Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekareczkajak laleczka

ile zarabiac ma lekarz w polsce

Polecane posty

Nie każdy lekarz to Judym, obecne pokolenie przyszlych lekarzy to tragedia. Tak sie składa, ze mam wrodzona wadę serca i co rok musze robić badania w akademii gdzie jak wiadomo są studenci, ostatnio w lutym miałam okazję poobserwowac ich \"zaangażowanie\", jak równiez uslyszec rozmowy czekajac na badanie - z takim \"powołaniem\" nie pozwoliłabym im przerzucać workow z ziemniakami, co dopiero leczyc ludzi...

Gość nie tylko ta pani
:D

vepp: nie masz pojecia o czym mowisz i nie czytasz dokladnie tego co pisze ja i inni

Gość moim zdaniem aby podnieśc
elita.... elity są elitami jeśli reprezentują jakieś wartości.... ty lekarko naśmiewasz się z Judyma.... tylko parerność widać w twojej postawie..... szacunku nie dostaje się razem z dyplomem.... na szacunek sobie trzeba zasłużyć swoją postawą!!!!

a propos studentow: bez placy nie ma dobrej pracy....ale oni i tak wyjada do anglii lub niemiec bo znaja jezyki, tam beda miec wiecej wspolczucia i zaangazowania zawodowego. tez je kiedys mialam wieksze niz mam. dzis mam glownie przed soba brak perspektyw na godziwe zycie w moim kraju w ktorym sie urodzilam

Gość _hahaha_
'jestesmy elitą i chcemy aby nas tak traktowano w tym kraju. bo na to zaslugujemy. a kto o tym nie wie jest wlasnie takim chamem' Chamstwo to Ty prezentujesz. Wyzywasz innych od debili, pijaków etc. Generalnie to się zastanawiam dlaczego ty wogole z ludzmi pracujesz? Powinnaś byc odosobniona :) bo wyczuwam zaburzenia emocjonalne :D

do moim zdaniem aby podniesc - a skad ci w ogole p[rzyszlo do glowy ze sie nasmiewam z judyma????? z czego to czleku wnioskujesz??? zacytuj mnie! a tak na marginesie: judym nigdy nie istnial to wymysl literacki - romantyk ot co, na takie lektury moda byla

sama napisałaś, że to TYLKO ZAWÓD.... dlaczego mam cię więc lepiej traktować niż hydraulika.... dlaczego ty to elita ? bo poślęczałaś nad książkami parę godzin? twój wybór, przecież nikt ci nie kazał iść na medycynę!

do hahaha : wypad z mojego forum

Gość _hahaha_
'dzis mam glownie przed soba brak perspektyw na godziwe zycie w moim kraju w ktorym sie urodzilam' Nie Ty jedna, nie jedyna i nie ostatnia. mamy chory ustrój, i generalnie warunki powinny poprawić się na każdym szczeblu. Wszyscy powinni więcej zarabiać ...

do moim zdaniem aby podniesc: dzis z cala pewnoscia bylabym hydraulikiem z wielka ochotą - mialabym kase na wyksztalcenie na lekarzy z biegla znajomoscia wielu jezykow. moze i oxford by skonczyli. nie musialabym sie tyle uczyc co musialam a kase bym miala super.....smutne ze porownujesz wartosc lekarza z wartoscia hydraulika... no to idz do hydraulika jak zachorujesz.....

Gość _hahaha_
do moim zdaniem ... hmm, chyba prawda w oczy kole naszą panią lekareczkę, Z ELITY :D Jeszcze nikt mnie tak nie wypraszał z forum :D Czuję się zaszczycona :)

a moim zdaniem w tym kraju jest mnóstwo perspektyw.... choć fakt system jest kulą u nogi..... ja np. dojeżdżam do prywatnej przychodni, kilkadziesiąt kilometrów... chętnie widziłabym podobną u siebie na osiedlu....i z tego co wiem to nie ja jedna.... bo państwowa to horror po prostu.... mamy pieniądze, chcemy zapłacić.... ale chetnych do stworzeania takowej nie ma..... bo lekarze wolą pupcie na ciepłych etacikach trzymać i dorabiać na boku lewiznę..... a potem miałczeć, jakie to pensje mają marniutkie....

Gość _hahaha_
'nie musialabym sie tyle uczyc co musialam a kase bym miala super' lekareczko, nie masz powołania ... sama sobie zgotowałaś ten los, wybrałaś tę drogę życia więc do siebie miej pretensje, nie do nas, ani nie do pacjentów. Pacjentom należy się szacunek, nie uczyli Cię tego na studiach ?? :) Materialistka od siedmiu boleści :o

Gość do tych co nie zrozumieli
ZARABIA SIE WG WYKSZTALCENIA, ODPOWIEDZIALNOSCI ORAZ SZKODLIWOSCI WARUNKOW PRACY!!!!!!! LEKARZE W POLSCE SĄ DYSKRYMINOWANI I WIE TO KAZDY KTO SIE PRZEZ CHWILE CHOC ZASTANOWI, WIE TO I BUC I ELITA. nie kloccie sie lepiej zmiencie ten syf zeby nadal zdrowie i zycie ludzkie stalo sie nadrzedna wartoscia, nad rzędem rur i koparek, kopania rowow, durnowatych programow, aktoreczek i politykow etc Amen

żeby życie stało sie..... hmmm, życie mojej mamy było warte 2000 dla chirurga.... jakoś nie potrafie mieć do niego szacunku....mimo, ze operacje wykonał bardzo dobrze....

