Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekareczkajak laleczka

ile zarabiac ma lekarz w polsce

Polecane posty

Gość moim zdaniem aby podnieśc
...."dlaczego dla ciebie ktos kto nie ukonczył studiów ale pracuje ciężko jest bucem!!!!dlaczego!!!..." pozwole sobie odpowiedzieć.... mam ciotkę, która jest lekarzem medycyny pracy..... kompletnie NIC NIE UMIE, specjalizacje zrobiła raz 30 lat temu.... i teraz tylko pyta 'dobrze pani widzi' a to prosze zaświadczenie.... to wszystko.... mają mase pieniędzy, jak kiedyś przez przypadek zobaczyłam jej stan konta.... to szczęka mi spadła niżej podłogi..... a z biednej rodziny nie pochodzę.... ale do rzeczy..... otóż, ona uważam, że tyko studia medyczne się liczą..... inne są g*** warte.... a do pani lekareczki.... czemu nie pracujesz w prywatnej klinice, skoro tak ci brak kasy doskwiera? albo, czemu nie otwierasz włąsnej, albo przynajmniej prywatnej praktyki? najłatwiej to miałczeć i nic nie robić, takie ciężkie studia zaliczyłaś, a działalności nie potrafisz zarejestrować? śmiechu warte!!!!! po prostu wygodnie ci mieć etacik i dorabiać na boku.... spójrzmy prawdzie w oczy....

ale budowlancy nie lecza ludzi. odpowiedzialnosc za zle postawiony budynek ponosi architekt i inzynier. mowimy o wklad w wyuczenie zawodu [3 lata zawodowki a 6 lat studiow i 6 lat specjalizacji zawodowej] oraz o odpowiedzialnosci jaka sie ponosi w zawodzie osobiscie - bo to swiadczy ze jest to zawod wazny i wyskie trzeba miec kwalifikacje zeby go wykonywac. na calym swiecie to przeciez wiedza....a poloki jak zwykle nie kumate....

Gość _hahaha_
A takie pieniądze na lewo są najlepsze. Czysta gotóweczka na rękę. Może pani lekarka ostatnio mniej do ręki dostaje i stąd wielkie poruszenie ... przyzwyczaiła się do gotówki i udogodnień, a tu ... zonk. Bo lepiej się przyzwyczaić do tego że ma się wiecej, niż odwrotnie. :classic_cool:

Gość nie tylko ta pani
ktorzy lecza ci lecza:O

prywatna praktyka mi sie nie oplaca bo koszty zusu i wynajmu gabinetu przewyzszą moje dochody. i musialabym sie doksztalcic dodatkowo w ksiegowosci albo zatrudnic księgową .a pracuje wlasnie w prywatnej sluzbie zdrowia- na zlecenie, bez prawa do emerytury i platnego urlopu. bo inaczej bym nie zarobila tego 1500 zl i jednoczesnie nie moglabym wychowywac dziecka a obecnie oplacic mu przedszkola. a co niby przedszkolak albo mlodszy ma siedziec z nianka? za nia placi sie pensje lekarza.... boszszszeeeee, przeciez to jasne jak slonce....gdyby prywatna praktyka byla tak oplacalna jak wam sie wydaje to juz dawno bym to zrobila....

Gość _hahaha_
ale budowlancy nie lecza ludzi. odpowiedzialnosc za zle postawiony budynek ponosi architekt i inzynier I co z tego ze nie lecza. A wiesz ile wypadków jest na budowie? Z przemęczenia bo chlopaki spia po 3h/dobe. Praca ciężka jak każda inna, wiec nie mow mi ze jestes lepsza. A o dobrego specjaliste w tym czasie ciężko. Tym bardziej państwow, bo ten co przyjmuje prywatnie stara sie i musi pomóc jeśli chce zarobić na chleb. Wyksztalcenie i papier nie swiadczy o tym, że duzo wiesz ...

