Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość y45y

test ciązowy po 6 dniach jaki polecacie?

Polecane posty

Gość y45y

dziewczyny, poleccie mi jakis fajny i niedrogi test ciązowy, ktory wykryl u was ciaze po 6 dniach? czy mozna taki test wykonac z moczu nieporannego??? bede wdziecznaza odpowiedzi

Gość yyyy
polecam cierpliwość i odczekanie do dnia miesiączki

Gość zatroskana
najlepiej z porannego, bo po 6 dniach od owulacji stezenie gonadotropiny jest jeszcze niewielkie. ja robilam pre-test. wyszedl pozytywnie w 7 i 9 dniu po owulacji :) Ale jesli wyjdzie Ci teraz test negatywny, to jeszcze nie znaczy, ze nie jestes w ciazy :)

może \"mamatest\" w takim jasnoniebieskim pudełku zapłaciłam 8,50 i wskazał bezbłędnie :)

Nawet jesli ci wyjdzie wynik dodatki, to i tak nie mozesz byc pewna ciazy. Test powinno wykonac sie najwczesniej w terminie spodziewanej miesiaczki, bo w tym pierwszym czasie zdarza sie strasznie duzo poronien, ktore wygladaja jak zwykly okres. Zarodek musi sie najpierw zagniezdzic, zeby wynik byl wiarygordny. A to zagniezdzenie odbywa sie najwczesniej 6 dnia po zaplodnieniu. Jesli u ciebie to nie nastapilo, to test jest do niczego. Po co tracic pieniadze? Najprawdopodobniej wyjdzie ci wynik negatywny, a za kilka dni znowu wydasz pieniadze na nastepny test..... Ale jesli juz pytasz, to tak wczesny test powinno sie robic bezwzglednie z porannego moczu, bo jesli juz masz jakis hormon, to jest go baaaardzo niewiele (zaczyna sie on wydzielac po zagniezdzeniu). Wiec mozliwe, ze test go nawet nie wychwyci.

po terminie spodziewanej miesiączki można zrobić test o każdej porze dnia (tak jest w ulotce) i oczywiście jak wyjdzie - biegiem do lekarza :)

Gość zatroskana
Aga z calym szacunkiem, ale nie do konca masz racje w tym co piszesz. :) Testy sa czule i czulsze. Sa takie, ktore wykrywaja juz poziom gonadotropiny kosmowkowej 6 dni po zaplodnieniu. I wtedy mozesz byc w ciazy, czasem ta wiedza moze ta ciaze uratowac. I dlatego niektore kobiety, robia testy najwczesniej ja to tylko mozliwe. Ja od 11 dnia po zaplodnieniu na podstawie dwoch testow bylam na L4 (juz ciazowym). Pozdrawiam serdecznie!

Jeśli chcesz mieć pewność i naprawdę bardzo się niecierpliwisz to zrób badanie z krwi w laboratorium - będziedz mieć 100% odpowiedz. Na test sikany może być za wcześnie i będziesz niepotrzebnie się denerwować i wydawać pieniądze na kolejne testy.

Gość ammel
zatroskana--------"Testy sa czule i czulsze." testy moze i na takie sie dzielą, ale trzeba wziasc pod uwage takze to, iz nie u kazdej kobiety w takim samym stopniu wydziela sie poziom gonadotropiny kosmowkowej... Byc moze twoj organizm wytwarzal jego wieksze stezenie, ale sa osoby, u ktorych stezenie bedzie baaaardzo male (przy tescie robionym w tym samym dniu u dwoch roznych kobiet, z roznym wydzielaniem gonadotrpiny...)

Gość zatroskana
ammel --> dlatego napisalam od razu, ze "Ale jesli wyjdzie Ci teraz test negatywny, to jeszcze nie znaczy, ze nie jestes w ciazy :)" i podtrzymuje :D

A ja nie polecam żądnego testu po 6 dniach, bo prawdopodobienstwo, że Ci pokaże Ci fałszywie negatywny wynik jest oooooogromne!!! Lepiej poczekaj jeszcze trochę ;) wiem, że to trwa jak wieczność, ale naprawde - teraz dowiesz sie tyle, co nic.

Gość zatroskana
...ech...