Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diablood

aborcja???????????????????????

Polecane posty

Gość diablood

Gość diablood
10 mieseciy temu chcialam usunac ciaze. Balam sie reakcji rodzicow otoczenia .balam sie ze moj chopak odejdzie balam sie wszystkigo. rodzice nie chcieli mnie znac,sasiedzi plotkowali ,,ma 18 lat i juz w ciazy, o moj boze dzieci rodza dzieci". moja kolezanka powiedziala mi ze mam wejsc na byle jaka strone o aborcij z zobaczyc jak wygladaja dzieci i ployd po usunieciu. ogladalam to z marcinem i plakalismy. w tedy powiedzialam ze nie usune ciazy marcin sie ze mna zgodzil. pod koniec 5 msc gdy bylo widac juz brzuszek moj rodzice zaczeli sie cieszyc z tego ze beda dziadkami sasiedzi gadaja do dzis, a ja jestem szczesliwa mama. Dlatego prosze was dziewczyny nie poddawajcie sie aborcji pomyslcie o tym ze w 4/5 msc dziecko bedzie wiercic sie w brzuszku ze jak przyjdzie na swiat spojzy wam w oczy -oczkami pelnymi milosci gdy bedzie nialo 6msc powie mamo! nie suchajcie innych =usun bo nie dasz rady=to jest WASZA decyzja wy bedziecie zyly ze swiadomoscia ze zabilysnie bezpronna istoe nie oni. a kasa zawsze sie znajdzie. pozdro

Gość wolnośc wyboru

Gość diablood
nie powiedzialam ze kobieta ktora usunela jest kurwa.tylko was prosze nie robcie tego bo dziecko to ses zycia a jak zadecydujecie inaczej to wasza sprawa. Ja z ta swiadomoscia zyc nie bede tylko wy

Gość dziecko to co zycia
??? ses ???? moze sos ??? albo sęk ??

Gość moje 3 grosze...
jak kobieta chce to niech usunie.Co to w ogóle za gadka ''kasa zawsze sie znajdzie''?! jeśli babka nie ma warunków,jest świadoma tego ,ze nie podoła i np. nie chce w dodatku tego dziecka to niech lepiej dokona aborcji (kwestię sumienia pozostawiam jej).A urodzić i oddać?domy dziecka pękają w szwach!!

Gość wisi mi że ktoś mnie
wyzywa od jebanych kurew swoje wiem i zrobię jak zechcę zanim poszłam do łóżka zebrałam dopowiednią sumę i wpłaciłam ją na oddzielne konto oszczędnościowe - leżą tam na czarną godzinę (która jest mało prawdopodobna bo biorę pigułki, ale jednak) śpię spokojnie bo wiem że żaden ciemnogród i nawiedzone babsztyle (które pewnie wpadły w wieku nastu lat i będąc bez kasy przy dupie teraz wmawiają sobie jaki to dar mieć dzieciaka, co z tego że z przypadku) nie będą decydować o MOIM ŻYCIU stać mnei na zabieg w Niemczech możecie mnei teraz zbluzgać, wiem że sprawia wam to nieopisaną rozkosz - ale możecie mi skoczyć, frajerki

Ja jestem w piatym tygodniu ciazy-mieszkam z rodzicami nie mam pracy-i moge liczyc na ....Nikogo.Zdecydowalam, chcem usunac-tak mozliwe ze jestek kurrr....itd ale brzemie tego bede nosila do konca zycia-nie mam zamiaru usprawiedliwiac sie bo to nie ma sensu -a glupie kasa zawsze sie znajdzie to jest totalna glupota bo majac dzidziusia kasa ma byc a nie sie znalezc.Jaki to jest bol kiedy cos trzeba kupic dzidzi a nie ma na to pieniazkow.Sadze.ze kobiety ktore usunely ciaze do konca swoich dni bede nosily to w sercu i to nie jest tak ,ze to bez duszne osoby, bez uczuc-wrecz przeciwnie .A zreszta nie nam jest to oceniac.Mi juz teraz snia sie dzidziusie....Choc jeszcze tego nie zrobilam.

Gość nowayy
TAK, uwazam, ze rodzic sie powinno tylko chciane dziecko.

