Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczony troszkę

Czemu 40 letnie kobiety uwazaja ,że wygladaja młodziej??

Polecane posty

Gość kobi41
do jokasty rozejrzyj sie jeszcze raz jle tych 20 stek wyglada atrakcyjnie? badz obiektywna. ja jak na nie patrze to ciesze sie ze wygladam jak wygladam.

Gość do wyjatkowo mlodych
mam 45lat i tak naprawde to guzik mnie obchodzi jak odbieraja mnie 20latki;).Najwazniejsze,ze dobrze czuje sie we wlasnej skorze i wyroslam z wieku w ktorym zalezalo mi na cudzej akceptacji za cene rezygnacji z wlasnych pogladow.Nauczylam sie asertywnosci ,doceniania zalet wlasnego ciala i w koncu czuje sie prawdziwa kobieta .

Gość robb
to jest tak jak bysmy zrywali gruszke czemu dojrzala i smaczna czemu ugrys polisz cos pysznego dojzala zarazem tak jak boczek czemu gryz bym to bo to jest jak swiezy boczek

Do wyjątkowo młodych!-BRAWO,BRAWO,bardzo mi sie podoba twoje podejście do życia,ja mam podobne.Mam 47 lat i też guzik mnie obchodzi jak mnie kti\\o odbiera.Najważniejsze to dobrze czuć się we własnym ciele,mieć zdrowie i wewnętrzną radość. Reszta mnie nie interesuje. Odpowiadając na pytanie zadane w tytule tematu ,powiem tak: 40-latki dlatego uważają,że wyglądają młodziej ponieważ w swoim męskim gronie większości przypadków tak się czują.Tu nie chodzi tylko o wygląd zewnętrzny,ale w głównej mierze o samopoczucie.Kobieta 40+ zna już swoją wartośc nie musi się wystawiać facetom jak koń na Służewcu,co niestety nastolatki czynią na codzień.My jesteśmy już pozbawione tego stresu,czu sie spodobamy czy nie,znamy swoja wartość,teraz to nie my polujemy na facetów tylko oni podstarzali,łysiejący a mający sie za adonisów trzymają się naszych\"kiecek\".W swoim męskim gronie jeden przed drugim udaje super kochanka,ale w rzeczywistości im facet starszy tym możliwości seksualnych mniej tak zadecydowała natura,a z kobietami jest odwrotnie.My diopiero w póżniejszym wieku doceniamy seks,a to również dlatego,że nie zadawalamy się byle czym,nastolatki często nawet nie wiedzą co to jest orgazm,bo sie wstydzą o tym rozmawiać.Dlatego facectom łatwiej uprawiać seks z młodymi niedoświadczonymi dziewczynami,bo one się nie przyznają do tego,że ten seks był do d**py.My kobiety dojrzałe nie damy się tak łatwo zbyć i oszukać,przy nas facet musi się starać,nam nie chodzi wyłącznie o zadowolenie go ale również o naszą przyjemność(a może przede wszystkim). Tak więc młode\"piękne\"kobiety widzicie same,że mamy powody aby uważać się za \"młodsze\" od was,my nie mamy już tego balastu,który niestety wy macie.

Przepraszam za zdanie \"w swiom męskim gronie\"miałam to skasować ale zapomniałam,miało być tak\"40-latki dlatego uważają,że wyglądają młodziej,ponieważ tak się czują.sory za ten słowny laptus.

Skończyłam miesiąc temu 40. Czy czuję się młodo? Oczywiście. Czy jestem szalona? Jak najbardziej. Czy robię rzeczy, których ponoć nie wypada w moim wieku? Tak i w nosie mam zdanie innych. Czy wyglądam na 40? nie, nie wyglądam, wszyscy mi to mówią, więc jak mam nie uwierzyć. Dziewczyny trzymajcie się i wierzcie, że jesteśmy jeszcze piękne i młode i na wiele nas stać.

