Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekareczkajak laleczka

ile zarabiac ma lekarz w polsce

Polecane posty

ile wg. was powinnam zarabiac w polsce? bo wg mnie tylez samo co koledzy tego samego fachu w anglii czy ameryce pln. albo innych cywilizowanych krajow co wy na to?

Gość zalezy jaki lekarz
chirurg powinien zarabiac duzo proporcjonalnie do odpowiedzialnosci ale takie panie 'doktor' co tylko siedza i recepty wypisuja a w godzinach pracy juz siedza w prywatnych gabinetach to jeszcze mniej powinny dostawac!

a co to sa panie co tylko siedza i wypisuja recepty? czy chodzi ci o sekretarki? pomoce medyczne??? nie rozumiem

Gość kasiorska
a co to wlasciwie jest ta odpowiedzialnosc lekarska? ze sie zaszyje nozyczki w brzuchu to rozumiem ale reszta?

Gość zalezy jaki lekarz
te panie (i panowie) to lekarze rodzinni, medycyny pracy, laryngolodzy, dermatolodzy i inni ktorzy siedza w przychodniach panstwowych

Gość kasiorska
czy tacy laryngolodzy czy inni neurolodzy czy ci rodzinni jak piszesz, co siedza w przychodniach to czy ich odpowiedzialnosc jest mniejsza niz chirurga czy taka sama? slyszalam ze lekarze musza sie sami za wlasne pieniadze teraz ubezpieczac od szkodliwosci - takie OC maja zawodowe, to czy tylko chirurdzy czy tez wszyscy je maja? i placa tyle samo? czyli jak ich odpowiedzialnosc jest duza czy mala.

Gość _hahaha_
Moja kumpela dostała skierowanie do lekarza 'do pilnej konsultacji' w marcu. Chcieli ją zapisać na wrzesień. Gdyby nie zrobiła rabanu, to pewnie nie dożyłaby ... i kto poniósłby odpowiedzialność ????? Ja jestem załamana tym co się dzieje w Polsce ze służba zdrowia ...

Gość zalezy jaki lekarz
kurwa taka jestes ograniczona ze nie czujesz roznicy miedzy lekarzem ktroy operuje a takim ktory zaglada w ucho? :O

Gość chcą 7000
a na obchodach, to dzień dobry jak tam i nawet nie zdąży odpowiedzieć człowiek, czy dobrze czy źle- bo cie pocałuje w dupe i ani do widzenia

ja mysle ze dobry specjalista i 10000 pln ale za przyjecie jakielkolwiek łapówki chocby czekolady dozywotnia utrata prawa do wykonywania zawodu !!! ciekawe czy lekarze by sie na takie cos zgodzili?

Gość zalezy jaki lekarz
wiadomo sa lekarze i lekarze i wszystkich do jednego worka nie wypada wrzucac ale wieeelu lekarzom mozna wieeeele zarzucic :O

OK niech lekarze w Polsce zarabiaja tyle ile ci w Anglii. ale w takim razie ja tez chce angielskie zarobki. napewno zarobie duzo mniej niz taki lekarz, ale nie bede musiala siedziec za granica. lekarzom nalezy sie wynagrodzenie za ich prace i odpowiedzialnosc, ale nie mozna chciec sytuacji, gdzie ktos zarabia 50tys bo jest lekarzem a ktos inny 900zl bo nim nie jest.

nie uwazam rowniez ze wszystkim lekarzom nalezy sie 10 tys miesiecznie. ci co wypisuja codziennie te same nieszkodliwe leki na recepte (zeby nie zaszkodzic pacjentowi) powinni zarabiac tyle co urzednicy od roboty papierkowej. mialam taka pediatre, ktora i na zwykly katar i na ciezkie zapalenie oskrzeli, kazala kupowac syrop Pini i pic herbatke malinowa :P zeby mnie wyleczyc rodzice placili za wizyty domowe innego pediatry

jak dla mnie 5 tys miesiecznie to minimum. a taka \"pani co wypisuje recepte\" zakuwala pol swojego zycia zeby ci zajrzec w uszko i powiedziec co ci dolega. jakby lekarze zarabiali godziwe pieniadze to na pewno byliby i milsi dla pacjentow i nie musieliby brac lapowek.

Gość nie tylko ta pani
tyle sie uczy i gowno ma :O takich to 80 % w Polsce wiec wszystkim naleza sie takie pieniadze!!!

no oczywiscie ze naleza sie wszystkim wyksztalconym osobom np nauczycielom, ale temat jest narazie o lekarzach wiec sie nie gorączkuj moj poprzedniku

