Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michal87uk

witam poszukuje psa rasy AMSTAFF lub BULLTERIER i oczywiscie pittbull

Polecane posty

Gość MICHAL87UK
NOSPA jak spotkam jastrzebia zapytam sie w kturym gniezdzie jest anka to ci dam cynka a tym czasem stype szykuj

Gość hm cala prawda wyszla na jaw
i wlasnie w ten oto sposob obijawia sie nam ta czesc spoleczenstwa ktora chodzi z pitbulami po miescie-chodzacy pusci miesniacy bez mozgu.

Gość MICHAL87UK
CZYT TY JESTES PUST/A .JA NIE JESTEM ZADNYM MIESNIAKIEM A TYM BARDZIEJ BEZ MUZGU TO WLASNIE TACY LUDZIE JA TY SOM BEZ MOZGOWCAMI CZEPIACI SIE TYCH PSUW TO TYLKO TAKIE MITY O NICH CHODZOM A WLASNIE PRZEZ TAKICH PUSTYCH LUDZI JAK TY TYLE CII POWIEM

Gość do Ciebie zakochany w amstaff
najpierw naucz sie pisowni, gramatyki, zasad budowania zdan, a pozniej wyzywaj ludzi od pustakow!

MICHAL87UK nie pszejmój sie póstakami, fszyscy wiedzom, rze nawet z pódla morzna zrobic potfora to wszystko zalerzy od wyhowania i ólorzenia psiaka i nie denerwój sie bo nie ma sęsu. Pozdruwka

jesli nie jestes pustym i goloslownym - daj nam tego przyklad -pokaz to swoja postawa i jezykiem...Poki co...Twoja postawa wobec opinii ludzi jest poprostu zenujaca. Inteligentni ludzie potrafia dyskutowac- Ty tego nie potrafisz. Potrafisz tylko atakowac.Nie umiesz tez wyjasnic skad ta agresja w Tobie w zwiazku z tym ze ktos ma takie anie inne zdanie na temat psow ktorych szukasz... najwyrazniej Ci ludzie maja podstawy aby sadzic ze te spy sa niewarte wiele...a Ty swoimi atakami i swoja postawa raczej nie utwierdzasz ich w przekonianiu ze jednak sa... ktos kto chce wskazac wartosci - musi tez sam soba cos reprezentowac... Po Twoich wypowiedziach - musze przyznac ze mam wrazenie iz niewiele reprezentujesz. Moze przytoczysz nam kilka cudownych umiejetnosci tych psow ktore tak podobnokochasz, przytocvz nam przyklady ich cudownych zachowac i pokaz nam ze warto je kochac...wskaz nam bledy w trenowaniu ich a moze zrozumiemy... Poki co watpie ze potrafisz wyjasnic dlaczego je lubisz a co dopiero cos o nich opowiedziec.

acha napisz nam prosze w czym innym jestes taki dobry skoro w gramatyce mam ulgi :] i uwazasz ze dysleksja zwalnia Cie z wszystkiego.

Gość MICHAL87UK
zastanawiam się czy ty książki nie piszesz, po wiec z jakiej racji mam w ogóle coś udowadniać co ja jestem na zawołanie szczeknij bo jak nie to ..... a pozatym moja wypowiec nic nie zmieni nastawienia pustych ludzi do tych ras a czemu pisałem bo za puści jesteście a jeśli chcesz coś wiedzieć to sobie poczytaj na necie z tamtąd naj więcej się dowiesz i oczywiście troszke praktyki ale ty nawet z jamnikiem sobie nie dasz rady więc zakącz rozdział i opuść pare stron o mnie . A do BEACIAS123 dziękuje za słowa otuch i za zrozumienie ja się nie przejmuje tylko jestem strasznie nerwowy do takich ludzi bo pieprzom głupoty i właśnie przez nich te rasy są tak oceniane a nie inaczej jeszcze ras dziękuje i pozdrawiam

Gość ...hahahaha
no coz, nadal nie udowodniles nam swojej inteligencji ani tez rozeznania w temacie psow - proszono cie o to abys wykazal te cudowne cechy psow ktore kochasz i chodujesz tak dlugo -a ty odsylasz do internetu...czyzbys nie umial nic na swoim doswiadczeniu opowiedziec??? wiec nadal moge swobodnie ocenic to jako pusty czlowiek szukajacy wielkiego psa aby miec co pokazac bo poza psem niz nie ma

Gość ech....nic nie ma do powiedzie
sadze ze gdybys cos o nich wiedzial to bys opowiedzial, a inni bvy to zrozumieli i moze uznali by ze naprawde je znasz i kochasz- a tak i tak wciagbna cie w ten tlum pustych chlopcow z debilnymi psami

