Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

tilli tilli Slonko ja to jeszcze jak mnie bolalo to specjalnie go ciagnelam :P tzn nie musialam bo sam szedl :P ja to mialam wrazenie ze jak boli tak na dole to oznacza ze moze to rozwarcie sie robi... jak myslisz? czlowiek jak nie zna sie to juz sobie wkreca co chce :P

witam, nie przeczytalam wszystkiego ale mam pytanie. Jak wyglada saczenie sie wod? jak duzo tego jest. Od dziesiejszej nocy straszniemi leci. Myslalam ze to tyle sluzu ale juz sama nie wiem. Ma ktoras tak? tak normalnie jakbym posikiwala:)??

jakjestescie to napiszcie prosze bomi strasznie leci?!

mamba ja to juz sama nie wiem ..... bo jak mialam te skurcze co po scianie chodzilam z bolu to mi sie lalo cos tam i jak sciagnelam majciochy to na podloge kapalo, takie krople, wiec moze rzeczywiscie to sa wody... tylko co robic teraz? dzwon moze do szpitala i powiedz jak to czujesz i moze Cie zbadaja chociaz

mamba..ja tak mam od ponad tygodnia, czasem sa dni kiedy jest sucho a czasem patrze na majteczki i mokre...ale to chyba nie sa wody... czasem jak spaceruje to mam wrazenie ze mam spodnie mokre ale ja chyba nie jestem kompenetnta osoba...moze jak duzo sie saczy to podjedz do szpitala i niech sprawdza? bozieee..ale dzisiaj mam lenia, dawno takiego nie mialam, chyba przez te cholerna pogode, tak sie popsula...a ja mialam plany na wielkie pozadki bo jutro mama przyjezdza...

mamba ja prze ok tydzien mialam tak z nocy ze majty mokre a potm to jak odszedl mi czop to jedna podpaska na 2 godz mokra po 5-6 podpaskach urodzilam

wklejam tabeleczke zeby nie trzeba bylo szukac jak mamba urodzi :D malpeczka81..26......Gdynia..........29.04.......05.02 ->Kacper gosiaczek76….31...... warm.-maz... 02.05.......09.02 ->chłopiec Żabuleńka...20.....Wrocław...trudno wyczuć....ok.14.02-> Milenka idrisi...........31.......Łódź.............09.05 ......16.02 katarina3x3..21....Szczecin-St.Ives.13.05.......17.02 ->Filipek panna Klara. 28.....Katowice......... 10.05........17.02 ->Natalia AnnaSzn.......32.......Szczecin..........16.05.........2 0.02 ->Tymon natimp1.......24....... Poznań...........15.05.........20.02 fruskawka....25........wrocław..........16.05….... .21.02 ->synek Sylwia72.....35........Gdynia............18.05…... 22.02 >dziewczynka tilli............24.......Londyn.............18.05.....2 2.02 - Oliwka martella.......25.......Kalisz.............15.05.....22. 02 ->Tośka paula1984kra.22........kraków...............?........23. 02 ->Mikołajek mamba9.......27......Szczecin/Dublin.....16.05.....23.02 ->Viktoria? danis...........36......... Gdynia............20.05.....25.02Igorek titi------------..29...........Wawa...........20.05... ..14-27.02->Zosia zapka.........29.........Siedlce..........22.05.....29.0 2 ->dziewczynka? betkaa........31........łódzkie..........25.05.....29.02 Nasze narodzone maleństwa nick....tydz.ciąży...data.........imię.........waga/c m..........poród Antoś.....36........28.12.2007...Szymek.......2350/48... ..........cc Lula.......35........07.01.2008...Zuzia..........3400/55 ............cc Jenny.....38........14.01.2008 ..Robcio........3600/50.............sn myszsza..36.......19.01.2008....Tadeuszek...2900/54..... ....... sn AngelikaWrocł.38..22.01.2008..Kamilka.......3820/57.... .........cc Anastazja.39 ......25.01.2008...Piotruś.......3780/57.............sn Mania 84..39.......28.01.2008 ...Mateuszek..3330/53.............sn Mala86....37........29.01.2008...Wiktor.......3010...... ...........cc oga........39........29.01.2008...Wojtek.......4000/60.. ..........cc paty.......40 ....... 04.02.2008...Oleńka.......3520/59.............cc anted .....40........05.02.2008...Mateuszek...3820/57............. cc Blondi......39........05.02.2008...Kasper ......3710/58..............cc ziuuutek..39.…......06.02.2008...Marysia......2800 /53.............sn neska......40........06.02.2008...Mikołaj.......3880/58. ............sn Olcia_M....40........06.02.2008..Oliwier........3800/57. .............cc Lidka81...40.........07.02.2008..dziewczynka..3340/55... ..........sn agnes 23..40.........09.02.2008...Zuzia..........3370/52.......... ...sn nikita27...39.........12.02.2008...Karolek.......3800/54.... .........cc

Gość danis
u mnie w pracy dziewczyna też była w ciąży termin pocz. marca i dzis dostałam tel, że wczoraj ur. a ja będę sie z tym brzuchem dalej bujać. Widocznie tak mi pisane hihi. Ona 1 synka ur. przed czasem, a teraz 2 też. Naprawde zazdroszcze dzieczynom ktotre maja taka niespodzianke i rodza przed terminem kiedy nie ma tego stresu.

