Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panienka1989

Sąsiad jest jednym z lepszych ginekologów w mieście ale chyba głupio iść

Polecane posty

Gość ahym
w głebi czy u góry? o co pytasz? nie rozumiem 'złożony' wziernik wkłada się do środka, rozszerze się go w środku, dostosowując do rozmiaru pacjentki.

żarty żartami ale to tak może wyglądać bo gabinet ma przy mieszkaniu i można wejść o woru po schodach lub z mieszkania

a jeszcze mi powiedz czy całą rękę czasami wkładają bo kiedyś mi tak koleżanka ściemniała

Gość ahym
spring - badanie kobiety niemiesiączkującej powinno się zawsze odbywać przez odbyt - a jak się odbywa, inna sprawa. Z wziernika także powinien korzystać, ponieważ palcami wyczuwasz położenie, rozmiar, rozmieszczenie, strukturę narządów, ale pewnych dolegliwości nie wyczujesz - zobaczysz, a zobaczyć możesz jedynie wspomagając rozwarcie wziernikiem. Badanie bez wziernika jest niepełnym badaniem, jedynie dotykowym.

Gość ahym
do samego ramienia :) oczywiscie, ze nikt nie wklada calej reki!

Gość ahym
Panienko - nie masz sie czego bac, bo to nic strasznego, krzywdy Ci nikt nie zrobi, odczujesz dyskomfort, zaloz spodnice, albo dluga bluzke, zebys nie musiala paradowac po gabinecie z nagim tylkiem. badanie trwa kilka chwil, i bez wzgledu na to, czy odbywa sie doobytniczo, przez pochwe, wziernikiem, czy palcem - przezyjesz! dobry lekarz powinien takze zbadac ci piersi i nauczyc cie, w jaki sposob mozesz je badac samodzielnie.

jasne że nie cała.... bujną miała wyobraźnie Twoja kolezanka ja wiem, ze powinno, ale oytanie było jak sie odbywa, a nie jak powinnno, to autorce powiedziałam, ze jednak mimo tego najcześciej sie odbywa w takis sposób, ze lekarz bada dłonią,mwsuwajać jeden badź dwa palce w zależnosci od rozciagliwosci błony, a nie przez odbyt...w przypoadku miesiaczkujacej dziewicy. no chyba ze to zalezyy od lekarza, ale ja słyszałam najwiecej o takim przeproweadzaniu badania

taka nauka badania piersi to dopiero będzie krępujące-to jest kolejny powód aby pójść gdzie indziej

Gość poszłam do kobiety
spowodu małych piersi

Gość ahym
Spring sky - trudno wyrokować, jak się odbywa - są zasady i dobry lekarz się do nich stosuje. Nie ma odpowiedzi na to, jak się dzieje zwyczajowo - bo ilu lekarzy, tyle odpowiedzi. Nie zgadzam sie z opinią, że najcześciej sie odbywa w taki czy siaki sposob. Badanie piersi tez trwa chwile. Jesli w niku jest Twoj rok urodzenia, to zdecydowanie powinnas isc do ginekologa, najwyzsza pora. Zapewniam Cie, ze lekarz nie widzi w Tobie sąsiadki, znajomej, itd. Widzi kolejną (entą tego dnia) pacjentkę, nic więcej, nic mniej.

Gość ahym
Jakie masz objawy?

Gość to idź
do darmowego bo leczenie tego może sporo kostować..

Gość do dziewic u ginekologa
a on Wam ogląda jelito grube czy macice??? a mózg to przez ucho chyba badają, nie? kurcze, ale jaja :D:D:D

Gość helga z wehrmachtu
a co , boisz się , ze potem bedzie kolegom opowiadał , jakie jego sąsiadka ma cycki ? to lekarz, on cycki i cipy ogląda każdego dnia, dla niego to chleb powszedni idź - tylko zapłac , nie rób z siebie dziada

Gość jak miałam
Nadżerkę to miałam badanie koloposkopem mimo że byłam dziewicą...

Gość czekają Cię trudne chwile

Gość up.
a jaką masz tą wydzielinę i gdzie cie kluje?

Gość do założenia
kolposkopu wziernik musi by duży

Gość kolposkop
najpierw wziernik póżniej kolposkop