Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rani Jusis

POpękane naczynia krwionośne na nogach w ciązy!

Polecane posty

Gość Rani Jusis

macie taki problem? ja wygladam MAKABRYCZNIE. jak dziecko Fankensteina

Nie ma co się przejmować. Też mam popękane naczynka. Jeżeli tak bardzo Ci to przeszkadza to na pewno jakiś zabieg u kosmetyczki poprawi wygląd i estetykę skóry.

Gość Rani Jusis
no to mnie nie pocieszyłyście dziewczynki:(

ja mam caly tylek w popekanych naczynkach nigdy wczesniej tego nie mialam :( sama sie martwie ze po porodzie nie zejdzie ,ktos cos wie co zrobic zeby sie tego pobyc?

Gość treela
Cholerka, mi tez powychodzily na nogach. Przy pierwszej i drugiej ciazy tego nie mialam. Pocieszam sie tym, ze po wczesniejszych porodach popekaly mi naczynka na twarzy z wysilku i wszystkie ladnie sie wchlonely razem ze starymi, wiec moze i teraz tak bedzie.

Gość to nie jest takie piekne
one nie znikną tylko beda sie jeszcze bardziej poszerzać

Raczej sie nie wchłoną. Niestety w kremy tez za bardzo nie wierze, pozostaje laser, z tym ze jednorazowy koszt takego zabiegu zamykania to ok. 600 zł a czasami trzeba zrobic taki zabieg ok. 3 razy...

To nie są żarty i laser nie załatwi sprawy do końca:( Laser będzie pomocny, ale tylko w naczyniach najpłycej położonych. Ważna jest profilaktyka. Jeżeli masz siedzącą pracę, to staraj sie często zmieniać pozycję (przenosić ciężar ciała), spaceruj, staraj sie leżeć z nogami uniesionymi wyżej, unikaj soli, unikaj wysokich temperatur, mocz nogi w soli morskiej (dobre na opuchliznę, unikaj obcasów i rób sobie chłodne masaże. W ciąży możesz brać Rutinoscorbin chyba (o ile dobrze pamiętam), a rutyna wzmacnia ścianki naczyń. Bierzcie się dziewczyny za, bo jak będą żylaki to już będzie za późno:( A zabieg operacyjny też nie jest przyjemny:o

grzywa ty nie bądź taka mądra, ja zawsze dbałam i dbam o nogi, bo mam siedzącą pracę, i wiem co nalezy robić profilaktycznie, ale w ciąży cała profilaktyka bierze w łeb, więc nie mądruj.

Oj ... to chyba mało wiesz na ten temat... PROFILAKTYKA W CIążY JEST BARDZO WAżNA! Zapytaj lekarza.

Gość pennymoney
Niby w ciąży to normalne ale jednak warto trochę temu zaradzić. Spróbuj galvenoxu soft. To żel, który pozwala naprawdę wyleczyć pajączki i jeszcze zapobiec pojawianiu się nowych. Świetnie się wchłania i działa dokładnie tam gdzie masz problem do tego nie trujesz wątroby tabletkami.

Gość gość
tylko jak jesteście w ciąż to trzeba sprawdzić czy taki żel czy maść można stosować w trakcie ciąży.

Jeśli masz naczynka, to zacznij używać kremów na naczynka. Polecam krem półtłusty FLOSLEK. Skutecznie pomaga w utrzymaniu odpowiedniej kondycji skóry naczynkowej. Regularne stosowanie kremu powoduje uszczelnienie i wzmocnienie naczynek krwionośnych oraz widoczną redukcję rumienia i zaczerwienienia. http://www.floslek.pl/11,pokaz_produkt_pharma/302,krem-poltlusty.html

Gość gość
Ale wy jesteście wszystkie głupie - kobieta kobiecie wilkiem.