Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

Danis ja też musze sobie sprawić jakieś obuwie na wiosnę, ale jeszcze nie zaglądałam do sklepów i nawet nie wiem co jest w ofercie. Ale wiązanych nie wezmę, choćby były super modne, bo szkoda mi czasu na zabawę :)

Sylwia, dzięki za odp:) chyba też muszę się przestawic na normalny proszek, choć wlasnie przedwczoraj kupilam kolejne opakowanie dzidziusia:) i tez planuję zrobic przymiarkę do pieluchomajtek pampersa, tylko nie chcialabym zeby byly za luzne, bo zwyklego pampera to sobie wyreguluje a te majty??? stąd moje pytania... Sylwia co Uleńka wybrała na roczek? Moja Zosia zrobila numer i juz prawie siegnęla po flet ale wszyscy zrobili gromkie aaaaach! i cofnęla rączkę, a potem to już w gole nic nie chciala wziąć, i dopiero po jakichś 2 godz jak nikt nie patrzyl to wzięla plaster... mozę będzie pierwszy lekarz w rodzinie, bo mam nadzieję, ze nie pielęgniarka, bo one to ciężką robote mają, a w końcu mój mąż chciał byc kiedyś chirurgiem.....

Hej! No pogoda to dzis faktycznie do d...py . Ja byłam zmuszon iśc dzis 2 razy na miasto bo najpierw byłam z małym u lekarza a potem byłysmy z córką u dentysty. Z małym to porazka... ma gronkowca w buz stąd te trudności w leczeniu.Dotsałm nowa maśc z antybiotykiem a buzia wciąz krwawi:(:(:(mam nadzieję że juz niedługo bedoie lepiej; najgorsze że on nic oprócz mleka nie je wiem że dobrze że chociaż mleko je ale \\dla mnie to i tak marne pocieszenie....

gosiaczek gronkowca, skad mu sie to wzielo w buzi??? wspolczuje...

aha a co do prania to od poczatku mamy persil sensitive i nie mielismy żadnych problemów nadal myjemy wodą, bo jeszcze nie kupilam pasty - oczywiscie bedzie to elmex (bo to chyba jedyna pasta dla dzieci powyzej roku), mała sadzam na blacie i szorujemy, potem sama ją podgryza

