Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnie samotna

Jestem w ciąży - Jestem samotna!

Polecane posty

Gość samotnie samotna

Chodzi o to, że moim celem przewodnim było znaleźć mężczyznę, który sprawi, że będę szczęśliwą mamą, ale tylko mamą. Nie żoną. No i stało się :) Jestem w ciąży. Mam nadzieję, że przejdę ją w miarę dobrze i urodzę wymarzoną pociechę.

Gość jusiek
juz nie jestes samotna!!!!! Nosisz cos najcudowniejszego pod serduszkiem

Gość samotnie samotna
wiem :) w tej chwili jestem jedną z najszczęśliwszych kobiet na świecie :)

Gość jusiek
WŁAŚNIE!!!! Jeszcze do twoich drzwi zapuka szczęscie zobaczysz

Gość czyli jednym słowem
wykorzystałaś mężczyznę dla zaspokojenia swojej zachcianki?

Gość samotnie samotna
jak chcesz możesz to w ten sposób nazywać. Moim pragnieniem było mieć dziecko i udało się :)

mam nadzieje, ze dobrze sobie przemyslals swoje dalsze zycie z dzieckiem i bez 2ej osoby, z ktora moglabys sie podzielic obowiazkami zwiazanymi z dzieckiem, ktora by Cie wspierala i pomagala

Gość samotnie samotna
przecież to nie była moja zachcianka z wczoraj, którą postanowiłam natychmiast spełnić. Zrobiłam sobie bilans i stwierdziłam, że poradzę sobie. Jestem dorosłą, dojrzałą kobietą, którą stać na wychowanie dziecka samemu.

Gość samotnie samotna
zapomniałam dodać...zarówno psychicznie, fizycznie jak i materialnie :)

sama tego chcialas, i jestes zadowolona, wiec czego taki dramatyczny tytul. Myslalem ze ci zrobil dzidziusia i dal nura w dluga. jak wymarzona pociecha zacznie jape drzec, to ci sie humor zmieni a zacznie sie sciganie szczesliwego tatusia o alimenty

a jak ten bilans wygladal? uwglednilas swoj urlop macierzynski, wychowawczy - pozniej przestajesz dostwac pensje a dziecko trzeba oddac do zlobka lub miec kogos do opieki - to tez kosztuje

Gość samotnie samotna
hrabia Joseph B wychowywałam młodszą siostrę, więc zmienianie pieluch i darcie gęby nie jest mi obce. Alimenty? pff. marne grosze. Skoro napisałam, że mnie stać na wychowanie i utrzymanie dziecka tzn, że alimenty potrzebne nie będą.

jesli sama tego chcialas to nie powinnas miec praw do alimentow - facet byl swiadomy, ze jest Ci potrzebny tylko w celu zaplodnienia a nie szukalas tatusia

durna feministka wychowa samotnie jakiegos niedorobionego psychicznie dzieciora, jak Honorata z MjM, corusie co zadaje sie ze starymi dziadami w zastepstwie tatusia

teraz C stac jak pracujesz - a co pozniej ?? bedziesz miala do kad wrocic?? niby pracodawca ma oboaiwizek Cie przyjac ale z tym bywa roznie

Gość samotnie samotna
m a d z będę pracowała do póki mogę - pracę mam lekką, więc nie narzekam a i dobrze płatną. Czy samotna matka aż tak źle wygląda w waszych oczach? Nie poradzę sobie i będę skomlała o faceta? Czy aby na pewno? Stanowisko mam zapewnione po urodzeniu a i nie widzę przeszkód by dziecko do pracy nosić. Wręcz zaproponowano mi to.

jakos sobie nie wyobaraz pracy z dzieckiem obok - dzieci sa rozne i zadko sie zdarzaja takie co tylko jedza i spia - wiekszosc potrzebuje uwagi przez caly czas dziecko potrzebuje ojca tak samo jak matki

Gość instruktorka
a co z emocjonalnymi potrzebami czlowieka? Tylko mi tu nie pisz ze ojciec dziecku jest niepotrzebny..Zobaczysz zreszta kiedys ..za wiele lat predzej czy pozniej ... Taka decyzja byla bardzo odwazna ale czy dobrze przemyslalana? Romawialas kiedys s psychologiem dzieciecym jak na dzieci obu płci wplywa brak ojca?Moze warto byloby na taka rozmowe sie umowic ,aby w przyszlowsci nie poplenic jakiegos rzutujacego na cale dalsze zycie dziecka bledu. Kiedys to bedzie dorosly czlowiek.Mezczyzna ,Kobieta-wychowany bez ojca ....wiem ze nie pierwszy ani ostatni..Ale to z premedytacja czynisz-to nie los decyduje ,czy jakas złozonosc zycia.... Moze teraz jest i wolnosc obyczajowa.....ale jakim kosztem to wszystko sie odbywa?zdrowego rozwoju przyszlych kobiet-mam..mezczyzn-ojcow....Czesto tacy ludzie wpadaja w jakis skrajnosci.albo sami chca takioego domu jak mieli ich koledzy z mama,tata.....albo wrecz odwrotnie.Nie potrafia zyc w zwazkach bo dla Niech to czytsa abstrakcja.. Nie chce tu nikogo osadzac ale moge swoje zdanie wyrazic: a jest takie ze to wielki egoizm z Twojej strony.Urodzic dziecko dla siebie... Dzieci rodzi sie dla SWIATA ,dla innych ludzi.Bo kiedys z domu i tak wychodza .Nie dla siebie.Matka egoistka to chyba jedna z wiekszych krzywd jaka moze przytrafic sie dziecku....:(

Gość samotnie samotna
dziecko potrzebuje miłości i ciepła, które ja mu zapewnię.

zgadzam sie z instruktorka - to egoizm instynkt macierzynski ma kazda kobieta (w roznym stopniu sie nasila w roznym wieku) ale to nie oznacza, ze zaraz kazda ma sobie robic dziecko nawet jak stac ja na to

sama nie zapewnisz mu wszytkiego - nawet odpowiedniej ilosci ciepla i milosci bo bedzie potrzebowalo ojcowskiej milosci i ciepla

Gość samotnie samotna
m a d z Twoja opinia i neguje jej. Z taką różnicą, że każdy ma odmienne poglądy i pozwól, że własne zdanie będę miała.