Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szparaGus

ktos likwidowal diastemeprzerwe miedzy zebami kompozytem?

Polecane posty

Gość szparaGus

na czym to polega?

Gość nalon32
ja mialam ok 2 mm przerwe pomiedzy jednynkami-zlikwidowalam ja:)) zabieg likwidacji diastemy materialem swiatloutwardzalnym...od wrzesnia slicznie sie trzyma:)),jedyne co jest dziwne...nie moge juz np. obgryzc skorki przy paznokciu ( moze to i dobrze:)))

Gość zdaje po raz drugi
no wlasnie ja tez mam przerwe miedzy zębami, i jestem tym zainteresowana ile to cos kosztuje? a co to jest wlasciwie za zabieg

Gość nalon32
ja robilam to w Krakowie, w prywatnym gabinecie dentystycznym, zabieg trwal ok 40 min.Lekarz jeszcze nadbudowal mi 3ke,aby wygladala prosciej.Za nadbudowe kazdego zeba ( 2 jedynki, aby sie polaczyly i 3ka) zaplacilam 270 zl (90 za kazdy).Dentystka byla szczera ze mna i powiedziala mi,ze to ode mnie zalezy ja dlugo sie to bedzie trzymalo,ze moze sie ukruszyc...zeby tez nie spozywac pokarmow sklonnych odbarwic zeby ( np buraczki ) czy nie pic czerwonego wina.Ja mialam niewielka przerwe, wiec tez latwiej sie trzyma.Zabieg polega po prostu na nadbudowie zeba materialem swiatloutwardzalnym tego samego samego koloru co twoje zeby , co zlewa sie z zebem i wcale tego nie widac, ale kiedys moze sie wykruszyc ( i wtedy znow trzeba zakleic).Mozna tez zrobic tzw licowki porcelanowe-to jest b.trwale, ale tez kosztuje ok 1 tys za zeba....mnie jak narazie slicznie sie trzyma, ale nie obgryzam orzechow, czy nie otwieram butelek zebami;)))