Hej Dziewczyny! Ja mam szpital w domu - byłam rano z Mariką u lekarza, bo od piątku przeziębienie, kaszel i katar jej nie przechodziły. Do tego w weekend zaczęła gorączkować. No i dostała antybiotyk. Wróciłam z Mariką, a Tymek tak mi się zaczął krztusić, pluć śliną z bąblami powietrza, że nie wiedziałam jak mu pomóc i co się dzieje. Miał przy tym straszny odruch wymiotny. Wczoraj już coś tak pokasływał i jakby chciał coś odkrztusić. Zajrzałam mu do buzi, bo się dał niemiłosiernie, a tam czerwono - brunatne gardło z białym nalotem! Ubrałam go i biegiem do przychodni. No i jest angina, i też antybiotyk. Nalatałam się dziś jak głupia, w aptece zostawiłam 100 zł na same leki dzieci. Jak już uporałam się z dzieciakami, to sama poleciałam na 15 do ginekologa. Pobrał mi cytologię i pogadaliśmy o spirali. I chyba się zdecyduję na tą droższą Mirenę, u mojego gina kosztuje tysiaka, ale myślę, że warto, bo miesiączki ustają lub są bardzo skąpe - a to dla mnie zbawienie, bo nie dość, że długo mam (nawet 9 dni), to jeszcze średnio co drugą tak mnie boli podbrzusze, że po ścianach chodzę i jestem nie do życia. Wzięłam też receptę na Bromergon na spalenie pokarmu, bo jak dojna krowa jestem - choć mały ssie mniej, to ja i tak produkuję jak szalona. Dziś na przykład wcale nie chciał cyca, bo widocznie to gardło mu przeszkadzało w ssaniu. No i dobrze. Od jutra biorę Bromergon, po pół tabletki dwa razy dziennie. Po ginekologu byłam jeszcze na zakupach, kupiłam sobie fajne czarne dżinsy, nawet wsadziłam swoje rozłożyste dupsko w rozmiar 29 (bo spodnie ze strechem) :) I ładna białą bluzeczkę jeszcze sobie kupiłam, z krótkim rękawkiem. Danis - ja też się rozglądam za bitkami na wiosnę. Mam kilka par na płaskim obcasie, a teraz chciałabym na ciut wyższym, takim do 5 cm, ale ciężko mi cokolwiek fajnego znaleźć. Jak mały wyzdrowieje to obskoczę kilka sklepów, może coś znajdę fajnego. A w tych wiązanych lakierowanych butkach to już widziałam parę babek, fajnie wyglądają na szczupłej nodze, do ładnego płaszczyka z paskiem na przykład:) Idrisi - ja piorę ciuchy małego razem z naszymi w proszkach sensitive i do płukania daję delikatny płyn Lenor (ten z dzidziusiem) lub też sensitive migdałowy Lenora (niemiecki, pachnie cudownie, uzależniłam się). Ząbki małemu myję Elmexem, to chyba najlepsza pasta dla dzieciaczków. Myję mu jak siedzi w wannie, on już się przyzwyczaił, łapię go delikatnie za bródkę, on otwiera dzioba i szoruję mu zębiska, a on jeszcze po mnie robi to po swojemu. Pianę z pasty sam mi już wypluwa, ale jak tego nie robił, to miałam przygotowany gazik jałowy w pogotowiu i szybko owiniętym na palcu przecierałam mu buzię w środku, żeby nie połknął tej piany. Też możesz tak robić - chwilę poszoruj szczoteczką z odrobiną pasty (dosłownie mała kuleczka) i zaraz szybko gazikiem (wilgotnym lub suchym) wytrzyj Zosi buziaka. Pieluchomajtek jeszcze nie stosowałam, jakoś nie mam przekonania, bo Tymek dużo wali w pieluchę i jak to ściągać? Jak zrobię to klasycznie - jak majtki, to on całe nogi będzie miał w kupie. Chyba, że będę z boku rozdzierać, żeby się nie upaćkał. Gosiaczku - biedny ten twój Oli, szkoda, że musi tak cierpieć. Nie przejmuj się tym, że nie je, to dobrze. Grunt, żeby dużo pił, a jak je mleko, to jest ok. W trakcie choroby lepiej, żeby organizm poświęcił wszystkie siły na walkę z nią, a nie dodatkowo na metabolizm i trawienie żarcia. Troszkę pewnie ci schudnie, ale za to szybciej wyzdrowieje. Paskudny gronkowiec! Życzę ci, żeby jak najszybciej Oli uporał się z tym świństwem, bo go buziak pewnie boli, a tobie serce się kraja, jak widzisz jego cierpienie. Angelika - skoro będziesz w Szczecinie, to grzech się nie zobaczyć:) Jakoś się zgramy w czasie, to dzieciaki się poznają:) Fotek natrzaskamy:) A sala zabaw - spokojnie:) Mój mały był już dwa razy i siedział ciągle w basenie z kulkami, albo targał jakieś zabawki i przysiadał na tych plastikowych bujakach. Najbardziej podobało mu się jednak stado wrzeszczących, biegających i śmiejących się dzieci:) Daj znać ile kresek wyszło ci na teście! Sylwia - zaraz znajdę ten mój przepis na domowego Dakłasa i ci wyślę. Wyjdzie ci na bank, tylko trzeba pilnować piekarnika i dzieci, żeby przy nim nie majstrowały. Tymek zawsze mi leci do piekarnika, jak widzi, że coś się piecze i potrafi mi go otworzyć. A jak krzyczę \"gorące, si!!!\", to patrzy na mnie i tak szybko przykłada łapkę do okienka i zabiera ją - bawi się ze mną skubaniec w kotka i myszkę. Tilli - kochana, nie smutkaj się. Będzie dobrze, zobaczysz. Teraz czujesz, że wszystko wali ci się na łeb, jesteś przemęczona, zima nas wyeksploatowała z sił i wigoru. Szukaj na spokojnie pracy, nie dołuj się i nie wpadaj w paranoję (cwaniara ze mnie, a sama ciągle wyolbrzymiam różne sprawy). Pomyśl, ze masz zdrowe dziecko, że masz dla kogo żyć, że w razie czego masz do kogo i gdzie wrócić. Wiem, że jest cholernie trudno oswoić się z faktem, że trzeba oszczędzać, że musisz rezygnować z różnych rzeczy, że człowiek nagle uzmysławia sobie, że miał całkiem inne wyobrażenia na temat swojego życia, a rzeczywistość jest bolesna i całkiem inna. Dasz radę, nie wariuj. A jak będziesz miała doła i ogarnie cię złość na cokolwiek, to policz do 10. Ja ostatnio tak robię, bo też zauważyłam, że za często piłuję papę na dzieci. Brak mi słońca, kontaktu z ludźmi, dobija monotonia. Ziuuutek - pozdrowionka dla twojego małego Sticha:):):) Słodka łobuziara jednym słowem:) U mnie też wiosna nieśmiało się skrada, ale wiatr jest tak nieprzyjemny od dwóch dni, że szybko o tym zapominam. Wrzuć jakieś nowe fotki Marysi na garnek!:) Z miłą chęcią zobaczę tą małą rozrabiarę;) No, napisałam troszku;) Teraz popatrzę co ciekawego w necie słychać i może któraś z was jeszcze się odezwie, to poczytam:) Pozdrawiam!:)

