Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciekawka Jola

Dziewczyny mieszkacie same czy z rodzicami?

Polecane posty

okokokoko to pwoiedz na czym sie ma艂ze艅stwo opiera? na mieszkaniu z mamusia i tatusiem? uwazam, ze taki sposobem to rozwodu mozna sie dorobic.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 alicja w krainie czar贸w2222
bardzo zabawne doprawdy, raczej nie ma chyba co por贸wnywac koszt贸w wesela z kosztami mieszkania no chyba ze ktos robi wezele za 100 000 z艂. nie bede jednak ukrywac, ze wesele w wiekszosci sponsoruja nam nasi rodzic my sami ok 1/3, i uwqazam ze nie ma w tym nic z艂ego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kto ma kto ma
do[prawdy zabawne niezaradna zyciowo panienko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kto ma kto ma
pal szesc czy huczne czy nie, tylko czy sa w stani sami, czy wyciagna lapke do mamusi :D zal mi was

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z punktu widzenia mamy
na razie moje dziecko chodzi do przedszkola..... ale na pewno bede mu chcia艂a zapewni膰 w przysz艂o艣ci mieszaknie, na pewno dam mu pieni膮dze na start w doros艂e zycie i zrobie wesele jjesli b臋dzie chcia艂o.... moi rodzice tez mi na poczetku pomagali...... nie widze w tym nic zdro偶nego.... jak tylko jest taka finansowa mo偶liwo艣膰!

Udost臋pnij ten post

BO nie na huczno艣ci wesela ma艂偶e艅stwo si臋 opiera :) I naprawd臋 mimo 艣ciem kt贸re wi臋kszo艣c kobiet puszcza tutaj na kafeterii, wi臋kszo艣ci, niezale偶nie od wieku, wesele sponsoruj膮 w ca艂o艣ci, lub w cz臋艣ci rodzice :)

Udost臋pnij ten post

do Ardnaskela: ten sie smieje, kto sie smieje ostatni! 偶ebys sie sama rozwodu nie dorobi艂a, taka pewna jestes swego a tak wog贸le to powiedz, najpierw sie dorobiliscie, potem by艂 slub, a gdyby jednak cos nie wysz艂o i by艣cie sie nie dorobili to co wtedy?? ... 艣lubu by nie by艂o?? to jest prawdziwa mi艂o艣c cholera jak nie wiem co :)

Udost臋pnij ten post

i zapomnia艂am dodac dojrza艂o艣c i odpowiedzialnosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 parwdziwa milosc cholera
polega na odpowiedzilanosc, takze finansowej a nie na zerowaniu na rodzicach

Udost臋pnij ten post

jest duzo par ma艂zenskich czy nie kt贸re mieszkaja z rodzicami kt贸rejs ze stron i nie biora od nich ani grosza, a sa tez takie przypadki ze para mieszka sama i rodzice za wszystko p艂aca, nie moja sprawa powiem tyle ze w naszym przypadku to ze nie mamy mieszkania i bedziemy mieszkac z moimi rodzicami nie jest jednoznaczne z tym ze oni nas beda utrzymywac

Udost臋pnij ten post

dojrza艂o艣膰 nie mi艂o艣膰. A teraz takie pytanie ca艂kowicie teoretyczne. Co by艣cie zrobi艂y gdyby w trakcie trwania ma艂偶enstwa starciliby艣cie wszystkie pieni膮dze, nie macie za co 偶y膰 i gdzie. Co robicie: rozwodzicie si臋 czy radzicie sobie razem, 偶yjecie u rodzic贸w znajomych rodze艅stwa wynajmujeci itd, i radzicie sobie i probujecie pi膮膰 w g贸r臋? Tak偶e te pieni膮dze s膮 bardzo wa偶ne, ale one s膮 a mo偶e ich nagle nie by膰, tak samo nie ma i nagle s膮. Chyba wa偶niejsze jest to co tworzycie razem jak radzicie sobie z problwemami i przeciwno艣ciami.

Udost臋pnij ten post

do okokokokokokoko: w 100% zgadzam sie z Toba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kto ma kto ma
no wlasnie, radzenie sobie, a nie zerowanie na starszych :) radzenie sobie przed :) ja cos mam, ty cos mam, poskladamy i bedzie git. a nie: moja mamusia ma rente a moja mieszkanie :P

Udost臋pnij ten post

rodzice sa od tego zeby pomagac w trudnych chwilach, ale na lito艣膰 bosk膮, dlaczego u nas w kraju przyje艂o si臋 ze rodzice winni nam pomagac przez ca艂y czas?? narepuje taki moment w zyciu cz艂wowieka, ze nale偶y odciac p臋powin臋.