Gość jaaaa także
Jestem po czterdziestce i wręcz przeciwnie , to inni uważają , że wyglądam młodziej a nie ja

Gość szok.
bylam na spotkaniu klasowym 20 lat po maturze teraz w maju. Chlopcy nadal wygladali jak chlopcy (z 1 wyjatkiem) a dziewczyny---- wiekszosc naprawde jak dziewczyny a nie 40-letnie matrony!! Przytylo sie niektorym, ale wiekszosc taka dziewczeca, ze czulam sie staro wsrod nich.... Jaki maja sekret???? dodam, ze wielu z nich nie stac na zadne zabiegi i operacje....

Gość ja ci dam smarkaczu jeden
mam w tyłku to co mysla o mnie inni. Z małymi wyjątkami tych innych, na których mi zależy.

Gość nikka 83
no zniesmaczony mysle ze po wypowiedziach tych 40-latek bedziesz teraz juz na giewoncie zniesmaczenia a ja ci powiem jeszcze jedno -dlaczego tak uwazaja ? - bo tak jest. usytyswacjonowany? jezeli nie to nie zadawaj na drugi raz takich głupich pytan zapytaj moze czemu ludzie maja mnie za idiote ? zpewniam ze i na to pytzanie udowiemy ci ww wlasciwy sposob pozdrawiam te mlode i tych mlodych ktorych uroda i wdziek nigdy zapewnie nie minie

Gość Alicja 43
A ja terz mam swój najlepszy czas .Mam powodzemie u starszych ,równolatków i młodszych .Dbam o sebie ,jestem atrakcyjna ,kochana ,znam swoją wartość -jak powiedziała chyba "jumbo22".To mój najlepszy czasd .Miech trwa ! i wcale nie chcę mieć 20 -stu lat i głupio w głowie ! Trzymajcie się wspaniałe 40 -stki!

Gość pięśdziesiątka
Ty Alicja weź słownik lepiej

ale niektóre naprawdę wyglądają młodziej. I tak my sie trzymamy o wiele młodziej i ładniej ni z nasi równolatkowie - mężczyźni.

DLACZEGO FACECI ,KTORZY MALO W ZYCIU DOŚWIADCZYLI UWAŻAJĄ ,ZE SĄ INTELIGENTNI I MĄDRZY?????- to do założyciela topiku.Czu ty w ogole zatanowileś się choć troche o czym miał być topik???? Nie sądze ,ze wszystkie kobiety 40-letnie uważaja,ze wygladaja mlodziej.To inni ludzie tak patrzą takie kobiety. Każdy wiek ,jest piękny ,kiedy sie go przeżywa z godnością i szacunkiem dla immych ludzi ,tych starszych i mlodszych.. Ty ,nie wiem ile masz lat ,ale kiedyś tez będziesz stary i bardzo tego ci życze abyś na wlasnej skórze doświadczyl pogardy ludzi mlodszych od ciebie. Zapamiętaj ,ze kazdy z nas z chwilą narodzin sie starzeje ,a ty nie jestes Dorianem Greeyem -i też bedziesz sie starzał. Wieklie brawa dla jumbo22.!!!!!!

Gość chyba przesadzacie
jest wiele kobiet ktore dobrze wygladaja w wieku 40 lat a niewiele ktore uwazaja ze wygladaja na 20a jezeli takie sa to moze jednak maja powody a z tym 20 latkami chetnie porozmawiam za lat 20 ciekawe czy beda takie madre jak sa dzis przytocze tylko z mojego zycia kiedys moja 10 letnia siostrzenica powiedziala ciociu jaka ty jestes stara / mialam 26 lat / przeczekalam 16 lat i kazalam powiedziec to samo mojemu synowi w jej kierunku ale byla zdziwiona . jak to mowia punkt widzenia zmienia sie wraz z punktem siedzenia

Gość kalcyt
I tak wszyscy się zestarzejemy (jeśli zdrowie i okoliczności dopiszą.) jak miałam 10 lat to osoby 40 letnie wydawały mi się staruszkami (nie mówiąc już o 50, - 60 letnich). Teraz wszystko się zmieniło w drugą stronę, 18-20 latki to prawie dzieci.

