Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownica pewnego biura

czy macie w pracy koleżankę, kolegę, co Was wkur**a do granic możliwości?!

Polecane posty

ha! ale załatwiem robte w urzedzie, moze sie uda przeniesienie? wtedy ją z tym burdelem zostawie.. Ha! Mamy kontrol z zus-u. kazali jej wydrukowac płace z programu ksiegowego. a ta mnie pyta na jakich kontach ksiegujemy wyplaty... załamac sie idzie...- Główna Księgowa..

Prace zaczynam od przyszlego tygodnia. Narazie wszystko wyglada dobrze. A wiecie co jest najlepsze? Ze bede pracowala z samymi facetami. Z mojego doswiadczenia wynika ze to naprawde dobrze. Nikt sie nie bedzie odchudzal, kupowal ciuchow z bon prixu i kroil ogoreczka na deseczce . Mam nadzieje ze bedzie fajnie bo jak uczy powyzszy temat atmosfera w pracy to podstawa egzystenci biurowej.

Gość zaskoczona księgową
a niby dlaczego ty masz wiedziec na jakich kontach drukujecie?przeciez to księgowa ma wiedziec.Powiedz ze nie wiesz,a ty załoze sie ze jej tyłek lizesz i mówisz co i gdzie w strachu. Umiesz powiedziec ze nie pamietasz bo tym sie nie zajmujesz?Nie umiesz powiedziec- no pani księgowo tak wiesz z usmieszkiem, niech pani nawet na głos nie mówi ze nie wie na jakich kontach.

kochana: 1. ona wie, że ja wiem; bo w swoim czasie byłam na tyle głupia, że sie wykazałam i pokazalam, ze znam sie na ksiegowosci, 2. źle by sie to dla mnie skończyło, bo karpiowa jest mściwa i złośliwa. Po prostu nie uszło by mi to na sucho.. a swoja droga staje ie troche niezastapiona i ciagle sie ucze - wykorzystam to w swoim czasie...

a poza tym jestesmy małą jednostką i zajmuję się wszystkim - od kasy po sprawozdania..ZFŚS i GUS-y. Nie dało rady sie tego nie nauczyć. Ale i to ma swoje dobre strony.. Czasem sie buntuje i rzeczywiscie mowie, ze nie pamietam, albo wychodze na 15 min. wtedy ta wydzwania po wszystkich kolezankach i zadaje tak glupie pytania, że strach..w stylu \" jak zaksiegowac.....?\"

niebieska obys sie nie myliła, toć ja z chlopami samymi siedzę, a ten nowy juz mnie zaczyna wkurzać, waciki ma w uszach, bo mu radio przeszkadza, a co wyjde to zaraz okno zamyka, bo boi się przeziębić, a zamiast odchudzania itp. możesz mieć beki, bąki, smród, głupie teksty i wiele,wiele innych.

asia ja zamierzam jak bedzie w piatek audit na pytanie ( oojętnie jakie ) odpowiedzieć, ja się tu tylko uczę, prosze zapytać moejgo kierownika i wskażę na karpia, chyba mu się uszy pozwijają i spadną mu te kapcie śmierdzące hahahaha:-D a na pewno tak zrobię, już się nie moge doczekać, kierwonik samozwaniec motyla noga!

nie martw się niebieska, U cIEBIE MOŻE BYĆ INACZEJ, OPOWIEDZ Czym się teraz będziesz zajmować?

asia oj wiem o czym mowisz, niestety dobrze wiem. Moje wielorybki sa msciwe i tylko sprobowalabym nie pomoc... w kazdym razie - tez buduje otoczke \"niezastapionej\" i modle sie, zeby to wykorzystac w odpowiednim czasie. Skakac do nich - sie niestety - ale nie da. karpiowa, nie martw sie tym nowym gosciem, nie ma nic gorszego niz karp ;) Jak ja bym chciala trafic na samych facetow... uhm...

Kolejny dzien pracy czas zaczac :P 🖐️ Ja od rana mam sajgon, na samo wejscie - dzisiaj szaleje kierownik. Chyba zawre pakt z wielorybka :o

Kolejny dzien pracy czas zaczac :P 🖐️ Ja od rana mam sajgon, na samo wejscie - dzisiaj szaleje kierownik. Chyba zawre pakt z wielorybka :o

Gość lalala128
Czesc ja tak mam mam kobiete, ktore doprowadza mnie do szału, jest niemiła, nieprzyjemna, zazdrosna o wyniki, robiąca małe świństewka. Jest tes ulubienica szefowej wiec wszyscy, opróz dwóch trzech osob jej nadskakukja ma ego rozdmuchane do granic możliwośc

witaj ill i lalalalla, ja tez mam sajgon, do tego w pokoju jest chyba ze 30 st., noey zaziębiony, bo drzwi otwarte, więc już rzuca okiem czy może zamknąc, niedoczekanie!!! nawet karp zauważył, ze jest za gorąco, a ja zauważyłam, że dzięki zamkniętemu oknu, karp jedzie potem, i jeszcze jeden gościu tak samo, a dziś sa w tych samych koszulach i smierdzi potwornie. Jeden plus, ze nowy oprócz tego, ze jest hipochondrykiem, to jest bardzo uprzejmy, kulturalny i czysty, naprawdę klasa, tyle że przesadnie boi się o swe zdrówko.

Wszystkie pewnie tak jak ja się zastanwaiają na ch... tracimy czas w takiej pracy jak wlasna. Szkoda mi życia... Powaga. Gdyby tylko nie ta pensja która tak ladnie i regularnie splywa na moje konto co miesiąc - oj rzucilabym tu paru osobom w twarz co o nich myślę....