do hahaha - mysle ze jestes pijanym dupkiem spadaj z mojego topiku sk...wielu

doktor Judym mówi ci to coś, lekarko? to lekarze nie kumaci się ostatnio zrobili.... a raczej pazerni..... ten zawód zawsze wiązał się z powołaniem!!!! a na zachodzie lekarze owszem zarabiają dużo..... ale od całych swych dochodów PŁACĄ PODATKI!!!!! i ja jak najbardziej jestem za tym aby w Polsce było podobnie..... ale ty lekarze chcą złapać wszystkie sroki za ogon.... państwowy etacik z wysoką pensyjką i lewa gotóweczka z prywaty i kopert

do hahaha zanim spadnie: to sie doksztalc na lekarza dupku, bedziesz mial tak dobrze jak ja a do pracy po 3 godziny jestes wszak przyzwyczajony ....to sie nie przemeczysz....no i chlej mniej to na leki nie wydasz....

Gość Vepp
" ile zarabiac ma lekarz w polsce" patrzac na to, jak traktujecie pacjentow, zlamanego grosza bym wam nie dal.

Gość _hahaha_
Kochana, jestem kobietą, ku Twojemu zdziwieniu. I nie zamierzam spadać, bo to jest forum, a na forum mam pełne prawo wypowiedzi. Skoro zakładasz topik, to powinnas się liczyć z każdą opinią, ale masz chyba jakiś kompleks, nie potrafisz przyjąć słów krytyki ? Wszystko ma byc tak jak Ty chcesz ? Załosna jestes wysuwając tego typu 'opinie i stwierdzenia'

biorąc pod uwagę moje doswiadczenia z lekarzami z państwowych placówek (zwłaszcza ginekologami) uwazam ze należy im się wręcz obniżka płac, z drugiej strony nie ma się co dziwić ze za nadto się nie wysilają - muszą dbac o to by ludzie nie zdrowieli i przychodzili do nich prywatnie ;) ps. nauczycielom nikt koniaków nie daje...

judym???? bylam judymem na wolontariacie, teraz mam rodzine palancie. ciezko pracowalam a teraz bylam na wychowawczym. trudno mi wrocic na prace po 12 godzin na dobe no nie? w stanach bym nie musiala. podatki placi kazdy nie zauwazyles???? a od powolania to ksiadz jest. nie lekarz. lekarz nie ma nic wspolnego z powolaniem, to zawod. wymaga tylko pewnej dozy empatii. ale czy ty bucu wiesz co to empatia?

Gość nauczycieli się nie czepiajcie
jak ktoś uważa, ze to taka łatwa praca, to niech zostanie nauczycielem, co za problem! Przyjdź, zajmij się klasą, w której każde dziecko niemalże jest napobudliwe, a w klasie takich jest 30. Bo nasz kraj nie stać na mniejsze klasy. Wi ekszość dzieci jest z rodzin niewydolnych, rodzice sobie nie radzą, a ci od lekarzy to jeszcze większa rozpacz. Przyjdź, wtedy pogadamy.Posiedzisz w klasie, zobaczysz jak po 45 minutach mozna być wykończonym dziecięcym "szczebiotem". Nie mówię o gimnazjach...

prywatna praktyka nieopłacalna? ty chyba po prostu jesteś kiepskim lekarzem.... ja z moim dzieckiem, chodzę prywatnie, (państwowych przychodni nie toleruje, choć irytuje mnie to, że płace podwójnie i składkę i za wizytę)..... tydzień wcześnie się trzeba rejestrwać, no chyba, że nagły wypadek.... i zawsze jest full, 20 osób min nie raz widziłąm w kalendarzu..... 50 zł od wizyty.... ale ja mu tam za złe nie mam, bo to świetny specjalista po prostu.

