Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mające tego dosyć

Lista glupot polityków

Polecane posty

Gość 1111111111111
mundurki w szkołach

No właśnie, mój wujek się załapał na bykowe, a potem jak pojechał to miał 2 synów i jedną córkę, hę?

Gość LUDWIK
oj mundurki to akurat dobry pomysl, byle nie takie wiecie, jak za komuny, dlugie i granatowe :D

a słyszeliście o pomysle zeby wprowadzic podatek od kawalerów hahah kompletny idiotyzm ale z drugiej strony Kaczyński niezle by zabulił hahahahahha!!!!!!!!

Tzn. nasz premier załapie się na bykowe. A Dorn to miał farta bo się ożenił chyba w zeszłym roku?

Gość państwo zwróci
naiwnioaczka :D tak ci zwróci jak akcyzę za samochody....

mundurki to pomysł rypnięty moim zdaniem jesli Gierych che mundurków to niech sam za nie płaci mieliśmy w szkole zebranie i propozycje które spływają ze szwalni do szkół to mundurki w ceni rzędu 250 PLN, a musza być 2 - zimowy i letni, no i z kadego też po 2 sztuki na wypadek jak sie wybrudzi. Robi się z tego 1000 PLN. A jak ktoś ma 2 - 3 dzieci... spiralka... oczywiście pomysł został na zebraniu wygwizdany, rodzice szukaja tańszych projektów na własną rękę ale Giertych jest pewnie zadowolony ze swojego pomysłu

A szwalnie te ceny to z kosmosu wzięły? Z czego miały być mundurki- z jedwabiu???

Gość LUDWIK
jestem za tym,ze skoro rzad chce wprowadzic mundurki to niech je sfinansuje.Ludzie nie maja na podreczniki a co dopiero na ubior,ale sam pomysl jest ok.

Gość kiedyś się fartuszek za parę
groszy kupowło....moim zdaniem to było ok dlaczego teraz każdy musi mieć fikuśmy mundurek w 4 kompletach?

nie wiem minetkaki, chyba po prostu ktoś zwietrzył dobry interes i tyle... ogolnie ustalilismy, ze letnim \"mundurkiem\" ma byc koszulka polo z logo szkoły, zimowym bluza polarowa tez z logo wielki mi mundurek nie uważam, żeby to było super estetyczne i wpływało na morale dzieci ale lepsze coś takiego niż poliestrowy koszmarek

Ja też nie wspominam dobrze tych poliestrowych badziew, ale 250zł za jeden komplet to przesada. Coś jest na rzeczy, pamiętam, że zamówienia na podręczniki to też była fucha dla wydawnictw.

cześc czołzen moze Tinky Winky to tez zakupocholik? ;) wszyscy sa ciekawi co z twoją bluzą, więc idź się zamleduj! teletubosiowy gej to kompromitacja na skale europejską :O

Jak teletubisie okażą się homo i na indeksie, to pomyślcie, co będzie dalej. Kubuś Puchatek - tam to dopiero niemoralność, zoofilia między Krzysiem i resztą, pedalstwo między wszystkimi zwierzakami, komuna krewnych-i-znajomych-Królika, a na deser samotna matka z Maleństwem. Precz z Misiem Uszatkiem - pedalstwo i zoofilia. Ciekawe, czym Włóczykij tak zawrócił w głowie Muminkowi, hę?! A Mama i Tata Muminka nic nie widzą...

większośc zwierzątek nie nosi majtek np. Kubuś Puchatek lub Muminki, więc jaka one maja płeć???

Zadziwiające, że pamięcią sięgacie nie dalej niż 2 lata wstecz :) W dodatku uważacie, że cofamy się w rozwoju wskutek zakazów dot. spódniczek, mundurków, czy afer obyczajowych :D:D LOL :D ŻAL DUPĘ ŚCISKA!!!!!!!! Jeśli jeszcze teraz wrzucicie tu zarzut (co - jak sądzę - nie jest Wam obce, bo jedziecie po samych bzdetach), że rząd zajmuje się pierdołami, to tym sposobem staniecie się hipokrytami. Do średniowiecza dużo bardziej zawraca nas każda zmarnowana złotówka z budżetu, która w niewyjaśnionych okolicznościach powędrowała w prywatne ręce, tak w kraju jak i zagranicę. Więc jeśli chcecie dyskutować o utrudnianiu życia, stopowaniu rozwoju, czy wręcz zawracaniu do poprzednich epok, dyskutujcie o aferach gospodarczych, poczynając od tworzenia prywatnych imperiów finansowych na początku lat \'90, poprzez złodziejskie prywatyzacje, na aferach węglowych kończąc (a po drodze mnóstwo innych) - tam wypłynęły dziesiątki, jak nie SETKI MILIARDÓW, za które nie wybudowano autostrad, stadionów, mieszkań, itd., a za które płacimy do dziś i jeszcze długo będziemy płacić! 😠 I ujadajcie na tych, którzy są za te afery odpowiedzialni! :p

wielbiciel - cóż, ja np uważam, że sprawy, o których wspomniałeś to są właśnie zajęcia dla rządu. A nie bzdety typu zakaz noszenia krótkiej kiecki czy dopatrywanie się u teletubisiów zachowań homoseksualnych.

No pewnie, że ujadamy na tych co są za te afery odpowiedzialni! A na kogo innego mamy ujadać?

Ananke ---> ale ten temat nie dotyczy rozstrzygania co jest zadaniem rządu, a co nie, tylko: \"wypisujemy wszystkie durne pomysly i wyskoki polityków. Mające nas zawrócić do sredniowiecza i ośemieszajace Polskę, oraz utrudniające nam zycie.\" Jeśli mówi się tu w pierwszej kolejności, że \"utrudnieniem życia i zawracaniem do średniowiecza\" są jakieś bzdurne epizody nt. Teletubisiów i spódniczek (a tutaj nie jesteśmy wyjątkiem, podobnie śmieszne kwestie wypływają w każdym państwie), to wybacz, ale ręce opadają jak się to czyta :o

minetaki ---> nie zauważyłem nic takiego w tym temacie :o No może poza jednym wyjątkiem, gdzie ktoś wspomniał o zagarnięciu publicznej kasy na budowę kościoła.

Mnie osobiście najbardziej wnerwiają pomysły związane z wiarą katolicką. I osobiście w tym tygodniu dokonam aktu apostazji, żeby nie fałszować statystyk odnośnie wiary. Jako ateistka czuję, że się mnie i moje potrzeby ignoruje w tym państwie, które podobno jest świeckie, a nie wyznaniowe.

zbyt powaznie podchodzisz do tematu i mącisz to kafe a nie dyskusja panelowa

Kto podchodzi zbyt poważnie ja czy wielbiciel? Denerwuje mnie to, że nawet na kafe nie można pogadać o zwykłych błędach polityków. Co to są? Święte Krowy? Ja za swoje błędy w pracy płacę, a o ich nie można nawet wspomnieć?

moja wypowiedź wyżej była do wilebiciela co z tego, ze zycie jest poważne czy to znaczy ze mamy prowadzić tylko nadęte poważne rozmowy my tu sobie chcemy zwyczajnie po ludzku pozrzędzić

Gość powiem
Wielbiciel - daj spokój --- serio idz na cięzsze tematy i tyle , albo zacznij się bawić :)