Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola26

czy maść Triderm mogę stosować w ciąży?

Polecane posty

Gość karola26

Robią mi się co jakiś czas na brzuchu suche różowe plamki nie wiem od czego. Kiedyś dermatolog zapisał mi maść Triderm i ona mi pomaga. Niestety wyrzuciłam ulotkę a jestem w 12 tyg. ciąży i nie wiem czy mogę się tą maścią posmarować. Ma ktoś może ulotkę albo link do niej? Będę wdzięczna bo do wizyty u ginekologa mam jeszcze 1 m-c czasu

Gość karola26
dzięki, wielkie dzięki!

Gość maygirl83
..no a zapalenie ucha zewnętrznego w czasie wczesnej ciąży?? czy można leczyć kremem TRIDERM i DISCORTINEFFem w kroplach? bo na ulotce napisane , że można zastosować, gdy zdrowie pacjentki przewyższa zagrożenie dla dziecka. Pytałam się laryngologów - to można je stosować. No ALE JA MAM OBAWY. Najchętniej bym nic nie brała i nie stosowała, ale jest taki niesamowicie ostry ból , że można zwariować. No i trzeba zapalenie wyleczyć przecież. Co kurcze robić? ja jestem obecnie w 11 tyg ciąży ?(czyli to już 3 miesiac) proszę o odpowiedzi. Miał ktoś podobnie?

ja też mialam i dalem mam zapalenie ucha zewnętrznego a jestemw 9 tyg. Laryngolog robila mi opatrunki z oxycortu i mialam je miec caly dzien ale jak poczytalam o tym ze steryd antybiotyk i nie wolno w ciązy to wyjęlam i nie stosowalam nic. Ucho dalej pobolewa ale mozna z tym zyc, wole to niz jakich lek co moglby zaszkodzic malenstwu. Jak mi nie przejdzie do weekendu to zastosuje czosnek, gdzies czytalam ze pomaga

Gość maygirl83
no masc TRIDERM to ze sterydami - a takie sie stosuje w trakcie zapalenia ucha. . . jeszcze mi w razie czego laryngolog przypisala antybiotyki - ktore moga brac kobiety w ciaży - ale dopiero bym je wykupila, gdy nie bedzie żadnej poprawy i będzie bół silny i opuchlizna. A ból jest niestety uciążliwy - niesamowicie dokucza. Jestem w ciąży i lekarz ginekolog w razie bólów głowy i innych zalecił stosowanie tylko APAPu. Także tej nocy jak miałam niesamowity ból to wzięłam APAP. Najchętniej to żadnych leków bym nie przyjmowała. Tak się boję, że mógłby lek zaszkodzić i wywołać jakiś skutek w płodzie :((( Ja wlasnie przed chwilą wyjęłam opatrunek, który mi zrobiła laryngolog. Czytałam ulotki na TRIDERMIE i nie jestem zadowolona z tego, że smarowałam sobie go na ucho - wczoraj posmarowalam w nocy tez, bo zdalam sobie sprawę, że grasują tam wirusy, bo przy dmuchaniu nosa od kataru bolało i odrywała się boleśnie wydzielina... ajajajaj :( NO A .. : Okład z czosnku ??? ... Można go bezpiecznie zrobić????. A czy jest absolutnie ten kwas czosnkowy bezpieczny dla ucha? żeby nie było potem powikłań w uchu.... :(

witam jestem w 35 tyg ciazy od dwóch dni mam zapalenie ucha czy któras z was zazywala masci triderm czy moge ja stosowac i nic nie stanie sie mojemu maleństwu??