Gość MICHAL87UK
zacznijmy od tego że nie hoduje tych psów tylko mam 2 w polsce i jakoś je bez problemu wychowałem nigdy nikogo nie ugryzły a z kotem z jednej miski jedzom po 2 do hodowli mi daleko po trzecie pisałem ze nie jestem na zawołanie i na prawde wali mnie to co sadzicie o mnie i tych psach dla waz jestem pusty bo niby nie potrawie opisać ich cech niech wam bedzie ja jestem pusty a te psy jak ktoś napisal debilne ale wy jesteście bandom idijotuw pojebanych ludzi i jeszcze ras PIERDOLCIE SIE BARANY ZAJEBANE jak by byli wszyscy tacy jak wy POJEBANI to by sie pozabijali a teraz muwie nawet bym sie minuty nie zastanawial jak by mi dali kałacha to ustawil bym was pod ścianom i w PIZDU roztszelał i na razie pojebance!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość cos szkoda slow na takich
rety takich wlasnie mamy wlascicieli psow amstafoow itp,. zarzekajacyh sie ze my pojecia o nich nie mamy, ktorzy twierdza ze psy sa do wychowania tylko trzeba je wychowac dobrze-wyzywaja wszystkich, atakauja agresywnie - ale twierdza ze sa dobrymi panami psow...jesli ty jakiegos psa wychowasz na dobrego psa to ja zzamienie sie w zabe. recze Tobie ze ty do osob odpowiedzialnych nie nalezysz. psa bym Ci nie powierzyla nigdy w zyciu. slynny adolf na takich jak ty by sie przydal.

Gość cos szkoda slow na takich
i napewno jestes taki "przystojny" jak i te psy...bleeeeeeeeeh

Gość MICHAL87UK
no widzisz ja pierwszy nie zaczełem a atakuje wlasnie takich ludzi jak ty a do psuw mam inne podejscie wiec już stań się żabom a jeśli masz ochote to sobie zobacz moje psy na stronce razem ze mnom są http://michal87uk.clubfoto.pl/index.php?id=38680

Gość hahahahahahaha
coz wygladasz dokladnie tak jak przewidzialam tfu.

