Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny dziewczyny

Śmieszne jesteście z tym soim szałem opalania

Polecane posty

Gość eliza_
a ja sie nie mogę opalać, mam mnóstwo pieprzyków, dermatolog zabronił.

Gość fairskinn
Jak jestem nad morzem, to nie leze plackiem na plazy, bo to rozrywka pustych panien.

Gość tak tak w 2 tyg
no wyobraz sobie ze ja tez plackiem nie leze a ja jednak sie opale!

Gość tak tak w 2 tyg
a ty chyba wszedzie chodzisz z parasolka zeby najmniejszy promien cie nie dosiegnal haahaha

Wam sie nie podoba bladosc, a mi opalenizna. Owszem, opalenizna jest ladna, gdy jest to zdrowe musniecie sloncem spowodowane aktywnie spedzonymi wczasami nad morzem, ale nie opalona Polka w srodku zimy. Od razu widac, ze solarka, a solarka jest po prostu w zlym guscie. Na szczescie mieszkam za granica i tu bladosc sie podoba, bo w Polsce niektorym nawet trudno w to uwierzyc, ze bialy kolor skory jest w dobrym tonie, wszystkie chca wygladac jak mulatki :classic_cool:

Gość isia 29
ja tez uwazam ze solarka jest w zlym guscie troche mozna ale trzeba zachowac umiar-ja mam sasiadke -matka z jednym dzieckiem-ja mam dwoje wiec ta sasiadka chodzi do solarium vbo widze i chyba ten fakt,ze jest rowno i za mocno jak dla mnie,opalona powoduje ze jej sie wydaje ze jest extra laska chodzi po miescie w dzinsowych spodenkach obcislych krotkich i topie a nie ma figury jest prosta i nabita a nogi to koszmar grube uda i lydki-i to ma byc ladne???

Gość no dobrze
ale po co takie topiki tworzyc??? Na tym forum nie da sie juz spokojnie napisac o opalaniu, solarium, bo od razu przychodzi stado kobiet, ktore chca albo obrazic albo na sile uswiadomic ze ich zdanie jest najlepsze!! Ma sie juz tego dosc!! Ilez mozna?? Moda na nieopalanie, a co mnie to obchodzi? Wiem jaka moda panuje, mozna sobie spokojnie poobserwowac to, a nie w kazdym temacie piszecie o tym. Nikt tu nikogo nie chce obrazac, ale sam temat juz jest tak ułozony ze ma na celu własnie oczernianie i osmieszanie kogos. Ktos lubi byc opalonym a ktos inny nie i to kazdego indywidualna sprawa.

O jak się topik rozwinął, a to miała być tylko taka luźna refleksja. Aha - tak, jestem blada, gruba, brzydka i co tam sobie jeszcze chcecie:)

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
popieram. Ja tam wole jak kobitka jest opalona troszke a nie chodzi toto takie blade, skóra sie łuszczy i zwisa pełno krost,krosteczek,naczyńiek i przebarwień i taka mysli ze jest piekna bo jest blada czyli modna.hahahahahaha modna wcale nie znaczy piekna.A jak widze te zapuszczone laski które mysla ze jak sa blade to ich "mankamentów" tak nie widac to mi sie żygac chce. Bp jak kobitka jest zgrabna, ładna i ma ładna cere i skóre i jest blada to nie jest zgryzliwa jak te puste pannice tutaj które pluja jadem.Ona ie musi byc złosliwo-zgryzliwa bo jest świadoma ze jest atrakcyjna, a te pasztety co sa blade bo nie umieja sie opalac zdrowo, bo im sie niechce dbac o siebie sa zazdrosne o wszystkie ładne i zgrabne kobitki i zamiast wyjsc na dwór i nawet musnac sie słońcem siedza zdesperowane przed kompem i uragaja innym. PUSTAKI Jade terz na jeziorko popatrzyc a laseczki ładnie opalone.

Gość kalinka29
dziewczyny-jesli ktos jest blady to niekoniecznie dlatego ze jest zaniedbany bo jesli pracuje w handlu od 10-18 to nie opali sie nad woda czy nawet na balkonie pozostaje solarium a ja np nie chodze bo niezdrowe i mam pieprzyki i znamiona a jesli wyjedziecie na weckend to sie albo spalicie albo opalicie nawet jednka opalenizna nie jest trwala

Gość freckless
wspolczuje wam skwary, bo ciagle gadacie o jakis strupach, krostach, luszczeniu sie, a to znaczy ze same macie taka skore, feeee.