Moja instytucja pelni specyficzna funkcje, gdyby ludzie traktowali serio ta prace i postepowali tak jak powinni - byloby ok. Ale w takich warunkach po prostu nie da sie pracowac, zamiast pomagac ludziom kupuja lachy z bon prixow i to jest caly sens zycia :o Nie o take Polske zesmy walczyli!

ill hehe:)dobre:) Przypomnialo mi sie jeszcze cos z pracy w ktorej kiedys pracowalam. Otoz tona kosmetykow pewnej baby. Otoz kilka razy dziennie pryskala sobie z emfaza twarz mgielka w sprayu i kilka razy w ciagu 8 godzin psikala sie perfumami i to za kazdym razem innymi. Upal byl straszny i w pewnym momencie myslalam ze rzygne. Dodatkowo opowiadala ze sobie stanik kupuje za 100zl bo ja stac. Dodam ze ona w urzedzie pracowala a jej maz tez w budzetowce. Normalnie bogactwo ze ach:)

Oho! Wielorybka dzisiaj niedomaga. Jak tylko weszla, zaraz kwik i pisk jaka ona chora jest ze chodzic nie moze. Wszystkie ja obsiadly i stawiaja diagnozy. Juz sobie wyobrazam, jak bedzie stekac przez caly dzien i sie mna wyreczac w pojsciu do kibla. To sie bedzie dzialo. :o A wy jak tam? ;) Na szczescie piatek!

Gość maniaczka bazarowa
dobrze ze perfum uzywa a nie śmierdzi potem,..wtedy idzie sie porzygac:)

Gość maniaczka bazarowa
powiedzcie mi czy wam naprawde tak cięzko powiedzień nawet w żarcie"no pani księgowo , pani tego nie umie?"......tak wiecie delikatnie z usmiechem ale zawstydzająco.niech baba wie ze ty wiesz duzo i ze to ona moze wyleciec a ty zajmiesz jej stanowisko....niech leci na skarge .....tylko jakby cie wywalili kto by jej wtedy pomagał? wez jakos pokaz jej ze jednak jestes mądrzejsza i ze to ty jestes niezastąpiona.nosz kurna.....tez taką mielismy i jej szwingiel i niedociagnięcia zostały"wyciągnięte" i szef sie jej pozbył a potem dziewczyny musiały w błędach siedzieć i naprawiac.Taka z niej specjalistka była.

witajcie i trzymajcie kciuki, za 5 minut mam audit! mój \"kierownik\" karp zestresowany, ja przyznam też jestem nerwowa, dłonie mi się pocą, uciekam juz, potem opowiem jak wypadło.

moja sama mi mówi, ze zdaje sobie sprawe z tego, ze umiem wiecej od niej. I dlatego ( na szczęście) potrafi sie odwdzieczyc...tzn. na wiele pozwala i generalnie nie zawraca gitary..mam pełna swobode( moge pracowac i nie musze). zawsze tez pierwsza wybieram termin urlopu. zalatwia premie( choc sobie bierze wiecej), zalatwia podwyzki ( dostalam 300 zl- a wiec nie jest źle). Generalnie nie jest mi źle.., bo i dziewczyny w moim wieku i mamy fajna atmosfere...tylko czasem nerwica ponosi..jak ta znowu czegos nie umie, nie wie.. i jak to ma byc..

Gość maniaczka bazarowa
więc wszystko jest Ok ale sobie lubisz ponarzekać.Bo ja jakbym miała podwyżki, i takie luzy jak ty to wogóle nawet bym na ten topik nie wchodziła.

Dzisiaj kolejna zbiorka imieninowa :o Musze to przezyc, jakos, ale musze. karpiowa, powodzenia! ;)

Gość maniaczka bazarowa
na co sie składacie?na jakies szklanki kolejne czy kwiaty;)

Niestety, prawda jest taka, ze mowienie prosto w oczy co sie mysli o calej tej ich pracy bezcelowe i bezsensowne. Po prostu - ktos, kto 30 lat slizgal sie i udawalo sie na tyle, ze teraz moze pozwolic sobie na w miare luksusowe zycie - ten ma przekonanie o swojej wielkosci i nie bedzie nic w sobie zmienial. Dlatego mam do wyboru: - byc jeleniem i jakos to przetrzymac w drodze na inne stanowisko, w drodze do innej firmy - byc jeleniem cale zycie, siedziec cicho, robic swoje i to wszystko. Optymistycznie trzymam sie kurczowo tej pierwszej opcji, bo innego wyjscia nie widze. To boli, ze chociaz nie mam 30letniego doswiadczenia w pierdzeniu w stolek, posiadam wieksza wiedze i wyksztalcenie od wszystkich pracownic razem wzietych. W wynagrodzeniu to sie nie przeklada. Przyjelam opcje zacisniecia zebow i delikatnego dawania do zrozumienia, ze cos nie gra. Walki toczyc nie bede, bo wiem ze nic mi to nie da - a na pewno zaszkodzi. Z drugiej strony ta ich niewiedza prowadzi do tego, ze w ekspresowym tempie ucze sie nowych rzeczy i to na pewno zaprocentuje w przyszlosci. Jednak tylko wtedy, gdy pojde wyzej - mozliwosc awansu niestety widze wylacznie poza murami tej instytucji...

Kwiaty :o Na szczescie ta co jej dajemy, nigdy nie stawia zadnych ciast i kaw - uff chociaz to mnie ominie.