Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marghi

Dwie obumarłe ciąże

Polecane posty

megi nie wiem co się stało,ale nie chcą mi przechodzic zdjęcia.jak wroci mąz to myśle ,że coś zrobi ,że one trafią do Ciebie.Uciekam ogarnąc troche mieszkanie ,bo nam straszny bałagan.Do usłyszenia póżniej.Całuski❤️👄 Pozdrowienia dla Nati i Miki👄👄👄

Juz jestem!!! Padam z nog. Zawsze dojscie do centrum zajmowalo mi 15 minut a teraz w jedna strone szlam 40 minut. Jednak wszystko co chcialam zalatwilam. Musze cos zjesc, bo jestem glodna jak wilk.

Nati ❤️mika❤️ Dlaczego nie dajecie znaku życia o sobie? Mika wiem,że mało zagląda na kafe,ale dlaczego nie skrobniesz mi chociaż 2 słowa na gg.? Pozdrawiam i życze powodzenia Nati a Ty? zapracowana? wtajemnicz nas co słychać u Ciebie.Buuuuuuuuuuuziaczki👄

hej marghi dokladnie jestem ZAPRACOWANA i mam juz dosyc :( ciagle czekam za wynikami ... juz bym chciala byc w ciąży , ale z drugiej strony sie strasznie boje :( Pozdrowionka dla Was

Halo!!! Co tu wpadne to nikogo nie ma. Mazpojechal do pracy a ja zostalam sama w domku. W telewizji nic ciekawego, ksiazki juz wszystkie przeczytalam jakie mam. Zaraz umre z nudow.

hej dziewczynki , odebrałam wyniki przeciwciał kardiolipinowych są ok Marghi mozesz mi napisac jaki ty miałas wynik? Moje IgG 1 GPLu/ml IgM rowniez 1 MPLu/ml same jedynki .... dziwne to dla mnie jest , zadnych wartosci po przecinku ... nie za niski ten wynkik??? prosze napisz mi jak bylo u ciebie dzieki

Marghi gdzie jestes ???? nigdzie nie moge znalezc w necie o wynikach przeciwciał ... dlaczego u mnie IgG i IgM są takie same???

Nati witaj! zerknelam na swoje wyniki a tam : klasa igG norma to od 0-10 czyli jest OK klasaigM norma od 0-20 czyli tez OK ja mialam IgG- 6,1 GPL IgM- 3,8 MPL i lekarz powiedzial ze ok tzn nawet na wynikach pisze ze UJEMNE. to u Ciebie tymbardziej wszystko w porzadku.Nie martw sie! ❤️

hej Mika :) tylko dziwi mnie to ze w obu tych klasach mam taki sam wynik i ze nie mam nic po przecinku

no i mimo to ze sa w normie .... to nie są zbyt niskie??? ( choc mieszcza sie w normie )

Nati nie martw sie Moim zdaniem wszystko jest w porzadku moze bylo 0,99 i zaokraglili do 1 albo 0,89 wazne ze sa ujemne ze nie przekraczaja podanych norm .a kazdy czlowiek ma jakies tam sladowe przeciwciala w organizmie. odebralas wyniki sa dobre wiec zapomnij o nich i nie martw sie. wszystko jest w porzadku.A jak Twoja toxoplazmoza? Gosia ---- odezwij sie!!!

jesczze nie wiem , niedlugo jade na pobranie krwi , kontrolne badania Hmm duzo czytalam ze zespol antyfosfolipidowy moze uaktywnic sie dopiero jak kobieta jest w ciazy ... wieczastanawiam sie czy jak bede w ciazy czy nie brac zastrzykow i akardu profilaktycznie ? bede spokojniejsza , i nie bede zalowac ze nic nie zrobilam .... przeciez to jedynie moze pomoc a nie zaszkodzi ... jak myslisz ?

znowu zaczynam panikowac .... :( stoje ciagle w miejscu ... nadal nie wiem czemu stracilam pierwsza dzidzie :( ehhh .... ciagle badania i badania ... chce juz byc w ciazy :( a tak sie boej ze znowu cos sie stanie ... 3 raz nie dam rady , poprostu nie dam :(

Nati u mnie tez nie wykryto zespolu anty....ale moj gin odrazu powiedzial ze jak zajde w ciaze to od razu fraxopiryna,acard i aspiryna i lezec to wszystko co on moze zrobic bo jak dotad zadnej przyczyny nie znalazlam i szczerze mowiac juz nie szukam odpuscilam sobie . co ma byc to bedzie.

