Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praca licencjacka

Jak napisać zakończenie pracy licencjackiej???

Polecane posty

Gość asdasd
do lekcji leszczyki :classic_cool:

Gość mała czarna88
No właśnie często czytam że we wstępie ma byc zawarta jakas teza a w zakończeniu czy sie ona potwierdziła czy nie. O co chodzi z ta głupia tezą? Ja czegos takiego nie mam. Mam problemy badawcze, ale o tym piszę w metodologii. Nie stawiałam żadnych tez i promotor nic mi o czymś takim nie mowił, zreszta żadnemu z osób, które tez chodzą do niego na seminarium. Czytałam rózne fora i porady na temat wstępu, ale narazie i tak napisałam go tlyko tak orientacyjnie. Prace oddałam do sprawdzenia i nie został on skrytykowany, mimo ,ze nie miałam w nim tezy ani w ogole żadnych elementów wymieniany przez was, napisałam go totalnie od siebie. Ale tez mam własnie najgorszy problem z zakończeniem :( Ja mam wiele wnioskow swoich zawartych w poszczegolnych rozdzialach pracy i nie wiem co mam sie powtarzać? A jeśli recenzent ma patrzec tylko na wstep i zakonczenie to moje super przemyslenia i wnioski idą sie rąbać :/ Jak wy rozwiązaliście ten problem? Pomagajmy sobie :D

Gość mała czarna88
Moja praca bez zakończenia liczy narazie 49 stron, ale uzupełniam jeszcze częśc teoretyczną, chcę poprawic wstęp i przerobić trochę ostatni rozdzial analizy no i dopisac to zakończenie trzeba :/ Więc myśle ze zatrzymam się na ok 53-54 stronach

Gość fddfdh
To że ktoś jest młodszy i studiuje dziennie, nie oznacza że jest na garnuszku u mamusi. Ja utrzymuję się sama, pracuję ok. 50h w tygodniu i jeszcze muszę mieć czas na studia i pisanie pracy. A dzieciaki same się nie zrobiły, więc teraz nie marudź. Ja już oddałam 3 dni temu pracę. Mam 68 stron łącznie z tytułową, etc. We wstępie mam: - dlaczego akurat piszę o tym, ble ble ble, - co chcę przedstawić w mojej pracy (teza jakaś), - opis co i gdzie jest w mojej pracy (jakieś 20 zdań) Zakończenie: - powtórzenie tezy i że udało mi się udowodnić, że ble ble ble, - takie podsumowanie pracy - jakieś wnioski, cytat jakiś mądry i tyle.

Gość 3mkka
kurcze, napisalam wstęp, teraz zakończenie.. i nie wiem co tu pisać... opisałam dwa zdania ogólnie o tematyce pracy, jaki był cel i dalej pustka.. bez sensu przeciez jak koleny raz bede opisywac co zawieral jaki rozdzial... hymm

We wstępie można jeszcze napisać, jakie pozycje/materiały były kluczowe dla pracy i dlaczego właśnie one, można też napisać podziękowania dla promotora. W zakończeniu: dlaczego praca była w jakimś sensie nowatorska (o ile była), co udowodniła; można podzielić się spostrzeżeniami, co było całkowicie inne od tego, co było naszym początkowym załozeniem (np. dzięki ankietom odkryliśmy coś ciekawego).

W zakończeniu powinno się znaleźć podsumowanie całej pracy, jak również potwierdzenie tezy, czy pytania postawionego na początku. Generalnie nie powinno sie temu poświęcać więcej niż kilka stron - zakończenie powinno być krótkie i zwięzłe, nie ma tu miejsca na jakieś dodatkowe dywagacje. Myślę, że warto sobie kupić jakiś podręcznik do pisania pracy dyplomowej - tam można znaleźć wszystkie potrzebne informacje dotyczące pisania tego typu prac.