Gość _hahaha_
do hahaha zanim spadnie: to sie doksztalc na lekarza dupku, bedziesz mial tak dobrze jak ja a do pracy po 3 godziny jestes wszak przyzwyczajony ....to sie nie przemeczysz....no i chlej mniej to na leki nie wydasz.... I tu właśnie pokazzałaś jak wspaniała jest ta nasza polska służba zdrowia :D

odpowiedz zgodzisz sie na powiedzmy 6000 i za łapowkę utrate prawa do wykonywania zawodu oraz czy koledzy i kolezanki sie zgodza

lekarze to elita. gdyby zarabiali tyle ile powinni nie byliby chamami ani lapowkarzami. to przeciez jasne

Gość nie tylko ta pani
a ty doczytaj bo wszyscy pisali ze nauczycielom tez nalezy sie podwytzka i ze to tez ciezka praca

\"Osoba ktora skonczyla matematyke czy polonistyke i jest nauczycielem nie musiala uczyc sie tyle samo co student medycyny \" no nie wiem, biorąc pod uwagę masę szkolen i kilka podyplomówek + min. 10 lat czekania na najwyzszy stopien zawodowego \"wtajemniczenia\" za ktory i tak nie dostanie sie 2tys netto...

wiekszosc rodzin niewydolnych -- no wlasnie....lekarskich takze....uczycie ich dzieci to wiecie

Gość nie tylko ta pani
buahahah elita :O::D:O:D

lekarze to ELITA.

Gość nauczycieli się nie czepiajcie
a i jeszcze dodam, ze sporo się w tym zawodzie dodaje do pracy, bo skądś trzeba brać papier ksero, no niby dzieci się składają, ale nie wszystkie...i co im zrobisz? Ale chciałoby się, zeby pani nauczyciekla pomoce do lekcji stosowała, co nie? A te sławetne 18 godzin? Akurat, drugie tyle w domu, plus szkolenia, rady wywiadówki, wyjazdy z dziećmi. I co, myślicie, ze nam za to płacą? Akurat.

jestesmy elitą i chcemy aby nas tak traktowano w tym kraju. bo na to zaslugujemy. a kto o tym nie wie jest wlasnie takim chamem o jakim bycie nas posądza. WARA OD ELIT!!!!

..."ale czy ty bucu wiesz co to empatia? ...." ironia aż się cisnie na usta.... wiesz jak moja ciotunia lekarunia skwitowała to ile zarabiam po moich nie medycznych studiach? 'że mi się nie należy'..... bo tylko lekarzom się należy!!!! zejdź na ziemie..... studiowałaś.... na moim roku też wiele osób studiowało.... ale nie wiele dobrze zarabia.... to normalne.... STUDIA TO NIE CZEK..... dobrze zarabiają najlepsi po prostu..... ja wszystkim życze jak najlepiej.... ale uczciwie prosze.....a nie pokrętnie, co z tego, że taki jeden z drugim podatek zapłaci od 2tyś.... jak na boku zarobi 20.... powtarzam.... prywatna słuzba zdrowia, płącenie przy kasie i pensje odpowiednie do kwalifikacji..... czemu lekarzom ten pomysł się tak bardzo nie podoba, czemu tak ostro bronią niewydajnego państwowego molocha, chę?

Gość _hahaha_
Ja byłabym za tym, żeby policjantom podniesli płace, a nie lekarzom :classic_cool:

Gość Vepp
tylko problem w tym, ze wy zarabiacie 5 razy wiecej w prywatnych gabinetach. Ale ciagle wam malo, zachlanne pijawki .Zle ci w Polsce? To wypad do Anglii.

NAUCZYCIELE TO TAKZE ELITA!!!! WARA OD ELIT!!! wspolczuje wam nauczycielom, jak macie uczyc dobrze nasze polskie dzieci skoro jestescie zgorzkniali i zrozpaczeni niesprawiedliwoscia tego kraju tak jak my lekarze???? rozumiec nauczyciela moze tylko lekarz. i to wcale nie tylko dlatego ze ma empatie zawodową....

tak se tłumacz elita to dobre . miałem do czynienia z ta elita lekarz dostał 5000 od mamy a po 3 dniach kazał z ojcem wypie...alac członek elity sie rozumie