Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtgth

Dlaczego oceniacie facetów tylko po wyglądzie?

Polecane posty

Gość dewek
"ocenia u faceta głównie charakter i status zawodowo-finansowy (to płeć o bardzo zmaterializowanym systemie wartosci ), w mniejszym stopniu wygląd." z tym statusem to sie zgodze (niestety :( ) ale ze liczy sie glownie charatker a wyglad ma male znaczenie, to w zyciu sie nie zgodze. Chyba, ze chciales napisac, ze liczy sie glownie wyglad, a w mniejszym stopniu charakter.

Gość taki ktoś
facet - to znowy ty ! jaki status zawodowo - finansowy - czy ty myslisz ,że kobieta poleci na faceta bo totuś dał mu posade w firmie ? Po 2 faceci boją sie przebojowych i lepiej zarabiających kobiet .

Gość Takashi Kunishige
Kiedyś ludzie wiązali się w pary. Dążyli do ułożenia sobie życia. Dbali o siebie. A teraz to istny sponsoring a kobieta idzie na gotowe. Obejdzie się bez tej całej "miłości" Oby tylko mieć za co żyć i kablówkę mieć ze sportowymi kanałami. Wtedy życie jak w Madrycie

dewek ! ! : Znam ludzi którzy mają po ok 160 cm, nadwagę, okulary jak denka butelek i łysiną. I oni potrafią mieć ładniejsze dziewczyny od mojej \"byłej\", którza przyciągała na ulicy oczy facetów. Ja, owszem 182 cm, 76 kg. Oni - zprymitywniałe emocjonalnie cwaniaczki, ale kasiaści ! ! Zamiast narzekać na wygląd, weż się za kasę. Efekt kobiecego \"instynktu gniazda\" - dobierają sobie facetów, którzy zapewnią lepszy byt ich potomstwu. U kobiet w wieku 26-30 szczególnie aktywny jest ten motyw. (Więcej tych procesów tłumaczy psychologia ewolucyjna).

Gość Aśka 21 lat/
A co mi po milosci, jak facet zarabia zalozmy 3000 zl? Z samej milosci sie nie wyzyje. A ja lubie luksusy. Zreszta, jak pokochac brzydala?

Gość Aśka 21 lat/
Dla mnie facet musi zarabiać minimum 5 patyków, inaczej to jest fajtlapa i śmieć. Chocby maiła najdłuzszego fiuta na świecie to ja go nie chcę

Gość dewek
Po pierwsze brzydki nie jestem, tylko smiesza mnie wypowiedzi, ze dla kobiet malo wazny jest wyglad. Po drugie, dzieki, ale nie chce kupowac kobiety i milosci. Ty to mozesz nazywac efektem gniazda, ja to nazywam kurestwem i lenistwem, bo kobiety tez moga pracowac.

Gość powiem
powodzenia Asiu :) Logika godna podziwu .

Takashi Kunishige : \"Ustrój powszechnej równości\" (czyli PRL) mimo iż był fatalnym w skutkach ustrojem, to jednak miał szereg uroków. Status społeczny facetów był zbliżony, więc kobiety miały w sobie znacznie więcej romantyzmu niz teraz.

Gość Aśka 21 lat/
Oczywiscie tygodniowo, bo miesiecznie 5k, to smieszna kwota.

Gość Aśka 21 lat/
powiem - dzieki, przynajmniej jedna mnie rozumie ;)

Gość Takashi Kunishige
Szkoda że tyle tu zbędnych prowokacji.

Gość powiem
to była ironia ---pustaku :)

dewek Też kiedyś tak na to zareagowałem - że to \"kupowanie\" (wychowano mnie w bardzo romantycznym systemie wartości). ;-) Ale kobieta ci nigdy nie powie że patrzyła też na twój status klasowy. Wymieni wszystkie twoje zalety, z pominieciem tej ;-) (tamto to efekt badań empirycznych - live is brutal)

Gość to ja dodam ze w moim zyciu
dewe-jak sam napislaes, nie jestes brzydki i moze dlatego trudno ci zrozumiec, ze jakas kobieta woli mniec brzydszego faceta niz takiego jak ty

Gość Aśka 21 lat/
nie wiem, co to jest ironia, ale dzieki kochana za mile slowa :)