mama 82 - też zagłosowałam na twojego synusia:) Fajny chłopczyk!:) No i imię faktycznie piękne:)

Gość mama82
AnnaSzn dziekujemy za glosik

Dzien dobry!!! Ja dzisiaj jestem w pracy tylko do 12 i wolne!!! Ania - współczuję tego szpitala w domu, mam nadzieję, że dzieciaczki szybko wyzdrowieją. Jak minęła noc? I sprawdziłam możliwości rozdracia tych pieluszek po bokach - idzie łatwo. Gosiaczku straszne z tym gronkowcem. Biedny Oli :( Oby dobrze dobrali mu antybiotyk.

hej o poranku a ja właśnie szykuję się do pracy, przede mną dwa dni po 12h ale potem 2 dni wolnego:) no to wyszło że najbardziej się cackam z ubrankami Zosi pioroąc ciągle w dzidziusiu;) no ale teraz to zmienię:) u nas nocka jak zwykle, niby ok, ale Zosia się obudziła kolo 2 i tymrazem dlużej zasnąc nie mogła, przewalała się i przewalała... i to niestety w naszym łózku, teraz to praktycznie całą noc przesypia u nas, ale mam nadzieję, ze wyrośnie, teraz tez widzę, że zmienia jej się podejście do cyca, już w dzień nie woła tak często, także jest nadzieja;) Gosiaczku mam nadzieję, ze Oli zwalczy szybciutko paskudnego gronkowca, jak on go mógł złapać? tyle paskudztw czyha na nasze bąbelki:( Zosia ciągle w biegu, je ostatnio tez w biegu, o siedzeniu w krzesełku do karmienia to mogę pomarzyć, posiedzi 5 min i koniec, a wiadomo, że je jednak dłuzej... wiem ze to niedobrze, że je w locie ale jak inaczej obecnie? muszę sie przemęczyć:) buźka

Idrisi dzieci, które zaczynają poznawać uroki chodzenia nie są w stanie wysiedziec przy jedzeniu, więc to normalne :) a ja proszek przetestowałam, nie było żadnej alergii, więc piorę jej ciuszki razem z naszymi, bo wygodniej.