Gość nowayy
i co idiotko zrobisz? obarczysz rodzicow kosztami i wychowaniem dziecka??? bylas taka odpowiedzialna zeby sie pieprzyc, to badz odpowiedzialna i wyprowadz sie od rodzicow i sama sobie radz!!

Gość ok.ok.
To usuń. Koszt zabiegu ok 600zł, tj tabletki poronnej. Nikomu nic do tego. Oceniać sobie można na cafe a i tak to jest guzik warte.. Ja bym się nikogo o zdanie nie pytała, gdybym szła na zabieg. To, że to taka straszna zbrodnia wmówiły nam media, a ludzie nabili piany. Kiedyś usunięcie było normalnym wyborem każdej kobity i tak jest w cywilizowanych krajach.. Ale u nas mentalność podąża w kierunku średniowiecza, a i tolerancji dla woli i zdania innych brak...

Ten kto pisze \"idiotko\" pewnie sam stwierdza po sobie-a co do pieprzenia to kocham sie nie pieprze-a stosunek nie byl do konca-czysty przypadek-sa osoby ktore przez cale zycie \'stosuje stosunek przerywany\' i twierdza ,ze jest to swietna metoda ja jednak mialam to nieszczescie.Co do tego zeby sie wyprowadzic to niestety nie mam gdzie i nawet jak bede po zabiegu to tego nie zrobie niestety sa takie realia w Polsce.Pieniazki mam taki zabieg to koszt 1000zl u mnie-chcialabym z jednej strony miec dzidziusia jednak ojciec stwierdzil,ze nie chce sobie zmarnowac zycia i chce zebym usunela.Ocenia ten kto nie byl nigdy w takiej sytuacij ja tez sadzilam ze nigdy mi sie to nie przytrafi.

Gość no i ja też was popieram
mam 3 letniego synka, ale mąż nas zostawił. Jak strace prace- zlikwiduję dziecko- po co ma sie męczyć. Nie stać mnie . Domy dziecka powiecie? nie nie lepiej by umarl niż tam trafił

Gość no i ja też was popieram
Weroniko 19-stko!!CAŁE ŻYCIE PRZED TOBĄ!!! NIBY W IMIE CZEGO INNE ŻYCIE- MA MARNOWAĆ TWOJE ŻYCIE? TWÓJ WYBÓR TWOJA SPRAWA NIE OD DZIŚ TRZEBABYŁO WYBIERAĆ I DECYDOWAĆ W RÓŻNYCH SYTUACJACH KTÓRE ŻYCIE OCALIĆ A KTÓRE ZABIĆ, OT TAKIE JEST ŻYCIE. NIBY W CAŁYM WSZECHŚWIECIE TYLKO ŻYCIE JEST BEZCENNE , ALE ŻE JEST BARDZO KRUCHE- KAŻDY WIE. cIESZMY SIĘ WIĘC ŻE MOŻEMY DECYDOWAĆ O SWOIM ŻYCIU- A TO ŻE PRZY OKAZJI PRZYTRAFI SIĘ JAKIŚ MAŁY TRUPEK- TO TYLKO CZĘŚĆ ŻYCIA...

Gość jestem jedynaczką
bo moja matka wyskrobała czy tam wyłyżeczkowała moje rodzeństwo. Dowiedzialam sie o tym niedawno. Nienawidze tej kobiety od tej pory. Nie mam juz matki. nie mam

Nie wiem dlaczego nie nawidzisz juz swojej mamuni? Ona jednak Tobie dala zycie i za powinnas jej dziekowac.Moja mama cale zycie choruje na depresje(okropna choroba) niedawno juz nie wiem po raz ktory wyszla ze szpitala -dochodzi dzieki Bogu do siebie-wiesz jaka jest miedzy innymi za przyczyna tej choroby? Gdy byla mloda usunela ciaze i przez te wszystkie latra to chodzi za nia -oczywiscie nie zadrecza sie kobieta ale podswiadomie to w niej jest.Ja mimo to ja kocham i nie oceniam nie dlatego ,ze chcem to tez zrobic bo gdy sie o tym dowiedzialam nie sadzilam nawet ze bede kiedys w podobnej sytuacij.Nie jestem na nia zla szkoda mi jej bo widze jak cierpi.Gdy mi powiedziala spytalam sie tylko dlaczego -odpowiedziala-i koniec nie nam jest to oceniac.Codziennie gina dzieci z glodu badz chore na aids i tez nikt nic nie robi.

