Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nigdy sie nie uczyłam

kto mi pomoże z Niemieckim?

Polecane posty

Jeśli ktoś ma wolną chwilkę i zna język niemiecki, to bardzo proszę o pomoc :) Zadanie 1. Utworzyć tryb rozkazujący od czasowników: kaufen, lernen, sprechen, helfen Zadanie 2 Uzupełnić a) Sie........lernen. (wollen) b) Sie........Deutsch sprechen. (konnen) c) Wir......hier rauchen. (durfen) Zadanie 3 Przetłumaczyć: a) Ja chcę pojechać do Wiednia. b) On potrafi dobrze pływać c) Oni muszą chodzić do szkoły d) Czy może mi Pan pomóc? e) Ja zamawiam filiżankę kawy f) Czy chiałbyś gulasz? g) Jestem głodny h) Ile kosztuje kanapka z szynką? Z góry dzięki!!! :D

Gość jeszcze ja
ale mnie wkurzaja takie leniwe cwaniaczki . pytasz kto ci pomoze w niemieckim , a chodzi ci aby ktos to zrobil za ciebie. pomoc polega na czyms innym kochanie. bierz do raczek ksiazke i do roboty.

:( ale to nie dla mnie...Ja już dorosła jestem a wszkole nauczali mnie angielskiego i rosyjskiego.

Gość jolka jolka pamietasz....lato
3g ich bin hunger...wiecej nie chce mi sie rozwiazywac

:( Ja się nieraz udzialałam gdy chodziło o ekonomię albo matmę. A teraz muszę to mieć na rano i pomyślałam, że może znajdzie się jakaś dobra duszczyczka

Gość Kruszynka..
szukaj TRAWNIKA;)

Gość zaraz ci napsize
poczekaj chwile

dzięki jolka jaolka... może jeszcze ktoś ... chociaż jedno

Gość Kruszynka..
Jolka..Jolka.... typowy z Ciebie leniuszek;) pomoz Dziewczynie;)

Gość km124
3g to ich habe Hunger, lib ich bin hungrich 3a ich moechte nach Wien fahren 3h wie viel kostet Schinkenbrot? a reszty mi sie nie chce... :P leniwa jestem

Gość moim zdaniem będzie
a) wollen b) konnen c) durfen

2. a) will b) kann c) durfen bierzemy teraz czasowniki modalne ;)

Gość moim zdaniem będzie
rzeczywiscie will i kann bedzie, spojrzalam w tabeli na liczbe mnogą :O

Gość zaraz ci napsize
w sumie to wspieranie debilstwa ale jako ze koncze juz raz na zawsze z niemieckim, to sie udziele Zadanie 1. Utworzyć tryb rozkazujący od czasowników: kaufen, lernen, sprechen, helfen Kauf mir bitte ein Heft! (kup mi zeszyt) Lernt Deutsch jetzt! (teraz uczcie sie niemieskiego) Sprich bitte lauter (mów głosniej) Hilf mir dieser Koffer tragen (pomóż mi niesc ta walizke) Zadanie 2 Uzupełnić a) Sie....will....lernen. (wollen) b) Sie....kann....Deutsch sprechen. (konnen) c) Wir..durfen (umlaut)....hier rauchen. (durfen) Zadanie 3 Przetłumaczyć: a) Ja chcę pojechać do Wiednia. Ich will nach Wien fahren b) On potrafi dobrze pływać Er kann gut schwimmen c) Oni muszą chodzić do szkoły Sie muusen (umlaut) zur Schule gehen d) Czy może mi Pan pomóc? Konnen (umlaut) Sie mir bitte helfen? e) Ja zamawiam filiżankę kawy Ich will eine Tasse Kaffee f) Czy chiałbyś gulasz? Mochtest (umlaut) du ein Gulasch? g) Jestem głodny Ich bin hungrig h) Ile kosztuje kanapka z szynką? Wi viel kostet ein Wurstbrot?

km124 , Dilmach ...baaaaaaaardzo dziękuję

Gość jeszcze ja
no dobra .... od konca : Zadanie 3 Przetłumaczyć: a) Ja chcę pojechać do Wiednia. b) On potrafi dobrze pływać c) Oni muszą chodzić do szkoły d) Czy może mi Pan pomóc? e) Ja zamawiam filiżankę kawy f) Czy chiałbyś gulasz? g) Jestem głodny h) Ile kosztuje kanapka z szynką? a) Ich will nach Wien fahren. b) Er kann gut schwimmen c) Sie müssen in die Schule gehen. d) Können Sie mir helfen? e) Ich bestelle eine Tasse Kaffee f) Möchtest du Gulasch essen? g) Ich habe Hunger. h) Wieviel kostet Schinkenbrot?

Gość zaraz ci napsize
w ostatnim zdaniu jest literówka - ma być Wie viel kostet

Gość km124
3c Sie mussen ( nie wiem czy tak to sie pisze) in die Schule gehen. 3b Er kann gut schwimmen / nie jestem pewna czy to jest dobrze 3d Koennen Sie helfen mir? 3e Ich (nie pamietam jak jest zamawiac) eine Tasse Kaffee 3f Willst du (tu rodzajnik powinien byc- nie wiem jaki) Gulasch? kaufst! lernst! sprichts! helfst! --- to do pierwszego ale ale reki sobie nie dam uciac, ze to wszystko jest ok

Gość nigdy sie nie uczylam
zaraz ci napisze 🌼 jeszcze ja ❤️ Wyjątkowo dzisiaj mogę być debilem :D

Gość jeszcze ja
wieviel - musi byc razem

anooo, sehr gut to jest bardzo dobrze :P sorry

Gość jeszcze ja
sluchaj a to : Zadanie 2 Uzupełnić a) Sie........lernen. (wollen) b) Sie........Deutsch sprechen. (konnen) c) Wir......hier rauchen. (durfen) a) Sie will lernen albo Sie wollen lernen - zalezy czy chodzi o l.pojedyncza czy mnoga b) Sie kann Deutsch sprechen albo Sie können Deutsch sprechen - jak wyzej c) Wir dürfen hier rauchen

Gość nigdy sie nie uczylam
DZIĘĘĘĘĘĘĘĘKI obiecuje, że się tu kiedyś odwdzięczę!!!!!!! ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Gość jeszcze ja
Zadanie 1. Utworzyć tryb rozkazujący od czasowników: kaufen, lernen, sprechen, helfen kaufe lerne spreche helfe to by bylo na tyle - pozdrawiam

Gość Kruszynka..
Jolka..Jolka.... heh tak po imieniu....?;)[walic oczywiscie:D]