Witam mama82-zaglosowalam! naprawde zze sliczne imie:) idrisi-zeby myjemy w wannie. Viki sama buzie otwiera, potem przejmuje szczoteczke i myje po swojemu. z pluciem roznie bywa. wiekszosc napewno polyka:) ja tak reka troche plucze ile sie da. pieluchomajtki-wyaje mi sie ze rozmiar jest troche wiekszy w stosunku do zwyklych. teraz Viki nosi 5 juz od jakis 2 miesiecy a pamietam ze miala 6 ze zwyklych.Ale to zalezy od budowy bo na poczatku byly bardzo luzne w pasie.Teraz juz jest lepiej ale w noziach jest juz ciasniej bo nozie to po mamusi Viki ma:D ja piore w arielu od ok 1 miesiaca zycia. Tylko na poczatku uzywalam fairy dla dzieci. Plynu dzieciecego uzywalam troche dluzej ale juz od dawna uzywam lenor sensitive. Tez ten z dzidziusiem co AnnaSzn AnnaSzn-te pieluchomajtki sie rozrywa po bokachjak sie zdejmuje takz enie ba niebezpieczenstwa rozmazania zawartosci po nozkach :D A wczoraj tez bylam u gina :) Pytalam o mirene to z wizyta ok 1200 powiedzial. Ja to nie planuje ale moja mama musi juz zmieniac bo juz wiele lat morduje dzieci:D i prosila zebym spytala:) Ja sie nie odzywam botez dola mam. Ale czytam caly czas. Czekam na te cholerne kola. Mialy byc wczoraj i nie przyszly jescze:( Krece sie tylko wokol domu bo kolko sie telepie. Juz nie wiem czy Wam pisalam ze znalazlam w Warszawie sklep ktory sprzedaje Bugaboo i maja tzw zimowe kola do mojego wozka i wogole inne akcesoria. I zamowilam te kola zeby zobaczyc bo to sa takie wlasnie dmuchane gumowe jak mam z tylu. I do tego zmowilam sobie escze budke letnia :) No iczekam. Juz chcialabym sie wyrwac gdzies dalej anie dookola domu juz tyle czasu :(

Mamba- współczuje tego uziemienia, tym bardziej, że lubicie dlugie spacerki. Ale skoro juz zamówiłaś, to pewnie szybko przyjdą :) A pamiętasz o zdjęciach? ja już sie nie moge doczekac kiedy skoncze pracę :) Córcia ostatnio źle znosi nasze rozstania, nawet jak zostaje z babcią, którą uwielbia. Angelika gdzie jesteś? Smutno tu bez Ciebie o poranku...

Witam! Oj mało czasu mało na wszystko. Gosiaczku wspólczuje i trzymam kciuki za jak najszybsze wypedzenie tego paskudnego gronkowca. Mamba głowka usmiech od ucha do ucha prosze,zaraz pojawią sie napewno koła i bedziecie podrózowac:) Sylwia ale Ci dobrze bedziesz leniuchoowac po 12 hehe Macie moze jakis sposób na zatrzymanie biegunki?Złapała mnie juz 3 dzien sie męcze i jest nie do zniesenia,od dzis postanowila cały dzien jesc suchary tylko bo juz nie mam sił.Nawet nie mam pojecia po czym mnie tak złapało mam tylko przypuszczenia ze po grapefruitach,odkad zaczełam jesc po 3 dziennie ...to aczeły sie kłopoty,teraz juz 2 dni nie jem ale biegunka sie nie zatrzymuje:( szok a tu nawet do lekarza nie moge pojsc bo i tak dostane parecetamol. Dzis lecimy robic Robciowi zdjecie i w Pon wybieramy sie zrobic mu paszport.Czy orientuje sie któras z was moze czy dziecko musi byc obecne przy pzedłuzaniu paszportu na 5-letni??Zostawiłabym chetnie Robcia tesciowej bo wlec go taki kawał....wiem,ze napewno oboje rodziców musi byc...ale jak mamy stary paszport to chyba młody nie musi byc?? Jak myslicie? Ostatnio wzieło mnie na przefarbowanie włosów coraz czesciej widze ze modny jest teraz braz,ale nie mam pojecia jaki odcien sobie zrobic..no i boje sie ze jak bede głupio wygladac to juz i tak nie uda mi sie tak łatwo wrocic do blondu:(Jak sadzicie jaki kolorek pauje do zielonych oczu?bardziej ciepły ,rudawy braz czy taki chłodny??Najlepiej to by było poprzymierzac jakies peruki hehe w roznych kolorach:)