Udost臋pnij ten post

Ale 偶eby nauczy膰 si臋 czego艣 trzeba zaczyna膰 od zera. Nie tak? Chodzi膰 nie umia艂a艣 od razu m贸wi膰 te偶. Fajnie jak ludzie maj膮 co艣 ty cos dasz ja co艣 dam, ale nie zawsze wszystko jest bia艂e albo czarne. Nikt nie odpowiedzia艂 na moje pytanie. Skoro to co si臋 ma jest tak wa偶ne to co rozwodzicie si臋 czy wy艣cie drugie? Bo id膮c tokiem waszego rozumowania, nie ma pieni臋dzy rzeczy materialnych typu dom auto itd nie powinno byc 艣lubu :)

Udost臋pnij ten post

do Ardnaskela, nie odpowiedzia艂as na moje pytanie, przypominam do Ardnaskela: ten sie smieje, kto sie smieje ostatni! 偶ebys sie sama rozwodu nie dorobi艂a, taka pewna jestes swego a tak wog贸le to powiedz, najpierw sie dorobiliscie, potem by艂 slub, a gdyby jednak cos nie wysz艂o i by艣cie sie nie dorobili to co wtedy?? ... 艣lubu by nie by艂o?? to jest prawdziwa mi艂o艣c cholera jak nie wiem co

Udost臋pnij ten post

A nie oczywi艣cie. I ja nie uwa偶am, 偶e dobrym czym艣 jest uwa偶anie, 偶e mi si臋 nale偶y. Ale s膮 momenty kiedy rodzice chc膮 do艂o偶y膰 lub zap艂aci膰 za wesele, maj膮 du偶y dom i chc膮 si臋 nim podzieli膰, chc膮 pom贸c w trudnych chwilach. I chyab ka偶dy powie, 偶e poczx膮tki wsp贸lnego 偶ycia s膮 bardzo trudne. Pomagaj膮 jak mog膮. Kiedy艣 zajm膮 si臋 dzie膰mi lub zrobi膮 jeszcze co艣 innego. I zafuajcie mi, 偶e wy w przyszlo艣ci te偶 b臋dziecie chcia艂y dzieciom ieba przychyli膰 tak jak b臋dziecie potrafi膰.

Udost臋pnij ten post

masz racje ka偶dy chce dla swoich dzieci jak najlepiej. Zreszta jak wam dobrze mieskzac z rodzicami to mieszkajcie:) Zycze powodzenia i wszystkoiego najlepszego na nowej drodze zycia:)

Udost臋pnij ten post

Hehehe ja nie mieszkam z rodzicami ju偶 i nie zamierzam :) (chocia偶 偶ycie p艂ata figle) i Tak samo 偶ycz臋 dziewczynom szcz臋scia i niech robi膮 jak chc膮:) Ka偶dy wie czego chce:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ardnaskela tak gada
bo rodzic贸w ma mo偶e nie tego no wiecie. Nie ka偶da te艣ciowa lubi synow膮 i vice versa:-D A tak powa偶nie to: wszystkie na kafee tu takie bogate, b艂yskotliwe, zdolne, ka偶da sama sobie robi wesele chociaz jest dopiero co po studiach. Ka偶da tu ma swietn膮 prac臋, dobrze zarabia itd itd. Oj znam to bo nie pierwszy raz tu jestem i wci膮偶 si臋 to czyta: te wychwalanki niesamowicie usamodzielnionych pannic wyzywaj膮cych od razu te co to prawd臋 napisz膮.I powiem wam komu bardziej wierz臋 w to co pisz膮: oczywi艣cie tym co si臋 przyznaj膮 偶e wesele robi膮 im rodzice, 偶e na zakup mieszkania im dok艂adaj膮. Z reszty to po prostu si臋 mo偶na pozia膰 bo dobrze wiem 偶e wyobra藕nia tu dzia艂a i w tym co pisz膮 pannice typu Ardnaskela to jest g贸wno prawdy:-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ardnaskela tak gada
mam wiele kole偶anek. Jedne pracuj膮 ju偶 inne jeszcze studiuj膮 i powiem wam prawd臋 偶e na tyle znajomych mi os贸b to jedynie jedna para sama wyprawia sobie wesele bo ich sta膰. Oni sami kupuj膮 te偶 sobie mieszkanie. Reszcie moich znajomych wyprawiaj膮 wesele rodzice albo po prostu pary robi膮 jedynie skromne przyj臋cie je艣li i rodzic贸w nie sta膰. To samo jest z mieszkaniem. Nam si臋 uda艂o bo dostali艣my mieszaknie wojskowe wi臋c tylko je urz膮dzamy i wiem ile to kasy poch艂ania. Moje inne kole偶anki czy koledzy m臋偶a to albo wynajmuj膮, albo wzi臋li olbrzymi kredyt i b臋d膮 sp艂aca膰 dobre 10 czy 15 lat, albo zajmuj膮 g贸r臋 a d贸艂 domku rodzice, albo dostali mieszkanie po rodzicach bo ci wybudowali si臋 np. Nie znam takiej pary kt贸ra od razu po studiach czy nawet 3, 4 lata kupi艂a mieszkanie, kupi艂a samoch贸d a wesele sobie wcze艣niej sami wyprawili. NIE ZNAM. Poza tym tak niekt贸re m贸wicie jakby艣cie nie zna艂y naszej sytuacji w kraju.Cz艂owiek jest po studiach a ile uda mu si臋 zarobi膰. We藕my przyk艂ad nauczycielki. Ile zarobi? 1400 z艂? I co? Za to ma od艂o偶y膰 na zakup mieszkania? 艢mieszni tu s膮 niekt贸rzy, chyba 偶e tu wszyscy z tej kafee zarabiaj膮 od 5 tys w g贸r臋.

