Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jessicaaa

Ładna literacka wypowiedź, która ukazuje emocje

Polecane posty

Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Pilnie potrzebuję jakiejś ładnej wypowiedzi literackiej...

Jeśli nie potrafisz napisać sama, sięgnij po jakąś dobrą książkę :) Nie masz w domu nic ciekawego do czytania ?

nie mam czasu wertować teraz książki, liczę na Waszą pomoc... Naprawdę potrzebuję tej wypowiedzi

coś w stylu \"Jesteś dla mnie wszystkim, chce przejść z Tobą przez całe życie\"

może być wyznanie miłosne, musze przedstawić w tabeli wspołczesne metody wyrażania emocji z tradycyjnymi i te tradycyjne to ma być ta ładna literacka wypowiedź

Gość z tego co wiem........
Zycie jest zlym kwadransem zlozonym z uroczych sekund

Gość z tego co wiem........
albo Safona Milsoc dla mnie to blask slonca i zwiewny czar, i piekno chwili

\"Stracił cierpliwość i omal nie spoliczkował syna, pohamował się jednak na czas, widząc po wyrazie jego oczu, że tym razem syn mu tego nie wybaczy.\" Isabel Allende, \"Dom dusz\" :)

Gość Miłość mocna jak śmierć

dzięki Jeb, dziekuję wszystkim, ale jak możecie to napiszcie jeszcze kilka, żebym miał w czym wybierać. Jeszcze raz dziękuję.

Gość to chwyta za serce
Aborcja oczami nienarodzonego dziecka Mamusiu... coś się stało, ja żyję ja naprawdę żyję dar życia otrzymałam o, braciszka z boku poznałam on też prawdziwie się raduje i świata oczekuje dzięki ci mamusiu i kochany tatusiu braciszku! patrz, coś się stało jakieś światło się tu dostało jakieś narzędzie błyszczące ała! jakieś kłujące braciszku co oni ci robią? dlaczego dziurę w brzuszku ci skrobią? mamusiu! braciszka rozrywają rączki mu wyrywają! właśnie wykłuli mu oko i serduszko rozdarli głęboko jestem krwią braciszka zbryzgana mamusiu moja kochana już nie ma nas dwoje - zostałam sama jak ja się mamusiu boję pocę się w kolorze krwi mamusiu! nie pozwól umrzeć mi! MAMUSIU! ten potwór paluszki mi obcina już jest kaleką twoja dziecina mamusiu! co ja takiego zrobiłam? ja tylko życiem się cieszyłam mamusiu! ja jestem miłością Boga dla ciebie On naprawdę chce mieć nas w niebie? Jego miłość nigdy sie nie kończy nawet po śmierci się sączy ratunku mamo! on urwał mi już kolano tatusiu! ja będę twoim skarbeczkiem będę twoim aniołeczkiem, ale pomóż mi niech nie wyrywa mi drugiej rączki mamusiu! tatusiu! ja mogę być głodna, nie potrzebuję pieniędzy kochani! ja mogę żyć w nędzy a nie nie pozwólcie aby mnie zamordowali i życie mi zabrali mamusiu, ja jestem jeszcze mała ja będę zawsze cię kochała w twojej starości będę promyczkiem słońca będę miłością cię obdarzała do dni twoich końca mamusiu! jakiś błyszczący nóż gardło podrzyna mi już nawet nie wiem jak wy wyglądacie i dlaczego mnie nie kochacie? mamusiu! czy ja umieram dlatego, że tatuś cię dręczy? że cię nie kocha i męczy? ja cię tysiąc razy mocniej będę kochała ja - twoja córunia mała ja będę ci buzi na dobranoc dawała ja się będę z tobą bawiła i śmiała nie pozwól żebym została zmasakrowana! mamusiu! on teraz szczypcami oczy mi rozdusi nie będę widziała mojej mamusi a ty mnie mamusiu będziesz widziała spójrz do śmietnika, tam będę leżała mamusiu! dlaczego życie mi dałaś? i tak okrutnie je odebrałaś? mamusiu patrz! twoją córunię w krematorium spalili a duszy jej nie zabili ja w twoim umyśle będę żyła będę po nocach ci się śniła i będę po nocach do ciebie wołała ja - twoja córunia mała mamusiu! dlaczego zatykasz uszy? przecież nikt cię nie ogłuszy to przecież ja, twój skarbek kochany ten, co miał brzuszek rozerwany mamusiu! pamiętasz jak się bałam? jak o pomoc do ciebie wołałam? a pamiętasz mamusiu oczy tego lekarza? co śmiercią dzieci obdarza? kto mu dał prawo, by zabił twoją dziecinę? twoją niewinną kruszynę mamo... czy ta powolnej śmierci porcja nazywa się aborcja? zapytaj rządzących o nazwiska poznaj tych ludzi z bliska sprawdź, czy oni też swoje dzieci zabijają czy tylko ciebie w pogardzie mają mamusiu! w naszym kraju mordercy chodzą na wolności a niewinnym łamie się kości ustawy ludobójcze podejmują i tobą wcale się nie przejmują mamusiu moja kochana dlaczego cierpisz i jesteś załamana? to przecież ja - twoja córunia mamusiu moja, gdybyś wtedy mnie ocaliła mamusiu! w twoim sumieniu będę ciągle żyła i będę za tobą bardzo tęskniła że twoja córeczka najbardziej by cię kochała mamusiu moja ja nawet teraz jestem twoja!!!!