Sylwia moj Młody tez coraz cieznej znosi rozstania ,jak ide do pracy czy szkoły zawsze wpada w histerie,nawet jak widzi juz ze zakładam moj"pracowy uniform" A jak myslicie jaki kolor ma Eva Langoria na fotce obok??

Sylwia-obiecuje dzisiaj wkleic specjalnie dla ciebie:) Jenny-Robcio musi byc bo Viki sie konczy wlansie pszport i bylam zlozyc o ten 5letni i pani chcila Ja zobaczyc. Do zlozenia musisz miec akt urodzenia, stary paszport i oboje z mezem musicie byc. Do odbioru tylko jeden rodzic ze starym paszportem. Akurat jestem na biezaco:) Kurcze musze sparwdzic bo moze juz jest do odbioru.

Moja corcia trudno powiedziec jak znosi rozstania bo sie praktycznie nie rozstajemy;) Jenny-wydaje mi sie ze to nietylko kolor oczu ale i koloryt cery powino sie brac pod uwage. Mi sie podobalas w chlodnym odcieniu blondu z tymi ciemniejszymi pasemkami:) Tez mam zielone oczy hehea wlasnie dzisija zapislam sie do fryzjera na sobote. Ide odnowic pasemka bo odrosty mam juz dramatyczne :0 Gorzej ze scieciem bo wscieklam sie na mojego stalego fryzjera i powiedzilam ze nie zetne dopoki nie znjade kogos dobrego. narazie cisza w tym temacie takze wlosy rosna a grzywke to juz spinkami do gory podpinam. Ale trudno. Wazne zeby kolor byl ok. Bo ja chodze osobno na kolor a osobno na sciecie. Bo moja od koloru nie umie scinac i na odwrot :)

Co do proszku to ja odstawilam dzieciecy jak mała skończyła 3 mieś, teraz piore w persilu sensitive albo w zwyklym E, a plyn to albo Cocolino albo Lenor Sens. Z zebami gorzej, Marysi sie to nie podoba i nie daje sobie myc, szczerze mowiac traktuje to mycie troche po macoszemu heh Właśnie widze jak M. chodzi z babcia na dworze za raczke, heheh ta wredna trawa przeszkadza w bieganiu :P

Hej Dziewczyny! Po podaniu antybiotyku Tymkowi od razu lepiej. Trochę marudził z zasypianiem, ale jak już zasnął, to spał ciurkiem do 5:30. Potem chwilę cycuś i znów spał do ok 7:40. Widocznie gardło go już nie bolało i mógł spokojnie się wyspać. Marika też lepiej się czuje, nie kaszlała w nocy, ja nie słyszałam. Wzięłam dziś pierwszą dawkę Bromergonu - zobaczymy jak się będę czuła, bo jak spalałam pokarm przy Marice, to miałam po tym straszne nudności. Mamba - to jak twoja mama chce Mirenę taniej, to niech się umówi do dr Krzysztofa Iry, on przyjmuje na słonecznym obok Reala i na Niebuszewie na Niedużej 2. Namiary są w internecie. 200 zł piechotą nie chodzi, zawsze taniej. Każdy lekarz inne stawki ma widać. Wypróbuj sobie ten biały lenor sensitive ale z migdałkiem i taką laską z gołymi plecami - zapach jest niesamowity i pachnie w całym domu. Oby te koła były dla Ciebie wybawieniem i żeby pasowały!!!:) Otworzysz pięknie sezon wiosenny długimi spacerami:) Jennny - a może brązik taki karmelowy? Z leciutkimi refleksami blondu na kilku pasemkach przy buzi? Tak dla rozjaśnienia. To się nazywa naprószanie koloru (tak powiedziała mi moja fryzjerka, ja pierwszy raz to określenie usłyszałam). Sylwia - jeszcze godzinka i wolne! Miłego popołudnia!:) O! u mnie słoneczko piękne wychodzi, a ja uziemiona... A te pieluchomajty kupię na próbę, zobaczymy jak sobie poradzę z ich ściąganiem. A jak je później zawinąć w zgrabny pakiecik? Pampery to zwijałam od przodu do tyłu i zapinałam rzepami z jednej i drugiej. Taka zgrabniutka bomba wychodziła. Mama 82 - dziś znów zagłosowałam na twojego urwiska Cypiska;) Dziś na obiad robię spaghetti, bo wszyscy lubimy i szybko się robi. Mam dość ziemniaków, teraz mam ochotę na kluski, ryż i kaszę. Ugotuję jeszcze brokuła, bo Tymek się nim zajada. Pozdrawiam!:)

