Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

też przyszła - już obecna mama

kiedy zaczęły ząbkować Wasze Maluchy?

Polecane posty

Bo moje od kilku dni są nieznośne, wszystko jest be. Oboje mają tak jakby zarys zębów na dziąsełkach u dołu, i dziąsła są białawe.......jeszcze nie opuchnięte. Temperatura normalna, kupki też. Ślinią się na potęgę, wkładają łapki do buziulek, Kacperek gryzie łyżeczkę. Ale to chyba tzw. \"faza oralna\" w poznawaniu świata (wszystko co się da do buzi), z tym że nie mam pewności. Jak to wyglądało u Was? Ile \"szły\" zęby Waszym Maluchom zanim się przebiły? Czy to mogą być zęby? Zaznaczam, ż moje Dzieci są wcześniakami. Statystycznie wcześniakom zęby wychodzą z reguły miesiąc później niż Maluchom donoszonym, więc ja już głupieję:(. Zwłaszcza, że jeden lekarz mówi, że na pewno zęby (po obadaniu dziąsełek) inny, że to jeszcze nie zęby a ta cała \"faza oralna\".....

moj mial 5 miesiecy moj maz urodzony w 32/33 tygodniu pierwszy zabek dostal majac 3 miesiace :) -tak bynajmniej mowi tesciowa ;)

dodam ze moj zanim wyszly mu zabki mial przeszlo 2 tyg stan podgoraczkowy i przez miesiac widac bylo takie biale kropki, jak pierwszy zabek przebil sie to temp spadla, w nst dniu przebil sie drugi zabek teraz ma 13 mies i 11 zabkow :)

a mojemu synusiowi pierwszy zabek wyszedł równiotko 9 m-cy po urodzeniu wczesniej troche się slinil ale żadnych powaznych problemow nie bylo a teraz od 3 dni rusza mu sie pierwszy zab (no w sumie to już pierwszoklasista):))))

Moj niuniek od jakichs 2 tygodni tez marudzi, wszysko wklada do buzi, ma opuchniete i biale dziaselka, zle sypia a ma dopiero 3 m-ce i 3 tyg, takze jak bylam u pediary to stwierdzila ze to nie zeby, choc wszystko na to wskazuje. Dodam ze wycwanil sie juz do tego stopnia, ze jak wklada sobie paluchy, to zagina je za dziaslami dolnymi i gornymi przygniata palce co daje mu nacisk na dolne i pewnie jakas ulge ;P

Hej Moja córunia za 4 dni skończy roczek i ząbek wyszedł jej 4 dni temu :D:D Nie ma reguły ;) Ząbkowała dosyć długo i teraz mamy ślicznego ząbka (prawa górna jedynka :D ) Starsza córka miała 11 miesięcy jak jej 4 naraz wyszły. Przyszła-obecna Mamusiu wcześniaki chyba troszkę później ząbkują :) Ale tak jak mówie nie ma na to reguły :) Pozdrawiam 🌼