Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość współuzależniona

WSPółUZALEżNIENI

Polecane posty

Gość marchewka1234
kurcze ,ale ciekawe

Gość współ-ona
marchewko włąśnie słucham tej audycji... dzięki :-))

Gość współ-ona
marchewko kochana !!! to O MNIE !!!!! qwa - to ciągle boli !!! dobry Duszek z Ciebie :-)

Gość współ-ona
marchewko............... :-((( :-(( :-((

Gość marchewka1234
wiesz po co jest terapia Ja już wiem (nie wiem z jakiej skorzystasz terapi,GRUPY DDA,CZY DLA OSÓB WSPÓŁUZALEŻNIONYCH) Ale jedno wiem na pewno ,że zamieniasz poczucie winy ,żalu i kończąc terapię stajesz na własnych nogach . Zamieniasz poczucie winy na odpowiedzialność... Myślę sobie ,że te terapie są bardzo podobne (bo jest żal,poczucie winy, niepewność ,obietnice-niespełnione)

Gość współ-ona
marchewko .... nie wiedziałam że samo słuchanie o TYM TAK BOLI !!!!!!! boli boli boli

Gość współ-ona
marchewko... bohater rodzinny - TO JA !!!

Gość marchewka1234
Czy rozumiesz po co jest terapia,czy grupa? Nie poradzisz sobie sama i to nie jest nic złego ,że nie umiesz sobie poradzić,ważne jest czy umiesz skorzystać z pomocy. Idź do innego ośrodka (mogę wiedzić ile masz latek?)

Gość współ-ona
jestem stara d*** nie wiem czy nie jest dla mnie za późno... mam 37 lat

Gość współ-ona
marchewko 1234 pewnie jesteś sporo młodzsa....i sporo mądrzejsza...wcześniej zaczniesz-lepiej dla Ciebie - tak?

Gość współ-ona
a najgorsze jest to, że zastanawiam się kto kogo "wylosował" ??? ja mojego męża czy mój M. mnie??? oboje mieliśmy matki - alkoholiczki jego matka nie pije - moja ....i to jak!!!

Gość Czesc Wam
ja jestemn w czesci chyba DDA bo moj ojciec nie pije systematycznie, ale mam psychike zryta :(:(, moj chlopak za to jest DDA chyba. On cierpi bardzo przez ojca. Jest bardzo wrazliwy, placze przy kłotniach, itp :(. Nie wiem czy to objaw DDA. Ja za to jak widzialam ojca pijanego to strasznie cierpialam bylam nerwowa, krzyczalam na niego, plakalam calymi dniami :(, nie wiedzialam jak sobie ze wszystkim radzic, cielam sobie dlonie :(. Wozilam go do szpitala psychiatrycznego na terapie i byl tam jakis tydzien. Tyle, ze moj tato bardzo kocha swoja rodzine i stara sie poprawic. Moj chlopak za to bardzo czesto cierpi przez ojca :(, ale pomagam mu.

Gość współ-ona
witaj jesteś wśród ludzi którzy wiedzą.....rozumieją przykre ale....witaj :-)

Gość współ-ona
a można wiedzieć jak masz na imię?

Gość pleplepleplepl
auć auć auć

Gość współ-ona
hej jest tu kto jeszcze????

Gość współ-ona
Dobranoc wszystkim :-)

Gość Czesc Wam
ech to jest naprawde ciezkie :(, ja pomogłam Tacie, bo wiecie co Ci ludzie tez potrzebuja pomocy, trzeba ich rowniez zrozumiec. Ja mialam jakies 19 lat jak pilnowalam przez cala noc swego Taty aby nie pil, tylko po to zeby trzezwy mogl zajechac do szpitala. Bolalo mnie to, ze tylko ja go odwiedzalam :(. Kocham go bardzo, wiem, ze pil aby uciec od problemow, które go dreczyly. Nie mam do niego zalu chociaz teraz mam przez jego alkoholizm niekiedy problemy ze swoja psychika, ale rozmawialam z nim szczerze i on zawsze płakał ze zmieni sie dla Mnie, dla Mamy dla mojej Siostry bo nas kocha i walczyl z tym. Byc moze to tez zalezy od charakteru alkoholikow. Sadze jednak, ze trzeba o ta trzezwosc walczyc az do konca...