Gość _hahaha_
'ZARABIA SIE WG WYKSZTALCENIA, ODPOWIEDZIALNOSCI ORAZ SZKODLIWOSCI WARUNKOW PRACY!!!!!!! LEKARZE W POLSCE SĄ DYSKRYMINOWANI' A co z policjantami ? Narażają życie za 1300zł ? Nigdy nie wiedzą czy wrócą do domu, co z ich dziećmi i żonami? Trochę to odbiega od twojego rozumowania. Nie tylko lekarze mają 'źle' i nie tylko oni są dyskryminowani. Jeśli mamy poprawiać cokolwiek, to sorry, ale nie tylko sprawy lekarzy ...

Gość _hahaha_
'życie mojej mamy było warte 2000 dla chirurga' do moim zdaniem: ogromnie Ci współczuję. Ten świat schodzi na psy ... znaczy się polska służba zdrowia i wogóle to co się tu dzieje. Za jedną operację wziął 2tyś, a takich operacji ma ile w ciagu dnia? miesiąca? Czysta gotówka, kasa do reki i na konto. Samo zycie ...

do tych co nie zrozumieli ZARABIA SIE WG WYKSZTALCENIA, ODPOWIEDZIALNOSCI ORAZ SZKODLIWOSCI WARUNKOW PRACY!!!!!!! LEKARZE W POLSCE SĄ DYSKRYMINOWANI I WIE TO KAZDY KTO SIE PRZEZ CHWILE CHOC ZASTANOWI, WIE TO I BUC I ELITA. nie kloccie sie lepiej zmiencie ten syf zeby nadal zdrowie i zycie ludzkie stalo sie nadrzedna wartoscia, nad rzędem rur i koparek, kopania rowow, durnowatych programow, aktoreczek i politykow etc ------------> POPIERAM I PODPISUJĘ SIĘ OBIEMA RĘKOMA!! Nie wszyscy policjanci narażają życie... Ci, co narażają, zarabiają odpowiednio więcej... Poza tym, policjanci nie przechodzą przez 6-letnie studia... Wiadomo, w Polsce jest dużo do zmienienia... Jakby tak uciąć część pensji wszystkim politykom, którzy generalnie niewiele robią, od razu byłoby więcej pieniędzy... :) A lekarzom się wyższe pensje po prostu należą, bo to, co jest teraz, jest po prostu żałosne...

lekarze chociaż mają wybór..... a inne grupy społeczne niespecjalnie..... chociaż policjantów też nie mam ochoty bronić..... bo oni też 'swoje' na boku zarabiają.... szczególnie ci z drogówki ;)

Myślę, że każdy z nas wypowiada się na pdodstawie własnych doświdczeń - często smutnych 1. Ja osobiście nie znam biednego lekarza - znam natomiast dużo bardzo, bardzo bogatych. 2. moja mama w szpitalu na neurochirurgi - zoperowana za kopertę, inaczej...kilka miesięcy...czyli jednak mają jakiś wpływ na kolejność??? 3.codziennie dla pielęgnairek słodycze, torty, bo inaczej nie przychdziły na wezwanie :o 4. sama leczę się prywatnie, bo inaczej jestem traktowana jak popychadło i nieproszony gość... 5. ojciec leżał po zawale w szpitalu, dostał migotania komór - przy mnie ! na tzw sali oiok...latałam po kilku piętrach, zeby znaeźć lekarza - znalazłam ich w pokoiku na innym piętrze wesoło dyskutujących....:o 6. i tak wiele, wiele.. nie dziw się lekareczko, że takie mamy zdanie. obiektywnie pewnie masz rację, ale patrząc ze swojego własnego punktu siedzenia...nie chce mi się o tym gadać...

po prostu trza by zacząć od odbudowalia zaufania ludzi do państwa, a ten rząd jak na razie robi wszystko w odwrotnym kierunku.... trzeba taeż reform, radykalnych.... łapówkarstwa wśród lekarzy nawet 1000 Ziobrów nie jest w stanie zlikwidować.... bo to weszło w zwyczaj po prostu.... i jeszcze raz... jak najbardziej wyższe pensje dla lekarzy, ALE RÓWNOCZEŚNIE REFORMA SŁUŻBY ZDROWIA.... czyli likwidacja chorego łapówkowego systemu, wprowadzenie dobrowolnych ubezpieczeń i PŁACENIE ZA LECZENIE PRZY KASIE!!!!!