odpowiadając na pytanie to ,dlatego wlaśnie,że mają ten młodzieńczy wygląd wyryty na twarzy.Mialam kiedyś 20-lat i nie byłam z tego tak dumna jak teraz właśnie ,kiedy mam 40-ści-to sprawa świadomości ,mądrości i wiedzy życiowej.Jestem dumna ,piekna i młoda rozumem,czego brakuje wszystkim dwudziestkom:D:D:D

Gość klops w musztardzie
Coz gdybysmy porownali 40letnie kobiety z 40letnimi mezczyznami to coz... Widac i czuc. Mezczyzni sa niedoprani, niedomyci, lysiejacy z wypachnymi brzuchami. Tragedia... czasem musze zmienic wagon tramwajowy , bo az trudno wytrzymac od tego smrodu, odor niedomycia, potu, smierdzacych skarpetek.Fuj

Gość mysliciel42
jakie to wszystko zalosne co piszecie. sami zazdrosni faceci i kobiety prozne ze nie powiem idiotki.Obrazacie sie nawzajem i piszecie same bzdury. Dlaczego kobiety po 40 uwazaja, ze sa madre, doswiadczone i bez kompleksow a 20-latki sa glupie i z kompleksami???co to za idiotki tutaj pisza. Dajcie tez spokoj facetom po 40 ktorzy nie spedzaja przed lustrem pol dnia i druga polowe siedza u kosmetyczki..to ich sprawa jak wygladaja a gdyby tak szanowne panie faceci poswieali tyle czasu na poprawianie swojego wygladu co kobiety to swiat stalby w miejscu. My szanowne panie podczas gdy wy godzinami wpatrujecie sie w siebie zmieniamy swiat, budujemy mosty,domy,samochody, biegamy z karabinem i wykonujemy cala ta brudna robote na tym swiecie. A wy co robiecie? myslicie tylko o swoim wygladzie, zeby nie wygladac gorzej niz koleazanka z pracy podczas gdy dla nas facetow wyglad to sprawa drugorzedna. Kiedys slyszalem takie przyslowie ktore dobrze to wszystko zakonczy " Piekno facet lezy w jego inteligencji a inteligencja kobiety lezy w jej wygladzie" i o to cala filozofia!!!

Gość ale dałeś myśliciel
Przegiąłeś w druga stronę.Nie da się ukryć,ze meżczyzna po 40stce często jest zaniedbany i niedomyty,chociaż ostatnio jest chyba trochę lepiej.Żeby dobrze wygladać i nie śmierdziec wcale nie trzeba pół dnia stać przed lustrem:P. A ta końcówka o budowaniu i itp jest wyjątkowo śmieszna:-D

Gość mysliciel42
mowcie sobie co chcecie ale taka jest prawda wystarczy tylko troche pomyslec a nie szczekac na lewo i na prawo, kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat, nie wydaje mi sie jednak ze kazdy facet smierdzi i jest brudny, mam wielu kolegow i nie zauwazylem zebysmy smierdzieli i byli brudni a to ze my faceci nie jestesmy tak jak kobiety paraniocznie zajeci swoim wygladem i ciuchami to nie trudne do zauwazenia..wystarczy tylko poczytac co wypisujecie tutaj na topoku i co robicie w zyciu, o czym pisza "wasze" gazety i o czym rozmawiacie calymi dniami miedzy soba..

Gość mysliciel42
a co jet smieszne w tym ze to my faceci budujemy ten swiat...spojrz dookola na to wszystko co cie otacza ile z tego stworzyly kobiece rece a ile ciezka prac mezczyzn..to chyba nie trudne

Gość wiesz mysliciel
Skad mozesz wiedziec o czym rozmawiamy?:-D Moge ci powiedziec,ze rozmowy o urodzie ,kremach i ciuchach czy serialach wiekszosci z nas nie interesuja,znamy wiele innych ciekawszych tematow i na pewno nieco bardziej ambitnych. A ubieram sie,maluje dla siebie i nie widze powodow,zeby z kimkolwiek o tym dyskutowac.