Gość AngeliakWrocławianka
Czesc.... Test zrobilam - kreska jedna. Ale i tak w te pedy musze leciec do leazra bo nie meic okresu przez dwa miesiace to cos dziwnego. Dobrze czulam ze tabsy (podobno super bo mala dawka hormonow) na mnie zle zaczely dzialac. Chyba mi rozregulowaly gospodarke. Wiecei im blizej testu tym wiekszego pietra mialam - co bedzie gdy bede w ciazy, Choc z drugiej strony sama ciaza pozwolilaby mi sie czuc bezpiecznie w pracy przez okolo 14 miesiecy. A w obecnych czasach to duzo. Jak Wam pisalam sytuacje w pracy mam nieciekawa (nei chodzi tylko o kryzys ale i o ludzi i uklady). Szukam teraz intensywnie pracy. A majac na uwadze ze w ciazy nei jestem to tym bardziej intensywniej.

Angelika wyobrażam sobie to drżenie rąk :) Największa radośc jest wtedy kiedy z wytęsknieniem sie czeka na te 2 kreski. Wróciłam do domu, moje dziecko śpi, więc nawet nie wie, że jestem. Jennny - ja lubię zimne odcienie włosów, ale to musi pasować także do cery, jak pisała Mamba.

hej u mnie juz troszke lepiej psychicznie ale fizycznie nie najlepiej :) siedze przy kompie caly czas i sle cv na wszystko co znajde wczoraj siedzialam do pozna w nocy i modyfikowalam cv najlepiej jak sie da, plus covering letter i glowa mi peka doslownie! jeszcze Olivcia hehe uwaga od 3 dni mi w nocy je mleko! Uklon Angelika w twoja strone kochana bo mam to co ty mi sie wydaje ze moj szkrab nadrabia teraz te dni kiedy nic nie jadla bo znowu mi je jak szalona.. takze jestem niewyspana, pikawa szaleje, na kawie jade jak naspeedowana siedze w papierach i walcze musze znalezc prace! i w ogole to jest tyle super ofert pracy! gdyby jedna tak chapnac tylko ;) mam nadzieje ze nie za wczesnie sie zabralam bo jade w kwietniu na 2 tyg do polski i mam nadzieje ze nikt nie bedzie chcial akurat wtedy inerview :P nadrobie pozniej to co piszecie skarby Gosiaczku i Aniu - sciskam waszych chlopcow by szybciej wyzdrowieli i sle caluski 👄

