Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnie samotna

Jestem w ciąży - Jestem samotna!

Polecane posty

dla dobra dziecka powinnas zrobic troche w innej kolejnosci - najpierw znalezc milosc swojego zycia a poniej miec z nim dziecko

Gość samotnie samotna
ale w tym problem, że ja miłości swojego życia szukać nie chciałam i nie chcę. Czy to egoizm? Nie chcę mężczyzny w swoim życiu. Chcę natomiast kogoś kogo pokocha. I tym kimś będzie moje dziecko.

mozezs miec inne zdanie - ale czego oczekiwalas zakladajac ten temat? trzeba to bylo zrobic przed \'zaplodnieniem\' zeby poznac zdanie osob, ktore moga realnie na to spojrzec i doradzic moze oczekiwalas samych gratulacji?

Gość Powiem tak
a ja Ci wspolczuje ,nie wiesz w co sie pakujesz,moje kolezanki samotnie wychowuja dzieci i sa zdesperowane,a tez na poczatku "mialo byc slodko"...dziecko wychowujace sie bez ojca popada w skrajnosci a Ty jestes egoistka bo myslisz tylko o sobie i swoim tylku

Gość samotnie samotna
m a d z nie wręcz przeciwnie. Czekałam na takie komentarze. Gdzie jest napisane, że w wychowywaniu dziecka potrzebny jest ojciec i matka, żeby ów dziecko wyrosło na szanowanego się człowieka?

a jak cos kiedys Ci sie stanie (nie zycze Ci tego) kto sie zajmie dzieckiem? nie mow mi, ze np rodzice bo oni tez maja swoje lata a ile TY masz lat? jelsi moge wiedziec

kazdy psycholog Ci powie, ze do prawidlowego rozwoju dziecka potrzebni sa oboje rodzice, oczywiscie sa przypadki, ze jest tylko 1 i dziecko zdrowo wycowuje sie ale dlaczego pozbywac dziecka jednego z rodzicow juz na starcie?

Gość samotnie samotna
m a d z spokojnie samo ze sobą nie zostanie. Mam wystarczająco dużo lat i w głowie żeby decydować się na krok bycia matką.

kracza wrony kraczą... czasem mozna się zestarzeć w oczekiwaniu na miłość swoejgo zycia a co z tatusiami pijakami? a co z tatusiami którzy nie dorośli do swej roli? nie lepiej dla dziecka mieć matke która poświęci mu 100 % swojego czasu posiadanie mężczyzny/ojca dla swych dzieci nie stanowi juz chyba o bycie kobiety? kobieta bez mena to nie 100 % kobieta, 100% matka?

droga Haris Pilton kobieta zdurniala calkowicie, sama zrobila z siebie panne z dzieckiem wiec chyba zdawala sobie sprawe z tego, o ile nie jestes takim pasztetem ze musiala to zrobic co zrobila

Gość vavavavavava
nigdy bym sie nie zdecydowala ns dziecko nie majac faceta....to porazka i wielka krzywda dla dziecka,a moze nikt cie nie chcial na stale ?:P

Gość samotnie samotna
hrabia Joseph B tego komentarza nie do końca rozumiem? Tak dogłębniej opisz chłopcze co Cię boli...Feministka nie kumata jest. Tak tu się zgodzę. Kobieta może być kobietą w pełni bez mężczyzny, ale matką już nie. Dlaczego?

Gość vavavavavava
pocieszaj sie ,pocieszaj...

szkoda mi tego dziecka bo go skrzywdzialas, a co gorsze nawet sobie z tego sprawy nie zdajesz - czyli do konca nie przemyslas tej decyzji

a dlaczego nie chcesz napisac ile masz lat? brak Ci odwagi? a na taka decyzje ja mialas (chociaz to nie odwaga tylko glupota)

Gość frezjacececececece
nie ma co sie oszukiwac,kazda kobieta marzy o milosci i zadna nie chce sama wychowywac dziecka,a jesli tak sie staje to przewaznie facet jej nie chce a ona zdesperowana potem prawi moraly jaka to ona szczesliwa,zenada

Gość vavavavavava
a potem bedziesz na sile szukac ojca dladziecka...":P

Gość samotnie samotna
ale co moje lata mają tu do rzeczy?

Gość vavavavavava
jednak wstyd:P

bardzo duzo - jesli masz duzo to moze to ostatni dzwonek zeby miec dziecko i dlatego ak postapilas, albo w 2ej strony to niedojrzala decyzja

gratulować! decyzji o dziecku nie podejmuje sie pod wpływem chwili, a dobra matka jest dużo lepsza niż dwoje kiepskich rodziców. Dziecko jest chciane i oczekiwane, będzie kochane! I to jest najważniejsze, a jestem pewna, że samotnie samotna poczyta na temat emocjonalnych potrzeb dziecka z jednym rodzicem i postara sie jakoś zapełnić luke:) Ale zgadzam sie, że dziecie nie chowa się dla siebie, samoptna, żebyś nie uzależniła się kiedyś od dziecka i nie uzależniała go od siebie, zeby z Tobą zostało! A tak poza tym to życze szczęścia! madz, kobiety niestety mają (cytując Dziennik Bridget Jones) ograniczony termin przydatności do spożycia i po znalezieniu milośći swego życia mogłoby być za późno na dziecko! I mogło by się okazać, że miłość życia dziecka nie chce...

autorko - bo juz autorytety stwierdziły,ze jestes głupia, to jeszcze chcą Ci w metrykę zajrzec, żeby Ci powiedziec, że jesteś niedojrzała

Gość dead leavesthe dirty ground
A ja tez zawsze bylam przekonana, ze do zdrowego rozwoju dziecka potrzebna jest przede wszystkim milosc i jesli ta jest zapewniona, to ojciec nie jest niezbedny. I odsuwalam od siebie mysli, ze wszystkie moje problemy emocjonalne zwiazane sa wlasnie z jego brakiem. Ale przed tym sie nie da uciec. I nie mowie Ci, ze zle robisz. Ja bardzo kocham moja mame, bo jest cudowna kobieta, ale fakty sa takie, ze z powodu braku tegoz wlasnie faceta w naszym zyciu, mnie sie niezle pomieszalo pod kopula. Na szczescie z pomoca specjalistow powoli sie z tego wybrzebuje, ale rozowe to to nie jest. Pozdrawiam.

kij mi w plecy, uwazam ze to co zrobila jest durnym skrajmym bezmyslnym egoizmem. Mysli ze dziecko to zabawka zabezpieczenie jakies na przyszlosc. Gowno prawda, owdowialem z dwojka dzieci w pieluchach, moze jakims cudem bym je wychowal, spotkalem kobiete i razem zesmy wychowali, ale do czego zmierzam. Przyszedl czas chlopaki wyfruneli z domu i co gdyby nie ona bylbym sam, co niestety czeka bohaterke, czyli autorke.

Gość samotnie samotna
mam 25 lat -- 4 październik 1982 r. Mam stałą pracę, wykształcenie, i przede wszystkim serce pełne miłości.

Gość ja onaxxxxxxx
zalosna jest autorka topiku

mysle, ze nie wisz na co sie piszesz i postepujesz egoistycznie ale zycze powodzenia