Gość oj co za brednie mysliciel
ja tam lubię facetów zadbanych. na szczęście w polsce jest coraz więcej zadbanych facetów i to co piszesz to brednie bo na dbanie o wygląd wcale nie trzeba tyle czasu. kobiety też sa różne jedna w wieku 40 lat wygląda staro a inna młodo nie ma co uogólniać

Gość mysliciel42
ale to przeciez nie ja tylko wy piszecie, ze faceci sa brudni i smierdza a to ze poswiecacie ogromnie duzo czasu na wyglad i ciuchy to nie brednie..poprostu macie bzika na punkcie wygladu i ciala i wszystkich tych rzeczy o ktorych pisza wasze babskie gazety. Ja lubie ladne i zadbane kobiety i wcale wam tego nie wypominam tylko prowadze rzeczowa dyskusje oparta na faktach a wy poprostu obrazacie sie bo nie chcecie widziec prawdy a prawda jest taka ze dla kobiety walka o wyglad i o bycie mloda i ladna to graniczy dla nas facetow wrecz z obsesja.

Gość mysliciel42
i nie twierdz ze robisz to dla siebie bo to hipokryzja..robisz to tylko dla nas facetow a czasami na zlosc innym kobietom bo kobiety uwielbiaja byc zauwazane i podobac sie wszystkim dookola.

Gość mysliciel42
a czy kobieta jest atrykcyja czy nie to nie ma nic wspolnego z wiekiem..nigdy nie twierdzilem inaczej

Gość mysliciel42
to przeciez nie ja zalozylem ten topik aha!sorry za blad mialobyc "atrakcyjna" w poprzedniej wypowiedzi

Gość atrakcyjna po 40
Mysliciel ja należę do kobiet które nie stoją godzinami przed lustrem nie maluja się mocno. Wcale nie trzeba poświęcac duzo czasu na pielęgnacje urody jesli ma się to w genach. brzydka kobieta zawsze bedzie brzydka niezależnie o czasu spędzonego przed lustrem.

Gość BluBelle
Ale brednie ten Mysliciel wypisuje. Jestem kobieta 38 letnia i dbam o siebie, co nie znaczy, ze godzinami stoje przed lustrem, bo mam ciekawsze zajecia. Dbam o siebie nie dla facetow, ani dla innych kobiet tylko wlasnie dla siebie. Bo, kiedy cwicze - czuje sie wspaniale, kiedy jestem wypoczeta- moje oczy maja blask, dbam o skore- jest gladka i czuje sie z tym przyjemnie. Dla mnie cialo po prostu jest tak wazne, jak wnetrze i nie jest to objaw proznosci. Tak, jak duch jest ono dla mnie darem od Boga i dar ten traktuje z szacunkiem i dbam o niego. Jestem instruktorka fitness, rowniez artystka- robie zdjecia i grafike do reklam i stron internetowych. Kocham piekno i smiem twierdzic, ze kobiety w kazdym wieku moga byc piekne. Nie udaje, ze jestem mlodsza, po co? Pogon za mlodoscia- to kreacja mediow, zeby sprzedawac wiecej kosmetykow, operacji plastycznych itd. Szczescie nie zalezy od tego czy wygladamy na 20 czy 40 lat, ani powodzenie. Moja babcia miala wziecie nawet w wieku 70 lat. Wygladala mlodziej, ale przeciez nie na 20! Roztaczala wokol siebie aure i miala wewnetrzna sile i optymizm. Uwierzcie w siebie kobiety i nie dajcie sie tej medialnej nagonce. Kobieta nie musi wygladac, jak nastolatka, zeby byc piekna, szczesliwa i pozadana. Wiem, co mowie :) i wiem, ze nie wygladam na 20, ale i tak wygladam swietnie. I czuje sie fantastycznie. I nie obchodzi mnie, jak oceniaja moj wyglad, moj styl zycia, jacys mescy frustraci. Niech doluja sie sami przed lustrem.