Czy wy nic nie rozumiecie zaślepione chęcią obrażania się? Pisząć "szał oplania" nie miałam na myśli tego, że ktoś się opali grając na plaży w siatkówkę czy pływając.... Szał opalania to dla mnie leżenie plackiem na zywym słońcu, smarowanie się jakimiś śmierdzącymi mazidłami i robienie wszystkiego żeby osiągnąć upragniony brązowy odcień skóry... Śmiać mi się chce jak widzę te jasne blondynki albo rudzielce, czerwone od słońca, ale opalają się dalej no bo jest lato, trzeba być opalonym, nawet jak ma się karnację, której nie da się opalić. Niestety na tym forum powszechne jest uproszczone rozumowanie: opalone=ładne, blade=brzydkie...................

Gość ania mania
Ja tez jestem blada bo własnie pracuje długo a po pracy ie chce mi sie opalać.ale jak bede miała urlop to sie opale bo wg mnie ładniej wygladaja kobitki musniete słońcem niz te blade.Ale to ze jestem blada nie znaczy ze musze najezdzac na te co sie opalają. jak juz pisano wiele razy- z umiarem i zadbane wszystkie mozemy ładnie wygladac.A pannice plujace jadem sa załosne, bronia swojej bladosci jak by bez niej miały umrzec.To jet chore i puste.

Gość aleale
na tym topiku autorka piszaca pod rózymi nickami próbuje wmówic wszystkim ze Blade -piekne bo mode a opalone -brzydkie bo iezdrowe.Sama tworzy stereotypy. Ja wiem jedno-dziewczyny spieczone na skarke i pomarańczowe wygladaja brzydko ale opalone bardzo ładnie. i tak samo jest z bladoscia- przesadnie blade zaniedbane, blade bo modnie tez sa brzydkie ale blade zadbane, zgrabne-sa ładne(ale nie takie które sa złosliwe i ietolerancyjne)

Gość freckless
co ma wspolnego bardzo jasna skora z zaniedbaniem???? moze nie znasz znaczenia tego slowa??

A ty piszesz pod różnymi nickami, ze opalone jest piękne. Jezuuuuuuu! Umiesz czytać? Jeśli tak, to przeczytaj co napisałam przed chwilą. Takie jest moje zdanie i mam do niego prawo.

Gość do freckless
spójrz w lusterko, bedziesz wiedziec

Gość jacccccccccie
Znowu jakas sfrustowana bladolica załozyła topik pogardzajacy opalonymi-czy wy musicie w ten sposób siebie dowartosciowywac. Jeszcze nie było tematu o tym ze blade to g...o, czy ze wkurzaja mie blade goniace za moda itp, itd.Tylko bladochu co róz zakładja topiki ze opalone to bee.Idz kobieto zajmij sie czyms pozytecznym a nie co rusz zakładasz ten sam topik zmieniajac lekko temat.

Gość freckless
kiedy patrze w lustro widze cos czego ty nigdy nie zobaczysz w swoim lustrze, mianowicie sliczna twarz.

Gość freckless
poza tym nie pisze pod roznymi nickami, nie mierz innych swoja miara...

Gość jacccccccccie
taaaaaa,za to rózne bladochy piszą pod tym samym nickiem,zenada.

Gość A ja mam pytanie bo teraz
sie zgłupiłam troszke :) Mowi sie,że ktoś ma cerę oliwkowa czyli jaką?? rozumiem,ze to ciemniejszy kolor cery,ale czemu oliwkowy skoro oliwki są zielone? :D

Gość czyli co
jedna z was jest blada i piekna a druga to pasztet ale walczycie z opalonymi?????Obie jestescie załosne!

Gość no dobrze
Jeju a jak ktos lubi lezec sobie własnie na słonku, wygrzewac sie i grzebac nogami w piasku to niby juz jest gorszy bo nie gra w siatke czy nie biega po plazy?????????? Ludzie ZLITUJCIE SIE!!!!!!! Przeciez takie tematy nie mają sensu! Niektóre dziewczyny lubią po prostu być ładnie opalone, lubia wygrzewać sie w niezdrowym słonku, ale po co sie czepiac kogos, skad w Was tyle jadu??????

Gość freckless
smaruje sie codziennie rano maka zeby byc trupioblada bo kreci mnie nekrofilia

Kto tu walczy z oplonymi? Naucz się czytać ze zrozumieniem zanim się wypowiesz na jakikolwiek temat.

Gość do frecklesss
pisałas pod innym nickiem i teraz chciałas sie podsyc pod ferckless.buhaaaaaaa, i co wyszło szydlo z worka bo ta druga tez cos napisała w tym samym czasie jestescie puste i załosne buhahahah

....i przestań zmieniać te nicki aleale :)

Gość freckless
a jakas opalona skwara w frustracji sie pode mnie podszywa, zenada.. Spadam z stad, bo w rzeczywistosci pewnie slowa bym z toba nie zamienila...

Gość aklnadlks
no rzeczywiście to jest bardzo śmieszne, wręcz żałosne, ze ktoś chce byc opalony na lato ... weź