Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasdei

co myślicie o Ziobrze jako polityku?

Polecane posty

Gość vicone
No tak najlepiej się pomodlić do Tadzia Rydzyka oglądać NAsz dziennik i TV Trwam bo oni są istną ostoją prawdy i jedynymi autorytetami moralnymi w obecnej Polsce. Tylko oni. Pomódlcie się dalej może opatrzność i Rydzyk wam ześle z nieba czego wam trzeba.

Gość yago
vicone-cieszylbym sie gdyby to co piszesz bylo prawda. Widzisz-jak sie nie ma na poparcie swoich teorii faktow-to sie rzuca inwektywami.Tak jak ty.Ponadto-poczytaj sobie moze ksiazki.Ja ostatnio czytalem jak doszla do fortuny rodzina Kennedy\'ch... Gdy sie przyjrzysz tym wszystkim bogaczom to niestety tak to wyglada,ze okazuja sie zwyklymi zlodziejami.Niejaki Gawronik byl stawiany za wzor tzw.businessman\'a.To on mowil ze pierwszy milion(dolarow)trzeba ukrasc.Teraz siedzi za kratkami...

Gość dla mnie jest irytujacy
co pis ma odkręcac- prywatyzacje firm? toż to chore, płakać nad rozlanym mlekiem.... szczególnie, ze większosc dzisiejszego pisu, tam była wtedy i jakoś sie do działania nie palili.... trudno, trzeba się pogodzić z porazką i teraz działać tak, żeby już było tylko lepiej.... babranie się w przeszłości nic nie da, zemsta jest przyjemna, ale co z niej wyniknie dobrego na przyszłośc, czy to sie nam na prawde opłaci? nie sadzę! a podatki bardzo łatwo mozna obnizyć.... widać chodźby po Rosji jak szybko daje to pozytywne efekty.... jest ogromna szara strefa którą się ignoruje- to są normalni ludzie (znam wielu- sama tez tak kiedys miałam), którzy na czarno dorabiaja po 1000zł brutto, chcieliby pracowac uczciwie ale na podatki i zus zwyczajnie ich nie stać.... gdyby brano od tego ich 1000zł 200zł a nie 700.... znalazłoby sie miliony chetnych do zarejestrowania się i legalnego płacenia.... jestem tego pewna!

Gość Redman
Jasne obniżyć podatki - jakie to proste a co z podwyżkami dla dohtórów zwłaszcza dla tego który jest liderem strajkujacych facet jest biedny ma tylko dwa samochody i taką mały domek za ponad milion złotych. Zostali jeszcze nauczyciele, a rolnicy itp. VICONE ty to nie zły tłumok jesteś i pewnie sam ogladasz jakąś tam telewizję TRWAM i pewnie się zaczytujesz artykułami z Naszego Dziennika bo dla mnie powinno sie zakazać wydawania takich gazet jak Nasz Dziennik i Gazeta Wyborcza , które prawdy nie pisza np. obrona łapówkarza dohtóra G..

Gość yago
do dla mnie jest irytujacy-czytaj uwaznie co pisze,przeciez nie moge tu tlumaczyc calej naszej historii.Wypowiadam sie zakladajac jakas elementarna wiedze wszystkich(chyba zle zakladam)o naszej przeszlosci.Chodzilo mi o odbudowe zrodel finansowania panstwa.O wzrost zatrudnienia itd.Skad rzad ma brac kase jak nie ma placacych podatki? Przyklad ruskich-no wybacz ale smiac mi sie chce z powodu tego przykladu.Jedynie tam jest podatek liniowy,ktory z uporem maniaka lansuje Syn Stolarza i Prostej Kobiety.Ten system podatkowy doprowadzil do juz nie niewielkiego,ale gigantycznego rozwarstwienia spolecznego.Tam jest wiecej Rolls Royce\'ow niz gdziekolwiek indziej,ekskluzywnych sklepow dla bogaczy a jednoczesnie skrajna bieda ogolu.Ci bogacze to bandyci.Bandytyzm traktowany tam jest jako zawod cieszacy sie b.duzym szacunkiem w tamtejszym spoleczenstwie.Skad ten twoj przyklad?No i o czym tu dyskutowac,jak sie nie poslugujemy faktami??? A swoja droga widac po tym do czego chcialaby doprowadzic PO w Polsce...