Udost臋pnij ten post

Ja z rodzicami nie zamierzam mieszka膰. Ale moi rodzice, kt贸rzy s膮 23 lata po 艣lubie, ca艂y ten czas mieszkaj膮 z rodzicami mojej mamy (teraz ju偶 tylko z babci膮, bo dziadek od kilkunastu lat nie 偶yje). I rozwodzi膰 si臋 nie zamierzaj膮. Ba, chyba s膮 nadal ze sob膮 bardzo szcz臋艣liwi. Owszem, na pewno nie jest to 艂atwe, tym bardziej teraz, kiedy babcia ma 82 lata i jest schorowana a poza tym ma problemy z pami臋ci膮. Ale mia艂o to te偶 swoje dobre strony. Kiedy by艂am ma艂a ja, czy moja siostra, mama nie mia艂a problemu z powrotem do pracy - z dzie膰mi zostawa艂a babcia. A mi wesele te偶 rodzice b臋d膮 wyprawia膰 - wg. mnie to naturalne. Tym bardziej, 偶e ich na to sta膰. Tak po prawdzie, to si臋 nawet boj臋 troch臋, 偶e mama to zbyt hucznie to b臋dzie chcia艂a rozegra膰... A czeka膰 a偶 si臋 po studiach dorobimy z weselem? Dorabia膰 si臋 mo偶na razem, po 艣lubie... 艢lub to dopiero pocz膮tek na prawd臋 doros艂ego, odpowiedzialnego 偶ycia, a nie jego zwienczenie... A wyrazem dojrza艂o艣ci nie jest liczba zer na koncie.

Udost臋pnij ten post

Ja odziedziczy艂am mieszkanie po babci i to w nim mieszkamy. Gdyby nie to mieszkanie, to si艂膮 rzeczy musieliby艣my praktycznie do ko艅ca 偶ycia mieszka膰 z moimi albo narzeczonego rodzicami. Wynaj臋cie najta艅szej kawalerki, to koszt oko艂o 1000 z艂, do tego op艂aty i musieliby艣my je艣膰 tynk ze 艣ciany. Je艣li chodzi o kupno mieszkania, to odpada, bo musieliby艣my po偶yczy膰 ca艂膮 kwot臋, czyli jakie艣 300 tys. a tyle, to nam 偶aden bank nie po偶yczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalalalala
czesc. Ja powiem tak: ja z moim narzeczonym po 艣lubie b臋dziemy mieszka膰 z moja mama. a to dlatego 偶e obecnie mieszkam w duzym 3 pietrowym domu. Po slubie przeniesiemy sie na pietro (na ktorym jest osobna lazienka i kuchnia). Jedynie wspolna jest kltaka schodowa. Zdecydowalismsy sie na to, poniewa偶 wlasnie kupilismy dzialke, i nie oplaca nam sie wynajmowac mieszkania. Uwazamy ze lepiej jest odlozyc te pieniadze na budowe. I to nie jest tak ze skoro chcemy mieszkac z moja mama nie powinnismy wziasc slubu. Wprost przeciwnie oboje dobrze zarabiamy, wesele organizujemy sami, mamy dobry samochod etc. Nie widzimy poprostu sensu aby wydawac niepotrzebnie pieniadze na wynajem, ktore mozna lepiej odlozyc je na budowe mieszkania

Udost臋pnij ten post