Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekareczkajak laleczka

ile zarabiac ma lekarz w polsce

Polecane posty

Gość no to co masz przeciw
nie kochana nie nasłuchali się.... tylko idąc do szpitala już wiedzą.... że albo poleza na korytarzu na lekach albo emeryturke w kopertę wsadzą..... to nie jest wymysł, to jest rzeczywistość!!!! spytaj kogo chcesz!

do no to co masz przeciw - poki co zadna klinika mnie nie zatrudni w polsce z pensja odpowiadającą moim kwalifikacjom. nawet prywatna. i nawet w wielkich polskich miastach. dlaczego? .....I don't know....chyba musialabym byc tam dyrektorem albo miec tak zwane polskie znajomosci......bo polskie znajomosci to jeszcze większa plaga niz lapowkarstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aleś ty biedna....

do no to co masz przeciw: pracowalam w szpitalu jeszcze 3 lata temu az zaszlam w ciązę i poszlam na urlop. ani mnie ani moim kolegom nikt niczego w koperte nie wsuwal, jestes jedynym ktory o to wszystkich co do jednego posądza. poleżą na lekach? na lekach sie nie lezy - leczy sie przez pewien czas lekami zeby widziec codziennie reultat leczenia a potem wypisac z rozpoznaniem i tymi lub innymi korzystniejszymi lekami do domu. nie wiem kim jestes ze tak twierdzisz ale mysle ZE KLAMIESZ I OBRAZASZ NAS LEKARZY

po ostatnim twoim mailu "no to co masz przeciw" stawiam ci rozpoznanie : paranoik, samotny, podpity, z charakteropatią. czesc, nie ma sensu ci odpisywac

Gość fiśka kamiśka
a ile ma zarabiac w Polsce pielęgniarka?

słuchaj, ja nie miałcze.... jak ty.... państwową służbę zdrowia omijam szerokim łukiem.... a w prywatnej jest na prawdę dobra opieka, lekarzy z powołaniem, którzy wzięli swoje sprawy w swoje ręce.... mozesz mnie obrażać i tak nie zmnienisz pewnych faktów.... z kimkolwiek rozmawiam słysze to samo.....ile musiał dać za niby bezpłatną operacje.... na twoim zdaniem mam pewnie urojenia, jszkoda, że równoczesnie ma je ze mną większosć społeczeństwa :P

co do rozpoznania.... mam nadzieje, że pacjentom tak trafnych diagnoz nie stawiasz..... bo jak tak....to, ąż strach się bać :P kobieta, od 8lat zamęzna, 1 dziecko, własna firma, prywatne ubezpieczenie.... cześć

aaaa wiec diagnoza w 100% trafna: tylko plec sie nie zgadza ale wylacznie w polskim slownictwiehehehe w angielskim sie nie odmienia wg płci slowa paranoik . i w dodatku parszywie bogata co to naciąga ludzi na beznadziejne nigdy niewyplacalne ubezpieczonka. ty zakłamany podły człowieku [płci żeńskiej] - to ty sie nie wypowiadaj na temat jakiego nie znasz. sprobuj zyc tak jak polski lekarz - zobaczymy jak zaspiewasz

sam zawód mnie nie pociąga, mam inne zainteresowania..... ale finansowo chetnie.... ps jak ty studia skończyłaś, nie umiejąc czytać ze zrozumieniem..... gdzie ja napisałam, że pracuje w ubezpieczeniach? wiesz co to przecinek?

..'diagnoza w 100% trafna'.... no tak ty jesteś nieszcześliwa z założenia, ale nie mierz wszystkich swoją miarką :P

Gość Frida28
A mnie rozwalił nasz doktor neurolog - po pierwsze musiałam iść prywatnie z dzieckiem,bo nie podpisał umowy z kasą chorych,po drugie-skierował mne na badanie EEG głowy,oczywiscie prywatnie,po trzecie-badanie odbyło sie w szpitalu powiatowym,na państwowym sprzęcie,kobiety w poczekalni wsciekły się ze nie musze stac w kolejce,bo byłam umówiona na konkretną godzine. A dodam jeszcze ze na skierowaniu miałam napisane PILNE -czekałam 23 dni.Wkurza mnie to,że prywatne badanie robi sie na panstwowym sprzecie,ale na kase chorych czekałabym 4 m-ce.Może lekarze powinni otwierac przychodnie,kupować potrzebny sprzet,i leczyc na nim?

