Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewel14

Biała wydzielina.

Polecane posty

Gość ewel14

MAM 22 LATA. współżyje Z chłopakiem PRZEZ 3 LATA. Od pół roku bez przerwy wydziela mi sie wydzielina gęsta z pochwy. Jak sie kochamy to jest az jej nadmiar. Nie wiem co robić. Czy mam sie tym bardzo przejmować czy po prostu taka moja natura????Fakt ze sie kochamy cały czas z prezerwatywami. Ale to chyba nie z tym problem. Byłabym wdzięczna zeby ktos mi coś poradził. najlepiej jakiś specjalista.

Gość ewel14
kurcze. dziekuje ze ktos chce mi pomoc!

Gość doda-ajj
coś cię swędzi piecze?/gęsta wydzielina czy żadka??o brzydkim zapachu czy neutralnym?bierzesz tabletki?jesli tak to ile czasu??malo napisalas.

Gość musisz isc do lekarza
bo to pewnie jakas infekcja albo bakteria.Ja też mam tą wydzilinę i posiew bakteriologiczny wykazal mi jakąs bakterie. Idz koniecznie

Gość doda-ajj
no,ale jak nie ma żadnych objawów ani pieczenia ani nic no to co.ja też mam taka wydzieline.gęstą białą,jak śmietana troszke,bez grudek,bez zapachu okreslonego,byłam ze 3 razy u lakarza że mnie to martwi,powiedział ze różna mają kobiety wydzieline,czasem jak sie bierze tabletki(ja tak mam)to cały czas jest taka gesta biała.ph mialam w porzadku,to co..mam sie martwić.a jak bylo u ciebie(moze ja musze zmeinic lekarza)

Opisana przez Ciebie wydzielina jest naturalna dla większości kobiet w fazie poowulacyjnej. Po owulacji tworzy się ciałko żółte, ktre wytwarza progesteron. Progesteron służy podtrzmaniu ciąży, ktra może się w każdym cyklu pojawić. To właśnie ten hormon odpowiada za pjawienie się takiej a nie innej wydzieliny. Jedne mają jej dużo, inne mało, kwestia indywidualna. Przed miesiączką poziom progesteronu spada, powoli śluz przestaje być taki obfity i robi sie bardziej przeźroczysty (wzrost stężenia estrogenów) - i dochodzi do krwawienia.Jeśli jest jak piszesz, czyli nie swędzi, nie piecze, nie ma zapachu - to wszystko jest ok.

Gość ewel14
Wszystko piszecie ze jest ok. Tylko ze jej za duzo tej wydzieliny.

Gość doda-ajj
ale piecze??swedzi??boli przy stosunku??jak duzo??

Każdy ma jak ma - jeden nie ma nic - drugi pływa. I już.

Gość ja2
Ja też od kulku dni mam taką wydzielinę :( Zaczęło się od pieczenia i swędzenia, a potem ten \"serek\" ;/ Wizytę u lekarza mam dopiero na początku marca i choć wprawdzie od wczoraj - kiedy sięgnelam po dopochwowe globulki antygrzybiczne, swedzenie ustapilo niemal calkowicie, bardzo sie martwie. Powod? Jak wiecie taka wydzielina towarzyszy tez kobietom w ciazy, a ja mialam kilka stosunkow przerywanych w ostatnim czasie ;/ Tylko teraz pytanie, czy w ciazy przy tej wydzielinie tez swedzi i piecze wejscie do pochwy i odbyt? a jesli nie, to \"ciesze sie\", ze to \"tylko\" jakas bakteria... Powinnam dzis/jutro/pojutrze dostac okres i mam czasem takie typowe menstruacyjne skurcze, obolale piersi, apetyt na slodycze (no typowy pms)... :) Co o tym myslicie?

a nie możesz autorko pójśc do ginekologa? też miałam taką wydzielinę - bez zapachu, swędzenia czy pieczenia. na rutynowym badaniu okazało sie że to nadżerka. dostałam lekarstwa i już.

Gość ja2
Dopochwowy clotrimazol i lactovaginal pomogly, wczoraj dostalam okres i jest ok :) ale test i tak zrobie

Gość oluraaa
wczoraj rano z pochwy wydzielała mi się bardzo gęsta (konsystencja .. rozgniecionego ziemniaka? xp) biała o brzydkim zapachu wydzielina.. poza tym wejście do pochwy swędziało i lekko piekło.. dzisiaj juz nie ma tej wydzieliny i juz tak nie piecze tylko lekko swedzi. czy mam sie obawiac? czy mogą to byc objawy ciąży? zaznaczam że nie jestem już dziewicą. co to może być? bardzo prosze o pomoc. z gory dziękuje ;*

ja mam podobnie do odoby wyzej... Kochalam ie dzien po miesiaczce wiec to cyba dnie nieplodne.. ale nigdy nic nie wiadomo to byl stosunek przerywany... obserwuje od tamtej pory swoja wydzeline i jest ona wlasnie biala i gesta.... CO JEST ?? czemu nikt na tych forach nie odpowiada::(:(:(:(:(:(::(:

Gość ewenement
Zaczęłam brać tabletkiy antykoncepcyjne, jestem już na drugim listku.. Ostatnio współżyłam z chłopakiem < to był mój pierwszy raz>, najpierw z prezerwatywą, a później bez.. Teraz mam biała wydzieline z pochwy, i lekkie pieczenie przy oddawaniu moczu np. Czy to jest normalne ? Czy przy pierwszych razach jest to normalne. ? Boję się, że będę w ciąży, mimo, że biorę tabletki mam obawy. proszę o pomoc.!

