Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BLAH

BENEFITY W UK

Polecane posty

Gość abaabi
Próg finansowy dla Child tax credit,wynosi 58tys. funtow rocznie.. Więc jeżeli,ktoś zarabia taką kase,to tylko pogratulować.... Wszyscy inni,którzy nie zarabiają takich pieniędzy,mają prawo do tego świadczenia..Prawo,które im daje ustawa o świadczeniach socjalnych..więc odpuście sobie te komentarze o żebrakach itp. Dajcie żyć innym..Poprostu....

Gość z manchesteru
do tego vo zalozyl temat-ale jestes pusty...co juz sie nie odzywasz?? To policz sobie ile utrzymanie takiego dziecka kosztuje-jedzenie, autobusy, szkola, ubrania, rozrywka itd... Poza tym kazdyplaci podatki. Ja mam dopiero 22latai nie mam dzieci ale biore benefit bo nie pracuje na full time bo jestem po operacji. Takich zabiegow zrobiliw PL 2, tu codziennie...W PL koszt 50 000 zl sama operacja a przeciez jakos utrzymac sie musze. Nie przesadzajmy ze te benefity to takie wielkie sumy. I czlowieku, ja tez dostalam sie tu na studia i znam takich matolow co tu studiuja ze nie dziwie sie ze poszedles- co znizki beda nie??a co to sa jaknie benefity..wiec uprzejmie ZAMKNIJ SIE I ZAJMIJ NAUKA ZEBYS ZDAL...

Gość *moimz daniem*
W UK mieszkamy zchlopakiem od 3 lat. kilka miesiecy temu urodzil nam sie dzidzius. od panstwa dostajemy Maternity Allowance, Child Tax Credit i Child Benefit. Od wrzesnia zaczynam ostatni rok studiow na brytyjskiej uczelni. Poza wymienionymi powyzej benefitami panstwo rowniez placi moje czesne za studia - 100%, pokrywa 85% kosztow za zlobek, dostajemy rowniez Learning Parents Allowance, dodatkowe pieniadze na ksiazki, pomoce naukowe, dojazd na uni oraz tzw Special Support. Moj chlopak nie zarabia malo, poniewaz po studiach w UK dostal bardzo dobra prace, a pomimo tego przysluguje nam jeszcze sporo dodatkow. Wiec ci, ktorzy sadza, ze do UK wyjezdzaja osoby tylko po to, zeby wyludzac pieniadze to sa wwielkim bledzie. Panstwo brytyjskie dba o swoich mieszkancow pomagajac im na tyle na ile to tylkomozliwe. Mieszkajac w Polsce moglabym zapomniej o studiach dziennych,wychowywaniu dziecka, oplaceniu zlobka, materialow dydaktycznych itd. Niestety nie mam tez bogatych rodzicow. Wiec jezeliktos chce sie wypowiadac na temat o ktorem nie ma zielonego pojecia, lub poprostu zal mu dupe sciska, to niech lepiej wraca do tej swojej polskiej pracy tyrac za grosze i dawac sie ruchac w dupe. Pozdrawiam

Gość *moimz daniem* - ja wlasnie to
*moimz daniem* - ja wlasnie to samo zamierzam - tzn. wrocic na studia i sie zastanawialam czy dostaniemy zwrot kosztow opieki nad dziecmi - bo inaczej to lipa. Jak pracowalam, to dostawalismy, a teraz jestem na macierzynskim, ale od pazdziernika chce konczyc studia tutaj - ostatni rok, tylko nie wiem czy sie uda.

Gość a w PL ..................
1,3 mln dzieci straciło prawo do zasiłku rodzinnego (Gazeta Prawna/14.07.2008, godz. 06:00) Obecnie prawo zasiłku rodzinnego ma 4,27 mln osób. W 2004 roku, czyli w momencie wprowadzenia nowego systemu świadczeń rodzinnych, zasiłek otrzymywało 5,55 mln osób.

Gość Nowa Ufliczka009
NIE WIEM DLACZEGO NAM KTOS ZAZDROSCI NIE KUMAM! PRZECIEZ JAK JESTESMY W UK A URODZI NAM SIE DZIECKO TO JESTESMY W PELNI UPRAWNIENI ABY POBIERAC ZASILKI, MOJ MAZ PRACUJE, ALE Z JEDNEJ WYPLATKI NIE STARCZA JAK MIESZKANIA TAKIE DROGIE, I STARAM SIE O WSZYSTKIE DODATKI A CIEKAWE JAK TY BEDZIESZ MIAL DZIECKO CZY Z NICH ZREZYGNUJESZ CIEKAWE...

Gość a ja was popieram
uwazam ze jak sie komus cos nalezy to trzeba brac ... czy to w Polsce czy to w UK ...

Gość Nowa Ufliczka009
TYLKO TO NIE TAKIE PROSTE BO JA JUZ 4 MIES CZEKAM I ANI PENSA NIE DOSTALAM.....:(

Gość bo już nie dają benefitów
obcokrajowcom. a przynajmniej nie będą dawać. co innego jak jest chociaż jeden rodzic brytyjczykiem.

