Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mydelnica

Czy można myć twarz mydłem?

Polecane posty

Gość vcnvmnbmnb
jakie substancje zapachowe, gowno prawda, wlasnie te dla dzieci czesto ich nie maja, ja myje bobasem i jest bardzo zadowolona

Gość z czego składają się mydła
dla dzieci? Nie mówcie, ze są to składniki naturalne.

niektóre dziewczyny chyba uważają, że są:(

no oj - ale przecież to łatwo sprawdzić. Kochane przeczytajcie skład swojego mydła i będziecie wiedziały co zawiera. :)

skład to nie wszystko, trzeba jeszcze wiedzieć co dane nazwy oznaczają i czy są to szkodliwe składniki. W takim razie, powiedzmy jasno, czy mydełka dziecięce są lepsze od zwykłych, czy tak samo szkodzą?

Ale zależy jakie mydełka dla dzieci nie? Standardowo jeśli oceniamy takie produkty jak bambino, mydełko J&J i tym podobne marketowe produkty - to dla mnie można je jakościowo wrzucić do tego samego worka z resztą mydeł skelpowych. Ok mają trochę mniej agresywanej chemii, ale to naprawdę prawie żadna różnica...tak samo mają syntetyczne sub. zapachowe, utwardzacze itd. Nie ma co ich porównywać z mydłami naturalnymi, które z chemii zazwyczaj zawierają tylko zasadę sodową lub potasową...

własnie o to mi chodziło.... bo jak czytam wypowiedzi dziewczyn na poprzedniej stronie to niestety niektóre nie zdają sobie z tego sprawy.

Gość a co powiecie
o mydelku dove?nadaje sie do twarzy jesli mam 22 lata i cere normalna ?

Gość llhhhh
niestety siła reklamy jest wielka... i dziewczyny uważają że mydła dla dzieci to juz coś zupełenie innego niż te zwykłe. Wystarczy wziąć w skelpie do reki dwa mydła np palmolive i te dla dzieci i prównać skład zobaczycie jak neiwiel się różni. No i zoabczcie czy w skaldzie jest taki składnik jak: parfum czy fragrance - to sa właśnie substancje zapachowe. Chomik to ja wypróbuję to alep premium też, nawet jak do twarzy sie nei nada to do mycia ciała uzyję i będzie ok. wogóle dzięki za radę. A i Dove to tak na marginesie przynajmneij z anzwy kostka myjąca. Fajnie by było gdyby ktoś ocenił skład takiego kosmetyku bo na moje niewprawne oko to nic lepszego niż zwykłe mydło toaletowe a słyszłam że kostki myjące są bardziej polecane do mycia ciała niż mydlo toaletowe. Jak znajdę gdzieś ten skład to wkleję.

ja myję tak: wieczorem żelem do twarzy (zwykle soraya) a rano płatkami owsianymi (zamoczonymi w mineralnej przez 15 minut) , i wiecie co ? mam 40 lat i nie muszę maskować cery \"cudownym\" podkładem ;) ona sama w sobie jest gładka i świeża :) aha, tak na co dzień mam cerę zwaną \"tłustą\"

O no świetnie - to żeby nie być gołosłowną dwa składy mydeł do porównania: MYDŁO NR 1 Skład: Sodium Cocoyl Isethionate, Stearic Acid, Sodium Palmitate, Sodium Isethionate, Aqua, Coconut Acid, Sodium Stearate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Sodium Chloride, Zinc Oxide, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, CI 77891 MYDŁA NR 2 Skład: Sodium laurate , Sodium oleate , Salicornia europaea Który skład wydaje się wam fajniejszy?:)

Ja przez wiele lat stosowalam tylko specjalne zele i mleczka, bo mialam problemy z cera i uwazalam, ze musze ja bardzo szczegolnie traktowac, czego ja juz nie wymyslalam! Naewt nie uzywalam zwyklej wody, ale zawsze przegotowana. Stosowalam nawet specjalna diete wykluczajac produkty ostre, tluste i slodkie. Z zazdroscia patrzylam na kolezanke z akademika, ktora myla sie tylko mydlem i miala bezproblemowa cere. I wiecie co? Zaczelam robic to samo! Wszystkie dotychczasowe kosmetyki, zele, toniki, maseczki, fluidy, mleczka zastapilam zwyklym mydlem i kremem nivea. Od tej pory jak reka odjal, mam swiety spokoj. Czasem nawet myje twarz mydlem do rak i wszystko jest ok.

Gość ok. a ten sklad
mydelka dla dzieci? Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Aqua, Glycerin, Parfum, Buxus Chinesis, Glycin Soja, Chamomilla Recutita, Bisabolol , Lanolin, Sodium Chloride, Phytic Acid , C.I.77891