Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka gorszej kategorii

Jak trzeba nazwać dziecko, żeby nie zostać wyśmianym na kafe?

Polecane posty

Powracanie do starych imion jest krytykowane np. Antonina, Zofia, Jan, Stanisław, a nawet Maria, która została uznana za imię dla krowy. Imię nie może być popularne np. Zuzanna, Weronika, Wiktoria i ta oklepana Julka. Imię nie może być amerykańskie np. Nikola (polski odpowiednik Mikołaja, to Mikołaja też zjeżdżajcie), Oliwia (w Stanach jest przez V), Jessica, Brajan. Imię nie może być dziwaczne np. Roger, Alan. Podobają mi się Sandra i Angelika, ale ono podobno są amerykańskie i takich imion się nie nadaje. Nadia i Roksana tez odpadają, bo to podobno imiona dla prostytutek. Nie mogę nazwać synka Jakub, Mateusz, Piotr, Paweł, bo nie dość, że mi się nie podobają, to jeszcze są popularne. To jak powinnam nazwać dziecko, żeby nie zostać wyśmianą na kafe? Agnieszka, Anna, Katarzyna, Joanna odpadają, bo nawet jeżeli teraz nie są popularne, to były popularne kilka lat temu. Nie pochodzimy z mężem z tzw. nizin społecznych, mamy wyższe wykształcenie, mąż pracuje na kierowniczym stanowisku, więc zdaniem co niektórych powinniśmy nazwać dzieci: Anna albo Tomasz, bo podobno im wyższy status społeczny, tym mniej udziwnione imię. Dlaczego nie możemy po prostu kierować się gustem? Za gust pewnie nas zjadą, bo przecież NAM Sandra, Angelika, Aron po prostu nie przystoją. No to jak? Wczoraj skrytykowane matkę tylko za to, że nazwała syna Nataniel.:(

pomocna---> no to Ciebie przynajmniej nie zjadą.

Gość ...................../........
a mi sie podobaja: Kinaga, Agata, Krzysztof i Paweł Nazwę swoje dzieci tak jak bede chciała mi nie mam zamiaru oglądać się na innych:)

Gość Rokkitka
Jeśli macie wyższe wykształcenie ( a bardziej swój rozum) to czemu tak bardzo interesuje cie imię dostosowane społecznie. ?

Gość ...................../........
Kinga* miało być:P

Gość przychylna
matko---> nazwij swoje dzieci jak Ci sie podoba!! Przeciez to tylko i wylacznie Twoja sprawa! Jak podoba Ci sie Sandra- nazwij Sandra, jak Aron- to Aron! I nie patrz na to co ludzie powiedza! Miej ich gdzies! To w koncu Twoje dzieci i to Ty masz prawo nazwac je tak, jak chcesz! Powodzenia! 👄

hehe nie zjada? :) ja mam gdzies opinie ludzi :) w koncu to moje dzieci bada :D name have to be nice and simple :D that\'s it :D

Gość mel***
nie ma takiej opcji, cokolwiek zrobisz, zawsze zostaniesz wysmiana na kafe, wiec wyluzuj.

Ale dlaczego przejmujesz sie tym co napiszą na kafeterii? Nie potrafie tego pojąć! Pozdrawiam

Gość mikaaa...
moim zdaniem imie powinno pasowac do nazwiska,gdy mamy dlugie nazwisko dajemy dziecku krotkie imie albo odwrotnie. Poza tym nie trzeba sie kierowac moda bo przemija a gdy dziecko pojdzie do szkoly w jego klasie bedzie 6 Agnieszek albo 5 Przemkow.