Gość hahahahahahaha
i jeszcze te tatuaze bleeeeh

Gość Stop bezmyślności
I teraz widze ze "każda potwora znajdzie swego amatora" Niemało zoznagliżowanych, rozkroczonych amatorek tatuażu zebrałeś na swojej stronce, ale to dobrze :-) , kazdy z nas jest inny, ma inne potrzeby, otacza się innymi ludźmi. Na tym forum jednak większość osób preferuje sensowne wypowiedzi, poprawną ogtografię i wyższe IQ . Może już dosyć obrzucania się błotem? Tylko jedna prośba tak na przyszłość - Trzymaj swojego pieska na mocnej smyczy, bo nie zaprzeczysz że kazdy pies jeśli ma zęby potrafi ugryść (choćby w obronie własnej) a Ty jednak ewidentnie lubujesz sie w rasach agresywnych http://huby.seo.pl/11_zwierzaki/116_rasy_agresywe.htm . Uścisk szczek takiego pieska dochodzi do 3 TON - jamnik odpada w przedbiegach. Wiem że nie lubisz czytać, ale zrób to dla mnie i się zmuś: MEDIALNY REJESTR ATAKÓW PSÓW Cóż to takiego? - pewnie ktoś zapyta nie bez racji. Wobec braku rejestru przypadków agresywnych zachowań psów, wobec nieskończonych dyskusji o tym czy psy rasowe mogą być bardziej groźne od mieszańców ras, postanowiliśmy sporządzić rejestr wszystkich ataków psów o jakich donosiły media. Niech służy to przestrodze, że pies, chociaż jest najbardziej oddanym człowiekowi zwierzęciem, może być śmiertelnie groźny. Jeszcze groźniejsza jest głupota niektórych właścicieli zwierząt i rodziców małych dzieci pozostawionych bez opieki trzeźwych (!) osób dorosłych. W grudniu 2005 r. podlaska policja uruchomiła akcję - STOP BEZMYŚLNOŚCI. Przypominamy również brzmienie art. 108 kodeksu wykroczeń: Kto szczuje psem człowieka, podlega karze grzywny do 1.000 złotych albo karze nagany. 2005-08-22 Poznań (Starołęka) W poznańskim szpitalu zmarła pięciomiesięczna dziewczynka pogryziona przez rottweilera. Pies należał do dziadków dziewczynki, którzy opiekowali się dzieckiem pod nieobecność rodziców. Dziewczynka spała w wózku spacerowym na podwórku domku jednorodzinnego. Pies prawdopodobnie otworzył drzwi, wyszedł z domu na podwórze, gdzie podbiegł do wózka i złapał dziecko za kark. Uścisk szczęk był śmiertelnie silny. 2005-08-09 Warszawa (Praga Północ) Mieszaniec rasy amstaff (*) śmiertelnie pogryzł 15-letnią dziewczynę, córkę właściciela psa. 2005-03-04 Poznań (Dębiec) 54-letni mieszkaniec Poznania został zagryziony w mieszkaniu przez swojego psa, mieszańca podobnego do stafford terriera. Do policji dotarła informacja, że podobno w czwartek wieczorem w jego mieszkaniu odbywała się impreza alkoholowa. 2005-01-28 Warszawa Agresywne psy zagryzły w piątek mieszkankę Janówka pod Legionowem. Wszystko trwało kilka minut. One dosłownie ją zjadły - powiedzieli policjanci. 2004-11-04 Olsztyn W ostródzkim szpitalu zmarła staruszka pogryziona przez psa. 2004-09-19 Szczecin Na jednej z nowogardzkich posesji wczoraj rano jeden z pilnujących gospodarstwo psów zagryzł syna właścicieli. Chłopiec dobrze znał psy, które pilnowały posesji i hurtowni budowlanej, należącej do właścicieli. Wczoraj przed godziną jedenastą dziecko wyszło z ojcem z mieszkania na podwórko. Wtedy jeden z trzech psów - kundel przypominający owczarka niemieckiego rzucił się na chłopca i przegryzł czterolatkowi tętnicę szyjną. Mimo szybkiej reakcji ojca, dziecka nie udało się uratować. Sąsiedzi właścicieli psa mówią, że nigdy wcześniej nie było z psami żadnych problemów. 2004-09-08 Brzeszczany pod Oświęcimiem Czterotygodniowe dziecko zginęło po tym, jak wyciągnęły je z wózka trzy domowe psy. Nie wiadomo, czy zwierzęta zaatakowały niemowlę, czy też chciały się z nim bawić. 2003-12-16 Kielce 2 rottweilery zagryzły 54-letnią kobietę w Wólce Bałtowskiej. 2003-09-12 Wrocław Od kłów własnego psa stracił w czwartek życie 39-letni mieszkaniec podwłocławskiego Baruchowa. 2003-08-28 Dobre Miasto 52-letnia kobieta została zagryziona przez własnego psa. Do tragedii doszło w czwartek wieczorem w Urbanowie w Warmińsko-Mazurskiem. Sąsiedzi wciąż nie mogą zrozumieć, jak mogło dojść do tragedii. Wszyscy mówią, że pitbull był spokojny i przyjazny ludziom. 2003-08-24 Nidzica Tragicznie zakończyła się rodzinna wizyta w Szczepkowie-Borowym koło Nidzicy dla 3,5-letniego Roberta. Dorośli przebywali w domu, a dziecko samo bawiło się na podwórku. Pies był uwiązany na łańcuchu. Prawdopodobnie chłopczyk podszedł zbyt blisko. Został przez psa rozszarpany. 2003-01-02 Trójmiasto Matka i jej znajomi odpowiedzą przed sądem za nieumyślne spowodowanie śmierci siedmioletniej Emilii, którą zagryzły psy. 2002-11-18 Szczecin Pięć lat w więzieniu może spędzić właścicielka psa, który w niedzielę w Sarbinowie koło Dębna Lubuskiego zagryzł pięcioletnie dziecko. 