Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chb20

Skuteczna depilacja twarzy??? Pomóżcie!

Polecane posty

Gość chb20

Mam problem z usuwaniem wąsików, mam bardzo wrażliwą skórę i po depilacji woskiem skóra nad górną wargą jest podrażniona i zaczerwieniona nawet przez kilka dnio :( Znalazłam w internecie 2 preparaty sally hansen: http://www.e-kosmetyki.com.pl/x_C_I__P_7013002-7010001.html http://www.e-kosmetyki.com.pl/x_C_I__P_7013007-7010001.html Jeśli któraś z Was ich używała i mogłaby mi powiedzieć jak one działają, to byłabym bardzo wdzięczna. Chodzi mi głównie o to, czy one działają tak jak wosk, tzn.,że efekt jest widoczny przez dłuższy czas i nie powodują tego, że włosy odrastają szybciej (jak po goleniu), bo obawiam się, że działa tak jak krem np. Veet, który stosowałam do golenia nóg, ale on niestety nie działał jak depilator czy wosk :( Poproszę o Wasze opinie, bo nie chciałabym depilować twarzy co drugi dzień :( Pozdrawiam 🌻

czesc. ja tez borykam sie z problemem wasika. ale radze sobie z tym jakos juz od 2 lat. stosuje wosk, w plastrach. opanowalam sobie juz sposob najbardziej jak tylko mozna lagodny dla mojej skory. myje twarz. nakladam krem, najlepiej jakis tlusty. zanim zastosuje wosk musze odczekac jakies 2 godzinki, w tym czasie jeszcze ze 2 razy nakladam nad gorna warge krem. potem przygotowauje sobie talk lub, gdy nie mam, odrobine maczki ziemniaczanej na telerzyku, i maczam w niej kawalek watki po czym nanosze ja nad gorna warge (oczywiscie przd usuwam nadmiar kremu, nie woda ale np chsueczka). tne plastry z woskiem na kawalki o szerokosci troszke mniejszej niz centymetr, skracajac ich dlygosc do takiej, jaka najlepiej mi uzyc. i zaczyna. jesli nie wyrwe wszystkich wloskow za oierwszym razem, w jednym miejscu, to znow nanosze na to miejsce odrobine talku. talk chroni skore przez zerwaniem naskorka. generalnie jest dobrze. potem oliwka i krem i spac (bo robie to przewaznie wieczorem, kiedy jest czas wolny i nie ma pospiechu).

Gość chb20
Dzięki olcha za wskazówki! Masz rację, talk to dobry pomysł, że też o nim wcześniej nie pomyślałam :) Muszę spróbować!:) Wyszukuję już innych sposobów, bo naprawdę mam dość zaczerwienionej i łuszczącej się skóry. Ale może ten talk mi pomoże... Na pewno spróbuję!:) Dzięki, pozdrawiam!

i pamietaj, ze skora i tak bedzie troszke podrazniona, ale nie tak, jak gdybys robila to na sucho. dla mojej skory wazny jest ten czas pomiedzy umyciem twarzy, nalozenime kremu a depilacja, no i ten talk. pamietam, jak na poczatku mojej walki z wloskami dziwilam sie, ze wyrywam sobie naskorek. teraz nie mam z tym porblemu. zycze powodzenia i fajnie ze moglam pomoc :)

Gość chb20
Oj pomogłaś olcha, naprawdę :) Dzięki serdeczne, może to okaże się jakimś rozwiązaniem dla mnie. Mimo to, gdzyby któraś z Was wiedziała coś więcej na temat działania tych produktów z linka to również czekam na Wasze wypowiedzi. Dzięki!!! 🌻 🌻 🌻

Gość upupupup