Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ii...

moze ktos z nauczycieli bedzie wiedzial......

Polecane posty

Gość ii...

sluchajcie skonczylam rok temu NKJO w Krakowie i rozpoczelam prace w gimnazjum . Teraz chce pojsc na studia zaoczne uzupelniajace( filologia angielska ) I w zwiazku z tym mam pytanie : czy dla dyrektora jest wazne jaka wybiore specjalizacje, czy moge sobie wybrac dowolna i bez problemu dalej pracowac w szkole ? czy jesli zrobie mgr ze specjalizacji tlumaczeniowej ( jezyk angielski) to bede z tytulu posiadania mgr wiecej zarabiac? czy jesli nie robie specjalizacji nauczycielskiej a tlumaczeniowa to bede miec jakies problemy przez to ? mnostwo pytan moze akurat ktos sie orientuje jak to jest bede wdzieczna..Jesli chodzi o uprawnienia do nauczania to je posiadam gdyz ukonczylam Nauczycielskie kolegium jezykow obcych (jezyk angielski)

Gość ii...
pomoze ktos?

Gość ma znaczenie
bo jeśli nie będziesz mogła udowodnić ,że miałaś okresloną ilość zajęć z dydaktyki to mimo mgra będziesz musiała robić kurs pedagogiczny (chyba rok trwa) aby zarabiać wg siatki jak mgr z przygotowaniem pedagogicznym

Przecież napiasałam....\"uprawnienia do nauczania to je posiadam gdyz ukonczylam Nauczycielskie kolegium jezykow obcych (jezyk angielski)\" ..ja mam specjalizację nauczycielską i dziennikarską i bez problemu pracuję w szkole, ale oczywiscie dodatkowych pieniedzy nie dostaję za drugą specjalizację.....

Gość masz magistra czy nie
????

Gość ii...
spacja ale bede nadal studiowac jezyk angielski tylko nie bedzie to specjalizacja nauczycielska a tlumaczeniowa to sie nie liczy? przygotowanie pedagogiczne mam bo jestem po NKJO. A mgr jeszcze nie mam wlasnie chcialabym w tym roku rozpoczac studia mgr. I jeszcze jedno czy dyrektor moze na to jakos krzywo patrzec , ze wybralam inna specjalizacje niz nauczycielska? Czy kazdy kot jest po licencjacie i chce pracowac w zawodzie nauczyciela wybiera specjalizacje nauczycielska z danego przedmiotu? Czy potrafilby mi ktos to wytlumaczyc? Dzieki z gory.

wiesz, ja konczyłam jednolite studia i wowczas, kto nie mial nauczycielskiej, nie mógl w szkole uczyc, chyba, ze przeszedlby kurs.... ale Ty chyba masz uprawnienia, więc myślę, że dyrektor nie powinien robic problemów....Zadzwon do Wydziału Edukacji i zapytaj :)

Nie ma to dla dyrektora żadnego znaczenia.Jao tłumacz nie masz więcej pensji ani żadnych przywilejów.Pozdrawiam

Gość ii...
nawet jesli ukoncze filologie angielska z tytulem mgr nie bede zarabiac ciut wiecej? i czy moglabym zapytac o to w sekratariacie uczelni czyli tam gdzie bede skladac dokumenty. I dziekuje bardzo za wpisy!

wykształcenie wyższe pozwoli Ci zarabiac więcej...niz po kolegium, bo tak jest w karcie, ale to i tak marne grosze...ja po studiach na stazu w szkole dostawalam 800 zł netto :O

Gość ii...
Rozumiem , ze jesli bede miec mgr to niezaleznie od specjalizacji dostane podwyzke zgodnie z karta. Zapytalam bo dyrektor ostanio czepil sie kolezanki z pracy, ze nie ma mgr i dobrze byloby , zeby zrobila. Ja w zeszlym roku skonczylam licencjat i teraz zaczynam mgr i troche obawialam sie czy musze robic specjalizacje nauczycielska z tego tytulu , ze pracuje w szkole czy moge robic inna bez obaw , ze ktoregos dnia wyrzuca mnie z pracy .Czyli rozumiem , ze trzeba miec po prostu tylul mgr niekoniecznie ze specjalnosci nauczycielskiej, zeby tylko byl ten tytul i wtedy jestem bezpieczna . Mam nadzieje ze dobrze rozumuje. Dzieki za info.

Gość jestem magister dla
znajomych Megi

Gość a na jaki czas
masz umowę? do końca czerwca?

Gość a na jaki czas
cześć Megi:D

Gość gft
witam ja ci odpowiem bo jestem w podobnej sytuacji, studiuje na uzupelniających specjazlizacja -literatura angielska. Jezeli w trakcie tych studiów bede chodizla na zajecia z dydaktyki, pedagogiki itd. daje mi to uprawnienia pedagogiczne, jezeli mialas uprawnienia po NKJO to nadal są wazne bez wzgledu na specjalizacje, ale lepiej w ramach zajec dodatkowych wybierz sobei pedagogikę chocby jako wolny słuchacz pozdrawiam

Gość gft
i oczywiscie dostaniesz podwyzke jak juz ukonczysz uzupelniające... tylko co to za podwyzka

Gość gft
RE:Czy kazdy ktO jest po licencjacie i chce pracowac w zawodzie nauczyciela wybiera specjalizacje nauczycielska z danego przedmiotu NIE, duzo moich znajomych wybiera inne specjalizacje bo nie wiadomo jak sie zycie potoczy i po co sie ograniczać

Gość ii...
gtf kurcze troche sie gubie w tym bo widzisz na filologi ang mam do wyboru 2 specjalizacje nauczycielska i tlumacz. i teraz wlasnie chce wybrac ta druga czyli tlumacza i czy w tym jest pedagogika i dydaktyka?

Gość aasoakmam
Po NKJO masz pełne uprawnienia nauczycielskie.

Gość y6y767
Dokladnie. Po NKJO masz juz przygpotowanie pedagogiczne, wiec mozesz spokojnie konczyc specjalizacje tlumaczeniowa;)

Gość aasoakmam
Dla pewności możesz spróbować zadzwonić do kuratorium. Ale jest jestem pewna.

Gość y6y767
Jesli nawet nie ma na specjalnosci tlumaczeniowej pedagogiki to i tak mozesz spokojnie tam isc.

Gość y6y767
Ja jestem na 100% pewna;)

Gość ii...
ojeju dzieki za wpisy :) no to sie ciesze , ze tak piszecie , a takie moje wewnetrzne dywagacje i obawy , ze dyrektor moze patrzec krzywo ze nie doksztalcam sie w fachu od tej strony metodycznej ,zeby byc jeszcze bardzie efektywna . Ktos powyzej napisal ze moglabym pojsc na zajecia dodatkowe z pedagogiki zastanawiam sie tylko na jakiej zasadzie to dziala , bo zajecia mialabym od rana do wieczora, a te zajecia dodatkowe to bylyby kiedy hm..