Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marghi

Dwie obumarłe ciąże

Polecane posty

Wiesz nie chce Cie nakrecac ale moja kolezanka dopiero w piatym miesiacy skapnela sie, ze jest w ciazy. Co miesiac normalnie miala miesiaczke, wiec ignorowala takie objawy jak napeczniale piersi i mdlosci.

no nie miałam okazji ... bylam u niego ostatnio 1 pazdziernika ... co o tym myslisz? zreszta gin mi robil usg i mowil ze nie mam zadnych zrostów przegrod ani nic ... mowil ze wszystko ok

tylko ze ja juz bylam 2 razy w ciąży i nigdy nie bylo tak ze mialam okres w ciazy ... zreszta objawy mialam odysc szybko bo w pierwszych tyg ... przeciez bym o tym wiedziala

raczej nie ... za kazdym razem sie zabezpieczamy prezerwatywą tylko w tym cyklu nas dwa razy ponioslo ... raz bym to stosunek przerywany , a drugi raz taki krociutki doslownie 5 sekund , sorki za szczegoly :)

pewnie sie nakrecilam za bardzo i tera czuje objawy ktgore napewno sa fikcyjne ... a szkoda :)

Wiedziala, nie wiedziala. Slonce kazda ciaza jest inna. W pierwszej tylko raz wymiotowalam. W drugiej wiecej ale moglam normalnie funkcjonowac. W tej ciazy do 12 tygodnia lezalam w lozku. Wymiotowalam jak kot. Doslownie wszystkim i nic nie moglam jesc, schudlam 6 kg.

Slonce pisz jak chcesz. Fajnie napisalas \"taki kruciutki\". Kochana wiesz ile dzieci jest na swiecie od takich chwiluniek?! Nie chce Cie nakrecac, bo czasem same sobie cos wmawiamy a potem mamy rozne objawy. Kiedy mialas ostatni zabieg?

a wiesz ze to dobrze swiadczy ze wymiotujesz ? to znaczy ze pracuja hormony i ciąża jest silna ... ja w pierwszej ciązy nie mialam wogole mdlosci nic ... w drugiej natomisat mialam mdlosci i sie trasznie cieszylam myslalam ze ciaza jest silna , i sie przeliczylam ...ale to przez toxo stracilam maluszka :( a 1 ciaze nie wiem czemu stracilam ,.... mysle ze to byl pech :(

ile razy mialam takie objawy i nie z tego nie bylo tylko sobue nadzieje roilam nie potrzebnie :(

A moze Twoj organizm wraca do normy i dlatego tak sie zachowuje, ale w sumie od kwietnia to juz troche minelo. Nie chce pisac glupot, bo w koncu nie jestem lekarzem ale na Twoim miejscu podeszlabym do ginekologa. Moze to ciaza a moze hormonki cos buzuja.

hmm sama juz nie wiem ... moze to faktycznie hormony , poczekam do okresu poobserwuje go jak cos sie nie zmieni to pojde do ginekologa

Dokladnie tak zrob. Ja w tej ciazy przed okresem mialam brzuch jak balon, jak nigdy. Moja znajoma na saunie zapytala czy przypadkiem nie jestem w ciazy. Odparlam, ze absolutnie bo moglby to byc najwyzej pierwszy tydzien ale raczej nie. Sutki mialam takie biale na koncu ale sadzilam, ze to normalne. Pozniej okazalo sie, ze jestem w ciazy. Tak wogole to brzuch bolal mnie na okres. W dzien w ktorym mialam dostac okres chodzilam z podpaska, bo bylam przekonana ze zaraz dostane. Na drugi dzien poszlam po test, poniewaz okres zawsze mialam co 29 dni i nie spoznial sie. Zrobilam i az sie poryczalam Dwie Kreski. Tak wiec nigdy nic nie wiadomo.

Kochana uciekam, bo mnie strasznie bola plecy jak dlugo siedze przy komputerze. Nie wmawiaj sobie niczego i nie swiruj. Poczekaj spokojnie na okres. Jezeli dostaniesz to podejdz do ginekologa moze uzna, ze trzeba sprawdzic hormony. Wiesz w takich sytuacjach lepiej chuchac na zimne. W kazdym badz razie zycze Ci spelnienia \"marzenia\" i cierpliwosci. Pozdrawiam!!!

ja tez mam taki brzuch .... odkad chodze do pracy to troche schudlam jeszcze nie dawno mialam plaski brzuch a dzisiaj sie przeraxzilam jest jak bym byla w 3 miesiacu jak nie 4 ... hmm a nic takiego nie jadlam nie wiem czemu sie taki zrobil, i jajniki mnie kuja ...

