Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka16

Solarka

Polecane posty

Gość malenka16

Solarka- tak, czy nie? Co o tym myslicie, wady i zalety.

Gość blade lico
ja mam strasznie brzydki kolor twarzy. blady z odcieniem szarosci. wiec chodze sie opalac. niestety moja twarz jakos nie chce sie opalic. chodze raz w tygodniu na 10 minut. dwa dni jestem lekko opalona a potem znowu blada.czasami ide 2 razy w tyg.reszta ciala sie jakos opala a nawet za mocno czasami.ale twarz leciutko zabrazowiona. teraz pojde na 15 minut moze dluzej wytrzyma. chodze juz od 2 lat.

Gość malenka16
up

Gość na pewno zdecydowanie
niezdrowa, kazdy dermatolog to potwierdzi. Juz raczej samoopalacz, bo dziala tylko na naskórek, nie na skóre.

Gość ograniczeniaaaa
na solarium powinno sie wpuszczac od 18-stego roku zycia :o

Gość bez recepty
http://www.bez-recepty.pgf.com.pl/index.php?co=artyk&id_artyk=259 Wiele osób chodzi do solarium, sądząc, że sztuczne opalanie jest bezpieczniejsze dla skóry, gdyż łatwiej jest – niż przy tradycyjnym plażowaniu – uniknąć oparzeń. Tymczasem sztuczne promienie niszczą skórę bardziej niż promienie słoneczne. Aby skóra zbrązowiała pod wpływem opalania w solarium musi pochłonąć gigantyczną dawkę promieniowania UVA – od stu do tysiąca razy więcej niż na plaży. Ultrafiolet emitowany przez opalające łóżka wnika głębiej niż UVB i powoduje większe szkody, m.in. uszkadza włókna kolagenu i elastyny. Sztuczne promieniowanie nie wpływa również na syntezę witaminy D3 w organizmie, gdyż lampy nie emitują promieni ultrafioletowych typu B. Dowiedziono też, że UVA inicjuje i potęguje kancerogenne skutki UVB, co oznacza, że opalanie w solarium może zwiększyć ryzyko oparzeń i nowotworów skóry.

Gość malenka16
Dzięki za opinie. Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość alicja_m
jestem zdecydowana przeciwniczka solarki, uwazam ze lepiej opalac sie naturalnie albo uzywac kremow brazujacych, naczytalam sie juz troche o tym co sie po solarce moze dziac. w wakacje lubie troche "zazyc slonca":) a wiadomo ze jak czasem trzeba sie gdzies pokazac to mozna uzyc balsamu braz i tez jest gites. zreszta zawsze mam opakowanie dove summer glow, wiec jak jest jakies wyjscie to sie ze trzy razy nasmruje i jest ok:)

Gość malenka16
up

Gość w zeszlym roku
zaszalalam i chodzilam na solarke. po miesiacu chodzenie srednio 2 razy w tygodniu zauwazylam na szyj skutki tego tzn. bardzo szorskta i zniszczona skóra. nawet nie chce wiedziec jaka w dotyku maja typowe solarki. od tamtej pory zrezygnowalam i nigdy wiecej

Gość jak sie chodzi 2 razy w tyg
to nie dziwne ze sa takie skutki:O powinno sie chodzic raz na dwa tygoodnie , czyli dwa razy w miesiacu, tak jest najbardziej optymalnie

Gość raz na 2 tyg
to nie ma po co chodzic bo ci wsystko zejdzie, ja chodze raz na tydz na 10 min i dobrze sie czuje. Oczywistym faktem jest, ze smaruje sie czesto, prawie co drugi dzien balsamem do skory suchej no i robie peeling dzien przed solka