Gość Wiki 91
Ja tez mam z tym problem. Zaczelo sie od tego ze przedwczoraj podtarłam sie chusteczka do demakijazu. pochwa mnie swedzi i piecze, mam biała gesta wydzieline w formie grudek. Nie wiem czy to przez chusteczke czy moze jestem w ciazy poniewaz ostatnio uprawiałam sex bez zabezpieczen(przerywany). I tabletek tez zadnych nie biore. Pomocyy :(

Gość Do tych ze swędzącymi upławami
Biała, grudkowata wydzielina (konsystencja serka białego), o lekko słodko-mdławym zapachu, ze swędzeniem i szczypaniem, to może być grzybica. Kiedy pojawia się do tego 'rybi' zapach, kolor jest szarawy/żółty, albo inny - to mogą być jakieś bakterie (np beztlenowce). W obu przypadkach najlepiej iść do ginekologa, bo sam lactovaginal, czy clitromazol do smarowania to może być za mało i będą potrzebne dobre globułki dopochwowe, albo/i tabletki przeciwko grzybicy (z fluconazolem), tudzież antybiotyk na bakterie z osłoną w postaci lactovaginalu/nystatyny/innych. Pozdrawiam!

Gość Do Wiki91
To może być grzybica/bakterie, albo płyn na chusteczce do demakijażu był zbyt mocny dla wrażliwej śluzówki pochwy. Równie dobrze swędzenie może wynikać z podrażnienia błony sluzowej w trakcie stosunku, bądź od paznokci partnera.. Albo suma sumarum, plus bakterie które są na członku partnera. BTW. Prezerwatywa nie tylko chroni przed ciążą, ale w główniej mierze ma chronic przed zarazkami... To tak w ramach dodatkowej informacji edukacyjnej..

Help! ja tez mam biała wydzielinę dosyć gęsta zażywam tabletki ale to chyba nie ich wina... po każdym stosunku mnie strasznie piecze i swędzi nie przyjemnie przez kilka dni byłam już u lekarzy dawali mi antybiotyki i maści ale zaraz po jakimś czasie mi się nawracało. Zastanawiałam się ze może chłopaka kiedyś zaraziłam i on teraz mnie cały czas na nowo zaraza ale on twierdzi ze nic mu nie jest bo nic go nie boli... co mam zrobić?? czytałam tez ze najlepiej wziasc wymaz to sie wszystkiego dowiem

Gość Do woman123
Wydzielina to kwestia drożdżycy/bakterii. I niestety, ale tabletki anty sprzyjają powstawaniu stanów zapalnych i grzybicy, ponieważ zmniejszają ilość śluzu i powodują, że pH pochwy jest zasadowe, co z kolei wpływa na większą podatność na zadrapania - a tym samym na infekcje. Idź do lekarza koniecznie, zrób wymaz. Wtedy będzie wiadomo co to jest za świństwo i lekarz przepisze Ci odpowiednie leki. W przypadku grzybicy lekarz przepisuje też leki dla partnera, abyście się nie zarażali wzajemnie. Przy czym podczas brania leków - obowiązuje absolutny zakaz współżycia, dopóki się nie odbuduje flora (warto wspomagać Lactovaginalem profilaktycznie na noc - ale nie kochajcie się po tym przez dobę bo może powodować podrażnienia u partnera; a do codziennego uzytku Lactacyd Femina żel do higieny intymnej ) Powodzenia!:)

Gość A kukuuu
miałam cos podobnego, moze nie starsznie obfite ale denerwujące! :O bez swedzenia, pieczenia, zapachu... Dostałam leki, jedne, drugie, bez zmian... lekarz mi móiła ze to własnie pzrez długotrwałe branie anty. ale ja chciałam się tego pozbyć :P Zrobiłam badanie na bakterie, grzyby itd - wynik ujemny - czyli wszystko było OK :) Dałam sobie spokój na jakiś czas z anty...i przeszło! po jakimś czasie.

Gość lenka881
mam pytanie. czy ten clotrimazol jest na receptę?

Gość pchelka 24
hej hej....nie doczytalam komentarzy...ale radze ci iść do ginekologa pewnie mas z jakiś stan zapalny...polecam nagietek lub rumianek...zapisz się prywatnie szybciej się dostaniesz...

Gość pchelka 24
Nie radze na własna rękę się leczyć....mi te tabletki w ogóle nie pomogły..jedyne rozwiązanie to wizyta u lekarza. Tak w ogolę ktoś zna dobrego lekarza????????? bo ja trafiłam na idiotę:/

Gość laleczka30
witajcie, ja taką wydzielinę mam jak biorę jakieś leki typu antybiotyki

Gość zdrowitkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bo antybiotyki powoduja grzybice, dlatego trzeba podczas antybiotykow stosowac globulki dopochwowe zeby uniknac grzybicy

Gość laleczka30
ale lekarz mi nie przepisal

Gość maegy
Ja równiez mam taki problem! Jest to bardzo niekonfortowe. pieczenie, swedzenie i ta twarogowa wydzielina. Przez pół roku brałam tabletki anty, teraz biorę antybiotyki. Po przeczytaniu powyższych wypowiedzi rozumiem ze to od tego. A jesli jest to jakas bakteria można pozbyc sie jej "samemu" czy konieczna jest wizyta u ginekologa??