Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilastars

jak wyglada pierwsza wizta u psychologa???

Polecane posty

Gość lilastars

Gość trzeba iść
to sie przekonasz:)

Gość lilastars
dziekuje za wyczerpujaca wypowiedz......

Gość Bo nie może być innej
to jest wszystko psychologia,nie można przygotować sie do takiej wizyty

Gość lilastars
skoro mozna opisac pierwsza u ginekologa to dlaczego nie u psychologa?

Gość Bo od
samego wejscia do gabinetu jestes obserwowana,nie mozesz niczego wiedziec,tak jest najlepiej

Gość podnosimy
Jak przygotować się do spotkania? Przed wizytą u psychologa dobrze jest poświęcić sobie trochę czasu, zastanowić się nad ważnymi dla siebie sprawami i spróbować znaleźć odpowiedź na następujące pytania: - jaka jest moja aktualna sytuacja życiowa? - co sprawia mi trudność, stanowi problem? - co chcę w tej sprawie osiągnąć, co jest moim celem? - czego oczekuję od psychologa, jakiego rodzaju pomocy? Jak długo trwa wizyta i jak przebiega? Spotkanie z psychologiem trwa zwykle około godziny. Jego przebieg zależy przede wszystkim od tego, czego potrzebuje pacjent - konkretnych informacji i wyjaśnienia wątpliwości, podzielenia się trudnymi doświadczeniami, nabycia określonych umiejętności, rozliczenia się z przeszłością, pozbycia się objawów, czy dokonania zmian w aktualnej sytuacji. Ponadto każdy psycholog ma swój własny styl pracy i prowadzi spotkanie w sposób, który uważa za najbardziej efektywny. Ile spotkań jest potrzebnych? Nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi. Jest to sprawa indywidualna i zależy m.in. od: powodu wizyty, oczekiwanych efektów, zaangażowania pacjenta. Czasem wystarcza jedno spotkanie, w innym wypadku potrzebny jest nawet kilkuletni kontakt.

Na ostatnich stronach watku depresyjnego masz opisane wizyte u psychologa jednej z nas i u psychiatry moją:) Do psychologa się szykuje w najblizszym czasie - pierwsza wizyta moze trwac nawet 2h, jesli robi sie wywiad o Tobie, moze badania na zaburzenia rowniez - ja powinnam je miec:) Powodzenia.

Gość No i po co
tu robisz cały wykład????Psychoterapeuta sam to ustali z klientem,buuu chcesz sie pochwalić wiedza???

Gość lilastars
sobiena-mozesz podaclinka?jestem tu pierwszy raz i niebardzo wiem jak sie poruszac

Gość No masz
jeszcze jakaś Sobie sie wtrąca

Gość Przecież pisze
jakaś Sobiena!!!!i po co Tyle gadasz????linki podajesz jakieś bezsensu hmmm

Gość ale po co
skoro ja zawsze jestem spokojny:)myslę że dla Ciebie lepszy jest dziurawiec

nie moge brac:P bo plamy wyskakują na słoncu od niego:D Taki spokojny:P A moze Ty udasz sie do psychologa:D

Gość a ja niby po co
wiesz o tym że wywary z dziurawca pozbawine są hiperycyny,dlatego na słoneczku nie bedzie tak zle:)

no chyba ze bierze sie jeszcze inne tabletki ktore nie współgrają z dziurawcem:) :P Nie dam za wygraną, wole juz melise:D A Ty jakiś specjalista jestes od chorób głowowych?:P:P

Gość głowowych
no prosze co za określenie:)tak jestem specjalistą:)alez ja nie namawiam ja tylko proponuje dziurawiec:)aa inne bierzesz świństwa:)

No ja nazywam psychiatrę i psychologa - PSYCHO - to tak pieknie brzmi zwłaszcza w angielskim brzmieniu:D Specjalistą i taki niespokojny i oburzony:p:P Mam nadzieje ze moj głowowy bedzie spokojny:) I dziurawcem nie bedzie handlował:P Tez nie namawiam na leki:P Sama nie biore, najpierw pogaduszka z psycho nr 2 i walczymy. Jednak warto, jesli ktos ma problemy:)

Gość lilastars
mi dziurawiec niestety nie pomoze,ani kozłek lekarski ani melisa tez nie:(

Gość ja oburzony
złą interpretacja:)zreszta jaka może byc tu na necie????skoro tylko literki widac a nie osobę:)a Ty nie masz jeszcze głowego???hmmmm

lilastars - Kochana dasz rade i rozumiem ze nie pomoze... czasami nie pomaga.. ale jak widzisz moze nie warto odkładac jakiejś wizyty jesli czujesz ze juz nie dajesz rady:( Zapraszam na nasz topik, razem raźniej!

Gość a niby dlaczego
nie pomoże???pewnie że te srodki tylko wspomagaja,a podstawa to zlikwidowac problem który doprowadził do takiego stanu:)

nie już mam Panią głowową i miała cudowny spokojny głos przez telefon, wiec licze na spokojną rozmowe z moimi napadami oburzenia na to ze mnie nie rozumie:P:P

Gość a to nie jest nasz topik
znane są rózne metody terapi w stanach róznego typu

Gość a Ty masz napady oburzenia

Gość lilastars
Sobiena-pewno dolacze-tylko miaąłm nadzieje ze u mnie juz ok bedzie-a tu nawrot choroby-psychiatre juz dawno odwiedzilam-aleon widzi bardziej terapie (psychoterapie )niz leki z tym ze ja bardziej cierpie na nerwice lekowa niz jestem zdepresjonowana ale to tez po czesci

No u mnie to sie zaczyna w dziecinstwie a pozniej to juz z górki lecimy. Pozornie wygladam na normalna i zdrową osobe. I jestem, momentami:D Np. teraz. Dziurawce pomoga jak ktos ma obecnie problemy, a jesli ktos dusi w sobie cos z przeszlosci, to musi to zrozumiec i zaakceptowac. Probowalam i nie moge. A złosc rosnie, a nie powinna. I ten topik jest podejrzany z głowowym w roli głownej:P

Gość topik podejrzany
no ja nie wiem kto tu jest w roli głównej???