Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczka..

uwaga na tabletki

Polecane posty

Gość moniczka..

dziewczyny zastanowcie się. tabletki na prawde zwiekszaja ryzyko raka. zaden lekarz podczas wypisywania i namawiania was na jego zdaniem najlepsze tabsy wam tego nie powie. oni maja z tego hajs!!! zastanowcie sie!! czy warto?? ile z was po tabsach stracilo libido? ile ma skutki uboczne? wiem ze nie wszystkie ale wczesniej czy pozniej to wyjdzie.... tabsy to czysta chemia

Gość co Ty jakaś nawiedzona
jestes?

Gość moniczka..
nie,ale bralam tabsy i wiem o czym mowie. a ty jestes nawiedzona?

Gość zyzyz
nie mów tylko o tych zlych rzeczach, to że Ciebie coś spotkało nie miłego to nie znaczy że każda z nas zachoruje itp...... tabletki to tez lek na niektore schorzenia!!!!!!!!! a i branie tabsów pozwala wykryć wcześniej objawy raka......................

Gość co Ty jakaś nawiedzona
kazda inaczej reaguje na tabletki,daj ludziom spokoj,zamiast wyskakiwac z jakimis proroczymi wizjami w moherowym stylu

Gość zyzyz
a i chyba Twoj lekarz nie powiedział Ci wszystkiego, bo ja zostałam uświadomiona z tej dobrej i zlej strony.......

Gość Litości....
No ja też brałam tabsy i nadal biorę. Nie spadło mi libido, nie mam skutków ubocznych. Za to nie jestem w ciąży, mam regularny i praktycznie bezbolesny okres, mniejsze krwawienie, lepszą cerę. Przestań pier.dolić o raku i o tym, że lekarze mają hajs za przepisywanie nam tabletek! Skoro tabletki są takie złe, to jak się zabezpieczasz? Czy może wolisz kalendarzyk...?

Gość lilaroz
nie chodzi o moherowe podejście, tylko o zdrowie, ale do niektórych to nie dociera. cóż wasze życie, wasz wybór.

Gość .l.
Skoro nasz wybór to po cholerę się odzywasz?? Każda z nas potrafi czytać ulotki, rozmawiać z lekarzem i decydować o sobie.

Gość zyzyz
sorry ale moja siostra brała dwa lata i jest zdrowa jak ryba i jej dzieciaki też......brała odstawiła poszła się przepadać bylo ok, chciała dzieci mieć urodziła bez problemu....więc....... znam dużo takich osób i ani jednej ktora by się skarżyła na tabsy przykro mi.....no ale to co Ciebie spotkało nie każdą będzie spotykało, poza tym jak się je tabsy to przecież chodzi się regularnie do gina i na badania,i jakby zaczynało się coś dziać to się odstawia piguły i już......Także wiesz jak się je je jak należy i pod kontrolą lekarza, i jesli są dobrane tak jak powinny to nie ma problemu.

Gość moniczka...
matko nie oburzajcie sie tak, nie jestem zadnym moherem. mowie wam tylko jak jest.wybor jest wasz. co sie tak denerwujecie, moze to tabsy tak na was dzialają? jakbyscie byly takie super zadowolone to moze byscie sie tak nie wkurzaly?

Gość moniczka...
ja sie zacznie cos dziac to odstawienei tabsow nie pomoze! chodzi o to zeby sie nie zaczelo dziac

Gość .l.
My też mówimy jak jest.

Gość zyzyz
oburzamy sie bo narzucasz nam swoje zdanie. Ty je bralas i jest źle , my je też brałyśmy i jest ok. konfrontacja dwóch zdań. Ja wierze w to że każda jest świadoma tego co robi, i tego że zdecydowała się na pigułki.......ja je zaczęłam brać nie dlatego bo miałam taki kaprys, ja je zaczęłam brać bo byłam chora.........i takie zostały mi przepisane. Także wiesz ja mam swoje zdanie na ich temat Ty masz swoje.......

Gość lilaroz
moniczka, naprawdę nie ma sensu podejmować takiej dyskusji. tutaj każdy wie najlepiej, a na odmienne zdanie reaguje agresją i wyjeżdza z moherem. pa 🖐️

Gość zyzyz
chemia chemią, każdy z lekow pomaga w jednym,ale szkodzi w innych przypadkach nie tylko anty. . .

Gość moniczka...
no wiem,ale nie wiesz na 100% czy te tabletki za kilka lat nie beda ci szkodzic w jakis sposob. ciesze sie ze teraz sie dobrze po nich czujesz ale nic nie jest obojetne dla organizmu.

