wulgarnie do Ciebie, to ignoruj. Jak coś chce, niech się dostosuje do wymaganego poziomu.

Ad 2) Gotówkę podręczną też można tam trzymać.

dziękuje za odpowiedz :) ma ktoś jeszcze jakies propozycje??

Gość taki ktoś
jak można pisać ze siostra to najgorsze co może być ! skandal !

w moim przypadku jak na razie to tak :/

Gość taki ktoś
za pare lat będziecie się śmiać z tych waszych małych problemów i zrozumiecie że rodzeństow to dar niebios

Gość Do Taki ktoś-----------
Nie zgadzam się z Tobą do końca:-( Mam kilku braci ale to ten najmłodszy był zawsze moim najukochanszym.Zawsze mialam z Nim super kontakt pomimo dużej różnicy wieku(jestem starsza).Dziś jako dorośli ludzie(ja 39 on 31)nie potrafimy rozmawiać.Wszystko zaczęło się psuć gdy wpadl w tzw towarzystwo dzieci bogaczy.Kasa bardzo go zmieniła.Kiedyś bardzo nad tym ubolewalam.Dziś jest mi to już obojętne.Wiem,że go nie zmienię i nawet mi się już nie chce.Postawilam na nim krzyżyk.Nie nawidzę kłamstwa i zakłamania!Mogłabym dużo na ten temat pisać ale po co?Wiem jedno,że nie zawsze dobre relacje z rodzeństwem zostają na całe życie.Pocieszam się,że z resztą braci mam dobre,rodzinne kontakty.

Rodzeństwo to dar niebios? - Nie sądzę. Doprawdy doceniam to, że jestem jedynaczką. Przede wszystkim chowaj pieniądze, albo noś je zawsze przy sobie. W szafce zamontuj zamek i chowaj tam kosmetyki. Nie powinno być tak, że siostra okrada siostrę, ale skoro Twojej nie da się zmienić ani tym bardziej przetłumaczyć, to trzeba zastosować drastyczne metody: chowanie pieniędzy. \"Strzeżonego Pan Bóg Strzeże\".

Gość taki ktoś
dziewczyny ---daje słowo wiem o czym mówice i nawet rozumie :0 Chyba nie do końca mnie rozumiecie , pisałam ,że czasem problemy z rodzeństwem po latach wydają się błache i śmieszne . Mam 2 starszych braci i ich uwielbiam - co w cale nie znaczy ,ze sa idealni i nasze stosunki zawsze sa poprawne czy godne naśladowania . Każdy z nich robi rzeczy z którymi się nie zgadzam i myśle że źle robią , co w cale nie oznacza że ich nieznosze czy nienawidze . Chce zaznaczyć - oni też nie zawsze popierają moje wybory życiowe ---ale ich kocham bo zawsze moge na nich liczyć :) Między innymi dla tego myśle ,że oni są dla mnie darem niebios --- moje życie było koszmarem --- prawdziwym nie tym z filmów --- a możliwośc porozmawiania i wspierania a czasem kłucenia się z nimi była jest i bedzie dla mnie darem . Lepiej cierpieć z kimś kto ma ten sam problem niż w samotności :) Sory ,że tak smutno :) :):):):):):):

\"Nie powinno być tak, że siostra okrada siostrę, \" jestem chłopakiem :P