dzieki dziewczyny. narazie siedze w domu. teraz jest przerwa. juz samam nie wiem. tylko ze to taki waniliowy kolor ma a wody chyba przezroczyste sa? albo rozowe. tak mi chlusta i przechodzi?

ja na wszelki wypadek zadzwonilabym do szpitala i sie zapytala co o tym sadza...moze powiedza zebys przyjechala na kontrole? bo raczej uplawy nie chlustaja...;)

to chyba masz takie cos jak ja...ja juz bez wkladek sie nie obywam ;) tylko ze u mnie to plami bardziej a nie chlusta ale polozna powiedziala mi ze czasem uplway sie mieszaja z siusiu i czasem po prostu zwieracze zawodza i sie popuszcza, nawet tego nie skontrolujesz...dlatego czasem jak sie jedzie na kontrole i sprawdzaja to lekarze mowia ze nie wody ale mocz

Gość do mamba
wody płodowe mają przyjemny słodkawy zapach, lepiej sprawdź, warto tez miec taką wkładkę w domu, która w przypadku wód płodowych sie zabarwi na kolor (nie wiem jaki, ale w aptecemozna dostac)

mamba wklejam ci wypowiedź jednej z marcówek, dziś nad ranem była w szpitalu i oto co jej powiedziała dr: doktor powiedziała że jeśli podejrzewamy że odeszły nam wody (a nie jesteśmy pewne) trzeba od razu przyjeżdżać do szpitala a nie czekać bo gdy tylko wody odejdą zaczyna się poród nawet bez skurczów, ja czekałam do rana i dostałam opiernicz może zadzwoń chociaż do lekarza

jak nie chcesz dzwonic do szpitala to poczekaj troche i zobacz jak to sie bedzie rozwijalo... najwazniejsze ze wody nie sa zielone

Mamba mi tak mjuz od 3 tyg leci normalnie muszę mieć podpaske nie wkładkę bo czasem nawet leci tak ciurkiem. Nie pomyliłabym tego z posikiwaniem bo to nie z tej dziurki.

dzisiaj bedę u mojego gina to się zapytam co to jest ale ja stawiam na wody ale to jest tylko sączenie się a przecież wody są uzupełniane więc ja bym podeszła do tego spokojnie. U mnie tez to ma taki słodkawy zapach i jest takie półprzeźroczyste.

dzieki zdiewczyny!!! siedze wlasnie mi przslo i cisza. jak usiadlam na kibelku to normalnie slychac bylo jakbym siusiu robila i przeszlo. jestem pewna ze to nie siusiu. wstalam i poczulam jak leci i zdjelam gaciorki i widzilam jak cieknie. teraz przeszlo. tak ajk mowilam bialawe lekko kremowe i raczej slodko pachnie. poczekam jescze chwilke. wczoraj bylkam w szpitalu na badaniu i jak nie trzeba wolalabym nie jechac. jak to wody to nie przejdzie. poczekam chwilke i zobacze.

Gosiaczek-czekamz niecierpliwoscia co Ci powie. Jak zadzwonie do POlskiego lekarza to mi kaze jechac do spziala i i tak sie nie dowiem. a tutaj nie mam takiego na telefon.

huh...to moze mi tez sie sacza i nawet o tym nie wiedzialam :D myslalam ze moze mam jakies takie dziwne uplawy ale objawy te same a na ostatniej wizycie u gin zadnej infekcji nie wykryto.. ale tak jak gosiaczek mowi, wody sa uzupelniane:)

ja tez sie zdziwilam ze mozna pomylic mocz z wodami czy uplawami...ale wiecie brytyjki ekmm..sa rozne i pewnie rozne przypadki polozne juz przerabialy:) na szkole rodzenia prawie zadna nie wiedziala co to jest siara...ehhh

wlasnie siedze i wertuje ksiazke "w oczekiwaniu na dziecko" i tez mowia zeby nie panikowac. ale jak tu nie panikowac jak to pierwsz ciaza? a takich uplawowo to w zyciu nie mialam zeby ciurkiem lecialo i to chlustanie! no sozk jakis.

czyli tak jak Irlandki. Te byly w szoku ze nie wolno pic alkoholu podczas karmienia piersia i odrazu zrobil sie szum na sali:)

hehe, tutaj to samo:) jak babka opowiadala ze jedna napila sie pol butelki szampana i sie dziwila ze dziecko sie nie chce obudzic przez ponad 12 godzin, to one byly zszokowane...

najbardziej to mnie rozpiernicza sposob ubierania niemowlakow przez niektorych...zimno, rodzice w kurtkach i szaliku a niemowle ledwie 4 tygodnie w spodeneczkach, koszuleczce, bez skarpetek i bez czapeczki (bez wloskow) na rekach niesione na spacerku...idylla.. :o

ciemnota:) u mnie narazie cisza. cholera co to jest? ale juz sie uspokoilam chociaz. najgorzsa to ta niewiedza ehh. ide poczytac co napisalyscie wczesniej bo ztego wszystkiego nie zerknelam nawet.