(…) Suddenly a bird begins to sing. It is a thrush perched on top of the memorial cross that Heinrich Kroll has bartered away. Its voice is much too big for that little black ball with its yellow beak. It rejoices and mourns and moves my heart. For a moment I reflect that its song, which for me means life and future and dreams and everything undefined, strange, and new, no doubt means to the worm that are working their way up through the damp garden soil around the monument nothing but the dreadful signal of lacerating death from a murderous beak. Nevertheless, I cannot help myself; it caries me away, releasing everything within me; all at once I stand there helpless and lost, amazed that I am not torn apart or that I do not rise like a balloon into the evening sky (…) Erich Maria Remarque

Matko huto, uspokoicie się wreszcie z tą koszmarną garfomanią?! :O :O :O Aborcja aborcją, ale jak można powielać bez końvca ten bełkot Spójrz na to: \"Lęki, które tak dobrze skrywała, teraz wybuchły; była przerażona; nie jak kobieta zmuszona do uległości przez mężczyznę, lecz jak dziecko przerażone przez potwora.\" John Wyndham, \"Poczwarki\"

Gość ulisses jj
Dotknij mnie. Łagodne oczy. Łagodna, łagodna, łagodna dłoń. Samotny tu jestem. O, dotknij mnie zaraz, teraz. Jakie jest to słowo znane wszystkim ludziom? Jestem cichy, samotny tu. Dotknij mnie, dotknij.

niezły ten wierszyk o aborcji zwłaszcza jak się powyrywa fragmenty ratunku mamo! on urwał mi kolano :d

ryczeć to trzeba nad tym, ze nas zalewają takim gównem taa niezły wiersz świetne rymy czy układaliście go całą klasą na lekcji religii??

o... to moze modlitwe sobie wklej :o dobrze ci tu koleznaki radza :D

kurde urwało mi czesc wypowiedzi:[ chodziło mi o to słowo rozdusić miało być tak on teraz szczypcami oczy mi ROZDUSI---> oho chyba poznaniak oni tak rozduszają i naduszają nadusic przycisk rozdusić oczy? nieźle nieźle

oj....teraz to sie prawie posikałam ze śmiechu.. Ratunku :D aborcja- temat kontrowersyjny jednak

braciszku dlaczego dziurę w brzuszku ci skrobią? ram pam pam chyba czas przestać się nabijać. Adieu:D