Gość Frida28
I Wy szanowni doktorzy chcecie zarabiać jak w Angli itp? Nie do pomyslenia dla mnie! Bo za co?

Frida28>>> zaraz usłyszysz, że masz halucynacje i ci się wydawalo :D

Gość szanowna pani lekareczko
Rozumiem że jest pani zażenowana sytuacją zarobków w polskiej służbie zdrowia, ale aby panią pocieszyć opowiem pewną historię!mianowicie pewna totalnie altruistyczna osóbka z mega powołaniem do pomocy bliźnim zdała egzaminy na wymarzone studia pielęgniarskie AM. Studiowała dziennie nie mając szans na znalezienie pracy która pomogłaby jej utrzymać się samodzielnie w wielkim mieście!ale jakoś przetrwała, studiowała 5 lat, później przez następne 3 lata robiła kursy dzięki którym ma specjalizacje. Nie wspomnę tu już nawet o tych nieszczęsnych stażach i praktykach również wakacyjnych za 0 złotych i 0 groszy. Sumując, praktycznie i teoretycznie dziewczyna uczyła się osiem lat, jest wyspecjalizowaną pielęgniarką a zarabia 1340 zł. I niech mi Pani powie że to sprawiedliwe. Nie mówiąc już o Tym jak LEKARZE TRAKTUJĄ PIELĘGNIARKI!HEH nawet studenci lekarskiego podnoszą wysoko nosy jak widzą studentkę pielęgniarstwa!! a przez te pare lat to my studentki pielęgniarstwa na praktyki zjawiałyśmy się o 6.50 i byłyśmy z pacjentami od rana do wieczora a szanowni studenci lekarskiego przychodzili o 9.00 i wychodzili po 3 godzinach!!!to wszystko i tak mało ważne (dla tych którzy nam płacą)!! pamiętajmy że nasza praca jest bardzo potrzebna!!!więc serdecznie panią pozdrawiam i przypominam iż nigdy nie jest tak źle by nie mogło być gorzej:)!

Gość do szanownej
do "szanowna pani lekareczko" - proszę wpisać w google po prostu zdanie : ile zarabiają lekarze" - i przeczytac zebranetam w linkach artykuły, m.in będzie o tym ile zarabiaja w innych krajach, jakie placą podatki oraz porownanie tego z polską. zapraszam wszystkich zainteresowanych tematem. pielęgniarka po studiach napewno jest lepiej wykształcona niz pielęgniarka po 3 letniej szkole pielęgniarskiej sama pani wie o tym najlepiej!!!! więc zarobki pani po studiach pielegniarskich nie moga byc takie same jak zarobki pani po szkole pielegniarskiej pomaturalnej prawda? doskonale zdaje sobie pani sprawe jaki jest poziom wiedzy i inteligencji wiekszosci pielegniarek w polsce, cud ze zastrzyk i kroplowke wykonac umieja.....wy wyksztalcone przynajmniej stetoskopu uzyc potraficie .......

Gość a jakie....
a jakie dochody powinien miec polski pacjent?

czesto lekarze nieoficjalnie zarabiaja duzo wiecej niz maja z pensji, pracuja w kilku miejscach mowia, ze wybrali tez zawod z powolania - to dlaczego odchodza od lozek pacjentow moim zdaniem juz za duzo chca a jesli chca tyle zarabiac co za granica to niech sie tam przeniosa - nie patrza na jedno, ze czesto w krajach, w ktorych sa ich wymarzone zarobki, utrzymanie (np jedzenie) tez kosztuje duzo wiecej niz w Polsce

Gość powolania
modlmy sie bracia i siostry, o powolania kapłańskie i zakonne, a także o powołania w służeniu bliźnim w bólu i cierpieniu, o powołanie do sprawiedliwych werdyktów i powołanie do odpowiedzialnosci za kraj nasz ukochany któremu zawdzięczamy całe nasze życie, Módlmy się bracia i siostry o powołania do życia w rodzinie, o powołanie do życia w ogóle, módlmy sie ukochani rodacy, ukochani w Chrystusie Panu abyśmy wszyscy mieli powołanie do miłości bliżniego i niewydawania fałszywych świadectw. Módlmy się Rodacy Polacy o siebie nawzajem, o powołanie do zrozumienia bliżnich i wspołczucia im w niedoli. Albowiem każdy z nas nosi wiele powołań w sobie....Amen