2002-09-27 Katowice 32-letni mężczyzna leżał martwy w swoim pokoju. Prawdopodobnie zagryzł go jego własny pies. 2001-10-22 Ciechanów Zaatakowana przez trzy psy siedmioletnia Agata zmarła w ciechanowskim szpitalu. o włos od tragedii - wg poznańskiego powiatowego inspektora sanitarnego liczba ataków psów w 2004 roku przekroczyła 700 2006-01-12 Wrocław Duży pies zaatakował piętnastolatka. Wg świadków zdarzenia pies był wyprowadzany z kamienicy na smyczy lecz bez kagańca przez córkę właścicieli i przypadkowo przewrócił znajdującego się w pobliżu chłopca. Potem jednak zaczął gryźć go w głowę i kark. Mężczyzna, który był świadkiem ataku, wyciągnął z auta składaną pałkę, którą wozi dla bezpieczeństwa i uderzył agresywnego zwierzaka. Ten rzucił się na niego. Dopiero po drugim ciosie pies zaczął się wycofywać. 2005-09-18 Panków pod Świdnicą W gospodarstwie agroturystycznym, 9-letnia dziewczynka pogryziona przez mieszkańca owczarka niemieckiego. Dziewczynka kucnęła przy psie, głaskała go. Chciała go przytulić, wtedy on popatrzył na nią i nagle się rzucił. - Dziś dziewczynka już czuje się lepiej, ale jest słaba, lekarze założyli jej na twarzy prawie 50 szwów. 2005-09-01 Podlesie 77-letnia kobieta, z rozległymi obrażeniami głównie ranami szarpanymi rąk i złamanym przedramieniem, trafiła do szpitala w efekcie ataku psa o cechach rasy pitbull-teriera. Do ataku doszło podczas odwiedzin u u jej krewnych. Weszła na teren nie zamkniętej posesji, gdzie zaatakował ją biegający po podwórku pies.- Wiedziałam, że tam jest pies i zanim otworzyłam furtkę, spojrzałam na podwórze. Było puste - opowiada. - Gdy tylko weszłam, pies rzucił się na mnie. Czułam, jak przegryza mi kości. 2005-08-21 Poznań 38-letni mężczyzna został pogryziony przez dwa amstaffy. Mężczyzna chciał wejść do biura, które wynajmował w jednym z domów na Jeżycach. Policjanci ustalili, że właścicielka posesji, sądząc, że nikt z wynajmujących nie będzie dzisiaj tam pracował, wpuściła psy do ogrodu. 2005-08-13 Dąbrowa Górnicza Dwa psy rasy amstaff dotkliwie pogryzły w sobotę w Dąbrowie Górniczej 15-latka, który z licznymi ranami, głównie rąk, trafił do szpitala. Zarówno 27-letni właściciel psów, jak i ich ofiara, byli pijani. 2005-07-29 Poznań Dwa psy z ulicy Włodkowica w Poznaniu znów pogryzły kobietę. Są to te same dwa pitbulle, które przed rokiem poważnie okaleczyły inną kobiet. 2005-07-16 Poznań Blisko 650 szwów założyli lekarze czteroletniej dziewczynce pogryzionej przez dwa psy. Dziecko walczy o życie w poznańskim szpitalu im. Krysiewicza 2005-05-11 Białystok Siedmioletnia Bożenka została zaatakowana przez psa. Jego właścicielka, widząc całe zdarzenia, zamiast pomóc, natychmiast uciekła. Dziewczynka ma rany twarzy. 2005-05-08 Zielona Góra Rottweiler wbiegł do domu i na oczach małych dzieci rozszarpał ich psa. Policjanci musieli postrzelić agresywne zwierzę. 2005-05-06 Częstochowa Duży czarny pies rzucił się w piątek w południe na wracającą ze szkoły trzynastolatkę. 2005-05-05 Żyrardów 8-letni Braian F. z Żyrardowa został dotkliwie pogryziony przez młodego psa rasy amstaff, z którym zostawiła go w mieszkaniu matka. Chłopiec został w domu z 3-letnią siostrą i psem. 2005-04-25 Wrocław Wyrwany kawałek policzka, rany głowy - w niedzielne popołudnie w Wojcieszowie małego Patryka pogryzł rottweiler. Chłopiec o włos uniknął śmierci. 2004-12-12 Kwidzyn Rottweiler pilnowany przez dwójkę pijanych właścicieli pogryzł siedmioletniego chłopca w Kwidzynie. Dziecko z ranami szarpanymi rąk i nóg trafiło do szpitala. 2004-11-14 Kraków Policja nadal szuka dwóch rottweilerów, które w czwartek pogryzły młodego mężczyznę w Prądniku Białym 2004-09-22 Łódź Najpierw amstaff i owczarek niemiecki zagryzły kundelka. Kiedy właściciel psiaka próbował go ratować, rzuciły się i na niego. Gdyby nie patrol policji, mogło dojść do tragedii. 2004-08-09 Bydgoszcz W Koronowie rottweiler pogryzł 7-letnią Kingę. Pies przez dziurę w płocie dostał się na ulicę. 2004-07-29 Szczecin W podwórku przy ul. Jagiellońskiej 73 pies rasy amstaff pogryzł 9-letniego Przemka. Właściciel psa w tym czasie pił na ławce piwo. 2004-06-07 Rzeszów 4-letnią Łucję pogryzł w niedziele pies. Dziecko bawiło się w ogrodzie swojej babci w Mołodyczu (powiat jarosławski). 2004-06-04 Rzeszów W okolicy Jedlicza doszło do dwóch pogryzień dzieci przez psy. 3-letni Kamil trafił do szpitala z raną kąsaną łokcia, a 6-letni Patryk z ranami głowy. 