Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca licencjacka

Jak napisać zakończenie pracy licencjackiej???

Polecane posty

Gość praca licencjacka

Siędzę i główkuję i nie wiem jak podsumować moją pracę, totalna pustka :( Macie może jakiś przykład albo złotą radę??? Bardzo proszę :)

Niestety mam ten sam problem z praca mgr :( Wszystko gotowe, tylko wstępu i zakończenia brak :( Ale damy radę!

Gość kto ma kto ma
i koniec i bomba kto nie czytal ten traba :O

Gość praca licencjacka
Wstęp już napisałam, przed chwilką :P Z tym nie było aż tak źle, bo wystarczy w skrócie opisać co jest w każdym rozdziale. Gorzej z zakończeniem, bo w sumie musiałabym napisać to samo co we wstępie z pominięciem zawartości rozdziałów :(

Gość twój promotor kochany
a ja czekam na telefon chcę się czuć potrzebny:-))

Gość praca licencjacka
ta, jasne :( akurat mi mój promotor pomoże, jak sprawdzał moją pracę to nawet jej nie przeczytał, więc.... nie mam po co dzwonić, generalnie beznadziejny jest :(

Gość a wiec
w zakonczeniu trzeba napisac troche ze wstepu czyli jak tam bylo celem pracy jest to w zakonczeniu celem pracy bylo ... i z każdego rozdziału przepisac "złote myśli"

Gość praca licencjacka
a jak we wstępie nie ma nic o celu pracy? :P

Gość a wiec
hmmm według mnie musi byc cel pracy we wstepie tak miałam w pracy licencjakiej i teraz w magisterskiej

A jak to jest... bo mi mowili, ze wstep ma byc wstepem i nie powinno się opisywac co jest w poszczgolnym rozdziale, a jedynie przedstawic cel pracy, dlaczego się tematem zainteresowałam. Wiec opisywac zawartosc rozdziałow, czy nie opisywac?

Gość praca licencjacka
Musi być cel? Tylko jaki mam npisać skoro sama sobie tematu nie wybrałam tylko promotor mi go narzucił??? Jak czytała w poradnikach wielu uczelni o było tam napisane, ze należy we wstępie przedstawić co znajduje się w poszczególnych rozdziałach.

Gość a wiec
moj obecny promotor i ten poprzedni to kazali własnie we wtepie pisac co znajduje sie poszczególnych rozdziałach np w pierwszej czesci rodziału pierwszego zawarta została istota i cel sprawozdawczosci finansowej, w kolejnej czesci tego rodziału opisano metody itd itp Mi tez promotor naruzcil temat ale zawsze do tego mozna dorobic cel np celem pracy jest i tu nawiazujesz do tematu pracy

Gość ja miałam tak
we wstępie: - ogólnie o pracy - teza pracy - cel - krótko co zawierają poszczególne rozdziały - ocena bibligrafii w zakończeniu: - jeszcze raz teza, tylko, ze innymi słowami - udowodnienie, ze danej tezy dowiodłam, z nawiązywaniem do poszczególnych faktów zawartych w pracy - stwierdzenie, ze udowodniłam tezę - jakieś umiejętne podsumowanie, taka wisienka na torciku ;)

Gość mądry mis
proponuje: "I ŻYLI DŁUGO I SZCZĘŚLIWIE"

Gość wnioski wnioski wnioski

Gość Patka252
kto wi jak napisac zakonczenie??..........pisac;/;/;/;/ bo jak nie napisze to jutro mnie zabija na polskim;/!!!!!!!!!!!!!

Gość psze bardzo
Zakończenie – zakończenie pracy stanowi jej podsumowanie. Należy tu umieścić stwierdzenia dotyczące tez pracy i uzasadnienia. Należy tu napisać czy tezy założone we wstępie zostały obalone lub też potwierdzone lub też czy postawione cele zostały zrealizowane w trakcie pisania pracy, czyli krótko należy podsumować wynik tego do czego doszedł autor w rozdziałach i podrozdziałach

Gość uliszonek
a jak tematem pracy jest porównanie? to co mam w zakończeniu napisać?? juz mam całą prace i tylko to mi zostało :(

Gość tabe
napiszę siedemnaście zakończeń za jeden zgrabny wstęp.

Gość uliszonek
a o czym piszesz prace?? z wstepem poszło mi łatwo

Gość ecia1225
rety walczę z pracą licncjacką

Gość ecia1225
nie mam pomysłu na wstęp

Gość niech mnie ktos powiesi
ludzie, jutro oddaje prace... zakonczenia i wstepu jak nie ma tak nie ma... idzie ktos na piwo?

Gość prawie robi wielka roznice
Oj dobra wstep mam kiepski ale zawsze zakonczenia nie pisze moze sie moj promotor nie zczai :P tepawy jest wiec moze przejdzie ja ide na to piwo

zwariuje zaraz, siedze i siedze a wstepu i zakonczenia jak nie bylo tak i nie ma... moja praca jest w zasadzie opisowa-opisuje rynek pracy, wiec co mam dac we wstepie i zakonczeniu??????????

Gość grfgress
napisz " i to by było na tyle" :-)

jutro mam oddac prace, wiec nie za bardzo jest mi do smiechu :/

Gość julia 24
zawsze ważne napisanie jest wstępu i zakończenia bo oni tylko na to patrzą, żly wstep mimo iz masz piękna prace rzutuje na ocenie, a jesli chodzi o zakonczenie to podsumuj to co napisales , co ci wyszło

Gość madziuniaaa86
hej :) pisze prace pt: podatek od towarów i usług w Polsce na tle podatku VAT w innych krajach UE, w 1 rozdziale napisalam ogolnie co to jest podatek, jego klasyfikacja, ewolucja itp, w 2 rozdziale juz dokladniej zajelam sie vatem, jego konstrukcja, a w 3 rozdziale ujełam harmonizacje vat, zmiany w vat po wejsciu do UE, a takze opisalam kilka krajow pod wzgledem podatku (roznice), mam problem z zakonczeniem, czy moze mi ktos pomoc???? bardzo prosze