Gość yago
Redman-przy calym szacunku-mieszasz nieco fakty i powiedzmy niefakty.Nie wrzucaj do jednego worka GW i Naszego Dziennika.To dwa przeciwstawne fronty.Nikt Z ND czy RM nie bronil tego lekarza.Wlasnie tam moglbys uslyszec,ze ma on o ile pamietam 47 zarzutow udowodnionych.Watpie czy mowili to czy pisali gdziekolwiek indziej...

yago>> nie ma płacacych podatki, bo są tak absurdalnie wysoki, ze ludzie ukrywaja dochody- nie dlatego, ze są złodziejami, ale dlatego, że inaczej nic by sie nie opłacało!!! Rosja nie jest idaalna, wiadomo i ma mnóstwo problemów, ale widziałam kiedys dane i wałśnie po wprowadzeniu podatku liniowego zwykli ludzie sie tam zaczeli rejestrować....bo bandytom to i tak było wszystko jedno przecież.... to jest inny problem tego kraju..... a rozwarstwienie społeczne, to jest noramlna rzecz, co ty chcesz, zeby było jak za komuny- mebloscianka i maluch dla każdego? proste przepisy, wolnosc gospodarcza.... Polacy to jeden z najbardziej zaradnych narodów- wierze, ze by sobie poradzili..... ten rzęd za to dązy do czegos odwrotnego- coraz bardziej skaplikowane przepisy, coraz większa kontrola.... historykiem nie jestem, to prawda- ale to mi się zdecydowanie nie podoba! a co do rozliczeni z przyszłością- prosze bardzo- ale w pierwszej kolejnosci gospodarka- a nie odwrotnie!

Gość Redman
Dohtór G. dotyczy Gazety Wyborczej. Ale co się tyczy gazety Nasz Dziennik to mam nie najlepsze zdanie o tej gazecie. Dla mnie gazeta powinna być obiektywna Nasz Dziennik nie jest obiektywny. Popieram PIS bo nie ma żadnej innej alternatywy. Ktoś musi rządzić tym krajem i w sferze sprawiedliwości robia to co do nich należy. Gospodarka - robią mało i oto chodzi jest wolny rynek i nie należy tylko przeszkadzać - widac to po wynikach naszej gospodarki. Podatki obniżyć ale dla przedsiebiorstw, ułatwic prowadzenie działalności - są prowadzone prace w tym kierunku. Tylko niektórzy chcieliby zeby zrobić to odrazu. Przez 15 lat tylko były afery , prymitywne rozkradanie majatku narodowego.

a przykład owego lekarza.... z całym szcunkiem, co z tego ile ma zarzutów udowodnionych? prawda jest taka, że jakby kazdego doktora przeswietliś, to kazdemu mozna by to samo urowodnić, może z nielicznymi wyjatkami! dalczego? bo zarobki lekarzy są za niskie po prostu a dlaczego są za niskie? bo opieka zdrowotna jest publicznym wielkim molochem, gdzie wszystko jest niczyje... i co robi nasz rzad? zamiast zmienić system opieki zdrowotnej, sprywatyzowć szpitale, zlikwidować molocha NFZ, zagwarantować tylko podstawowy koszyk swiadczń i umozliwić prywatne ubezpieczanie się....... łapie jedną płotke i robi schow w mediech, jak to skutecznie likwiduje korupcje wśród lekarzy.... ....z całym szacunkeim, ale dla mnie to jest smieszne...... a własciwie tragiczne!