2004-03-31 Częstochowa Strach nam wyjść na ulicę, bo przedsiębiorca z sąsiedztwa nie umie zapanować nad swoimi psami. Już kilka razy uciekły i atakowały ludzi - skarżą się mieszkańcy ulicy Krakowskiej. 2004-01-27 Kalisz Pies rasy amstaff zaatakował mieszkankę Kalisza. Tej udało się obronić zabijając zwierzę nożem. 2004-01-14 Tyrawa Wołoska Tuż przed drzwiami szkoły w Tyrawie Wołoskiej bezpański pies rzucił się dziesięcioletnią dziewczynkę. Pogryziona Karolina trafiła do szpitala. 2004-01-01 Częstochowa Stan mężczyzny, którego w Grabówce pogryzł rottweiler, jest dobry. Nie wiadomo jeszcze, czy właścicielka psa stanie przed sądem. 2003-08-17 Lublin Pozostawiony bez opieki mieszaniec rottweilera pogryzł dotkliwie 13-letniego chłopca. 2003-08-01 Kraków Na jednym z nowohuckich osiedli o mało nie doszło do tragedii: rottweiler pogryzł pięcioletniego syna właściciela. Dziecko z raną głowy trafiło do szpitala 2003-07-28 Dębina Doberman dotkliwie pogryzł mieszkankę podłańcuckiej Dębiny. 2003-07-17 Suków W czwartek po południu w okolicach Sukowa psy pogryzły siedemdziesięcioletnią kobietę, która spacerowała po lesie. 2003-07-11 Warszawa Dopiero użycie miotacza gazu uspokoiło psa, który w piątek przed południem pogryzł chłopca na placu zabaw. 2003-07-09 Dębno W Sarbinowie pod Dębnem w wilczur sąsiadów zaatakował dziewczynkę. 5-letnia Marlenka poszła rozdzielić gryzące się trzy psy: dwa mniejsze należały do niej, a trzeci - wilczur - był własnością sąsiadów. Gdy usiłowała rozdzielić zwierzęta, zaatakował ją wilczur. 2003-07-08 Olsztyn Na placu zabaw przy ul. Zamenhofa kilkuletnią dziewczynkę pogryzł pies. Ponad tydzień temu zaatakował inne dziecko. 2003-05-12 Płock Pięcioletni Dawid poważnie pogryziony w Płońsku przez psa sąsiadów czuje się dobrze. Okoliczności ataku wyjaśnia policja. 2003-04-27 Pyrzyce Owczarek niemiecki pogryzł dwuletnie dziecko. Chłopiec ma rany kąsane twarzy, szyi i pleców. Do tragedii doszło w sobotę, w miejscowości Rutnica pod Pyrzycami. 2003-04-02 Wrocław Jedenastoletnią uczennicę Sz. P. nr 45 przy ul. Krajewskiego na Sępolnie pogryzł puszczony bez smyczy i kagańca pies. 2003-02-02 Sośnicowice Dwa rottweilery pogryzły w niedzielę w Sośnicowicach ośmioletniego chłopca. - Mój teść kupił je, żebyśmy czuli się bezpieczniej. To był po prostu nieszczęśliwy wypadek - twierdzi Danuta S., matka chłopca. 2002-08-01 Radom Właściciel pitbula, który groźnie pogryzł jego rodziców złożył oświadczenie, że zgadza się na uśpienie psa. Stan poszkodowanych jest ciężki. 2002-07-26 Wrocław Przy ulicy Glinianej we Wrocławiu późnym popołudniem pies pogryzł siedmioletnią dziewczynkę. 2002-07-26 Poznań Pogryziony przez psa nastolatek czuje się już dobrze - mówią lekarze ze Szpitala im. Raszei. Na początku obawiali się, że chłopak straci genitalia. 2002-07-08 Baranów Policjant interweniujący w jednym z domów w Baranowie k. Ełku został dotkliwie pogryziony przez psa. 2002-07-02 Aleksandrów Kujawski Wilczur księży salezjanów z Aleksandrowa Kujawskiego dotkliwie pogryzł dwóch chłopców, którzy biegali za piłką na szkolnym boisku. Kłami rozszarpał nogę także interweniującemu policjantowi. 2002-06-07 Wrocław Pijany chłopak poszczuł policjanta bullterierem. Pies pogryzł mu stopę. 2002-06-02 Wąsosz Podwórkowy pies pogryzł trzyipółletnią córkę swoich właścicieli. Mała Agnieszka z ranami twarzy, głowy i ramion trafiła do szpitala. 2001-12-03 Zielona Góra Rok więzienia grozi właścicielce dobermana, który o mało co nie zagryzł na śmierć dwóch osób. W piątek zielonogórska prokuratura wysłała do sądu akt oskarżenia. 2001-02-01 Poznań Po raz kolejny psy Andrzeja Sz. pogryzły człowieka. Choć wcześniej już kilkakrotnie poszarpały innych ludzi, a także psy, ich właściciel nadal wyprowadza je bez kagańca. I nadal jest bezkarny. (*) American Staffordshire Terier - amstaff 15 śmiertelnych ataków psów w rejestrze, w tym 4 ataki psów rasowych (27%). Psy okazały się śmiertelnym zagrożeniem dla dzieci do lat 5 aż w 1/3 wypadków i kobiet w wieku powyżej 50 lat - 20% wypadków. Nieomal wszystkie wypadki miały miejsce albo w domu właścicieli psa, albo podczas wizyty u rodziny lub znajomych ! Liczby te nie mogą jednak stanowić odniesienia do dyskusji o agresywności ras psów, liczby ataków bowiem należałoby odnieść do populacji danej rasy, aby otrzymać wiarygodny wskaźnik. Zestawienie pozostałych wymienionych w tabeli wypadków w udziałem psów (przypominamy, że zgodnie z danymi poznańskiego powiatowego inspektora sanitarnego w 2004 r. liczba ataków psów przekroczyła 700): pogryzienia przez mieszańce - 47% rottweiler - 23% amstaff - 15% owczarki niemieckie - 7% pit bull, doberman - po 3%.

