Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mdc

kara smierci

Polecane posty

Gość mdc

Gość mdc
witam serdecznie zapewne przez niektorych z was juz wielokrotnie poruszany temat. chcialbym blizej poznac wasza opinie na ten temat,jak rowniez abyscie zapoznali sie z moja prowizoryczna strony ktora zostala zbudowana na bazie szablonu. wszystkich zainteresowanych zapraszam na strone http://www.karasmierci.com/karasmierci/ oraz do kontaktu ze mna : w kwestii dyskusji na w/w temat w kwestii pomocy w budowie i rozwijaniu strony w kwestii organizacji opisanej akcji na stronie internetowej przepraszam za dosc mierna strone (jesli chodzi o jakosc) z powazaniem zwolennik kary smierci

Gość teolog
Bóg dał nam życie i tylko on może nam je zabrać

Gość mdc
skoro uwazasz ze bóg nam dal zycie i tylko on moze zabierac w takim razie jak wytlumaczysz seryjnych morderców?? wg twojej teorii to sa wysłannicy??? pamietaj ze nawet strazacy aby zgasic ogromny pozar potrafia poswiecic i wypalic male trawy. wiec w sytuacji gdy mozesz pokazac mordercom i potencjalnym mordercom co ich czeka to wydaje mi sie ze czesc ich to nauczy. kolejny aspekt ekonomiczny. ja jako obywatel kraju RP nie zycze sobie aby wielokrotny mordercy i dziecibojcy byli utrzymywani z moich podatków.w takiej sytuacji ty jako teolog idz oddaj swoja cala pensje na jego jedzenie utrzymanie służby kup mu telewizor i odpowiedniego kucharza zasponsoruj bo przeciez kiepskiego jedzenia to on nie bedzie jadl!

Gość do teolog-a
ale ty głupi jesteś...tylko bóg może odebrać życie-boshhh jaka brednia...a poza tym to nie bóg dał ci życie tylko twoi rodzice....ŚMIERĆ ZA ŚMIERĆ

Gość ja jestem za kara smierci

Gość ja jestem za kara smierci
ty teolog a husajna tez chcialbys utrzymywac ze swoich podatków??? oko za oko, ząb za ząb

Gość teolog
owszem seryjni mordercy to są wysłannicy,ale szatana

Gość też jestem za karą śmierci
gdyby potencjalny morderca wiedział,iż konsekwencją takiego czynu byłby wyrok śmierci - nie byłoby z pewnością tylu zabójstw!! ZDECYDOWANIE jestem za karą eliminacyjną. I tu mi sie podobała teoria Lombrosso:)

Gość mewik
Ja również jestem za!

Gość mdc
no to w takim razie wyjasnij mi dla kogo bog jest milosierny??? dla nas czyli normalnych ludzi i daje nas mordowac zabijac niewinnych dzieci?? czy dla mordercow ktorzy pomimo czynow jakie popelnia i tak beda mieszkali lepiej niz niektore biedne dzieci w domach dziecka!i jedli lepiej.czy wiesz ile kosztuje utrzymanie jednego wieznia wg informacji ktore kiedys tj kolo pol roku temu czytalem okolo 2000 zł bylo!!!!jednego!!!rozumiesz??? uwazam ze pod tym wzgledem kodeks hamurabiego byl prawidlowy zgadzam sie z przedmowca oko za oko zab za zab! do teologa!!! rozumiem ze jak ci ktos zabije dziecko albo zgwalci albo to samo z zona zrobi to przyjmiesz to z milosierdziem??i powiesz w duszy sobie :"tak bog chcial"????? nie miales takiej sytuacji i dlatego nie potrafisz sie postawic na miejscu cierpiacych ludzi! pytam co bys zrobil jakby cie spotkala tragedia???chyba tylko idiota nie chcialby smierci tego co by takie cos zrobil! oczywiscie mowie tu o sytuacji hipotetycznej i nie zycze nikomu!!

Gość choc lepsze bylyby
ciężkie roboty przez caly dzien do konca zycia o chlebie i wodzie to bylaby najbardziej sprawiedliwa kara

Gość teolog
dlaczego Andrzejku wyzywasz innych o idiotów?to już nie mozna mieć własnego zdania?

Gość kara śmierci
topik powstał żeby było można wyraźić swoje opinie na temat kary śmierci to dlaczego większość krytykuje wypowiedź Teologa. Przecież każdy może mieć własne zdanie i je wyrażać więck nie krytukujcie wypowiedzi osób które mają inne poglądy niź wy. A wracając do kary śmierci - to oczywiście najlepiej byłoby przestępców pozabijać tylko pytanie kto by to robił kto by na siebie wzią odpowiedzialność za zabicie człowieka? Może te osoby co tak krzyczą i są za karą śmierci, a pozatym dla seryjnego mordercy który zabija kilka osób co będzie większą karą śmierć i męka przez 5-10 minut czy też 25-50 lat myślenia o tym co się zrobiło. A co jeśli na śmierć skarze się niewinnego człowieka czy osoba która wyrok wykonała tez powinna odpowiadać za zabójstwo. Jeśli już zostanie wprowadzona kara śmierci osobę która wykonwyała wyroki też sie powinno skazać za wielokrotne zabójstwo

do Myrevin ->ciekawa jestem gdyby ktoś Ci bliski został bestialsko i z zimną krwią zamorodowany - czy podtrzymywałbyś swoje zdanie nt kary śmierci??

Gość teolog
tak,właśnie tak powiem,że Bóg tak chciał.a tragedia spotkała mnie już nie jedna

solidaryzuję sie z Andrzejem - u mnie to samo:(

jestem za karą śmierci dla morderców śmierć za śmierć

Gość kara śmierci
Jeśli zabije się przestępce to i tak ofiarze nie zwróci życia a w prawie trzeba tak zmienić zeby kara była dotkliwa i sprawiedzliwa można więżniów wysłaźć na roboty przymusowe albo coś w tym stylu i żeby na własnej skórze poczuł karę a jeśli się wykona wyrok śmierci do dla niego będzie to w pewnym sensie nagroda bo nie będzie musiał się męczyć

Gość do teolog-a
nie nawidze takich przesadnie wierzących durni jak ty

Gość mdc
do teologa nie obraz sie stwierdze tak albo jestes idiota (podejrzewam ze nie ) albo masz bardzo gleboka wiare!za co mozna cie podziwiac! poimimo tego jednak ja jestem takiego zdania ze jesli ktos bedzie chcial zranic kogos z moich bliskich lub zrobic im celowa ciezka krzywde spotka go to samo z mojej reki( dopóki nie bedzie kary smierci w Polsce)

--> też jestem za karą śmierci Wielokrotnie się wypowiadałem na ten temat. Więc nie chce mi się rozpisywać. { ciekawa jestem gdyby ktoś Ci bliski został bestialsko i z zimną krwią zamorodowany } W takiej sytuacji ciężko mówić o zdrowym rozsądku, człowiek pod wpływem emocji nie jest w stanie oceniać racjonalnie. Więc będąc trzeźwy(;)) na umyśle, jestem przeciwnikiem starotestamentowej metodzie.

Gość acha...
skoro bóg jest taki miłosierny to dlaczego pozwala na takie okrutne morderstwa?....bog nie istnieje i tyle