Gość chyba samotna
Moja córeczka nazywa się Wanessa Zuzanna

Ja mam na imie Angelika i chociaz nie raz czytalam na kafe ze to obciach to wcale sie nie wstydze:-P jeszcze nigdy nikt prosto w oczy nie powiedzial mi ze mu sie nie podoba wrecz przeciwnie :-)Jak bede miec corke to dam jej na imie Sandra bo bardzo mi sie podoba a zdanie innych mnie nie obchodzi Uwazam ze nikt nie ma prawa krytykowac wyboru imienia przez rodzicow pozdrawiam:-)

Gość Ja nie rozumiem jak można
uzalezniac nazwanie swojego dziecka od tego co powiedza na kafeterii, ja pierdolę, a ty juz własnego zdania nie masz tylko musisz sluchac tego co ci tutaj powiedzą? A jak ci każą zostawic męża bo jest bee, to co to tez go zostawisz? Ludzie troszkę rozwagi, najwazniejsze zeby tobie imie się podobało, a wiadomo ze kazdy ma inny gust, tobie sie podoba jedno imie a innej kafeteriuszce inne imie

Podpisuję się po powyższymi wypowiedziami, to Twoje dzieci i Twojego męża i tylko Wy decydujecie o tym, jak będą Wasze dzieci miały na imię, a czy to się innym podoba czy nie, to już ich problem. Najważniejsze, żeby dziecko nie wstydziło się swojego imienia jak pójdzie do szkoły. Moje dzieci będą miały na imię: Antoś i Emilka, chyba że będzie drugi chłopiec to bęędzie Franek.

Popieram autorkę i jej pierwszy post! Jest dokladnie tak jak piszesz. :D Recepta - nie zawracać sobie głowy takimi topikami na forum tylko robić swoje ;)

Gość droga autorko
ciesz się ,ze masz przywilej nadania imienia swemu dziecku !!! jednak to pewna odpowiedzialność ,nadaj takie imię aby nie ośmieszało dziecka i koniec !!! wierz mi ,że jakiekolwiek by to nie było nie znajdziesz ty poparcia .🖐️

boze a co Cie to obchodzi co inni mysla, jak Ci sie podoba to nazwij go nawet steofiliasz. bedziesz sugerowac sie ogółem?

Wiem, że to moja decyzja, ale komentarze w stylu: "tylko hołota tak nazywa swoje dzieci"," nie chciało Ci się wymyśleć nic innego, to dałaś pospolite imię", "nie kochasz swojego dziecka, bo pokarałaś je takim imieniem", "mieszkamy w Polsce, więc nazywajmy dzieci polskimi imionami" są naprawdę przykre.

Gość nie czytaj głupich komentarzy
i nie traktuj ich jako wyroczni, ale jak widze trochę za bardzo przejmujesz się tym co mówia inni, BLĄD

Gość Kajtka
Wypowiedzi potępiające imiona nie są przykre, tylko głupie. W ogóle nie zwracałbym na nie uwagi. To bez sensu - każdy ma inny gust. Nie to ładne co ładne, tylko to co się komu podoba. Mi bardzo się podoba mój mąż , za to nie pociągają mnie blondyni - i jakoś z tym żyję (blondyni też). Pozdrawiam.

Osoba, która w taki sposób komentuje imię małego, niewinnego dziecka jest ograniczona intelektualnie, a jej IQ to numer mojego buta.:P To mnie zjechali za tego Nataniela (żaden tam Nataniel, tylko Natan). Przed urodzeniem dziecka stworzyłam listę imion, które mnie się podobają i 90 % tych imion nie podoba się na tym forum- mówi się trudno. Jeśli koniecznie chcesz sprostać wymaganiom forumowiczek to nazwij córeczkę Hanna albo Aleksandra, a chłopca Mariusz albo Jacek- tych imion nikt się nie czepia.:D Pozdrawiam Nikola i Natan.🌼

Gość zawsze znajda się ludzie
dla ktorych bedziemy hołotą bez wzgledu na to czy nazwiemy tak czy inaczej swoje dzieci, zawsze znajdzie się powod zeby sie powyzywac

Gość PATRYCJA może
bardzo ładne.. ja mam tak na imię :)

Gość i co.....
ja dalam Nikola i w ogóle się tego nie wstydzę.

Nie ma takiego imienia ani takiego poglądu którego na kafe nie wyśmieją.

Gość kiyurte
do każdego imienia mozna sie pzryzwyczaić. Nawet jak na początku wydaje sie nam śmieszne lub dziwne. Koleżanki dały swoim dzieciom Oktawia i Nadia. teraz uważam że te imiona swietnie pasują do tych dziewczynek. Oktawisia, Nadusia też mogą być:)