Gość Stop bezmyślności
(...) bezpieczeństwa i uderzył agresywnego zwierzaka. Ten rzucił się na niego. Dopiero po drugim ciosie pies zaczął się wycofywać. 2005-09-18 Panków pod Świdnicą W gospodarstwie agroturystycznym, 9-letnia dziewczynka pogryziona przez mieszkańca owczarka niemieckiego. Dziewczynka kucnęła przy psie, głaskała go. Chciała go przytulić, wtedy on popatrzył na nią i nagle się rzucił. - Dziś dziewczynka już czuje się lepiej, ale jest słaba, lekarze założyli jej na twarzy prawie 50 szwów. 2005-09-01 Podlesie 77-letnia kobieta, z rozległymi obrażeniami głównie ranami szarpanymi rąk i złamanym przedramieniem, trafiła do szpitala w efekcie ataku psa o cechach rasy pitbull-teriera. Do ataku doszło podczas odwiedzin u u jej krewnych. Weszła na teren nie zamkniętej posesji, gdzie zaatakował ją biegający po podwórku pies.- Wiedziałam, że tam jest pies i zanim otworzyłam furtkę, spojrzałam na podwórze. Było puste - opowiada. - Gdy tylko weszłam, pies rzucił się na mnie. Czułam, jak przegryza mi kości. 2005-08-21 Poznań 38-letni mężczyzna został pogryziony przez dwa amstaffy. Mężczyzna chciał wejść do biura, które wynajmował w jednym z domów na Jeżycach. Policjanci ustalili, że właścicielka posesji, sądząc, że nikt z wynajmujących nie będzie dzisiaj tam pracował, wpuściła psy do ogrodu. 2005-08-13 Dąbrowa Górnicza Dwa psy rasy amstaff dotkliwie pogryzły w sobotę w Dąbrowie Górniczej 15-latka, który z licznymi ranami, głównie rąk, trafił do szpitala. Zarówno 27-letni właściciel psów, jak i ich ofiara, byli pijani. 2005-07-29 Poznań Dwa psy z ulicy Włodkowica w Poznaniu znów pogryzły kobietę. Są to te same dwa pitbulle, które przed rokiem poważnie okaleczyły inną kobiet. 2005-07-16 Poznań Blisko 650 szwów założyli lekarze czteroletniej dziewczynce pogryzionej przez dwa psy. Dziecko walczy o życie w poznańskim szpitalu im. Krysiewicza 2005-05-11 Białystok Siedmioletnia Bożenka została zaatakowana przez psa. Jego właścicielka, widząc całe zdarzenia, zamiast pomóc, natychmiast uciekła. Dziewczynka ma rany twarzy. 2005-05-08 Zielona Góra Rottweiler wbiegł do domu i na oczach małych dzieci rozszarpał ich psa. Policjanci musieli postrzelić agresywne zwierzę. 2005-05-06 Częstochowa Duży czarny pies rzucił się w piątek w południe na wracającą ze szkoły trzynastolatkę. 2005-05-05 Żyrardów 8-letni Braian F. z Żyrardowa został dotkliwie pogryziony przez młodego psa rasy amstaff, z którym zostawiła go w mieszkaniu matka. Chłopiec został w domu z 3-letnią siostrą i psem. 2005-04-25 Wrocław Wyrwany kawałek policzka, rany głowy - w niedzielne popołudnie w Wojcieszowie małego Patryka pogryzł rottweiler. Chłopiec o włos uniknął śmierci. 2004-12-12 Kwidzyn Rottweiler pilnowany przez dwójkę pijanych właścicieli pogryzł siedmioletniego chłopca w Kwidzynie. Dziecko z ranami szarpanymi rąk i nóg trafiło do szpitala. 2004-11-14 Kraków Policja nadal szuka dwóch rottweilerów, które w czwartek pogryzły młodego mężczyznę w Prądniku Białym 2004-09-22 Łódź Najpierw amstaff i owczarek niemiecki zagryzły kundelka. Kiedy właściciel psiaka próbował go ratować, rzuciły się i na niego. Gdyby nie patrol policji, mogło dojść do tragedii. 2004-08-09 Bydgoszcz W Koronowie rottweiler pogryzł 7-letnią Kingę. Pies przez dziurę w płocie dostał się na ulicę. 2004-07-29 Szczecin W podwórku przy ul. Jagiellońskiej 73 pies rasy amstaff pogryzł 9-letniego Przemka. Właściciel psa w tym czasie pił na ławce piwo. 2004-06-07 Rzeszów 4-letnią Łucję pogryzł w niedziele pies. Dziecko bawiło się w ogrodzie swojej babci w Mołodyczu (powiat jarosławski). 2004-06-04 Rzeszów W okolicy Jedlicza doszło do dwóch pogryzień dzieci przez psy. 3-letni Kamil trafił do szpitala z raną kąsaną łokcia, a 6-letni Patryk z ranami głowy. 2004-03-31 Częstochowa Strach nam wyjść na ulicę, bo przedsiębiorca z sąsiedztwa nie umie zapanować nad swoimi psami. Już kilka razy uciekły i atakowały ludzi - skarżą się mieszkańcy ulicy Krakowskiej. 2004-01-27 Kalisz Pies rasy amstaff zaatakował mieszkankę Kalisza. Tej udało się obronić zabijając zwierzę nożem. 2004-01-14 Tyrawa Wołoska Tuż przed drzwiami szkoły w Tyrawie Wołoskiej bezpański pies rzucił się dziesięcioletnią dziewczynkę. Pogryziona Karolina trafiła do szpitala. 2004-01-01 Częstochowa Stan mężczyzny, którego w Grabówce pogryzł rottweiler, jest dobry. Nie wiadomo jeszcze, czy właścicielka psa stanie przed sądem. 2003-08-17 Lublin Pozostawiony bez opieki mieszaniec rottweilera pogryzł dotkliwie 13-letniego chłopca. 2003-08-01 Kraków Na jednym z nowohuckich osiedli o mało nie doszło do tragedii: rottweiler pogryzł pięcioletniego syna właściciela. Dziecko z raną głowy trafiło do szpitala 2003-07-28 Dębina Doberman dotkliwie pogryzł mieszkankę podłańcuckiej Dębiny. 2003-07-17 Suków W czwartek po południu w okolicach Sukowa psy pogryzły siedemdziesięcioletnią kobietę, która spacerowała po lesie. 2003-07-11 Warszawa Dopiero użycie miotacza gazu uspokoiło psa, który w piątek przed południem pogryzł chłopca na placu zabaw. 2003-07-09 Dębno W Sarbinowie pod Dębnem w wilczur sąsiadów zaatakował dziewczynkę. 5-letnia Marlenka poszła rozdzielić gryzące się trzy psy: dwa mniejsze należały do niej, a trzeci - wilczur - był własnością sąsiadów. Gdy usiłowała rozdzielić zwierzęta, zaatakował ją wilczur. 2003-07-08 Olsztyn Na placu zabaw przy ul. Zamenhofa kilkuletnią dziewczynkę pogryzł pies. Ponad tydzień temu zaatakował inne dziecko. 2003-05-12 Płock Pięcioletni Dawid poważnie pogryziony w Płońsku przez psa sąsiadów czuje się dobrze. Okoliczności ataku wyjaśnia policja. 2003-04-27 Pyrzyce Owczarek niemiecki pogryzł dwuletnie dziecko. Chłopiec ma rany kąsane twarzy, szyi i pleców. Do tragedii doszło w sobotę, w miejscowości Rutnica pod Pyrzycami. 2003-04-02 Wrocław Jedenastoletnią uczennicę Sz. P. nr 45 przy ul. Krajewskiego na Sępolnie pogryzł puszczony bez smyczy i kagańca pies. 2003-02-02 Sośnicowice Dwa rottweilery pogryzły w niedzielę w Sośnicowicach ośmioletniego chłopca. - Mój teść kupił je, żebyśmy czuli się bezpieczniej. To był po prostu nieszczęśliwy wypadek - twierdzi Danuta S., matka chłopca. 2002-08-01 Radom Właściciel pitbula, który groźnie pogryzł jego rodziców złożył oświadczenie, że zgadza się na uśpienie psa. Stan poszkodowanych jest ciężki. 2002-07-26 Wrocław Przy ulicy Glinianej we Wrocławiu późnym popołudniem pies pogryzł siedmioletnią dziewczynkę. 2002-07-26 Poznań Pogryziony przez psa nastolatek czuje się już dobrze - mówią lekarze ze Szpitala im. Raszei. Na początku obawiali się, że chłopak straci genitalia. 2002-07-08 Baranów Policjant interweniujący w jednym z domów w Baranowie k. Ełku został dotkliwie pogryziony przez psa. 2002-07-02 Aleksandrów Kujawski Wilczur księży salezjanów z Aleksandrowa Kujawskiego dotkliwie pogryzł dwóch chłopców, którzy biegali za piłką na szkolnym boisku. Kłami rozszarpał nogę także interweniującemu policjantowi. 2002-06-07 Wrocław Pijany chłopak poszczuł policjanta bullterierem. Pies pogryzł mu stopę. 2002-06-02 Wąsosz Podwórkowy pies pogryzł trzyipółletnią córkę swoich właścicieli. Mała Agnieszka z ranami twarzy, głowy i ramion trafiła do szpitala. 2001-12-03 Zielona Góra Rok więzienia grozi właścicielce dobermana, który o mało co nie zagryzł na śmierć dwóch osób. W piątek zielonogórska prokuratura wysłała do sądu akt oskarżenia. 2001-02-01 Poznań Po raz kolejny psy Andrzeja Sz. pogryzły człowieka. Choć wcześniej już kilkakrotnie poszarpały innych ludzi, a także psy, ich właściciel nadal wyprowadza je bez kagańca. I nadal jest bezkarny. (*) American Staffordshire Terier - amstaff 15 śmiertelnych ataków psów w rejestrze, w tym 4 ataki psów rasowych (27%). Psy okazały się śmiertelnym zagrożeniem dla dzieci do lat 5 aż w 1/3 wypadków i kobiet w wieku powyżej 50 lat - 20% wypadków. Nieomal wszystkie wypadki miały miejsce albo w domu właścicieli psa, albo podczas wizyty u rodziny lub znajomych ! Liczby te nie mogą jednak stanowić odniesienia do dyskusji o agresywności ras psów, liczby ataków bowiem należałoby odnieść do populacji danej rasy, aby otrzymać wiarygodny wskaźnik. Zestawienie pozostałych wymienionych w tabeli wypadków w udziałem psów (przypominamy, że zgodnie z danymi poznańskiego powiatowego inspektora sanitarnego w 2004 r. liczba ataków psów przekroczyła 700): pogryzienia przez mieszańce - 47% rottweiler - 23% amstaff - 15% owczarki niemieckie - 7% pit bull, doberman - po 3%.