Gość co ty chrzanisz...
jestem w uk z dziecmi zaledwie kilka tyg, przyjechalam do meza. jak zglaszalam sie zeby wyrobic sobie nin to najpierw kazali zlozyc na child benefit i tax credit.

Gość co ty chrzanisz...
no to oni chyba lepiej wiedza w tych urzedach co komu przysluguje- ja tam o o benefity nie potalam, tylko o inne sprawy.....

Gość ale już mają zabrać
od nowego roku podobno czy nawet od listopada. tzn.może nie zabiorą tym co przyznali ale już nowym osobom nic nie będzie przysługiwać.

Benefity nie beda przyslugiwac rodzinom, ktorych dzieci nie mieszkaja w UK tylko w Polsce. Wiele osob pobiera swiadczenia na dzieci, ktore mieszkaja poza granicami UK i to sie ma skonczyc. Nowa Uficzka: zadzwon i zapytaj co jest grane, moze czekaja na jakies dodatkowe informacje od ciebie.

Gość to sie tyczy
obcokrajowców którzy mają dzieci również w uk.aby dostać np.child tax credit trzeba będzie miec obywatelstwo.

Gość ziejącyZautora
Człowieku po tym co Ty tu wyrzygaleś kreuje mi sie Twój obraz...mówisz buraku z polski...sam nim jestes, a mało tego wstydzisz sie własnej narodowości więc jesteś zakompleksiony od urodzenia i do końca życia będziesz...jedna z najbardziej znanych uczeli w Londynie(BULLSHIT) każdy tu moze nawypisywać co chce i podpisać sie jako Karol Wojtyła... w prostym słowie...Twoja ortografia, skladnia, sposób wypowiedzi i kultura języka świadczy o tym że jesteś POSPOLITYM człowiekiem,gdzie byś nie był i co nie robił, językiem,kulturą osobistą zawsze reprezentujesz samego siebie, a to co zaprezentowałeś to poprostu samo DNO...jesteś częścią marginesu obyczajowego. Szczerze mówiąc nie interesują mnie Twoje wypociny na temat brytyjskich zasiłków, ale kiedy je przeczytałem prostota Twojej osoby poprostu zwaliła mnie z nóg. Kwestia jest tego typu, że zasiłki to zapomoga dla PODATNIKÓW z jakiegokolwiek kraju i jakiejkolwiek byli by narodowości czy koloru. Pozostaje jeszcze sprawa Twojego prostackiego określenia na ludzi innego koloru skóry, ale z tym niestety nie ma co walczyć elementarnie bo jednostka tu nic nie zmieni. Na koniec podsumowanie: z tego co wyczytałem wnioskuje iż jesteś PROSTAKIEM delikatnie rzecz ujmując, a ponadto zarozumiałym i nie tak inteligentnym jak Ci sie wydaje. Co do tego co napisaleś o samym sobie nasuwa sie jedyny wniosek...KŁAMIESZ...jestes w swych oszczerstwach bezpieczny, gdyż jest to forum a nie dyskusja na żywo, pamietaj jednak, że na swoje fantazje nie zlapiesz mas, a ludzie mądrzy, inteligentni i doświadczeni w przeciwieństwie do Ciebie, odrazu widzą cię jak przez lupe...

Gość kayeczka
Do BLAH: to może bys się pochwali na jakim uniwerku się uczysz. Bo pewnie za gotówke nie stać cie aby studiowac i tez sam pewnie po pomoc sie zwrociles.

Gość dragon81
witam wszystkich bardzo serdecznie! mam pytanie - czy jesli chce otrzymywac WTC i CHTC moja żona i dzieci musza byc w anglii?? mam zamiar ich tutaj sciagnac ale zarabiam niewiele(ok 800f/m-c) i nie bede w stanie ich utrzymac z mojej pensji( mamy 3 dzieci). wiem ze o CHB moge sie starac ale nie wiem jak to jest z taxami. nie mam nawet szans wynajac jakiegos mieszkanka zeby ich tutaj zabrac, poniewaz z tej pensji musze i m jeszcze wysylac pieniadze do polski-prosze o odpowiedz-dzieki

Gość dragon81
do blah: wez sobie k***a zimny prysznic wez k***a i goracy i tak nie zmadrzejesz

Gość ser
BLAH ty jebany cwelu

Gość ja czekam na benefit
uwazam, ze skoro jestesmy w uk, decydujemy sie na mieszkanie tu to dlaczego mamy uniesc sie honorem czy czymkolwiek chcecie i nie brac benefitow ?! ja czekam na przyznanie JSA (ok 3 miesiace!) i nawet mi to nie przyszlo do glowy zeby sie zglosic po to, ale kolegi anglika ojciec (poznalam go jak tylko przyjechalam) zaprowadzil mnie do jobcentre zeby sie zarejestrowac po zasilek! ale niestety nie mam ani pracy ani zasilku, bo wciaz czekam. przyslali mi dokumenty nawet odnosnie tego z kim mieszkam, po co przyjechalam itp. dziwi mnie to troche... chcialam zadzwonic do jobcentre z ktore dostaje te formularze ale tam nie idzie sie dodzwonic !