Gość a zauwazyliscie
a zauwazyliscie ze powolaniem nie nakarmi sie rodziny?

ale ile jest zawodow gdzie sie mniej zarabia tylko nie mozna zrobic strajku z taaaka sila przekonywania - czyli odchodzenie od lozek pacjentow

Gość a zauwazyliscie
madz - a zauwazylas ze podczas odchodzenia jak mowisz od lozek pacjentow jakos nikt jeszcze z tego powodu nie umarł???? a jak sądzisz, na jak dlugo sie odchodzi? naprawde sądzisz ze jak sie male dziecko na przyklad zacznie dusic to nikt mu nie przybiegnie z pomocą??? wlasnie dlatego ze tak naprawde nie mozna strajkowac nijak!!!! dlatego olewa sie lekarzy a takich jak ty szpikuje jakimis wyssanymi z palca dziennikarzy fałszerstwami. a poza tym niby jak strajkowac skoro strajk polega na NIEWYKONYWANIU DANEJ PRACY DANEGO DNIA!!!???

Gość nowa222
no wiec lepiej nie narazac pacjentow na strajk lekarzy tylko dac im tyle kasy ile chca!!!! basta

Gość xxxyyy
ciagle gadacie o tym ze lekarz pracuje w innych roznych miejscac h i se dorobi - kurde, ludzie, a wy tez tak dorabiacie? czy wracacie do dziateczek i na kanape przed tv??? w tym kraju kazdy moze sobie dorobic po godzinach - mozna sprzatac trawniki, roznosic prase, ksiegowac cos komus, zbierac psiekupy, byc niania, sprzatac u bogatych aktorow - jak widzicie wcale nie wymieniam tu zadnej patologii.....pracy w tym kraju jest duzo - tyle ze kazdy polak woli narzekac. lekarze narzekaja ale maja powody a wy nie lekarze? czemu sobie nie dorobicie np. na "dyzurach sprzatania u aktorki " albo w obliczaniu podatkow komus?

ja sobie dorabiam i odkladam i nie narzekam chodzi mi o wypowiedzi niktrorych lekarzy, ze oni maja najgorzej - najgorsza praca, stres i najmniejsza placa. ludzie pracuja po kilkanascie godzin i czesto fizycznie i to jest gorsza praca i nie dostaja w lape

a niby skad maja sie znalezc pieniadze na podwyzki dla nich - malo placimy ubezpieczenia? jeszcze chca je podwyzszyc i kazdy z nas ma wiecej placic zeby oni mieli wiecej? placimy, placimy i czesto nic z tego nie mamy a i tak do lekarza duza czesc osob chodzi prywatnie i za to placi

Gość xxxyyy
>>>>chodzi mi o wypowiedzi niktrorych lekarzy, ze oni maja najgorzej - najgorsza praca, stres i najmniejsza placa. ludzie pracuja po kilkanascie godzin i czesto fizycznie i to jest gorsza praca i nie dostaja w lape po kilkanascie godzin powiadasz?? no to policz etat , kontrakt w poradni i dyzury....umiesz liczyc? a o dostawaniu w łape to se poczytaj inne wątki, bylo juz o tym.... A , CZY WIESZ ze aktor w serialu ma za godzine pracy 100 razy wiecej niz za godzine pracy ma lekarz??? a wiesz ile za godzine pracy ma rolnik - poseł na sejm????? i co sądzisz ze zasługują? a Rywin w końcu też za łapowki siedzi nie?? to mentalnosc Polaków stwarza łapówkarstwo - bo nie docenia sie kwalifikacji. nawet aktorzy dają łapówki za etat

Gość xxxyyy
mój kumpel w USA zeby objąć hotel ten który chciał dał łapowke - wszędzie tak jest ale w Polsce to sie tylko tych lekarzy uczepili.

bez sensu sa takie wyliczanki ile ma posel itp, bo ile ma sprzataczka, budowlaniec, drogowiec - to taki sam bezsensowny argument umiem liczyc - lekarze pracuja po kilkanascie godzin w innych zawodach tez tyle czesto pracuja i co z tego

jak pracuja w prywatnych gabinetach to tam moga walczyc o podwyzke z panstwowych posad na podwyzke trzeba skads znalezc kase wiec moze maja znowu obnizyc emerytury? albo podwyzszyc ubezpieczenia czy moze wprowadzic kolejna akcyze na spowadzane samochody