Gość widać wyraźnie
że brakuje wam 1/2 l wyborowej do tej dyskusji. Żeby zmienić system opieki zdrowotnej trzeba zmienić ustawę. Trzeba ją przygotować w komisji, dać do zaopiniowania, uzyskać WIEKSZOŚĆ w głosowaniu. Cz rząd polski to jest król, który machnie berłem i tak ma być? Był już projekt,że pieniadze idą za pacjentem. Kto był przeciwny takiemu rozwiazaniu, sami lekarze, bo do marnego lekarza nikt by nie poszedł i z czego by biedak żył? Środowisko lekarskie jest solidarne, ale jak w przypadku dr.G zostaly przekroczone nawet ich wewnętrzne normy. To sami współpracow nicy donieśli. Jesteście mlodzi nikt z Was nie walczył jeszcze o życie rodziców, dziecka. To jest dopiero reality show, kiedy lekarz siedzi w swoim gabinecie i ogląda na laptopie "obrazki", a pacjent pod "opieką" stażysty odplywa na drugi brzeg. Wtedy pomagają koperty i awantury. Zdarzają się normalni lekarze, tzn.nie biorą od co 5-ego pacjenta. Pożyjecie - zobaczycie.

Gość yago
dla mnie irytujacy-no chyba sie troche zagalopowalas-gdzie ty widzialas te statystyki o ktorych piszesz odnosnie ruskich?Przeczytaj moja stopke-mozemy dyskutowac,ale poslugujac sie argumentami opartymi na prawdzie.Podatek liniowy dziala w taki sposob,ze:zalozmy ze ten podatek mamy w skali 15%.- np ja zarabiam 2000zl to place- 300zl tego podatku. Jakis przedsiebiorca zarabia 200 000zl-to placi 30 000 podatku.Porownaj sobie teraz proporcje.Jaka dotyczy mojego zarobku,a jaka dotyczy zarobku przedsiebiorcy. We wszystkich krajach europejskich sa natomiast progi podatkowe.W Polsce tez sa progi.Wedlug nich przedsiebiorcy powinni placic ok.40%.To znaczy tyle powinni,bo unikaja placenia korzystajac z roznych furtek,czego nie moge ja.Idac dalej za podatkiem liniowym-im masz wieksze dochody,tym ten podatek jest mniejszy realnie,bo:przy dochodzie np.500 000 zl jest to kwota 75 000 zl.Przy dochodach 500 000 zl podatek 40%(progowy)to 200 000 zl,czyli o prawie trzy razy wiecej. Jezeli chodzi o to czy podatki sa w Polsce za wysokie:mozemy na ten temat dyskutowac-ja jednak sadze ze nie same podatki,ale koszty pracy.To sa rozne koszty ale przede wszystkim ZUS.W takiej np.Irlandii skladka na odpowiednik naszego ZUS wynosi 4,7% !!! Tu jest pies pogrzebany.Jezeli ja zatrudniam pracownika dajac mu 3000 zl,to tyle samo musze dac panstwu w formie roznych skladek,podatkow,oplat !!!

co do lekarzy.... no własnie w tym problem.... za taty operacje zpłacilismy 7 tys (nie udaną nawiasem mówiąc), za mamy 5.... ja rodziłam prywatnie.... więc po jaka cholere płace tą składkę i na co ona jest przeznaczana, skoro nie na leczenie mnie i mojej rodziny? ...a rzad z tego co wiem ma większość w parlamencie i rzadzi już dośc długa, gdyby zamiast robić szopki z lustracją i show z kontrolami, zabrał sie do pisania ustaw- co jest jego podstawowym działaniem.... dawno byłyby juz gotowe! jak przejmowali włądzę, to ja nic nie mówiłam.... choc na nich nie głosowałam, myslałam, ze moze dobrze się stało.... ale teraz zwyczajnie mnie to juz wnerwia. Licytacja która gazeta napisała o ilu zarzutach jakiegos tam konowała.... normalne mydlenie oczu, lub jesli ktos woli odniesienia historyczne- igrzyska dla ludu.... Yago>> ja myslac podatki, mam własnie na mysli wszystkie obciażenie.... i składkę zdrowotna i zus i podatek, bo u nas to wszystko i tak idzie do jednego wora i gine gdzieś 'po drodze', taka prawda.... a co do podatku liniowego.... słusznie napisałeś, że bogacze i tak go unikają, bo stać ich na swietnych prawników, sztab ''twórczych' ksiągowych itd. po co maja go unikać? skoro tak czy tak nie zapłacą.... nie lepiej zrobić proste rozwiązanie, zaoszczędzi się przynajmniej państwowych pieniędzy, na kosztowne kontrole i procesy sądowe (jak w przypadku pana Kluski np.).... a i ci inwestorzy z legalnych zysków, moga zrobić coś dobrego, np. stworzyć dodatkowe miejsca pracy.