Gość Ula30
Pomagam w pisaniu prac zaliczeniowych, licencjackich i magisterskich z zakresu ekonomii, zarządzania, marketingu, ubezpieczeń, nieruchomości oraz pokrewnych. Po napisaniu każdego rozdziału wysyłam go Tobie do przeczytania, a Ty po akceptacji wpłacasz mi pieniążki na konto. Nie biorę zaliczek, solidnie i na czas.Mój e-mail u_siennicka@wp.pl

Gość kasialoch
napisze prace magisterska licencjacka bardzo tanio bez plagiatu szybko kontakt na kasialoch.wp.pl@wp.pl plan pracy nawet w 2 godziny od przyjecia zamowienia

Gość josephine86
witam wszystkich, mam napisaną gotową prace o tytule system szkolnictwa w III RP ,ale za cholere nie wiem jak napisać zakończenie, czy ktos mógłby podzielić sie ze mna swoją wiedzą :)

Chętnie pomogę w napisaniu pracy zaliczeniowej, licencjackiej czy magisterskiej z zakresu ekonomii, zarządzania, marketingu oraz dziedzin bliskich. Przeprowadzam badania, płatność dopiero po otrzymaniu pracy. Proszę pisać na adres: ewa.bielska28@wp.pl

Gość written4you.pl
<

Gość gość
oj studenty, studenty. Po co Wam te wyższe wykształcenie co i tak nie odzwierciedla Waszej inteligencji. Sam mam mgr inż. i praca końcowa to był jak referat na laborki

Gość gość
Wstęp i zakończenie to bardzo ważne elementy pracy. Często bywa, że recenzent zapoznaje się właśnie z tymi częściami pracy, bo nie jest w stanie przeczytać tysiąca stron wielu recenzowanych prac. We wstępie należy uwzględnić cel pracy, przyczyny podjęcia danego tematu oraz przedstawić zawartość pracy, a więc co znajduje się w poszczególnych rozdziałach. W zakończeniu natomiast należy przedstawić najważniejsze wnioski płynące z całych rozważań, a najczęściej jest to krótkie podsumowanie przeprowadzonych badań i przedstawienie rekomendacji. Jeśli napisaliście całą pracę, a brakuje Wam tych dwóch ważnych elementów, dlaczego nie skorzystać z pomocy innych, zapytaj kolegę o pożyczenie jego pracy albo zamów w firmie, np. www.redaktor-online.pl. Jeśli nie chcesz, żeby ktoś za Ciebie pisał, to możesz kupić gotowy wzór wstępu/zakończenia do przykładowej pracy i zobaczysz jak to ma wyglądać.

Gość gość
Mogę Ci pomóc jeżeli piszesz pracę magisterską, licencjacką lub zaliczeniową z zakresu ekonomii, zarządzania, prawa i administracji oraz kierunków pokrewnych. Najpierw dostajesz napisaną przeze mnie pracę, a po przeczytaniu i sprawdzeniu płacisz mi umówioną kwotę. To właśnie Ty decydujesz czy Ci się praca podoba. Nie pobieram zaliczki. Mój email: asiaol86@wp.pl

Gość Magda0142
Mi ta stronka bardzo pomogła przy wątpliwościach i błahostkach : www.pracedyplomowe.edu.pl/cel-i-teza-pracy-dyplomowej.html - może się przyda :)

Gość Wera021
Jedynie tak Ci mogę pomóc: www.pracedyplomowe.edu.pl/zakonczenie-podsumowanie-i-wnioski-w-pracy-dyplomowej.html może coś tu Ci podpasuje :)

Gość gość
Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych. Przy pisaniu prac korzystam z różnorodnych źródeł, tj. pozycje literackie, czasopisma, roczniki statystyczne itp. Opieram się na źródłach powierzonych lub własnych. Cenę oraz termin ustalam z każdym indywidualnie w zależności od złożoności tematu, długości pracy oraz czasu potrzebnego na jej napisanie. Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca. Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość. Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym. NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl