Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie.....

cesarka - jaka blizna??????

Polecane posty

Gość zastanawiam sie.....

chce miec zrobiona cesarskie ciecie, bo panicznie boje sie porodu (nie przekonujcie mnie, ze to nic starsznego i od zawsze kobiety tak rodzily, bo juz postanowilam) ciekawi mnie tylko w jakim dokladnie miejscu jest blizna (np. iles tam cm od jakiegos punktu :)) i czy jest mocno widoczna? czy da sie ja ladnie zszyc zeby prawie nie bylo widac?

Gość justaaaaaaaaaaaa
cm nizej od pierwszych wloskow łonowych:) przynajmniej u mnie jest cienka rozowa mi sie pieknie zagoila i juz na drugi dzien po cesarce sie nawet schylalam , dla mnie cesarka-rewelacja

jak już rana się zagoi polecam maść Contractubex, jest rewelacyjna. Ja miałam bardzo brzydki rozdwojony szew a teraz trzeba się dobrze przypatrzeć aby znależć ślad po cc.

Gość oczywiście czytałas
że przy cesarce mogą ci uszkodzić nerwy i w czasie seksu bedziesz mogła sobie czytac gazetę albo robić na szydełku bo i tak nie bedziesz niczego czuła? do tych co napiszą - bzdura, ja tak nie mam. To macie szczęście bo tak jak pisałam może się zdarzyć.

mimo, ze blizna jest mala, jasnieje z czasem ( cieta bylam pol roku temu ) to podbrzusze wyglada obrzydliwie jakbym miala wciagnieta zylke, ktora dzieli je na 2 wyrazne czesci. Kiedy maz trzyma reke na moim podbrzuszu to jest to dla mnie nieprzyjemne. Nadwarzliwosc miejscowa?

Gość dallajlamka
jak włoze majteczki to nic nie widac,blizna jest tuz nad spojeniem łonowym

Gość a ja mam bliznowca
:( wstrętny basior gruby jak mały palec :( smarowałam maścią na zmiękczenie blizny ale to nic nie dało :( Jedyna rada teraz to plastyka - wyciąć bliznę , ale nie ma żadnej gwarancji, ze nie odrośnie :(

a moja jest obrzydliwa sino czerwona mimo ze sie dobrze zagoila to i tak widac ja na kilometr :( no i na samej bliznie i wokolo niej wogole nie mam czucia a dalej od blizny to boli jak dotykam nawet lekko.zaluje ze musialam miec cesarke i uwazam za debilizm swiata cesarke na zyczenie

no chyba ze chcesz miec dziare do konca zycia to nic nie stoi na przeszkodzie...a i jeszcze modl sie zeby ci sie operacja udala...

Gość dallajlamka
nie wspominając juz,ze jeden pan profesor urwał dziecku główkę

Gość co sie może zdarzyć
i przy cesarce :p ja rodziąłm naturalnie ale moja koleżanka, położna opowiada że te dzieci z cesarek czesto wyglądają jak pobite tyle mają siniaków bo pan doktor żeby sprostać prośbom matki o jak najmniejszą, najkrótszą bliznę ( w końcu płąci i wymaga) wydłubuje malucha przez minimalny otwór.

Gość na prosze
no widzisz sa rozne zdania na ten temat tym bardziej ze dzieci z cc maja mniej siniakow (albo nie maja ich wcale) a niektore z porodow maja nawet krwiaki i uszkodzenia ja prosilam o cc a nie o mala bilzne

Gość ale sa panie
dla których blizna jest ważniejsza od dziecka, taka prawda.

Gość klala
kurcze... napewno robi wiekszy otwor niz jest w kanale rodnym a pozniej w pochwie przez ktory musi sie przecisnac maluch :)

Gość ale przez kanał rodny
dziecko wychodzi zgodnie z naturą (pomińmy powiklania gdzie cesarka jest niezbędna) a z cięcia pan doktor wyciąga łapą :o

Gość klala
no tak tylko po naturalnym porodzie jest wiecej uszodzen i komplikacji niz przy cc

Gość achch
a ja mam bliznę w poprzek aż do pępka i co mam powiedzieć?

Gość klala
ale chyba dawno rodzilas bo teraz juz takich nie robia

Gość achch
wtedy tez nie robili. Na kilkanaście cesarek tylko ja tak byłam cięta.

dla jednych cesarka to zbawienie a dla mnie to bylo pieklo na ziemi... a ta masc Contractubex to na co pomaga??blizna staje sie mniej widoczna??ile ona kosztuje??

Gość Stalowa Magnolia
do wszystkich którzy źle wspominają cesarkę i którzy maja brzydką bliznę i źle im się goiła rana------------> Jaką metoda przeprowadzono u was cięcie, tzn. metodą tradycyjną gdzie wszystkie powłoki sa przecinane czy metodą Misgav- Ladach?

Ciecie pionowe jeszcze teraz wykonuje sie w sytuacji,gdy trzeba szybko dotrzec do dziecka.

Gość nie mam pojęcia
nawet mi do głowy nie przyszło pytac jaką metodą rozetną mi brzuchj :o contratubex nie pamiętam ile kosztuje ale sprawia, ze blizna mięknie , dzięki temu nie ściąga skóry brzydko, blizna blednie. Ale trzeba zacząc stosowac zaraz po zagojeniu bo po kilku miesiącach już nic nie zdziałasz.

no to pupa blada bo ja juz jestem pol roku po cesarce :( a blizna faktycznie najnormalniej w swiecie mnie obrzydza chcialabym z nia cos zrobic zeby byla bardziej gladka i nie mialam tego paskudnego koloru a znacie jakies inne srodku ktorymi mozna cos zdzialac po takim czsie??

Gość Stalowa Magnolia
sęk w tym ze niewiele szpitali w Polsce wykonuje ta metode pomimo tego ze jest bardziej ekonomiczna, bo mniej szwów sie uzywa to jeszcze połoznica szybciej i łatwiej dochodzi do siebie

o kurde rozsuwane miesnie??jak oni to robia??ja nie wiem mnie chyba cieli ta zwykla metoda mieszkam w malym miasteczku i watpie zeby lekarze byli juz na tyle postepowi zeby ciac nowymi metodami...