Gość Takashi Kunishige
Ja w takim razie wolę kupić talerz Cyfry + niż kobietę Bo jak chodzi o TV to mam możliwość wyboru a tu nie wiem co będzie potem Z anteny mogę zrezygnować po upływie terminu umowy a takiej kobiecie kiedy zawrze się z nią umowę w formie ślubu trzeba zapłacić

Gość to ja dodam ze w moim zyciu
bo dla nas charakter ma znaczenie, a ta gadka ze kobiety leca na kase jest coraz bardziej zalosna,

\"Po 2 faceci boją sie przebojowych i lepiej zarabiających kobiet\" .-- Tego nie napisał facet, ale kobieta, która nieświadomie przypisuje facetom (nie rozumiejąc ich) kobiece cechy i system wartościowania. NIKT SIĘ KIKOGO NIE BOI. Uroda kobiety ważniejsza od jej statusu zawodowo-finansowego. I tyle :-)

Gość powiem
ronia – sposób wypowiadania się oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów. W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem. Termin ten odnosi się również do sytuacji, zjawisk niezgodnych z oczekiwaniami; rezultatów przeciwstawnych wobec zamiarów, czyli do zaburzenia przyczynowo-skutkowej struktury rzeczywistości. Wyróżnia się tu kilka odmian: * ironia sytuacyjna, np. wystąpienie w komputerze błędu systemowego (blue screen of death) w trakcie oficjalnej prezentacji Windows 98 z udziałem Billa Gatesa na targach COMDEX w kwietniu 1998; * ironia losu (zwana też kosmiczną), np. utrata słuchu Ludviga van Beethovena; * ironia historii, np. określenie stosowane wobec wojny światowej 1914-18 w okresie jej trwania oraz krótko po zakończeniu: Wojna mająca na celu zakończenie wszystkich wojen (The War to End All Wars). Matrycą ironii werbalnej będzie więc: ironizuje, że..., matrycą ironii odnoszącej się do sytuacji, zdarzeń, losu: na ironię zakrawa, że... Wyróżnia się również postawę ironiczną, charakteryzującą się dystansem, spokojem, rozwagą w ocenie, brakiem zaangażowania, oziębłością emocjonalną. Szczególną odmianą ironii jest ironia sokratyczna - przypisywany Sokratesowi, utrwalony w dialogach Platona sposób prowadzenia dialogu, będący zarazem metodą docierania do prawdy.

WYJAŚNIENIE: Nie przeczę ze kobiety nia patrzą na charakter. ! ! Patrzą, i to bardzo. Mi tylko chodzi o to że dla kobiet portwel faceta jest ważniejszy od jego wyglądu (a dla nas odwrotnie)

Gość Aśka 21 lat/
Sprecyzuję - tu są same idiotki więc doskonale mnie idiotkę rozumieją

Gość powiem
facet.rocznik1978---generalizujesz , albo masz bardzo złe doświadczenia życiowe . Nie przecze ze jest wiele kobiek dla których pieniadze i status społeczny jest istotny ale nie wszystkie kobiety takie są . Tak jak nie każdy męszczyzna to pijak czy łajza .

Gość taki ktoś
Aśka 21 lat/---ty się ośmieszasz

Gość Takashi Kunishige
Powoli a nawet coraz szybciej to kobiety mają wymagania i odrzucają 80% facetów już na starcie. Co innego faceci. Oni są coraz bardziej wrażliwi i są świadomi tego że życie nie trwa tylko jak jesteśmy młodzi.

Gość jhiudiudiudidid
" czy ty myslisz ,że kobieta poleci na faceta bo totuś dał mu posade w firmie ?" 95% mlodych i odpowiednio mniej % starszych poleci oj poleci 🖐️

Ja nie zaprzeczyłem tezie że dla kobiet najważniejszy jest charakter. W pełni się z nią zgadzam. Topik dotyczy wyglądu. twierdze że dla kobiet to sprawa trzeciorzędna. Kobiecy system wartości: 1. charakter - 2. staus zawodowy - 3. wygląd (choć i nie brakuje takich że nr 2 to jedynka. Najczęściej między 1 i 2 jest znak równości)

Gość powiem
Jeżeli facet mysli że to on poderwał dziewczyne to sie myli to ona pozwoliła sie mu poderać . Facet jest głową alecz kobieta nią kręci .