Gość Stop bezmyślności
Olsztyn Na placu zabaw przy ul. Zamenhofa kilkuletnią dziewczynkę pogryzł pies. Ponad tydzień temu zaatakował inne dziecko. 2003-05-12 Płock Pięcioletni Dawid poważnie pogryziony w Płońsku przez psa sąsiadów czuje się dobrze. Okoliczności ataku wyjaśnia policja. 2003-04-27 Pyrzyce Owczarek niemiecki pogryzł dwuletnie dziecko. Chłopiec ma rany kąsane twarzy, szyi i pleców. Do tragedii doszło w sobotę, w miejscowości Rutnica pod Pyrzycami. 2003-04-02 Wrocław Jedenastoletnią uczennicę Sz. P. nr 45 przy ul. Krajewskiego na Sępolnie pogryzł puszczony bez smyczy i kagańca pies. 2003-02-02 Sośnicowice Dwa rottweilery pogryzły w niedzielę w Sośnicowicach ośmioletniego chłopca. - Mój teść kupił je, żebyśmy czuli się bezpieczniej. To był po prostu nieszczęśliwy wypadek - twierdzi Danuta S., matka chłopca. 2002-08-01 Radom Właściciel pitbula, który groźnie pogryzł jego rodziców złożył oświadczenie, że zgadza się na uśpienie psa. Stan poszkodowanych jest ciężki. 2002-07-26 Wrocław Przy ulicy Glinianej we Wrocławiu późnym popołudniem pies pogryzł siedmioletnią dziewczynkę. 2002-07-26 Poznań Pogryziony przez psa nastolatek czuje się już dobrze - mówią lekarze ze Szpitala im. Raszei. Na początku obawiali się, że chłopak straci genitalia. 2002-07-08 Baranów Policjant interweniujący w jednym z domów w Baranowie k. Ełku został dotkliwie pogryziony przez psa. 2002-07-02 Aleksandrów Kujawski Wilczur księży salezjanów z Aleksandrowa Kujawskiego dotkliwie pogryzł dwóch chłopców, którzy biegali za piłką na szkolnym boisku. Kłami rozszarpał nogę także interweniującemu policjantowi. 2002-06-07 Wrocław Pijany chłopak poszczuł policjanta bullterierem. Pies pogryzł mu stopę. 2002-06-02 Wąsosz Podwórkowy pies pogryzł trzyipółletnią córkę swoich właścicieli. Mała Agnieszka z ranami twarzy, głowy i ramion trafiła do szpitala. 2001-12-03 Zielona Góra Rok więzienia grozi właścicielce dobermana, który o mało co nie zagryzł na śmierć dwóch osób. W piątek zielonogórska prokuratura wysłała do sądu akt oskarżenia. 2001-02-01 Poznań Po raz kolejny psy Andrzeja Sz. pogryzły człowieka. Choć wcześniej już kilkakrotnie poszarpały innych ludzi, a także psy, ich właściciel nadal wyprowadza je bez kagańca. I nadal jest bezkarny. (*) American Staffordshire Terier - amstaff 15 śmiertelnych ataków psów w rejestrze, w tym 4 ataki psów rasowych (27%). Psy okazały się śmiertelnym zagrożeniem dla dzieci do lat 5 aż w 1/3 wypadków i kobiet w wieku powyżej 50 lat - 20% wypadków. Nieomal wszystkie wypadki miały miejsce albo w domu właścicieli psa, albo podczas wizyty u rodziny lub znajomych ! Liczby te nie mogą jednak stanowić odniesienia do dyskusji o agresywności ras psów, liczby ataków bowiem należałoby odnieść do populacji danej rasy, aby otrzymać wiarygodny wskaźnik. Zestawienie pozostałych wymienionych w tabeli wypadków w udziałem psów (przypominamy, że zgodnie z danymi poznańskiego powiatowego inspektora sanitarnego w 2004 r. liczba ataków psów przekroczyła 700): pogryzienia przez mieszańce - 47% rottweiler - 23% amstaff - 15% owczarki niemieckie - 7% pit bull, doberman - po 3%.

