Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biały kitel

Propozycje na podwyżki dla lekarzy

Polecane posty

Gość biały kitel

ja proponuję, żeby podwyżki uzyskać z dochodów lekarzy, ktorzy mają prywatne gabinety (opodatkowac je, wprowadzic kasy fiskalne) ktos ma inne propozycje?

Gość Dorris zd. Czeslawa
proponuje skladke zdrowotna obnizyc [ obowiazkowa tylko do kwoty 100zl - na ratowanie zycia tylko. a ubezpieczenie zdrowotne dobrowolne i w wielu do wyboru konkurencyjnych zakladach. odpadnie wydatek na urzedasow z NFZ a i kazdy bedzie decydowal o swoim zdrowiu i poziomie jego leczenia oraz oczysci sie kwestia co za co. bo teraz wszyscy placa za coś a nikt dokladnie nie wie za co i komu?

Gość płatne studia medyczne
czesc z czesnego przeznaczona by byla na słuzbe zdrowia:P

Gość Dorris zd. Czeslawa
likwidacja panstwowego sektora we wszystkich dziedzinach. oddac pieniadze za wszystko trzeba bedzie placic. np. brutto 2500 na reke 1400 a tak jak na reke 2500 to np. kto ma dziecko to placi za szkole. 400 zl miesiecznie . skladka zdrowotna dobrowolna np. 400 zl miesiecznie i podatek sciagalny liniowy ok. 8 % + 2 % na splate zadluzenia zagranicznego. ale rzad na to nie pojdzie bo kto by utrzymywal czerede darmozjadow? wszystko platne a wiecej kasy za prace w kieszeniach.

Gość Ziuta moczymorda
a winka bedom tansze czy droższe ?

Gość uczestnik parad równosci
no a doplaty do prezerwatyw ?

Gość mam już dośc tych
ich strajków, kasy mają full a mi dziecka zbadać nie chcą

A ja uważam, że każdy lekarz ma prawo zarabiac więcej. Ale im jest za dobrze. Moje zdanie jest proste, albo lekarz pracuje tylko i wyłącznie w służbie zdrowia państwowej - i wtedy niech ma te 5000 - 6000 na rękę, albo niech prowadzi prywatny gabinet - ale wtedy zarabia na siebie sam. Bardzo mnie ciekawi, ilu z tych \"specjalistów\' miałoby jewszcze prywatne gabinety. A nie tak jak dzis - i ti , i tu kasa leci, a tym chamom jeszcze mało.

Gość
faktem jest ze placimy tzw.panstwu 80% naszych dochodow.To trzeba zmienic.Nie mozna jednak twierdzic,ze wprowadzajac tzw.podatek liniowy zalatwimy sprawe.Takiego podatku nie ma nigdzie indziej procz rosji.Jak wiemy,nie ma jednoczesnie drugiego panstwa o tak gigantycznym rozwarstwieniu spolecznym jak wlasnie tam.W normalnej czesci Europy wszedzie sa progi podatkowe.Dlaczego wiec ktos probuje robic po raz kolejny jakies eksperymenty na calym narodzie kiedy mamy gotowe sprawdzone wzorce?Czy to tak trudno policzyc?Zrob sobie jedna z drugim taka symulacje na papierze.Po niej bedziecie wyraznie widziec,ze podatek liniowy doprowadza do bogacenia sie bogatych w tempie kosmicznym,natomiast do ubozenia biednych rowniez w takim tempie...