Gość nie tylko ta pani
no wiec wlasnie

czytajac to co do tej pory napisaliscie: zadam niektorym wam pytanie - czy wiecie w ogole na czym polegaja studia lekarskie? ile jest to ciezkiej pracy zeby wchlonąć tyle obszernej wszechstronnej wiedzy? - czy wiecie ile kosztuja podręczniki? [bo za stancje czy akademik kazdy kto studiowal placi mniej wiecej tyle samo] - czy zdajecie sobie sprawe ze oprocz zwyklych wykladow trzeba tez odbyc wolontariackie dyzury w szpitalach i wakacyjne praktyki za darmo zeby nauczyc sie wiedzy praktycznej? - czy zdajecie sobie sprawe ze obcując z chorymi zakaźnie lekarz naraża wlasne zdrowie a czasem nawet zycie oraz swojej rodziny ,-czy wiecie ze wielu lekarzy odbywa specjalizacje za darmo lub marne pieniadze rzędu 800 zl ......- czy wiecie ze moja pierwsza pensja i niezmienna przez 3 lata jako asystent akademii medycznej jednoczesnie odbywający wolontariacki staż specjalizacyjny wynosila niezmiennie przez 3 lata 850 zl??? bylo to ok. 10 lat temu - i co myslicie ze wiele sie teraz zmienilo??? czy wiecie ze operator koparki zarabia 2000 zl na reke? i co tyle samo musial sie uczyc i jest tyle samo zawodowo warty??????????? czy mam szanse za 1500 brutto na jednym marnym etacie wyszkolic moje dziecko i utrzymac je? ostatnie: dlaczego ja, tak samo wykwalifikowana jak moja kolezanka po oxfordzie mam zarabiac mniej od niej a leczyc tak samo dobrze?

Gość nie tylko ta pani
ale tak ma wiekszosc ludzi po studiach wyzszych !!! chocby wspomniani nauczyciele ktorych praca takze nalezy do odpowiedzuialmych i trudnych i to jest beznadziejne w tym popierdolonym kraju ze byle buc po zawodowie albo i nie zyje jak pan

skoro dla niektorych czekolada to lapowka to dlaczego kelnerzy, hotelarze i podobni nadal jeszcze masowo nie siedzą w więzieniach za lapowke???

Gość moim zdaniem aby podnieśc
pensje lekarzom, powinno się ZLIKWIDOWAĆ PAŃSTWOWĄ OPIEKĘ ZDROWOTNĄ..... tak są dzioady do kopret przyzwyczajeni, że inaczej to nie ma sensu, bo po prostu dalej bądą na lewo 3x tyle brali.... po co do pełnego dolewać? prywatna służba zdrowia, prywatne ubezpieczenia płacę rachuneczek przy kasie- ubezpieczenie mi zwraca..... i wtedy niech sobie zarabiają.....płacą podatki.....bez lewizny... niech będzie naturalna selekcja.... dobry specjalista zarabia majątek.... kiepski konowła tyle co operator koparki....

Gość nie tylko ta pani
to wysoko tego konowala cenisz:O

i tak zarabiają już bardzo dużo... że nie wspomne o paniach doktor które 50 zł zgarniają za wizyte w sprawie o prawo jazdy. wizyta opiera sie na dzień dobry imie nazwisko pesel, czy coś wydać?, do widzenia, trwa 5 minut. a tak poza tym to na pewno dużo życia spędzili przed książką, ale nie tylko oni...

Gość _hahaha_
'czy wiecie ze operator koparki zarabia 2000 zl na reke? i co tyle samo musial sie uczyc i jest tyle samo zawodowo warty???????????' To zmień zawód, przerzuć się na budowlankę i tyle. Po problemie, będziesz dostawała tyle ile chcesz ...

a kto cie wtedy wyleczy jak ja bede pracowac jako operator koparki?

do adriannnaaa: a jak myslisz, czy te 50 zl to ma za 100 godzin miesiecznie? a moze tylko za 2-3 godz miesiecznie? no i dojechac tam musi nie?

człowiek ma to do siebie że im wiecej ma tym wiecej potrzebuje, więc na pewno wyższe zarobki nie zlikwiują łapówek, będzie tak samo, a oni będą tylko mieć lepsze samochody i jeszcze wyżej podniesioną głowę.

Gość _hahaha_
Prywatni ... i tak musze prywatnie chodzić, bo żeby państwowo się dostać to albo z wielką łaską i wielkim ale, albo czekać pół roku na wizytę lub dłużej. A kto może non stop w przychodniach przesiadywać? Przecież ludzie pracują, często od rana do popołudnia ... i jeszcze łaskę zrobią że przyjmą ... To po cholerę płacę składki, żeby mnie olewali ??? Niech robią prywatyzację, konkurencja jest najlepszym sposobem na pokazanie, kto jest najlepszy ...

Gość moim zdaniem aby podnieśc
moją mamę lekarz z ogromną przepukliną kręgosłupa 3 miesiące zwodził.... bo głupia się nie domyśliła, że 30 letnie płacenie składek nie jest wystarczające, aby dostać skierowanie na operacje.... przeszła serie blokad, brzez co uczuliłą się na leki.... dopiero, 'życzliwa' pielęgniarka, jak ją poinstruowała.....JAK DAŁĄ KOPERTĘ TO W TYDZIEń BYłA PO OPERACJI!!!! mówiłą, że o 9 rano, dziad już w kieszeni miejsca nie miał..... i takiemu podwyżkę dawać? pytam, po co?