Gość afrojazz
dzieki Ci za to. niezle zestawienie i przynajmniej otwoera troche oczy tym ktorzy nie wierza.

Gość MICHAL87UK
o czym ty wogule gadasz jakie zebranie na stronie zal ci dupe sciska ze przynajmiej stac mnie na to bo ty bys sie nie wyplacil/a morze jestem oblech jak o nazwalas w dupie mam twoiom wypowiec i calej reszty wali mnie to a ty sie postaralas z tym artykulem i przede wszystkim jak to okresliles/a kazda potwora znajdzie swego amatora ciebie nawet stado kuz by nie chcialo zerznac co jedynie grupa napalonych slepych zajebanych murzynuw

Gość Stop bezmyślności
Michał, spokojnie :-) Gdybyś miał w dupie moją wypowiedź to bys sie tak nie unosił :-P Ja ze swoją połowką jestem od wielu lat i żal mi dupy nie sciska - bo niby dlaczego?

Gość Ja 8
ja wskaze zalety tych psów bo mam wilczura i amstaffa ich zachowania malo co sie rożnią moja Hera(amstaff) na nikogo sie nie rzucila jest lagodna lubi kontakt z ludzmi daje sie kazdemu poglaskac lubi bawic sie z malymi pieskami ale wszytsko musi byc pod kontrolą bo pies to pies ma swoj rozum teraz wady wymienie : nielubi gdy lapie sie ją za ogon gdy jest upal ciezko to znosi bo trzeba miec zawsze zapas wody nielubi byc przywiazywana gdy np ide do sklepu czesto wyje ze smutku ,daje sie zdominowac kazdemu psu ,jest flakowata .....

Gość MajsterD
Poprostu jak to czytam to mnie szlak trafia. Ja mam juz 2 wswoim zyciu amstaff-a i nienarzekam. Jest zaje..isy. Fakt ze to sa grozne psy z natury. Lecz jak czlowiek psa wychowa tak baedzie mial. Dajecie moze przyklady o znecaniu sie nad tymi psam??? Bo jak bym dorwal takiego lba to bym mu nos w czaszke wbil. A i jeszcze cos w powarzaniou mam to jak to jest napisane. Pozdro:)

Gość gutek-niutek
Jesli chodzi o pitbulla-najpewniej bedzie nadawala sie moja landlordka. Typowy Amstaff z komicznynie wykrzywionym ryjem , warcząca na wszystko co się rusza i zawsze gotowa do ataku. Chcesz namiary?

Gość ja mam psa jorka
i bende miała małe i mogem ci spszedać takiego za tyśonc złotyk, bendziesz muk śe pokwalić znajomym rze marz takiego ładnego psa. Kiedyś miałam kóndla ale óćek i hój wie gdźe teras jest to kópiłam jorka za tyśonc peńcet złotyk i moge śe teras kwalić rze mam rasowego piesa