Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brevoxylkaaaaaaaa

solarium a brevoxyl ?

Polecane posty

Gość brevoxylkaaaaaaaa

Chcialabym jutro pojsc na solarium ale dzis uzywalam brevoxylu.Czy sa jakies przeciwskazania i moga mi wyskoczyc np jakies plamy ?

Gość mam 48 lat i....
mogą

Gość brevoxylkaaaaaaaa
a jesli odczekam jakis czas to rowniez istnieje ryzyko by one sie pojawily ?

Gość madmłazel
ja uzywam beroxyl i chodze na solarium :) nic sie nie dzieje tylko tego dnia co ide na soalrke to juz sobie beroxyl daruje i uzywam czegos nawilzajacego do twarzy

Gość brevoxylkaaaaaaaa
dziekuje za rade zrobie tak samo :)

Gość do madmłazel
tylko co z tego, skoro brevoxyl zluszcza naskorek, a jego regeneracja trwa ok. miesiaca?

Gość madmłazel
"tylko co z tego, skoro brevoxyl zluszcza naskorek, a jego regeneracja trwa ok. miesiaca?" mozesz sprecyzowac? napisalas lub napisales " co z tego " czyli z czego ????

Gość do madmłazel
to z tego, ze rezygnacja z uzycia brevoxylu tego samego dnia co wizyta w solarium nie chroni przed wystapieniem mozliwych szkod. skora w czasie kuracji jest wysuszona i podrazniona, brevoxyl złuszcza warstwę rogową naskórka, a swieze odsloniete warstwy sa bardzo wrazliwe. solarka dodatkowo wysuszy skore a moze i spowoduje powst. plam. to sie wyklucza. zwroc uwage jak mocno odbarwiaja sie kolorowe bluzki, kiedy smaruje sie np. plecy brevoxylem. to dosc silny lek

Gość ania777
Wszyscy piszą, że mają suchą skórę na twarzy po brevoxylu i, że im się skóra łuszczy. U mnie nie dzieje się nic podobnego. Używałam brevoxylu rok temu i chodziłam na solarium, żadnych podrażnień, skóra ładnie opalona z tym, że brevoxyl używałam tylko na noc. Teraz też używam ale nie codziennie i też tylko na noc i wszysko jest w porządku. Poprostu na dzień używam kremu nawilżającego i przecieram twarz tonikiem kilka razy dziennie.

ja wogole slyszalam ze jak sie chodzi na solarke to trzy dni wczesniej trzeba odstawic jakies masci i kremy zluszczajace...

Gość da sie
skad te trzy dni? nie rozumiem. to chyba przed jakimis innymi zabiegami kosmetycznymi. odstawienie lekow bezposrednio przed wizyta w solarium moze najwyzej zapobiec bezposrednim interakcjom leku pod wplywem promieniowania. tzn. w danym momencie. np. reakcji alergicznej i silnemu podraznieniu. nadtlenek benzoilu ma dzialanie keratolityczne --> pomaga usunąć martwe komórki naskórka, które blokują pory. na tym polega jego dzialanie, wiec zawsze dziala zluszczjaco. u jednych to widac, bo odstaja skorki, u innych nie. przy takich kuracjach zaleca sie uzywanie kremow z wysokimi filtrami, zeby chronic delikatny naskorek i nie nabawic sie przebarwien, a skoro konieczna jest ochrona, to solarium jest zabronione. to bez sensu, zeby wysuszac i zluszczac naskorek, a potem jeszcze bardziej go wysuszac na solarce i wystawiac mlode komorki na dzialanie tak silnego promieniowania i ryzykowac przebarwienia.