Blah jestes SMIECIEM..... na Twoim miejscu nawet bym sie nie chwalil na jakiej uczelni jestes bo kazdy wie jaki tutaj jest poziom nauczania(WSTYD) PEWNIE teraz uczysz sie tabliczki mnozenia ? .Ciekawe jak ty sie tutaj znalazles,pewnie Twoi rodzice zapierd**** na zmywaku zeby urobic na Twoje smieszne studia by moc zaspokoic Twoje EGO!! Masz sie za jakiegos chojraka a powiedz skad pochodzisz wsiurze!! z warszawy? tam gdzie wiekszosc to pseudo warszawiacy? czy moze z jakiegos innego zadupia? w dupie byles czlowieku , a masz sie za niewiadomo kogo? Myslisz ze ludzie w uk sa pijakami/zlodziejami, gwalcicielami i ch*j wie jeszcze kim.Jest mnostwo rodzin ktore zyja normalnie ,pracuja maja dzieci ....Ale Ty tego nie widzisz bo jestes smieciem ktory ma zaslepione oczy jaka smieszna uczelnia ktora jest na poziomie 4 kl podstawowej w polsce!! Jest mnostwo rodzin ktorym przysuguja benefity tak jak zasrane rodzinne w polsce!! Ale tylko takie dupki jak ty ktorzy mysla ze sa elita nic nie osiagna ,jak chcesz sie chwalic to wypier**** do polski i sprobuj tam cos osiagnac ,bo jak narazie tym co napisales to nic nie reprezentujesz frajerzyno,myslisz ze cos tutaj osiagniesz? to sie kur*** grubo mylisz wsioku ! nienawidze takich zawistnych zazdrosnych ludzi jak TY! pewnie Tobie nie przysluguja benefity wiec musisz wyladowac swoja zlosc na necie piszac takie bzdury ze jelita bola i ciagnie do klopa od tego !

te blah widac ze pochodzisz z takiego kaczogrodu o jakim piszesz,z tego co wiem to wlaśnie takie wsiuny jak ty zostają wypierdalane z uk!!!co dziecku nie poszło dobrze,pewnie wyrwaleś sie z dziury i chciałeś zarobić kaske,nie udalo się, a teraz masz żal do całego świata.nie masz prawa pisać i oczerniać ludzi co masz sie f...za jakiegos boga haha błagam cie nie rozśmieszaj mnie!!!!jesteś zwykłym wsiunem wyrwanym od woza a jeżeli chodzi o język to masz racje ludzie jadący tam w wiekszości nie umieja ale po dłuższym pobycie kazdy chwyta,no widze ze gorzej jest z toba,ty nawet po polsku masz problemy,wiec o czym my tu mówimy?!!!pozdrawiam wszystkich w uk ludzie wyjwzdzajcie bo w tej polsce to smierdzi trupem

Gość martaagacka
wielu Polakow siedzi i bierze. Osobiscie znam 3 rodziny, gdzie kobitka siedzi w domu i nie robi kompletnie nic. Dziecko w szkole od 9 do 15, a ona ani sie nie uczy ani nie pracuje. Jest zdrowa osoba. To nie powinno byc dopuszczalne moim zdaniem. Po ang kilka slow, a do mnie dzwoni jak tylko nie rozumie czegos w aplikacji o kolejny benefit. Siedzi tutaj z mezem juz 4 lata... zal

ludzie ja wam zdradze kim jest ten typ!!!jest mi go naprawde żal,zresztą wam też powinno być!!!to zburaczały prawiczek ktoremu żadna laska nie chce dać,biedny brancluje małego za kazdym razem jak idzie do kibla,no i nie wspomnialam o naajważniejszym!!!!nie ma jaj!!!sa takie małe że można pomylić kolesia z kobietą!straszne ale prawdziwe!moze ktos wie jak mu pomóc!!!???

Gość martaagacka
no i wymyslila sobie, ze dom chce z councilu teraz, zadne tam mieszkanie - dom (jest ich troje, 2 doroslych i 1 dziecko) blisko szkoly syna. i tylko tam, bo jej sie nalezy...

hehe moim zdaniem tylko ludzie niedokszalceni (jezykowo) nie staraja sie o zasilki ktore im sie naleza... wiec ie wiem ktora wspanialomyslna osoba, ktora umie sobie wypelnic formularz i wie co z nim zrobic ;) machnie rekai powie : nie, ja tego nie wezme heheheh powodzenia :D a co do BLAHarza to tylko prowo zeby wkurwic ludzi, well niektorzy tak maja..

Gość a ja nie staralam sie
o zaden child benefit jak sie nam urodzilo dziecko. sami nam przyslali papiery.

Gość lucy3333
Dodam do tego, ze jezeli ktos sie zarejestuje, to Emilia Marciniak automatycznie otrzymuje na konto 1.25 USD.... Tylko tak mozna osiagnac limit 75 USD - i teoretycznie otrzymac wyplate na PAYPAL 50 USD. Jezeli ktos ma duzo czasu i chce wspierac pania Emilje : Good Luck!