Gość marchewka1234
współ-ona ja trzy lata młodsza i na pewno nie jest za późno,mądrzejsza nie jestem bo siedzę w chorym związku,a dużo przeszłam i wydaje Ci się tak . I wiem ,że muszę to zrobić dla samej siebie -poukładać moje życie ,nie CHYBA,nie MOŻE -TYLKO NA PEWNO

Gość marchewka1234
do cześć wam a chodziłś na jakieś grupy

Gość współ-ona
do Cześć Wam....nie wiem jak masz na imię więc cześć... moja matka też była kiedyś fantastyczną osobą i nawet dziś dałabym się za nią pokroić....na tym polega nasza choroba.... Ty pilnowałaś swojego ojca żeby nie pił całą noc - ja ostatnie moje 20-cia lat spędziłam na tym żeby pilnować mojej mamy.... dlatego ten temat tak bardzo i smutny i ciężki... a wyjście chyba jedno...terapia. (zaczyna to do mnie docierać) mam pewnie więcej lat niż ty i marchewka (buziaki) i wiem jedno - TRUDNO SOBIE PORADZIĆ SAMEMU !! "cześć wam" wejdź na link podany w poście marchewki na tej stronie- ja dwie godziny słucham i ryczę jak bóbr!!! bo to o nas, moja droga - o DDA. pozdrawiam odezwij się czasem pa pa

Gość współ-ona
DO WSZYSTKICH KTÓRZY CZYTAJĄ lub zabłądzili przypadkiem... dobranoc - albo DZIEŃ DOBRY moje miłe, moi mili :-)) piszcie, ja tu jestem codziennie...poczytam, popiszę.... dzięki że jesteście i chcecie tu wejść żeby podzielic się swoimi myślami, emocjami... DZIĘKI pozdrawiam pa pa

Gość współ-ona
jeszcze słówko do 'cześć wam'... alkoholicy to na ogół fajni ludzie, przede wszystkim ludzie!!! chorzy ludzie! to chyba dobrze, że ktoś kocha ich na tyle, że chce poświęcić swój czas i im pomóc? co by było warte nasze życie bez miłości??? dobranoc...DZIEŃ-DOBRY :-)) pa pa

Gość współ-ona
DOBRANOC marchewko ;-))) wpadnij i napisz coś jeszcze pa pa DOBRY DUSZKU

Gość marchewka1234
witam :) współ-ona bardzo ciekawa audycja ... MYślałam ,że poszłaś już luli ,poczekałam nikogo nie było(hihihi) Ale może i dobrze do pracy rano ledwo wstałam Jak samopoczucie??? pozdrowionka marchewka1234 🌻]

Gość współ-ona
hej marchewko :-)) dzięki, że się odezwałaś... audycja była super! "walnęła" mnie tak mocno, że cały czas słuchając ryczałam jak bóbr!! :-(( a potem miałam koszmranego doła. czasami jak zaczynam płakać (a płaczę baaardzo rzadko!!) to potem długo nie mogę skończyć! i wtedy wszystko mnie rusza! nawet zwykłe pytanie mojego kochanego M. w stylu "kochanie co ci jest?" myślę, że jestem już tak rozklekotana emocjonalnie, że czasami jak mnie przyciśnie albo jak mama zaczyna odwalać swoje jazdy bez trzymanki - wysiadam! :-( :-( :-( tak, chyba jestem gotowa trochę powalczyć O SIEBIE, zrobić porządek z emocjami, może uda się troche wyciszyć! powiem tylko tyle, że po przeczytaniu o typowych błędach jakie robią ludzie współuzależnieni - juz wiem że robię większość z nich !!! a opróćz tego mam bardzo wiele cech DDA :-( na przykład tą że ja i moje potzreby zawsze na końcu! i tylko zastanawiam się która terapia jest bardziej dla mnie - DDA czy na razie ta dla współuzależnionych? pewnie ustalą to osoby z ośrodka leczenia uzależnień. w każdym razie, marchewko, dzięki za link do tej audycji - bardzo dużo mi to dało...Dobry Duszek z Ciebie .... a co u Ciebie? napisz jak tak samopoczucie? pisz wszystko - zawsze chętnie poczytam co u Ciebie sie dzieje :-) pozdrawiam cieplutko pa pa

Gość marchewka1234
współ-ona PAMIĘTASZ jak pisałaś ,że ; .... a tam niezbyt miła pani po dwóch pytaniach i moich odpowiedziach z płaczem - dała mi kartkę z adresem. poszłam, dostałam godziny spotkań które nie pasowały bo pracowałam. a najbardziej zabolało mnie ich zobojętnienie. Myślę sobie ,że to TY obojętnie byłaś nastawiona (pamiętasz w audycji jest o tym) Teraz będzie inaczej ,bo Twoje nastawienie jest inne 🌼 U mnie oki w tygodniu terapia grupowa ,syn mój ma indywidualną(12lat) . pozdrowionka marchewka1234

Gość marchewka1234
współ-ona Tego doła się ma długo na tym polega terapia ,jak zrozumiesz to przechodzi. Cieszę się ,że przekoanałaś się do terapii kwiatuszki dla Ciebie za wytrwałosć 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 pozdrowionka marchewka1234

Gość współ-ona
hej dziewczyny - marchewka....KM-Serduszko :-)) co u Was ? co słychac? marchewko jak tam nastrój ?? KochamMojeSerduszko - jak przygotowania?? buziaki i pozdrowienia

współ-ona przygotowania ida mozolnie:P chyba zaczyna mi sie wlaczac stres:P no i troszke nerwowa juz jestem:P:) kurcze jeszcze miesiac do slubu:D , ale zlatuje:) a w domu jak to w domu, raz lepiej, raz gorzej;/ pozdrawiam:)