Gość Do lekareczki...
Co do elity... żeby nią być, trzeba na to zasłużyć. A niewielu lekarzy na to zasługuje, niestety. Słownictwo założycielki topiku wnosi wiele do życzenia, osobiście nie chciałabym, żebyś mnie leczyła:( Ja uważam tak: dobrze zarabiać powinien DOBRY lekarz, a wszyscy pozostali... powinni zrobić chociażby kurs na walec, można nieźle zarobić. My, pacjenci, powinniśmy mieć całkowite prawo wyboru lekarza. Ale nie tak, jak to jest do tej pory, niby wybierasz, a leczy Cię kto popadnie. Idziesz do szpitala, dostajesz z urzędu lekarza prowadzącego...Co to za wybór? Gdybyśmy uczciwie byli leczeni przez lekarzy z powołania, tak POWOŁANIA, to reszta rzeczywiście na kursy wózków widłowych. Bo kto powiedział, że koszty poniesione na studiach i po, dają prawo do bycia elitą? Jeśli się nie nadajesz do obcowania z człowiekiem, to fakt, że jesteś lekarzem, nic nie znaczy. Piszesz o pensji? Ja pracuję 20 lat, mam dwoje dzieci i jakoś ich musiałam wychować za pensję, która przez Ciebie jest uznawana za niską. A ile jest ludzi, którzy mają jeszcze mniej? Wszyscy jesteśmy ludźmi, mamy takie same potrzeby, apetyty, marzenia... Wykształcenie medyczne nie daje Ci prawa bycia kimś ważniejszym. Nie zapominaj, że w życiu wszyscy są potrzebni, i Ci bardziej wykształceni, i Ci mniej. Bo kim byś była, gdyby nie pielęgniarka, która wykona za Ciebie brudną robotę, salowa, która umyje za Ciebie brudny kubek, rehabilitantka, która w sposób namacalny przywróci pacjenta do jako takiej funkcjonalności... Odpowiadając na pytanie, będące tematem topiku: uważam, że lekarz powinien zarabiać dużo, ale tylko ten, co ma serce, duszę, wiedzę, umiejętności, intuicję, szacunek dla drugiego człowieka i Powołanie. Bo medycyna jest owszem zawodem, ale przede wszystkim Powołaniem prze duże P. Co do pracy za granicą, to owszem, wyjeżdżają lekarze i zarabiają dużo, ale tylko Ci super specjaliści. Na bylejakiego lekarzynę nawet nie spojrzą. I tu dla nas, potencjalnych pacjentów, jest ból - najlepsi wyjeżdżają, a nas leczą pozostali...

pełny wybór lekarza, tak.... to też bardzo ważne.... niech zarabiają ci do których chcą przychodzić ludzie.... święta racja!!!!

zależy, co znaczy \"biedny\"... lekarze przez pierwsze lata po studiach wykonują morderczą pracę za 1500zł miesięcznie... dyżury nie dyżury, a przy tym wymagają ciągłego skupienia... jak się ma nie wiadomo ilu pacjentów w tym momencie pod opieką, to trudno oczekiwać, że lekarze będą zawsze uśmiechnięci i mili... a propos operacji - w mojej rodzinie wrażenia i odczucia były zawsze pozytywne, żadna operacja nie była \"opłacana\", babcia po dwóch zawałach miała zakładane by-passy w terminie wręcz ekspresowym... kwiaty dla lekarki tudzież czekoladki dla pielegniarek mnie nie dziwią - znieczulica? Cóż, wg mnie po prostu zwykła ludzka wdzięczność... Szczególnie widać ją u ludzi starszych. Moja mama (farmaceutka) dostaje właśnie od nich jakieś prezenty typu miód z własnej pasieki ;) nie dlatego, że sprzedała coś bez recepty, tylko za poradę uśmiech etc... Kiedy chciała odmówić, babcia prawie by na nią nakrzyczała :D i chyba tak to wygląda :P

jeśli istniałby pełny wybór lekarza, to jak mieliby się szkolić stażyści i rezydenci, którzy w przyszłości BYĆ MOŻE będą super? Ich by nikt nie wybrał, a doświadczenie trzeba zdobywać, by POTEM być dobrym lekarzem... a z tym powołaniem... to nie wiem ;) pewnie coś w tym jest... :)

Gość Do lekareczki...
Właśnie o to mi chodzi. Dobry lekarz miałby pacjentów, za których by dostawał kasę, zły... musiałby szukać innej pracy. Może to by nauczyło pokory naszą "elitę" A czyż u nas, z dyplomem informatyka nie pracuje się w hotelu, czy z zawodem nauczyciela w świetlicy szkolnej? To czemu lekarz nie miałby być np. magazynierem?

i uważasz, że powinno im się na starcie wcisnąć po 10tys miesięcznie i dalej przyuczać do łapówkarstwa? pisze po raz któryś, owszem niech podniosą pensje ale równocześnie ze zmianą systemu.... a to właśnie lakarze najbardzie bronią tego fikcyjnie bezpłatnego systemu opiki..... co jest moim zdaniem perfidną zagrywką z ich strony.

Gość Do lekareczki...
Od szkolenia stażystów i rezydentów są kliniki. A nie czarujmy, od początku widać, czy lekarz ma powołanie...