a clexane w brzuch tez bedziesz brac ??? w takim razie ja tez chce braz te leki ... i nawet zastrzyki , chce zrobic wszystko co w mojej mocy , mozemy tylko pomoc naszym dzieciom a przeciez nie zaszkodzimy .... :) ja od kwietnia/maja bede sie starac :) juz sie doczekac nie moge :):)

Nati sorry,że tak póżno się odzywam,ale wczoraj miałam ciężki dzien-głowe mi chciało rozsadzic.Przeciwcials kardiolipidowe ja miałam wynik ujemny IgG miałam 5,0 a norma jest od 0 do 10 IgM miałam3,1 a norma jest do 0 do 20 Natomiast wyniki antyfosfolipidowe jak dzwoniłam do kliniki/trwało to 3 miesiące/ i po 3 miesiącach powiedzieli,że odczynniki mieli złe i badania trzeba powtórzyc-wiecie jaka byłam zła-mąz chciał ich tam wyzabijac za ich niedbalstwo-mogli nas wcześniej powiadomic a nie wytrzymac i potem powiedziec ,że odczynniki były złe,ale to jest POLSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mówili mi,jak już przyszły wynikiza miesiąc po rozrubie,że są ujemne,ale mąż sobie zażyczył,aby je przysłali do domu i na wyniku pisze przeciwciala p.fosfatydyloserynie.Co za badanie? dzwonił tam mąz ponownie i powiedzieli ,że to jest to samo badanie tylko pod inną nazwą.Pytałam się dziewczyn z topiku dla upewnienia i mówią,że to jest to samo.A więc wyniki mam IgG 1,50 a norma jest do 4,80 IgM4,90 a norma jest do 7,00. Mika pamiętam jak byłam w lipcu w klinice to gin. mi powiedzial,że jak nawet mi wyjdą badania antyfosfolipidowe dobrze to jak zajde w ciąze ,aby brac codziennie połówke aspiryny tej najmniejszej dawki 0,75.Boże a tu wszyscy mowią,aby nie brac aspiryny w ciąży-boje się!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie zaszkodzi ona dziecku?Ty piszesz o zastrzykach fraxiparine-ja to miałam podczas 2 ciązy-wziełam 10 zastrzyków/sama sobie je robiłam/ale za pożno chyba już było,bo dała mi je gin 7 maja a dziecko zmarło/płód obumarł/może tego samego dnia albo następnego,bo za 2 tygjak poszłam to z usg. wynikało ,że od około 2 tyg. ciąża jest martwa.Ja w przyszłym tyg. wybieram się do gin. to Wam napisze co mi powie itd.Jak będe miec jakieś nowości to napewno Wam to powiem,aby Wam pomóc ,albo Was ostrzec.Mika Nati mam do Was pytanie:czy Was pobolewały jajniki w ciąży -pamiętacie to? bo ja nie choroba!!!!!!!!!!!!!! Druga sprawa miałyście takie niby klucia,przykurcze w pochwie podczas ciąży?Nie jest to bolesne,ale tak czasami czuje-czułam to też podczas tamtych ciąż.Nie wiem czy to jest normalne czy nie.Jezeli możecie to prosze odpiszcie mi za co Wam z górt serdecznie dziękuje👄👄👄

Mika Słońce teraz doczytałam,że dałaś sobie spokój z szukaniem przyczyn i ryzykujesz podobnie jak to zrobiłam ja.Mika jesteś pewna ,że aspiryna i akard nie zaszkodzą dziecku?Jeżeli byś brała to które? bo nie sądze ,że wszystkie naraz.Napisz .Ja jeszcze o to zapytam gin.to też Wam napisze co mi powie.Przyznam się,że boje się tych lekarstw-Boże nie zaszkodzą dziecku? wszędzie piszą,że aspiryny się nie powinno stosowac w ciązy.JEEEEEEEEEEEEZUUUUUUUUU

Marghi ❤️ klucie w jajnikach to jest jeden z objawow ciazy:D Moze niedlugo bede Ci GRATULOWAC... kto wie

Marghi o te leki typu aspiryna fraxopiryna acard wogle sie nie martw znam mnostwo dziewczyn ktore wlasnie dzieki temu donosily ciaze (nawet bez braku zespolu anty) te leki nie szkodza a wrecz moga pomoc! a to ze w tamtej ciazy mialas zastrzyki to bylo zdecydowanie za pozno 7 tydzien to za dlugi czas by one cos pomogly:( te leki bierze sie zaraz po ujrzeniu 2 kresek na tescie a niektorzy lekarze zalecaja acard zaraz po owulacji.