Gość lisetka
ziobro to tani efekciarz g.. sie zna na prawie bo z trudem wyczołgał się z aplikacji.Każdy prawnik to wie.W resorcie robi sztuczny ruch i dezorganizuje pracę ale to robi wrażenie na prostakach. redman ty lepiej aferzystów i złodzieji a wielu ich - w obozie rządącym.I łapówkarzy też - mówię o organizacji przestępczej samoobrona. Za 2 lata i ziobro i pisowska banda spłyną jak g. w toalecie.Tylko smród zostanie.

nie dokończyłam.... np. stworzyć dodatkowe miejsca pracy. Zamiast brać w leasing kolejnego luksusowego pickup'a.... bo jego mozna łatwo wpisac w koszta.

Gość Zyta Gilznoska
do dupy jest w łozku ..bleee

Gość mdc
zgadza sie ze czysci tylko lewice bo to jest normalne ze zaden polityk nie bedzie sral w swoje gniazdo i zadny z was by tak nie robil. ale w porownaniu do przeszlosci tego stanowiska cos robi!!! i CHWALA MU ZA TO!!!! nie siedzi i nic nie robi jak kalisz tylko dziala!!!! a to ze lewica to napewno wieksze przekretasy niz prawica to prawda. bo jak komuna sie skonczyla to prawica miala jeszcze idee a lewica juz myslala jak sie uystawic. co do lekarza moze rzeczywiscie pochopnie wysnal wniosek. sadze ze wiekszosc ludzi pod wzgledem emocji tez by tak powiedzialo. i prosba taka dla ludzi ktorzy nic nie robia mozna ich krytykowac bez podania argumentacji konkretnej. prosze was abyscie przemysleli to co mowicie a nie jak durne roboty to co uslyszycie w tv albo olejniczaka bo to swiadczy o ograniczeniu umyslowym bo tyle to i papuga potrafi. wiem ze lezy w polskiej mentalnosci ze krytykuje sie tylko wszystko narzeka. i nigdy nie dziekuje za cos dobrego

Gość cos kiepski
nick wybrales sobie Redman na jako obronca pisu, a Ziobro to tak wlasnie jak powiedzial o nim Miller, zgadzam sie z nim zupelnie, poza tym widze ze sporo tlumokow sie tu wypowiada o wdrukowanych w mozg stereotypach, prosze dajcie przyklad gdzie wyborcza klamie lub sklamala? naprawde jestescxie tacy naiwni, ze wierzycie, ze jakby przydarzylo sie jej jakiejs potkniecie, to pis by juz w rozkosznym poczuciu zwyciestwa nie odtrabil tego? moim zdaniem jest to gazeta wywazona i obiektywna, ale coz zeby do takich wnioskow dojsc to trzeba poczytac cos ze zrozumieniem, a wiekszosc ludzi ma z tym klopot, juz nie mowie o umiejetnosci samodzielnego wyciagania wnioskow, pfrrrrrrrr.

Ziobro to dla mnie wielka porazka, kretyn i kombinator, stad Kaczmarek u Jego boku... Bleeeeeeeeeeeeee.

Gość Redman
Do kiepskiego. Widać że jesteś czytelnikiem mośkowej gazety. GW to taka śmietnikowa prasa która przekręca fakty. Kto próbuje łapówkarza dohtorka bronić, kto zaatakował rząd obwiniając go o samobójczą śmierćbyłej posłanki blidy. Dlaczego nie oskarżano komuchów z SLD ? Przecież to ich wina że ABW nie skuło w kajdanki byłej posłanki z ich klubu. Dlaczego żaden z żałosnych dziennikarzy z tej szmatławej gazety niezastanowił się dlaczego to zrobiła ? Bo po co. Pewnie jak taki dziennikarzyna żakowski przechodzi przez trawnik i zobaczy psie gówno to w myslach mówi sobie "to wina kaczorów". Ale co by taki buc robił gdyby niemógł narzekać.