Ja to mialam taki wielki, ze zastanawialam sie nad jakąś dieta. Zawsze byl plasciutki a to normalnie balon nabrzmialy. Nawet sama sobie kiedys powiedzialam, ze jezeli to nie ciaza to chyba zaczynam sie stazec :) Nati sprawdz wszystko u gina. i poczekaj na @. Sama zobaczysz jak to sie zakonczy i o co tu chodzi. Ja jak zwykle na nogach od rana. Planowalam leniuchowanie ale plany sie zmienily. Najpierw przyszedl kolega, zeby mu pomoc i podjechac z Nim do pracy. Pozniej sasiadka zaprosila mnie na ciasto i ploteczki. Zabiore sie za male porzadku w papierach, bo przed wyjazdem wszystko musze ogarnac. Zaprosily mnie kolezanki dzisiaj na babski wieczor. Zastanawiam sie czy isc. Teraz to raczej jestem malo imprezowa i szczerze mi sie nie chce. Z drugiej strony fajnie byloby poplotkowac w babskim gronie. Moze byc calkiem wesolo. Zobaczymy do wieczora jeszcze mam troche czasu, wiec moze nastawienie mi sie zmieni albo znowu isne na kanapie. Milego Dnia Dziewczynki!!!!

hej coraz gorzej sie czuje ... szybko sie mecze , dzisiaj w pracy mialam moment taki ze myslalam ze wybuchne taki nerw mi sie wlączyl ze masakra wszystko buzowało we mnie ... no i piersi mnie bardziej bola ... zrobiły sie takie pełniejsze ... hmm sama juz nie wiem czy sobie wkrecam czy nie ... nie wiem co robic , to dopiero 20 dc ... ale nigdy tak sie nie czulam tydzien przed @ ...

chcialabym zrobic test ... tylko boje sie ze jak wynik bedzie poytywny a mimo tego dostane okres to chyba zwariuje :( i dlatego ta mysl skłania mnie do czekania az sie okres pojawi ... a moze sie nie pojawi ... ehh chyba zrobie test ... ale z drugiej strony to za wczesnie zeby ( mimo ciązy) wynik byl pozytywny , chyba naprawde zwariuje ...

Nati❤️ Kochanie rozumie Cię co obecnie czujesz i jaki musisz miec mentlik w głowie.Ja robiłam test w 25 dniu cyklu i wyszedł mi pozytywny.Gdybyś się zdecydowała na test to zrob go z porannego moczu,ale staraj się troszke uspokoic-to zapewne wyjdzie z plusem dla Ciebie.Ja myśle,że toxoplasmozy już nie masz,a jak jesteś w ciąży to napewno to dzidzi urodzisz.Daj Kochanie głowa do góry.Zobaczysz,że będzie dobrze.Ja czuje się dobrze,tylko jestem troche smutna,nawet bardzo,bo na innym topiku jakas pomaranczowa mnie skrytykowała.UFFFFFFF😭

Nati ja sobie teraz przypomniałam,że Ty pracujesz.Wiesz póki co to może uważaj na siebie,nie podnos nic cieżkiego,bo gdybyś była faktycznie w ciąży to szkoda ryzykowac.Nie czytałam co pisałaś wyżej,bo jestem bardzo smutna,ale ja miałam kłucia w macicy i jajnikach-to mnie troche zaciekawiło i dlatego zrobiłam test ciążowy przed okresem.Nie martw się-zobaczysz,że tym razem będzie tylko dobrze

hej kochanie :) zrobilas test przed okresem i naszczescie go nie dostalas :) A co jakas pomaranczowa ci napisala ze ses smutna??? głupia pip* Strasznie mnie cycki bola wogole dzisiaj zrobily sie wieksze ... jak dotykam , naciskam sutki to bardzo boli :( czuje sie jakbym miala temperature ale mam 37 st ... ehh serce mi wali ciagle mysle o jednym :) A jak to jest jak pojde na l4 to dostane 100% wyplaty? pracuje na 3/4 etatu i u mnie jest tak ze jak sie idze na L4 to sie 80 % wyplaty dostaje pewnie wszedzie tak jest ale ja sie nigdy na tym nie znalam wogole to moja pierwsza praca jutro kupie test ...zobaczymy co wyjdzie

Nati daj znac jaki wynik. Pamietaj tez, ze czasami poziom hcg jest tak niski, ze test nie wykryje ciazy. Skarbie na topiku \"ciezarne krakowianki\" jest agnieszka c. Ona prawie cala ciaze byla na zwolnieniu, nawet pod koniec miala komisje. Na pewno moze Ci odpowiedziec na pytania o wynagrodzenie w ciazy. Moja kuzynka pracuje w ZUSie ale pojechala na wakacje i nie mam sie jak jej zapytac. Pozdrawiam!!!

bylam w pracy ... dopiero co przyszlam , pracuje w empiku wiec ruch dzisiaj taki ze szkoda gadac , jeszcze prase przywiezli co sie zadko zdarza w soboty ... i musialam wszystko przyjąc masakra ... nogi mi strasznie puchna jak jestem dlugo na nogach Kupilam test zaraz zrobie , jak zachce mi sie siusiu bo narazie to mi sie nie chce hehe :)

Negatywny .... hmm powiem szczeze ze mi ulzylo bo niedlugo robie kontrolne badania na tokso i sie dowiem czy antybiotyki mi pomogły no i tez niedlugo jedziemy do Poznania na genetyke Hmm ciekawe czemu mnie tak cycki bola bardziej niz zwykle , najwidoczniej hormony mi buzują mam nadzieje ze pozytywnie , teraz tylko pozostalo mi czekac na okres ktory mam dostac 1 grudnia