Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toxo

TOKSOPLAZMOZA W CIĄŻY - CZY KTOŚ CHOROWAŁ?

Polecane posty

Gość toxo

Odebrałam wyniki i oba (IGG i IGM) są dodatnie. Bardzo się martwię, czekam jeszcze na wynik z awidności. Jeśli któraś z Was przechodziła przez to w ciąży proszę niech napisze jak przebiega leczenie i czy z dzieckiem było wszystko ok.

U mnie wyszło,ze mam toxo.Na szczęscie okazalo sie ze to pomyłka,jak powtórzylam wyniki w innych labolatoriach.Ale zanim powtórzyłam,to strasznie przezyłam ten dodatni wynik,myslałam,ze oszaleje z niepokoju o maluszka.Zadzwoniłam do mojego gina,on powiedzial zeby sie nie martwic,bo wykrytą toxo mozna leczyc w ciąży,ewentualnie jezeli zarazi sie maluszek,to tuz po urodzeniu rozpoczyna sie jego leczenie.Najwazniejsze jest wykrycie toxo w ciąży!!!!Gorzej jak ją masz,a o tym nie wiesz i nie leczysz.

Gość do mysza

Gość do mysza
a masz kota????? no bo niby od niego się najprościej zarazic Czy jeśli kot nie wychodzi na dwór i utrzymóje się odpowiednią higienę to można się zarazic??

Gość to bardzo proste
Np od surowego mięsa, od grzebania w ziemi itp.

Gość solester
ja mam trzy koty, do tego bardzo często podrzucają mi jakiegoś znajomi, którzy wyjeżdżają na wakacje. Robiłam wiele razy badanie na toxo i okazuje sie, że nie miałam z nią nawet kontaktu ani ostatnio ani w przeszłości, więc jak zachowujesz podstawowe zasady higieny to chyba te napiętnowane koty nie stanowią takiego zagrożenia.

Gość gabasia
Witam! Jestem w 9 tygodniu ciąży i właśnie się dowiedziałam, że mam toksoplazmozę. Moje wyniki są dodatne IGG 250 , IGM 6 310. Bardzo się boję to już moja 2 ciąża. W pierwszej nie miałam robionych badań, bo nie miałam kota i nie miałam objawów. Nie wiem co robić biorę lekarstwo. Jaką mam pewność, że moje dziecko urodzi się zdrowe? A jeśli nie to jakie mogą być tego konsekwencje? Proszę o odpowiedź.

Gość ewa32
kobitki nie chce straszyc ale biegiem do lekarza z tymi wynikami, musicie sie zaszczepic KONIECZNIE! POWIKLANIA SA STRASZNE

Gość anna bez rękawa
A jakie są objawy tokspolazmozy?

Gość ewa32
TOXO atakuje mózg i oczy płodu....o powiklaniach poczytajcie na necie podstawowych informacji sie dowiecie...nie chce tu szczegółami straszyc dziewczyn