Gość lizetka
ty redman to jestes blackman, widać że wtyka radiomaryjowa, pełno tego robactwa na każdym forum, ta wasza retoryka jest typowa, wprali wam z radia w szczątki mózgu i nie ma co t takimi dyskutować, bo dyskusja ma sens z myślącą istotą.

Gość Góral z gór
lizetka dobrze ujelas:D

Gość Redman
Nie podawaj się za Górala bo nim nie jesteś. Do obronczyni komunistów SLD. Czy ty umiesz czytać ? No może troche umiesz tylko nie rozumiesz co czytasz dlatego takie głupoty wypisujesz. Ty myślisz że jak ktoś nie lubi komunistów to już musi być z radia ma ryja.

Gość Góral z gór
"Nie podawaj się za Górala bo nim nie jesteś." - nie rozumiem za bardzo skad takie przypuszczenia chlopie :o Agresja przez Ciebie jakas dziwna przemawia, bo nie wszyscy sie z Toba zgadzaja? Chyba Ci sie kraje pomylily, tutaj nie pozwolimy na wprowadzanie dyktatury.

Gość Redman
Ty taki Góral jak ja Amerykanin.

Gość teoretycy
obrońcy lewicowych elit. Czy znacie chociaż jednego bogatego przedsiebiorcę osobiście? Czy wiecie jak mieszkają, jakie mają samochody, jak ustawione dzieci? Czy wiecie z kim polują i jakie maja kluby. Napewno nie dumaja jak tu stworzyć dodatkowe miejsca pracy tylko jak obniżyć pracownikom pensje, zabrać fundusz socjalny i żeby to było zgodnie z prawem. Poza tym zadziwiająca jest wiara w sprzedajnych dziennikarzy, czy nie wiecie co to jest artykuł na zamówienie, sponsorowany oczywiście nie oficjalnie. Dobrze,że jest jeszcze przytomny yago na tym forum, bo reszta to pożywka dla bylych aparatczykow i zwyczajnych złodzieji liczących na naiwność i lykanie ładnych słówek. Czy to nie śmieszne - byly naczelny "Sztandaru młodych" obrońcą demokracji Hahahahaa!!!

Gość Redman
Jestem praktykiem. Wszysko o czym tu się wypowiadam oparte jest na doświadczeniu.

Gość Góral z gór
"Ty taki Góral jak ja Amerykanin." - zalosna z Ciebie osoba jest chlopie. Jak mozna w ogole kogos oceniac przez internet. Nie wiesz kim jestem, skad pochodze i gdzie mieszkam, wiec zamilcz wreszcie i sie juz nie osmieszaj. teoretycy - ja za to wiem jak mieszkaja ksieza, np. Jankowski albo Rydzyk, Ci ukochani i najwietsi na swiecie dla PISu haha. Polityk chociaz zarabia w miare kase, a ksiadz w zasadzie nic nie zarabia procz cos tam na zycie. Na te posesje za miliony zlotych wszyscy politycy jakos sie nie dorabiaja choc maja dosc wysokie pensje, ale taki ksiadz jakos sie dorobil. Ciekawe z czego...

Gość Upa upa
Redman ha ha dobre. Wez zobacz czy w radiu matyja Cie przypadkiem nie ma, bo tutaj robisz tylko z siebie posmiewisko.

Gość a co mnie
obchodzi ksiądz.Dalaj Lama też opływa w zloto. Kosciół jest organizacja dobrowolną i kto chce ten daje. Nie używam kościola do niczego, nie słucham radia M. ale tak się złożylo że znam tych obrońców demokracji z dawnych czasów. Swolocz i tyle, liczą na słba pamięc starszych i naiwność młodych.