Gość triniti3
Witam wszystkich Ja uwazam i moim zdaniem nikt nie powinien decydowac o zyciu innego człowieka poza ludzmi ktorzy katuja gwałca swoje dzieci!!! takich powinni wieszac!!A coz to jest za matka ktora nawet nie daje swojemu dziecku zadnej szansy na usmiech pierwsze kroczki i powiedzenia mamo sama mam 3 letniego synka jest moim skarbem i patrzac na niego nie wyobrazam sobie ze miało by go niebyc!!! KOBIETY NIE ROBCIE TEGO PRZECIEZ TO SA BEZ BRONNE DZIECI PAMIETAJCIE O TYM ZE ONE CZUJA JAK IM SIE WYRYBA RTACZKE NOZKE JAK MOZNA BYC TAK BEZ DUSZNYM KOBIETY KTORE ZACHODZA W CIAZE SA JUZ OD PIERWSZEGO DNIA POCZECIA SA ODPOWIEDZIALNE ZA SWOJE MALENSTWO NIEMA PIEKNIEJSZEGO MOMETU JAK PRZYTULENIE SWOJEGO DZIECKA NIE ROBCIE TEGO

Gość kameron djaz
Ja rowniez chce wykonac ten zabieg..:( Poniewaz moje zycie w tym momencie nie ma zadnego sensu:(:(:(:( Rodzina mnie znienawidzi...a dziecko jest wynikiem uniesienia......z chlopakiem,ktory wiem ze cos do mnie czuje....ale jak ja niby mialabym mu powiedziec o dziecku?? :(:(:(:(:( Az nie chce mi sie zyc...wiem ze napiszecie ze myslalam wtedy dupą itp itd,,,,,,:(:( na dodatek bralam tabletki anty :(:( i na moje nieszczescie nie zadziałały :(:(:(

kameron djaz - jak to nie zadziałały? a biegunka/wymioty do 4h po zażyciu? antybiotyki? zapomniałaś o jakiejś? nie jest możliwe że po prostu nie zadziałały... ja nie powiem, że dupą myślałaś. powiem, że teraz po prostu przemyśl, co będzie dla CIEBIE i tylko CIEBIE najlepsze. i zrób to, po prostu. i trzymaj się 👄 w którym jesteś tyg? aborcja farmakologiczna wchodzi w grę?

Gość wypij sobie
jestem w 5 tyg. Boże ja normalnie nie wiem co mam juz robic,ciągle płacze :(:(:(:( jestem na skraju załamania :(:(:(:( Ile moze kosztowac zabieg???

Gość kameron djaz
Ja jestem w 4 tyg ciąży !

Gość kameron djaz
Najgorszy jest ten strach:( Rodzina spojrzy na mnie jak na ostatnią kurwe . Chlopak ,z ktorym mam to dziecko,napewno sie odsunie.Nic innego mi nie pozostało ,niz aborcja . Uwierzcie mi kiedys myslalam...Boże jak mozna zabic wlasne dziecko,ale teraz jestem w takiej sytuacji..że rozumiem :(

Gość glupie dziwuszyska
szkoda, ze was nikt nie wyskrobal:O

dziewczyny, nie bylam w takiej sytuacji, ale naleze do osob ktore nigdy nie mowia nigdy, zycie nie jest czarne albo biale tak jak niektore fanatyczki wrzeszcza, tylko rozne niespodzianki moze zgotowac, to jest tylko nasza decyzja co zrobimy, niech zadna idiotka nie porownuje zabicia dziecka 3-letniego do usuniecia kilku zlaczonych komorek i nie wrzeszczcie, ze to bedzie dziecko-bedzie ale nie jest, plemnik tez moze byc zyciem; te, ktore pokazuja wam drastyczne zdjecia poaborcyjne nie wspominaja, ze to aborcja wykonana bardzo pozno, co nie ma miejsca w cywilizowanych panstwach, normalnie wykonuje sie ja na poczatku ciazy, kiedy nie ma jeszcze ukladu nerwowego, komorka nic nie czuje