Gość zyzyz
ja ich przeciez kilka lat nie będę brać......

Gość .l.
A leków przeciwbólowych też nie łykasz? Antybiotyków też odmawiasz? Tyle chemii....

Gość moniczka...
poza tym jeden lekarz moze leczyc dana dolegliwosc tabletkami anty a dla innego sa inne metody inne wyjsca i moze uwazac leczenie tabletkami anty za glupote!! tak jak leczono tab tradzik, dalej duzo osob uwaza ze t dobra metoda. wcale tak nie jest! są inne.skuteczne. jak ktos mial tradzik np i leczyl go tabsami to efekt byl tylko podczas brania a po odstawienieu wracal

Gość Anukka Krak
a ja sie z moniczka zgodze. Przemyslem antykoncpecyjnym rzadza potezne korporacje, ktore maja za soba potezne lobby . Miedzy innymi takie zeby w afryce propagowac prezerwatywy pod przykrywka szczytnych celow. Chociaz kazdy widzi ze AIDS sie tam dzieki tym programom nie zmniejszyl a wrecz wzrosl. Podobnie jest z programami edukacyjnymi dla dziecikow. to wszytsklo jest finasowane przez firmy, niestety ludzie jako pusta masa nie potrafia tego zrozumiec ze wszytskim rzadzi masa i bezmyslnie wychwytuja wszystkie informacje. Przypaczcie sie jak wygladaja amerykanki i angielki gdzie srodki antykonpecyjne funkcjonuja tam od wielu lat. Widac ewidetne problemy z hormonami i bardzo czeste zachorowania na raka wlasnie u kobiet!!(dlaczego akurat kobiety tam proporcjonalnie duzo czesciej choruja na raka od mezczyzn..) Spojzcie na statyski zachorowan na raka z lat 7o kiedy antykoncepcja nie byla jeszcze tak popularna a zobaczycie roznice.

Gość hmm...hmmm....
wiadomo ze to nie witaminy, większość ma tego świadomość... Ma też świadomość ewentualnych konsekwencji i korzyści.. Także wolny wybór. Po to przepisuje je lekarz, którego można zapytać, żeby móc samemu zdecydować i podjąć SWOJĄ decyzję..

Gość moniczka...
a zebys wiedziala ze nie biore z byle powodu leku przeciwbolowego. nie pamietam kiedy musialam brac ostatnio antybiotyk.

Gość Anukka Krak
a wiecei dlaczego w pisemkach dla kobiet tak duzo o pozytywach stosowania antykoncepcji(choc kazdy inteligetny czlowiek wie, ze chemia nie moze dzilac pozytywnie jedynie jest dopuszczalna jako konieczne zlo w leczeniu choroby). W pisemkach tyle pisza o antykoncecpji bo oni za to potezna kase dostaja. Do tego wielu ludzi nieswiadomie cos propaguje bo ulegli fali propagadny.

Gość moniczka...
dobra koncze ta dyskusje bo to nie ma sensu. do zzzyzy to nie chodzi o to ze masz brac tabsy prze kilka lat tylko ze po kilku latach moze wyjsc to ze wczoraj polknelas tabletk.ę ciesze sie ze są tu jakies osoby ktore tez maja bardziej racjonalne podejscie. i nie wierze ze kompletnie zadna z was nie ma zadnego skutku ubocznego po tabsach, moze tego jeszcze po prostu nie dostrzeace lub udajecie ze nia ma problemu

Gość zyzyz
ja też e leków z byle powodów trądzik trądzikiem, na to są fakt, inne środki, ale są takie schorzenia na ktore tabletki tylko pomagają

Gość moniczka...
no wlasnie!! za tym stoja wielkie pieniądze i tak na prawde ludzie mają gdzies nasze dobro. licza sie pieniądze.

Gość yhm......
Jeny, moniczka... jesteś beznadziejna. Współczuję ci :o

Gość hmm...hmmm....
Z takim podejście to najlepiej nic nie jeść, nie smarować się kremami i niczego nie używać, bo ktoś na tym zarabia...Nie stosować chemioterapii ani nie brać antybiotyków... albo umre albo wzyzdrowieje... Pewnie, że są konsekwencje, ale jest tez ich świadomość. Żyć nikt wiecznie nie będzie.

Gość zyzyz
i bynajmniej ja nie mam ani nie udaje..... biore ok rok. badania mam w porządku i czuje się w porządku.