czesc Mamusie :) Gosiaczek wspolczuje z tym gronkowcem. AnnaSzn zycze aby dzieci szybko wrocily do zdrowia i gratuluje udanych zakupow. co do piluchomajtek tez sie zastanawialam, poniewaz Mati okropnie sie krecil, ale teraz mam metode, poprostu zmieniam mu pieluche na stojaco, tzn, stawiam go przy moim lozku, do siebie jego plecami i idzie nam tomigiem :) Mati byl w sali zabaw juz 4 razy i bawil sie fajnie,warto czasami zabrac tam nasze pociechy. tilli a dla ciebie duzo sil i pogody ducha, zycie jest przwrotne i niegy nie wiesz kiedy ni z tego ni z owego spadnie na ciebie troche szczescia. Jenny na biegunke jest dobra marchewka,ryz, czarne jagody i wegiel z apteki. Wspolczuje. Angelika jak zrobisz test daj zaraz znac, i ty bylasbys pierwsza choc bez specjalnych staran,bo jest tu nas juz kilka oczekujacych i narazie bezrezultatu. A ja sobie dzisiaj zaplakalalm,, zauwazylam taka plamke na nozce u Matiego, podejrzewam łuszczyce,w rodzinie mamy chorego i dlatego wiem jak to wyglada, tą chorobe ma az 3 % spoleczenstwa, nie jest zarazliwa, ale genetyczna, juz od dzisiaj ruszam z dieta, czyli duzo ryb, a samam zaczne lykac kwas omega 3, poki jeszcze troche karmie aby malemu dostarczyc, niechce mu niczym smarowac, poniewaz generalnie wszystko oparte jest na sterydach, chyba ze bloto z morza martwego itp., ach, mam nadzieje ze sie myle i to jakies otarcie skorki, tak mnie pociesza maz, ach, dzisiaj chcemi sie ryczec.

A ja mam pytanie z innej beczki. Jakie dodatkowe szczepienia robicie?? Zastanawiam sie nad menigokokami ale sama juz nie wiem... Tez mam nocke w plecy, czasem zdarza sie ze Marysia wybudzi sie jak idziemy z mezem spac i wtedy koniec swiata do rana grrrr Chyba trzeba sie wziac za urzadzanie jej osobnego pokoju, ale jak pomysle ze mam latac z butelka po domu miedzy 5 a 6 rano to mi slabo. Moze latem bede miala wiecej samozaparcia. Dzisiaj na obiad zrobiłam kurczaka w sosie smietanowo-koperkowym z ziemnkami i kalafiorem, ale jej smakowało :) Zaczynam sie powoli rozgladac za wakacjami, juz 3 lata nigdzie nie bylismy. Chciałabym nad Baltyk ale w jakies spokojne miejsce, z dala od dyskotek itp. Macie jakies pomysly? Najbardziej interesuje mnie zachodniopomorskie. Doradzcie cos prosze

ziuuutek ;) polecam swinoujscie :D moje kochane miasto:) ja tez dzisiaj kurczaka robie Mala teraz wcina arbuza :D Anted - mysle ze na pewno sie myslisz i to nie jest nic powaznego:) umowilam sie na poniedzialek na spotkanie w zlobku :D oby sie okazalo szczesliwe, mialabym jedna chociaz sprawe zalatwiona :D

ziuuutek polecilabym ci moja kochane Ustke, ale jest w pomorskim . Tilli, abys miala racje, ale boje sie okropnie. Wizyta w zlobku to bedzie wazna wizyta, ale ja jestem prozlobkowa, i mysle ze wielka krzywda sie tam nie dzieje dzieciom, ja wiem jak to przedszkola przychodzily dzieci zlobkowe to byly naprawde duzo bardziej samodzielne ,smiale, rozmowne. Moj Mati bardziej lubi czerwonemisko niz biale, dzisiaj gulasz w warzywkach z kasza gryczana zjadl calkiem ladnie.

tilli, anted - Swinoujscie i Ustka to duze miasta, znajdzie sie tam zaciszny katek?? A moze wy latem wynajmujecie cos??? Anted - kasze gryczana juz dajesz??? Ja nie mialam jakos odwagi, ale skoro dajesz to tez sprobuje bo my czesto jemy. Musze wykorzystac czas, ze Marysia wszystkozerna - kalafior, brukselka, brokuly wcina jak szalona. I dobrze niech je zanim sie zafiksuje tylko na przyslowiowe parowki z keczupem hehe